Dün gece gelebilecek galibiyetin öneminden bahsetmiştim. Keza 4 maçtır yenilen biz ve son 8 maçını kazanmış Lakers vardı karşımızda. Açıkçası ligde karşımızda alacağımız galibiyetin önemi kimde daha büyük diye sorsalar, hiç düşünmeden Lakers derim. Sonuç olarak son 2 yılın şampiyonu ve her ne olursa olsun batının en güçlü takımı. Bu sene oynadığımız 2 maçta da sahadan galibiyet ile ayrılmak güzel. Hele ki galibiyet yüzdesi %50'nin üstünde olan takımlara karşı başarısızlığımız ortada iken.
Sadece ilk periyotu izleyebildim. Onda da Kobe hayvani bir başlangıç yapmış, Lakers hücumunu taşıyordu. Bizde ise Lebron dümende, takım olarak iyi oynuyordu keza Chalmers'ın 2 üçlüğü, Wade'in katkısı, Bosh'un 2 faul alana kadar gayet iyi performansı vs. Sonraki bölümde Kobe'nin vitesi baya bir düşürdüğü, bizim ise aynı ritmde devam ettiğimizi görüyoruz. Özellikle kenardan gelen Miller'ın 12 sayı - 7 rib, Biby 6 sayı - 2 asist kayda değer katkılar. Ayrıca benchin önemli iki ismi Jones ve House oynamadı bu maçta.
Yukarıda Emre abi de belirtmiş, bu takımın potansiyeline ne Boston ne de Chicago yaklaşabilir. Şu mağlubiyet serilerinde gereksiz enseyi karartmanın ne kadar yanlış olacağını hep birlikte gördük, aynı şimdi yapmamamız gereken abartı övmemiz gibi.
Playoff'a hiç bir şey kalmadı artık, orada görüşeceğiz herkesle. Takıma seri galibiyetler alırken ne kadar güveniyorsam, 4 maç arka arkaya kaybederken de aynı şekilde güveniyorum.