Minnesota Timberwolves

rubıo-love reyiz ikilisinin yokluguna ragmen 4 maçta 3. galibiyetini çıkardı kurtlar. sayı rebo ve asistler o kadar dengeli dagılıyor ki gerçek bir takım görüntüsünde şuan timberwolves
 
rubıo-love hala yok..

budinger-barea-roy sakat..

ama dallas'ı evinde yendi benim kurtlar dogru mu samet??

rick adelman koç gibi koçsun yemin ediyorum..sacramento döneminden severdim seni, timberwolves'ın başında ayrı bir sever oldum..
 
Sezon başından beri hiç oynamayan Love ve Rubio, sakat olmalarına rağmen şu ana kadar takımın bütün maç seyahatleri dahil sürekli takımla birlikte olup yalnız bırakmadılar takım arkadaşlarını. Bunlar ufak görünen ama önemli detaylar Wolves adına. Sezona da çok iyi başladılar, başarı grafikleri artarak devam eder umarım.
 
allahın adını verdim şu şehri komple yıkayın gözünü sevdiklerim!!

pekovic de sakatlandı ve şuan rubıo-barea-roy-budinger-love-pekovic sakatlıktan ötürü rotasyonda yok..

yokluktan josh howard'ı aldı takım..
 
brandon roy için bu sefer yolun tamamen sonu maalesef. geri döndügüne ne kadar da sevinmiştim oysa ki..

rubio bu hafta içinde full idmanlara başladı..

budinger'ın dönüşüne 1 ay var menisküs ameliyatından sonra.

josh howard hamlesi belki zorunluluktan yapıldı lakin işe yaradı.verdigi katkı degerli.

dante cunningham 4 numara'da benchten gelip hiç beklenmedik katkılar veriyor.

derrick williams draft no:2 oyuncusu oldugunu artık göstermeli ki bence o potansiyel fazlasıyla var..nacizhane tavsiyem 4 numara degil de 3 numara oynasa derrick williams daha faydalı olur.

allstar arasında ilk 5 oynayacak bir 2 numara alınır diye düşünmekteyim.muazzam bir bench katkısı alırken takım skor yapabilen bir 2 numarayla playoff yapacaktır kanımca
 
Rubio Krilenko Shved falan derken Avrupa takımı gibi olmuşlar resmen. Kevin Love da şutu ve oyun bilgisiyle bir Avrupalı uzun gibi zaten. Çok sevimli bir takım olmuş.
 
thunder denen sevimsiz takımın 12 maçlık galibiyet serisine son verdik!!

bu takımın birinci guardı rubıo, back up guardı da barea'dır çok net. ilk 5 çıkıp 20-25 dk arası süre alıp savunma sertligini arttıracak bir 2 numarayla bu takım paşalar gibi playoff yapacak ve love reyiz de minny'de kalacak.

ilk 5 çıkıp 20 25 dk arası süre alıp savunma sertligini arttıracak 2 numara ise direkt afflalo'dur. ridnour-afflalo takası allstar arasında yapılsa nasıl da şukela olur tadından yenmez. plasem de sefolosha..

edit: thunder'a takım diyerek diger takımlara büyük haksızlık etmişim affola. westbrook-durant ikilisi toplam 50 top kullanmış.

2 oyuncunun toplam 50 top kullandıgı toplamda 9 oyuncunun süre aldıgı basketbolcular topluluguna ne denmez??

yanıt: takım denmez!!
 
bir takımın standart ilk 5inin tamamı artı benchten gelip katkı verecek oyuncularının tamamı sakat ya da hasta olabilir mi??

evet minnessota'da bu mümkün...
 
evet kurtların geçtigimiz sezon başındaki oyuncu listesiyle sezon sonundaki oyuncu listesi neredeyse tamamen farklıydı..sezon başı performansları ile 'bu sezon playoff geliyor' derken sezon sonunda 'bana yine hüsran bana yine hasret var' şarkısını söyletti...

bu sezonun herşeyden önce saglıklı geçmesini ümit ediyorum..

off season'daki minny haberleri ise ufak ufak;

drafttan takasla shabazz muhammad'ı aldık ve önümüzdeki yıl budinger'la birlikte 3 numarada görecegiz kendisini..

pekovic'ın 4 yıl 55milyonluk bir kontrat alacagı konuşuluyor zaten takımın 3 ana parçasından biri şuanda..

2 numarada hala bir boşluk mevcut ve onu kimle dolduracaklarını halen merak ediyorum..daha önce de yazmıştım afflalo olsa tadından yenmez...
 
Minnesota drafttan Shabazz ve Dieng gibi iki iyi çaylak seçti.

Minnesota'nın elinde Rubio-Shved-Shabazz-D.Williams-Love-Pekovic-Dieng çok iyi genç bir kadro var ama belirli bir düzen yok gibi Love yokken herkes sorumluluk alıyor.Love gelince 1 tane skorer çıkmıyor takımdan kimse top kullanmak istemiyor.

Minnesota Gm'sinin yerinde olsam Tyreke Evans veya Igoudala gibi isimlere Max.Kontrat önerirdim.En çok ihtiyaçları olan oyuncular bence.
 
2 numara için Flip Saunders bikaç isimden söz etmiş ve içlerinden birisi de O.J. Mayo..şayet olursa harika olur..

Greg Stiemsma da önümüzdeki sezon takımda olmayacak ve Pekovic'in arkasında 15-18 dk civarı süre alacak bir pivot arıyor Minny şuanda.. şom agızlılık yapmış olmayayım fakat Zaza çok uygun bir aday gibi görünüyor..
 
2 numaraya Kevin Martin'i aldık...skorer ve takım oyununa uyum saglayan bir adam..ayrıca daha önce rick adelman'la da çalıştıgı için çabuk uyum saglayacaktır...

budinger da beklenildigi gibi sözleşmesini uzattı..

rubio-barea-ridnour

martin-shwed

budinger-shabazz...şeklinde bir kısa rotasyonu oluştu takımda..

şuan pekovic'in arkasında oynayacak bir back up pivot ve derrick williams'ın geleceginin nolacagı soru işaretleri mevcut...

ben olsam love'ı belirli sürelerde 5 numaraya çekip derrick williams'ı kenardan getirip 4 numarada süre verirdim..böylece daha kısa fakat daha hareketli ve dirençli aynı zamanda da çılgın şutör bir takım olurdu sahada..önceleri derrick williams'ın 3 numarada faydalı olacagını düşünüyordum fakat geçtigimiz sezon love sakatken derrick'in 4 numarada gösterdigi performans gerçek pozisyonunu ortaya çıkardı..
 
Bir minnesota klasigi;

İlk 5 çıkan 3 oyuncu sakat ve kevin martin muhtemelen uzun süre olmayacak.

şu takıma sağlıklı kalacak bir skorer guard gelmeyecek mi acaba? Tam budinger da iyileşti derken üstelik..
 
Konuyu aktif görünce yazmak istedim bugün Usa Today'de bir haber vardı söylenti bölümü gibi birşeyde olabilir.Minnesota'nın Waiters veya Evan Turner için istekli olduğunu J.J. Barea, Dante Cunningham ve Alexey Shved'i elden çıkarmak istediği yazıyordu.

Cavs'ın bu tarz bir öneriye sıcak bakabileceği de yazıyordu.Bana pek inandırıcı gelmedi nedense Cavs biraz karışık ama Waiters böyle bir takasla bırakılmaz gibi duruyor.
 
Evan Turner gelsin o kadar çok isterim ki.

Love-Rubio-Peko 3lüsüne eklenecek dogru parcalarla bu takim tepeye oynar yıllarca fakat bir türlü olmuyor..
 
Peko'nun sakatlığında son 3 maçta ilk 5 çıkan çaylak Dieng double double ortalama ile oynadı ve son Rockets maçındaki 22 sayı 21 rebo çok etkileyiciydi.

Bu yıl yine playoff hayal fakat hiç olmazsa rotasyona girecek değerli parçalar önümüzdeki yıl için "hayırlısı be gülüm" demeyi sağlıyor. :)
 

Üst