Lindsey Harding

Lindsey Harding Galatasaray'da

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, ABD'li oyun kurucu Lindsey Harding ile sezon sonuna kadar anlaşmaya varmıştır.

15-17 Şubat'ta Houston'da düzenlenecek 2013 NBA All-Star'da görevli olan ve WNBA kontratında bu yönde bir madde bulunan Lindsey Harding önümüzdeki hafta içi İstanbul'da olacak.


Lindsey Harding
12 Haziran 1984 Alabama doğumlu Lindsey Harding Duke University'sindeki NCAA kariyerinin ardından 2007 WNBA Draftı'nda Phoenix Mercury tarafından 1. sırada seçildi. 10 numaralı forması koleji tarafından emekli edilen Harding Duke University'de Alana Beard'dan sonra bu onuru yaşayan ikinci isim oldu. Tangela Smith karşılığında Minnesota Lynx'e takas edilen yıldız isim iki sezon burada forma giydikten sonra iki sezon da Washington Mystics'de oynadı. 2012'de Atlanta Dream için mücadele eden Harding 12,3 sayı ve 4,5 asist ort. yakalamıştı. WNBA asist sıralamasında sekizinci sırada yer alan oyuncu asist/top kaybı oranında da (2,1) altıncıydı. Takımıyla son sezon üç playoff maçına çıkan Harding 19 sayı, 4,7 ribaund, 5,3 asist ile oynamıştı. Lindsey altı sezon boyunca WNBA'de 11,2 sayı, 4,2 asist ortalaması tutturdu. Harding 2013 yazında WNBA'de Los Angeles Sparks için mücadele edecek. ABD Milli Takımı'nda da zaman zaman görev alan ve 21 kişilik 2012 Londra Olimpiyatları aday kadrosunda bulunan Harding Avrupa'da da iki sezon geçirdi. 2008-09 sezonunda Mersin BŞB. forması giyen Harding playofflar dahil 29 maça çıktı ve 12,8 sayı, 2,8 ribaund, 3,0 asist ort. yakaladı. 2010'da Vici Aistes ile iki Euroleague maçına çıkan 1,73 metre boyundaki oyuncu 16,5 sayı, 4,0 ribaund, 2,5 asist ort. yakalarken 2011'de Dynamo Kursk formasıyla üç Eurocup maçında yer aldı ve 15,3 sayı, 4,3 ribaund, 1,7 asist ort. üretti.
 
Transfer açıklanmadı ama çok da kötü bir isim değil son yıllardaki wnba'de çıkışta.

Epiphany Prince'ye benzetebiliriz sanırım oyununu.Savunması iyidir.Şutu kötüdür.Penetresi çok iyidir ritim tutturduğunda çok iyi delici bir isimdir.Atletik özellikleri iyidir.Sistem oyuncusu değildir.Whalen gibi organizasyon yapamaz.

Ben bazı kaynaklarda Kıtadışı Forvet-(EU)Guard diye duydum ama sanırım tek transfer yapılacak.
 
Yalan yok izlemişliğim yok ama nerede oyuncu işe alakalı yorumlarını okuduysam aklıma tek bir ismi getiriyor. Jerry Johnson. Johnson hiç değilse iyi bir final serisi geçirmişti. Final serisinde o kadar katkısı olsun yeter benim için.
 
Whalen ile kıyaslanamaz. Çok yazık. Oysa ne hayaller kuruyorduk. Büyük hedefler için havaya girmiştik. Bayan basketbolunda Rusya’dan sonra Avrupa’nın en kaliteli ligi ve bu ligin de en kaliteli takımı olma yolundaydık. WNBA’nın ve Avrupa’nın en iyi oyuncularını getiriyorduk. Beklentilerimiz çok yükselmişti. Şimdi hepsi “hayal” mi oldu!
Artık bu yönetimden umudumu kesmeye başladım. Allah Ekrem hocaya yardım etsin.
 
Lisansını çıkartamadığımız için ligde oynatamıyormuşuz. Bunlar normal şeyler artık bu şube için, şaşıracak bir şey yok.
 

Üst