• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Milli Takım ve Polonya 2011

Galatasarayımız ve fb taraftarı arasındaki farkı size söliyimmi? Türkiye'miz karadağ gibi namağlup güçlü bir rakibi yeniyor biz Galatasaray taraftarı olarak milli takımımızla gurur duyuyoruz ama fb taraftarı kendi oyuncularıyla gurur duyuyor..istersen eurolig şampiyonu ol istersen dünyanın en iyi oyuncularını takıma al.eğerki milli takımlardaki oynayan oynamayan her oyuncuyla gurur duymazsan karakterin ''0'' insansındır..işte biz Galatasaray taraftarı olarak her oyuncumuzla gurur duyuyor herkese teşekkür ediyoruz.tşkler potanın perileri..

Helal olsun gerçekten. Turnuvanın namağlup takımını yenip yarı finale çıktık ve olimpiyat vizesini cebimize koyduk. Şimdi sırada madalya var. Bu takım böyle oynamaya devam ederse şampiyon olma şansımız da oldukça fazla. Yaptığımız savunma müthişti, her topa el uzattık.

Ceyhun hocanın da hakkını verelim nasıl önceki maçlarda eleştirdiysek. Takım müthiş hazırlanmış ve rakipler çok iyi analiz edilmiş son iki maçtır. Aldığı molalardan, oyunu organize etmesine kadar herşeyi çok iyi yaptı bugün. Darısı sonraki maçlara.

Bir de potanın perileri değil potanın aslanları onlar..

Ceyhun hocanin Karadagi cok iyi analiz ettigini soylememiz lazim.Bu basarida onun katkisinida gozardi etmek olmaz.Ceyhun hocayi en cok elestirenlerden biriyim ama bu macta hakkini teslim etmek zorundayim.

İlk başlarda istediklerimizi yamapamadık ama şansımız yanımızdaydı. Üçlüklerimizle maçın kopmasına izin vermedik. İkinci yarı maçı domine ettik ve kazandık. Başta Ceyhun Hoca olmak üzere hepsini tebrik ediyorum. Bi de Birsel farkını ortaya koymya devam ediyor. Maşallah..

Turnuva boyunca iyi maçlar da oynadık kötü maçlar da, özellikle hücumda çok sıkıntı çektiğimiz zamanlar oldu ama mücadele kısmında hiç kötü olmadık. Buna tecrübeli oyuncularımızın beklenen katkısı da eklenince milli takımımız bu turnuvada muazzam bir iş başardı. Dilerim başarmaya da devam eder. Teşekkürler hepsine.

İşlerin yoğunluğu nedeniyle maçı izlemek mümkün olmadı. Varsın izlemeyeyim Potanın Perileri´ni, yeter ki onlar kazanmaya devam etsin...

Turnuvaya kötü başlamamıza rağmen giderek yükselen bir grafik sergiliyoruz. Turnuvaya savunmamızla damga vurduk desek yanlış olmaz. Bu başarıda emeği geçen Ceyhun Yıldızoğlu´ndan malzemecisine kadar herkese yürekten teşekkürler. Gelinen nokta güzel ama Polonya´daki işimiz bitmedi daha.

Not: Maçın tekrarını ya da geniş özetini izleyebileceğim bir yer var mı?

Rakibimiz Fransa olacak gibi.

Teşekkürler Emin.

İzleyelim bakalım savunma nasıl yapılır dersinin tekrarını.

Rakip Fransa oldu.Maç iyi başlayıp 3. Periyoda kadar kopmassak maçı alırız.

Fransa son şampiyon benim bildiğim
zor ama imkansız değil

Tebrikler, helal olsun, söylenecek kelime yok.. Olimpiyatlarda Türkiye Bayan Milli Basketbol Takımı !

İspanya milli takım antrenörü ile İstanbul'dayken biraz sohbet etme fırsatı bulmuştum. Şampiyonayla ilgili fikrini sorduğumda ve final için ülke ismi istediğimde bana FRANSA demişti.
Bakalım Fransa mı biz mi olacağız finalde?

Hem erkek hem bayan basket takımlarımıza yavaş yavaş bir ekol yerleştiriyoruz bence. Biz ülke olarak asla atarak kazanan bir takım olmadık ama müthiş savunma yapıyoruz gerçekten. Kızlara sonuna kadar helal olsun. Onlarda boy var size var atletizm var ama bizdeki yürek kimsede yok.

Güzel bir maçtı, Vera'da her zamanki(!) gibi güzel bir sinerji yaratıp kazanmasını bildik :)

Şimdi kadro olarak denk iki takımın mücadelesi olacak. Gruda'yı durduralım, Dumerc'in şutlarını riske edelim, yine kazanırız.

Maçın tekrarını izliyorum da bench'in reaksiyonları takımın maçı ne kadar istediğini o kadar belli ediyor ki.

Aras öncelikle maç öncesi yazın harika olmuş bunu söylemek istiyorum. Eline sağlık. Ben bu başlığı kaçırmışım ancak maç sonrası okuyabildim. Ki maç sonrası okuyunca dahada anlıyor insan yazının güzelliğini.

Bizim takımda takım ayrımı yaptığım sanılmasın burada. Hepsi bizim kızlarımız ama kabaca bir ayırım yaparsak FB'li olarak sayabileceğimiz oyuncular (Nevriye-Nevlin-Birsel-Şaziye) oyunun hücum yanını, GS'lı olarak sayabileceğimiz oyuncular (Işıl-Tuğba-Bahar-Şaziye) oyunun defans yönünü oynayan başlatan direnci yükselten unsurlar. Şaziye'nin bu iki grupta da yer alması, ironik ama bir o kadarda muazzam.

Bu takım üstüste kritik denilecek Rusya ve Çek maçalrını kaybetti. O üstüste iki maçı kaybettikten sonra ayakta kalabilmek direnci inancı dahada yukarı çıkarmak büyük oyuncuların yapacağı bir iş. Bizim takımın büyük oyuncu sayısı ise bence çok fazla. yukarıda saydığım 7 oyuncu dışında Nilay Yiğit Yasemin ve Gülşah Akkaya da bu sınıftan oyuncular. Yani oyunun tecrübe kokan anlarında elleri titremeyecek, nispeten bundan daha önemli daha sert ve daha stresli maçları kariyerleri içinde oynamış oyuncular. Bu da bizim takımımızı her rakibe karşı avantajlı kılıyor. Direk önde olmasak da maçı kazanma anlamında her zaman şansı olan bir takım olmamızın etkileri burada. Bu inançları direnişleri için bir kez daha teşekkür ediyorum ve saygı duyuyorum bu takıma. Büyük ve idialı bir ligde taraftar baskısı ile oynamalarının karşılığını alıyorlar şu anda bu turnuvada.

Fransa turnuva öncesi bir numaralı favoriydi. Şu anda da öyle. Bu yüzden yarı final maçımız çok zorlu gececeği aşikar. Ama bu kızların "yenilseniz de helal olsun" laflarına karınları tok. Ya yeneceğiz ya yeneceğiz diye çıkacaklardır maça. Bu da inancımı arttırıyor..

Aras abi fransa değerlendirmeni bekliyorum :)

Gruplarda ortalığı dağıtan takımın ilk eleme maçında iyi oynadığını hiç hatırlamam.Maç öncesi en büyük dayanağım buydu.3. çeyrekten itibaren ayakta izledim.Kötü başladığımız turnuvada yarı finali gördük.Türk Milli basketbol takımlarında ilktir bu yükseliş.:) Tebrikler Ceyhun hocaya,takıma.

Geri