• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Milli Takım ve Polonya 2011

Tarafsız olmak gerekirse Birsel çok özel bir oyuncu,keşke bizde olsaydı...

Bu takim kesinlikle rotasyon yapamaz.Rotasyon denemeleri hep husran oldu zaten.Birsel,Nevriye,Saziye ve Isili tutabildigi kadar oyunda tutmali.Birsel ve Isil mutlaka beraber oynamali.Belarus kadar oyun plani olmayan bir takim gormedim son zamanlarda.

9 haziranda kradağı 21 sayı farkla yenmisiz gene yenebiliriz.
75 54 bitmis ve nevlin 17 ve bahar 14 atmıs ki pota altını kulanmamiz gerek...

hahaha şu yurdum insanının son şeye bakıp genelleme yapmasına hastayım

Birsel'in EL istatistiği 4.6 sayı 3.8 rebound 2.6 asist
bu da Işıl'ın EL istatistiği 4.8 sayı 3.5 rebound 2.9 asist

Ben Işılı çok seviyorum ama Birsel Işıldan en az 2 adım önde..Bende sürekli taraflı bakıyordum ama Birsel müthiş bir oyun kurucu..Avrupanın en iyilerinden bana göre...

Euroleaguede Birsel ne kadar sure almis Isil ne kadar sure almis onada bakmak lazim.Isil Birsele oranla cok fazla sure aldi Euroleaguede.

Son olaya bakma diye bir şey yok.Birsel 2-3 gömlek daha üstün oyuncu istatistik önemli değil.Göz var izan var

Birde objektif olmak bu kadar zormu Isili severiz ama Birselin Isildan iyi oyuncu oldugunu anlamak icin cok buyuk bir basketbol alt yapisida gerekmiyor.

Euroleaguede Birsel ne kadar sure almis Isil ne kadar sure almis onada bakmak lazim.Isil Birsele oranla cok fazla sure aldi Euroleaguede.

birsel 24dak, ışıl 25.3 dk varmı başka argumanınız "birsel 2-3 gömlek daha üstün yeaah" dan başka, üstünlüğünü göremiyoruz pek rakamlarda da

Son seye bakip derken yillardir Birsel,Nevriye ikilisi yabanci rotasyonumuz daha iyi olmasina ragmen sampiyonlugu bizden aliyorlar.Ve bu senede en buyuk problemimiz bu ikili olacak.

birsel 24dak, ışıl 25.3 dk varmı başka argumanınız "birsel 2-3 gömlek daha üstün yeaah" dan başka, üstünlüğünü göremiyoruz pek rakamlarda da
Final serisine bak birde.Aralarındaki net farkı orada da göremezsen bir daha göremezsin.

Istatistikler her seyi yansitmiyor kanitlanmis o zaman.Birsel Isildan daha iyi oyuncudur.Nevriyede Turk bayan basketbolunun gelmis gecmis en iyi yerli oyuncusudur.

şu yurdumun bazı insanları o kadar fanatik ve hazımsız ki...

Ayrıca bence turnuvanın en formda takımıyla oynayacağız ..daha önce yendiğimiz bir takım Karadağ..İnşallah yenip olimpiyat vizesini alırız..Nevriye-Birsel-Şaziye ye yeni isimler gerekli..Özellikle Bahar potansiyel var ama bunu çok kullanmıyor..Artık daha iyi performansla Karadağ maçında oynamalı..

karşı arguman yok tartışma bitmiştir. birşeyi tartışacaksanız konuya hakim donanımlı olun. iyi akşamlar.

İyice hazımsız Fenerlilere benzemeye başlıyoruz.Milli maçta iyi oynayan bir oyuncuyu sırf Fenerde oynuyor diye eleştirmenin mantığı nedir? Fenerlilerde sürekli aynısını Ardaya yapıyor

Fanatiklik gözü kör eder, insan ister 34 yaşında olsun ister 80 yaşında olsun. Başkalarını kandırmak kendini kandırmaya benzemez, iki oyuncu takım olarak yer değiştirmiş olsaydı "İstatistik hikaye" olurdu. Ama neyseki forumda aklı başında ve olgun çok insan var.

Saygılar

Daha maç başladığında dedim hoca ekmeğimize kan doğruyor diye. Nevlin ve Nevriye ile oyuna başladı. Şaziye'nin hatta Tuğba'nın üçlükleri olmasa durum farklı oalbilridi maçın başında. Çünkü o ikiliye Belarus rahatlıkla giriyor ve içeriden sayı buluyordu. Hoca bunun farkına vardı büyük ihtimalle ve tek beş numara ile oynamaya karar verdi. (büyük ihtimalle veremeyanka leuchanka uzunlaırna karşı uzunla çıkmak düşüncesindeydi ama kötü bir düşünce) Bahar oyuna girdiğinden itibarende Belarus bizim pota altımıza giremedi. Bu kez dışarıdan şut denediler. Ve 8-9 metreden 2 üçlük buldu Belarus gibi dış şutu olmayan bir takım ama biz daha iyiydik içeri giremiyorlardı.

2. periyot bu kez taktik değiştirdiler ve 4 numaraları dışarı kaçmaya başladı. Baharda adamını takip etmek için dışarı çıkınca Nevriyeyi potanın diğer tarafına çeken Leuchanka'nın etkisi ile Belarus içeri boş turnikeler atmaya başladı. Bu anda hocanın ya alan savunmasına dönmesi gerekirdi ya da hızlı bir 3 numara ile önlerini erken kesmek. Bu anlamda Seda bir kaç denemede bulundu ama faul yaptı.

Rakipte baskılı savunmaya döndü. O sıralarda birsel kenarda Işıl oyunda idi. Oyun kurmakta zorlandık. Ki şutu sıcak olan Şaziye'yi de oyundan alıp sık sık içeri giren Gülşah oyunda olunca oyun pota altına sıkıştı ve ışıl oyun kurmakta zorlandı. Şaziye ile Gülşah arasındaki fark. Böyle durumlarda Şaziye 3 sayı çizgisinin oraya gelip oyunun açılmasına katkı sağlıyordu. Biraz bizim şansımız biraz Yaseminin oyun konsantrasyonunun eksikliği ile Yaso bu esnada sık sık dışarıda kaldı ve nevriyenin pasları ile de yaso cezaları kesti. Bu kritik şutlar Belarusun çözülmesinde ilk etkendi bence.

İkinci yarı rakibin hamlelerine karşı gerçekten Birsel resitali seyrettik. Ligde de birbirlerini tanıyan Birsel-Nevriye ikilisi ile sayılar bulduk. Birsel topu elinde çok dolaştırarak kendini çok yoruyor ama driplingleri ile içeriyi karıştırması ile bunu unutturuyor.

Maçın benim açımdan iki oyuncusu Bahar ve Birseldi bu yüzden. Bahar Belarus'un en kuvvetli olduğu alanda veremeyanka'yı durdurdu (zaten sanırım tek basketini Bahar oyunda değilken attı) Veremeyanka etkisiz olunca Leuchanka da etkisizleşti. Böylelikle Nevriye hücum için diri kaldı. Tuğba bugün extra oynadı bence:9 Şaziye ise beni bu turnuva eşliğinde şaşırtmaya devam ediyor. Savunma anlamında çok iyi işler yaptı. Şaziye'nin attığı üçlüklere alışığım. 10da 10 da atsa şaşırmam ama bu turnuvada gördüğüm şaziye savunması beni benden alıyor açıkcası. Kaptan bugün biraz da oyuna girdiği dönemlerin şansızlığını yaşadı. Çünkü oyuna girdiğindeki takım arkadaşları oyunu açacak dğeil kriz yaratacak türdendi. Ama maçın sonunda aldığı ribaunt resmen Sylvia ribauntuydu. 2 uzun arasından çekti altı topu pota dibinde ve maçı bitirdi..

Bu takımın potansiyeli inancında hırsında gizli. Çok atabilecek bir takım değiliz ama hırsımızı inancımızı ortaya koyduğumuzda çok da yemeyecek bir takımız. Karadağ turnuvadaki karadağ olamayacaktır ama bizim maç boyu konsantrasyonu yukarıda tutmamız gerekiyor. Çünkü onlar bırakmayacaktır maçın sonuna kadar. Tebrikler kızlar yüzümüzü güldürdünüz Gülen yüzünüz solmasın...

kızlarımıza helal olsun çok güzel oynadık..ama şu Birsel bizde olsa warya mükemmel ötesi bir takım oluruz.muhtesem asistler yapıyor.herseyiyle harika

Geri