Maç Duyurusu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Evet maç topiğinde biraz da basketbol konuşalım.
Son gelen haberlere göre Mrsiç düzelmiş ve oynayacak. Bence oynaması daha iyi, rakip taraftarsız(bilet parası ve de Sakarya deplasmanı dolayısıyla çok fazla bir katılım olmayabilir diye düşünüyorum) ve en önemli silahları olmadan alınacak bir galibiyet aynı tadı vermez. Yazımdan da anlayacağınız gibi kazanacağımıza inancım tam ama tabi bu bir spor ve ne olacağı belli olmaz.

Bu maçta mümkün olduğunca topu pota altına yani Jason Keep'e indirmeliyiz. Rakibin uzunları Salyers, Harvey, ve Zeki, ek olarak da 3.5 tan 4 Rasim ve Emre Ekim var. 2 ABDli den sonrası bizim için tehdit olmamalı, özellikle Rasim bu maçta sinirlerine hakim olamayabilir ve teknik faul potansiyeli çok yüksek. Bu nedenlerden dolayı topu ne kadar içeriye geçirirsek o kadar avantajımız olur. İlk topta pozisyon olmasa bile "in&out" halde durmadan top indirip dışarı çıkarırsak savunma dengeleri bozulur. Extra olarak da Burak 3lük denemeleri dışında sırtı dönük yahut dışardan fake sonrası içeri drive edip sayı yada asistle bitirebilirse hücum da çok büyük avantaj sağlarız. İlk 5lerde, Keep'i Harvey tutacak, size olarak avantajımız çok, Brian yada Burak'ı da Salyers tutacak, ben şahsen savunmasını beğenmiyorum çok.

Pota altından arkaarkaya bulacağımız 2 3 basketten sonra Aydın Örs hemen alan savunmasına dönecektir kesinlikle. Asıl maç buradan sonra başlayacak bence. Adam adama da pota altından çok sayı bulabiliriz ama Aydın Örs alan savunması her zaman bir tehdittir. İlk maçta bunun sıkıntılarını yaşadık ki Nick belki de en iyi maçlarından birini çıkarmıştı. Burada kilit bence 4 numara. Burada Burak olsun Brian olsun şütör oyuncular. Bu oyuncuların high posttan bulacağı sayılar kilit olacak. Tabiiki alan savunmasının zaafı 3lüklerden bashetmeme gerek yok. Nick, Brian, Ron, Burak, Umut, Arda boş bulduklarında cezayı keserler. Bence alan savunmasından rakibi ne kadar çabuk vazgeçirtebilirsek o kadar avantajlı oluruz. Alan savunmasına karşı Arda ve Umut'un yükselen formları da çok ümit verici. Bu oyuncuların dengeyi bozması şart drivelarla ve Arda'nın şutları ile. Özellikle Umut ve Ron 2-3 ün tepsinden içeri drive edip dengeyi rahat bozarsa da çok avantajlı konuma geçeriz. Yani Aydın Örs'ü alandan vazgeçirtecek kadar iyi hücum edersek ve adamadamada da içerden oynarsak maçı alırız.

Tabi olay sadece hücum değil. Bu işin çoğu oyuncu tarafından sevilmese de savunması da var :) Öncelikle Damir Mrsic. Bu oyuncu düzelse de ister istemez bir idman eksikliği ve kondüsyon düşüklüğü olabilir. Damir'i Umut ve Ron tutacak. Damir'e karşı 2 oyuncuyu çok ekonomik kullanmalıyız. 2si döne döne gerekirse tam saha tutmalı ki çabuk yoralım. Ron savunmada daha çok top kapmaya meğilli. Kapacağı 1 2 top(ne kadar zor olsa da) hem tribünleri ateşler hem de rakibin ve Damir'in moralini bozabilir. Damir'in yedeği Barış ise özellikle bize karşı hep hırslıdır. Barış en iyi maçlarını bize karşı çıkarabilir, özellikle savunmada. Ama ne olursa olsun kötü Damir iyi Barıştan her zaman büyük tehdittir o yüzden Damir'i yavaşlatmamız şart.
Dizilişlere bakınca Ömer'i Nick tutacak. Nick Ömer'e göre ağır bir oyuncu, özellikle fast breaklere takımca dikkat etmemiz şart. Eğer Ömer iyi bir maç çıkarırsa, bir ihtimal çift guarda dönebiliriz. Böylece guardlar dönerek Damir'i yorar ve Ömer'e göre daha iyi bir eşleşme yaratabilriz, hücumda da oyunu hızlandırabiliriz. Yumuşak karnımız 2 numara çünkü burayı yedekleyen Gökhan ve Mert maalesef sakatlar.
Erdal Arda eşleşmesinde ise, rakip Fenerbahçe olunca ve Arda eski günlerini hatırlatınca Aslanyürekten klasik bir Fenerbahçe maçı bekliyorum ve daha yazmıyorum ;)
Salyers-Brian(Burak) eşleşmesi. Birbirlerine benzeyen oyuncular. Dışardan oynamayı seven uzunlar. Damir eğer rahatsız ise Salyers sorumluluk alabilir, savunmada çok dikkat etmemiz gereken bir oyuncu kesinlikle. Brian bu eşleşmede faul problemine girmemli, bu ara çok agresif teknik faul potansiyeli yaratıyor kendine. Ama ilk maçtaki gibi Salyers faul problemine girerse de itiraz etmem hani :)
Keep-Harvey. Beşktaş maçındaki gibi oynası, Varda'ya karşı 18sayı 15 reb yaptı. Bu maçta adamadama dönemlerinde en kilit oyuncu. Sanırım alan müdafasına karşı Burak Brian 2lisiyle oynayabilriz. O yüzden Keep özellikle ilk dakikalarda çok önemli faktör olacaktır bence. "Keep on walking Jason Keep" :)
Yedeklerden ise Barış'a değindim. Zeki Gülay alan savunmasında ortayı kapayabilir Harvey dinlensin diye, o zamanlarda savunma da biraz rahat nefes alabilirirz çünkü Zeki'nin hücum yönü zayıf. Rasim eski Rasim değil. Bu maçta sinirlerine hakim olamazsa yarardan çok zararı dokunabilir ama uzun rotasyonlarında ne olursa olsun önemli ve dikkat edilmesi gereken bir oyuncu. Keza Emre Ekim de öyle. Yunanistan'a giderek büyük hata yapan Emre de vakit alacaktır ama gönül 4 sene öncesi gibi değil de en azından bu maçta da son zamanlardaki gibi oynasın diyor. Biz de ise bahsettikerlim dışında Cihad süre alacaktır tahminen. Oyunun 2 tarafında da yapacağı extra katkılar önemli, Ufuk da aynı şekilde gerekirse girip sonuna kadar boğuşup mücadele edeceğinden eminim.
Saha dışındaki faktörler olarak ise biz taraftara çok iş düşüyor. Salon dolacaktır buna yürekten inanıyorum. Savunmada ıslık ve çıkaralıacak seslerle takımıza yardımcı olmalı, hücumda ise takımı "gaza" getirmeliyiz. Bazı oyuncuların üzerine oynamak da bu tür maçlarda basketbolda vardır, hele hele bu tür gergin maçlarda buna daha çok rastlanır.

Kısacık, çook kısacıcık bir yazı yazdım umarım okuyacak kadar sabrınız vardır :)
 
Abi süper bir yazı olmuş daha maç oynanmadan izlemiş kadar oldum mükemmel bir analiz herkese şimdiden kolay gelsin umarım bu maçı alırız ama zaten buna inanıyorum haydi aslanlar 2 yıl öncesine kadar ezdiğimiz fenere yine aynı dersi verelim (onların buna ihtiyacı var)........
 
abı yazını buyuk bı sabırla okudm ve dogru tespıtlerde bulunmussun ben en ck benchten gelecek katkıyı merak edıyom bence kılıt arda nın alan savunmasındakı performansı alan savunmasında ıcerıyı zorluyarak bı cok faul bulabılırız eee tabı bunları atmak lazım...ya ben ck umutluyum mactan ama basımızda halıl uner oldugu ıcın korkuom acıkcası bjk macında en ıyı keep ve arda yı nasıl dısarı aldık hayret gene yaparsa bole bıse televızyondan dalcam ona valla ron ve umut bunları ıkısının elınde bence mac aslında suanda takımda BRIAN TOLBERT olsa macın en krıtık anında bı ucluk atsa bız OLEYYYYYYYYY dıe ayaga fırlasak bence bız gardımızı bıraz daa takımı krıtık anlarında sahneye cıkan bırını bulsaydık bole olmazdı ee tabı pıvotumuzu bulduk sonunda ck sukur keep nerdeydın sene basında ugrastık o kadar nese beylewr elımızdekılewre gore ck umutluyum SIZE GUVENIOZ 4 FATIH 5 JACCABSON 6 ISMET 7 RON 8 BRIAN 9 ASLAN YUREK 10 U.TINAY 11 KEEEEEEPPPP 12 CIHAD 13 UMUT 14 BURAK TAM DESTEK ARKANIZDAYIZ TRBZONDAYIZ MACA GELEMICEZ AMA OOO TRUBUNLERDEYMIS KADAR HEYCANLI OLCAZ HADE ASLANLAR HADE
 
cemcemgs' Alıntı:
Bu maçta mümkün olduğunca topu pota altına yani Jason Keep'e indirmeliyiz. Rakibin uzunları Salyers, Harvey, ve Zeki, ek olarak da 3.5 tan 4 Rasim ve Emre Ekim var. 2 ABDli den sonrası bizim için tehdit olmamalı, özellikle Rasim bu maçta sinirlerine hakim olamayabilir ve teknik faul potansiyeli çok yüksek.

Fenerbahçe bugün NBA kariyerli bir pivot transfer etmiş. Sanırım bize karşı oynayacak.
Çok güzel bir analiz olmuş bu arada ellerine sağlık.
 
Cem gerçekten güzel yazmış ama okumak biraz sorun. :) Evet bize göre çok daha başarılı durumda olan Fenerbahçe bizden daha komplike bir takım değil.Sadece doğruları yapmamız bize yeter.
 
SAĞOL BAYA GÜZEL Bİ ANALİZ OLMUŞ ALAN SAVUNMASINI AŞRSAK BİZİM İŞİMİZ RAHAT OLUR :eek:key :claps



Admin:Küçük yazmak çokmu zor !
 
bu guzel yaziyi bence ozetlemek gerekirse bu macin 3 kilit noktasi.

1. a. örsün alan mudafasini asabilmek (nick burdaki kilit isim, onun performansi cok onemli)
2. mrsici savunabilmek (20 sayi alti cok iyidir derim ben)
3. keep in performansi (iceriyi domine ederse bu is biter, yalniz tuborg macindaki gibi oynarsa bu is zor)

salyers mutlaka faul probelemine girmeli..burda halil unere cok is dusuyor..bizim uzun rotasyonunu iyi ayarlamasi lazim..sonucta salyers-burak eslesmesinde burak'in iyi is cikartacagina inaniyorum...
 
js12' Alıntı:
cemcemgs' Alıntı:
Bu maçta mümkün olduğunca topu pota altına yani Jason Keep'e indirmeliyiz. Rakibin uzunları Salyers, Harvey, ve Zeki, ek olarak da 3.5 tan 4 Rasim ve Emre Ekim var. 2 ABDli den sonrası bizim için tehdit olmamalı, özellikle Rasim bu maçta sinirlerine hakim olamayabilir ve teknik faul potansiyeli çok yüksek.

Fenerbahçe bugün NBA kariyerli bir pivot transfer etmiş. Sanırım bize karşı oynayacak.
Çok güzel bir analiz olmuş bu arada ellerine sağlık.
Yazıyı yazdım 10 dakika sonra haberi gördüm. İstatistikler iyi, isim de tanıdık ama oynamdan birşey demek güç.
 
yenicez yenicez
isterse mrsic oynasın isterse ibo yu getirsinler isterlerse 2 tane uzun getirsinler

bu maç taktik maktik yok
oynuycaz savaşcaz ve yencez hepsi bu kdr..
 
Tequila' Alıntı:
yenicez yenicez
isterse mrsic oynasın isterse ibo yu getirsinler isterlerse 2 tane uzun getirsinler

bu maç taktik maktik yok
oynuycaz savaşcaz ve yencez hepsi bu kdr..

katılıyorum...ancak sadece hırs,maç kazanmaya yetmiyor..maçın kilit noktası febe nin alan sav. yanlız burda ilginç bi nokta var ki;bizim takım ligin en çok 3lük kullanan ve oyun sistemi 3lük üzerine kurulu bi takım..set hücumlarnda ne kadar zorlandığını düşünürsek ben rakibin genelde alan sav. yapmasını tercih ederim..Ron,Nick,Arda,Brian,Burak lı bi 5'le sahadayken febe nin alan sav. yapması çok zor olur çünkü 5'ide şutör oyuncular..savunmada ise tabiki Mrsiç'i yavaşlatmamız şart..takım savunmamızdan fazla umudum yok açıkçası ve bence bu maçı daha iyi hücum eden takım kazanacak..birde salomdaki taraftarımıza şunu söylemek istiyorm..attığımız her basketten sonra gol olmuş gibi bağıralım,bu rakibin moralini çok bozuyor
 
Fenerbahçe'nin transfer ettiği oyuncunun ismi bana da tanıdık geldi.Ancak ayağının tozuyla müthiş bir maç çıkartacağını zannetmiyorum.
 
şu nba den adam alma olayı bu maçtan önce olmasaydı iyi olacaktı gibi geliyorsa da şu ana kadar transferinden 2 gün sonra maça çıkıp başarılı olan bir basketbolcu da görmedim açıkçası.En süper adamlar bile ilk maçlarında mutlaka tutuk oluyorlar.ilk yarıdaki maçta bizim durumumuz şu andakinden kötüydü+keep yoktu+burak ın ilk maçıydı ve tam performans gösterememişti+arda çok formsuzdu+onların sahası ve onların seyircisi önünde oynamıştık+fener çok formdaydı... ona rağmen son dakikalarına kadar başabaş gitmişti o maç bile... bence bu sefer bu maç bizim!!!
 
lk yarıdaki ülker,efes,fener ve beşiktaş ile oynadığımız bütün maçları yayınlamıştı hatırladığım kadarıyla..haksızlık yapmayalım yani
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst