Mustafa Cengiz Yönetimi ve Basketbol

Çok üzgünüm açıklamaları okuduğumdan beri..
Seneye Galatasaray basketbol takımları küme düşebilir diyorlar adeta..Yenilir yutulur bir şey değil bu ya..

Galatasaray'ı yönetiyorsunuz Galatasaray'ı..Beckerspor'u Antep Basketbol'u değil...
 
“Kol kırılır yen içinde kalır” kalır sözü bu yönetim ile yok olmuştur.
Sürekli şikayet sürekli enkaz edebiyatı.

Gidin kardeşim zorla mı tutuyorlar sizi?

Tekrar tekrar söylüyorum, Fener önce Ülker, sonra Doğuş gibi iki güçlü sponsor bulmuşken bizimkiler sponsor bile bulamıyoruz diyorsa boşverin arkadaşlar. Galatasaray basketbolu düşünmeyin, yok sayın hayatınızda !
 
Bizde gideni geleni bu tip yöneticiler olduğu sürece kimse parasını verip sponsor olmaz. Bir yolunu bulup sıfırdan da başlasak tekrar aynı duruma geliriz buna eminim.
Odeabank para vermiş yaşanmamış sene (2018-2019) için ve biz yok etmişiz. Bunu yaparsanız size bundan fazla parayı verecek bir salak bulamazsınız.
Bence çözüm parayla Galatasaray yönetiminin bağını koparacak bir yöntemle sponsor bulmak. Yani gelecek sponsorun yönetiminde bir Galatasaray basketbolu. Başka bir yolumuz yok.
 
ya aslında yapılacak şey basit ama başkanların düştüğü hatalar hep aynı şubelerdeki ve sportif aş'deki profesyonellerin kovulması gerekiyor. bakın mustafa cengiz aş'lerden bahsetti hemen efendim yeni teşvik torba yasada var biraz bekleyelim dendi

başkan sonra the venue'nin hiç değilse temelini atalım dedi sarıyer belediye başkanı geldi hemen dediler efendim sponsor lazım nef altından kalkamaz dendi

eski başkan dursun özbek selim sefada ile 365 gün salon yaşasın diye maç günleri dışında konser ve organizasyonlar yapılsın diye yönetim kurulu üyeliği için anlaştı son dakikada can topsakal daha seçilmeden istifa tehdidinde bulundu yedek listeye selim sefada yerine ekürisi burçin aslanı soktu neymiş konserlerle olmazmış e-spor olmalıymış. şimdi bu yönetim de e-spor diyor. hep aynı terane yapılacaklar basit;

1) türk telekom'un stad isim sponsorluğu bitiyor eski yıllık ücretten sözleşmeni 5 seneliğine yenile 10 değil

2) türk telekom sk ile 5 yıllığına sponsorluk yap ve galatasaray erkek takımı ile birleştir ki adamların yıllardır talebi bu sırf ergin ataman istiyor diye engelliyordu can topsakal

3) mevcut odeabank zaten galatasaray kadın takımının isim sponsoru idi eurocupı kazanınca biraz daha fiyat arttırıp erkek takımına isim sponsoru oldular gerek yok kadın takımına eskisi gibi sponsor olsunlar kafi. forma göğüs-sırt-şort ne varsa ver bunlara zira sadece isim yetmiyor haklı olarak sponsora ki sen gidip garentaya verince üstüne zararlı çıkıyorsun gerek yok senin bütçenin 2/3'ünü karşılayan firmanın isteklerini yerine getir.

4) aynı şekilde türk telekom da formalarda istediği gibi logosunu koysun

5) nef ile anlaştığın gibi the venue'nin isim hakkını 10 yıllığına ver sarıyer belediyesi ruhsatı vermiş mimari proje tadili yapılmış askıya çıkmış itiraz edilmemiş iş bitmiş hem başlat ki seçim vaadin olsun hem de sonraki yönetim sen seçilemesen bile mecbur kalır devam ettirir senden önceki yönetim oktay mahmutiyi getirip sana emrivaki yapıyor 2 gün kala ki o hayırlı değil bu hayırlı bir emrivaki

6) the venue'nin altını borçlu olduğun bankalara şube kirası olarak kiralat millet anadoluda borçlu olduğu bankalara zorla atm diktirip kira alıyor. aslantepedeki bir kiosku sadece basketbol ürünlerine ayır. ayrıca aslantepedeki gsstore'un içine bir basketbol standı aç daimi olarak.

7) tekerlekli basketbol takımının da maçlarını buraya al salon kirası vermekten kurtul ayrıca kemerburgaza taşınınca florya metin oktaydaki kapalı salon yıkılacağından antrenmanlarını the venue'de yap başka yere kiraya verme kamp yapacaksan da taçspor ne güne duruyor?

8) kadın-erkek ve tekerlekli basketbol takımlarının fikstürünü futbol takımına göre ayarla ve kombine ücretlerini birleştir futbol maçına gelen 40.000 taraftarın emin olun 15.000'i rahatlıkla maça erken gelir otoparklı avm'de, müzede, gsstore'da vakit geçirir basketbol maçını full izler.

9) 16 kişilik takımlar kurmayın, altyapı, gelişim, b takımlarını lağv edin. gerek yok olimpiyatlara bile 12 kişiyle katılınıyor senin 2 değil 5 yıldızın olsun 4 tane vasat oyuncun eksik olsun. inci rosterda olsa ne olur olmasa ne olur irem naz olsa ne olur olmasa ne olur.

10) yabancı oyuncularına ev tutma taçspordaki motel kiracısının akdini feshet; de ki yabancı transferine sana vereceğim ücret bu ev yok tesisimizde kalacaksan kal kalmayacaksan da kalma.

11) tekerlekli basketbolda beyaz yakalı sayısı 2'de kalmalı mavi yakalı ise 3'te. kadın basketbolda beyaz yakalı sayısı 3'te mavi yakalı sayısı 4'te; erkek takımında da beyaz yakalı sayısı 4'te mavi yakalı sayısı 4'te kalmalı. medya sorumlusuna gerek yok eksik kalsın ne o youtube twitter ergeni gibi bir de maaş bağlıyorlar. her takımın idari menajeri var daha sporcuların kira aidatını ödeyemedikten sonra kontenjana bakmadan yabancı ve yerli transfer skandallarına imza attıktan sonra idari menajer yardımcısına ne gerek var ayrıca basketboldan sorumlu genel menajer ömer yalçınkaya olacaksa külliyen bu makama ne ihtiyaç var sporcuların maaşı yatmıyor bunların ki ise sekmiyor denizbank atmsi önünde bekleyip saunaya gidiyorlar yıllardır.

12) sportif aş 2 üye ile kurulmalı biri başkan diğer gs kongre üyesi profesyonel olmayan ama yönetimde de yer almayan tüm vaktini ayırabilecek birisi ki yeni ttk buna uygun istense tek bir gerçek kişili ortak aş de olur. başkan tam yetkili olur zarardan müdür olan imza sirküsü sahibi dediğim diğer şirket yöneticisini sorumlu tutar.

13) şubeden sorumlu yöneticilik kalkar bize 1 tane fazla geldi can topsakal denen fenerli bunlar 3 kişi olmuşlar yönetemiyorlar. martta bütçeni yap ne 1 tl arttır ne de azalt revize et yıl bitsin. denk bütçe tutmaz açık verirse o yöneticiyi sorumlu tutsun gerekirse kendisi sponsor olsun yahut cebinden bağış yapsın. mali durum ve sportif başarıya göre aşnin diğer yöneticisi olan başkan diğer basketbol aş üyesini ya değiştirsin yeni sezonda yahut beraber devam etsin.

sen bunları yap ki hepsi yapılabilir hepsi bizim elimizde olan imkanlar başarı gelir zaten. kimin hangi maddeye itirazı varsa buradayım. ha ayrıca şube kapatılacaksa illa baskete gelene kadar senelik asgari 8 trilyon iç eden emre danişmendin yelken şubesini kapat ne orada galatasaray kuruluş felsefesine göre yabancı takımları yenebiliyorsun ne de türkiye'ye bu sporu tanıtmana gerek kaldı herkes biliyor. ha ama amaç eşin dostun çocuğuna iş bulmak, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, sağlıklı yaşam sağlamak ve sosyalleştirmek ise bunu kalamışta değil az ötede kendi paranla yap galatasarayın senelik 2.5 milyon doları ile değil...ali sami yen'in, emin bülend serdaroğlu'nun yahut celal ibrahim'in böyle bir amacı yoktu bu kulübü kurarken ama ecnebileri yenip avrupa şampiyonu olmak var onun için başta tekerleki basketbol olmak üzere 3 basket takımımız da baş tacıdır ve çözümler bunlardır, hürmetler...
 
Son düzenleme:
Dursun Abi, mesele üslup meselesi, yoksa biz zaten biliyoruz ekonomik durumu ve altından kalkılması zor durumda olduklarını. Durum böyle olmasa, zaten yönetim değişikliği olmaz ve bizde destek vermezdik. Çıkarsın elimizden geleni yapıyoruz, ama durum böyle böyle, birkaç sene taraftarımızdan sabır diliyoruz ama uzun vadede başarılı olabilmemiz için fedakarlık etmemiz şart gerekli gibi olumlu açıklamalar yaparsın anlarım. Ancak , üslup çok kötüydü. Sinirli bir havada, işimiz gücümüz var söylemleriyle, 20 milyonu ilgilendiren konularda vebali benim , büstümüzü dikerler gibi , taraftarın aklını ve sevgisini küçümseyici; yabancıların peşinden koşuyoruz, Türk oyuncularla takım kuracağız gibi parasını ödemediğin oyunculara laf söyleyerek ve basketbol ekonomisi ve gerçekleri ile uyuşmayan açıklamalar beni kızdırmaktan öte yukarıda yazdığım gibi ciddiye bile almamama sebep oldu. Zira, mayıs ayında bunları kimse unutmaz ve görevde kalmayı imkansız hale getirir. Birde bu da yetmezmiş gibi, belli ki eleştiren kişilerden hesap sorulmaya çalışılmış.

Bu yönetim, eski yönetimin üç sene daha , görevde kalmasını önlediği için, çok büyük sempatiyle başladı , ancak acil çeki düzen vermeleri lazım kendilerine , bu sempatinin de sınırları var. En azından taraftara saygı duymak şart. Yoksa hepimizin işi gücü var.

Üslup konusunda çok haklısın Cem,o konuda ben de çok kızdım,bu kötü üsluplarıyla tekrar seçilemeyeceklerini ve kendilerine çekidüzen vermeleri gerektiğini acilen
anlamaları lazım,başkan M.Cengiz olaya el atar diye bekliyorum çünkü şimdiden antipatik olan bu yöneticilerle seçimi tekrar kazanamaz aksine ancak rüyasında görür,ben şubedeki sorunlara ağırlık verdiğim için yöneticilerin antipatik konuşmalarını es geçtim ama Eyüp Yıldız'a bile nahoş konuşmuşlar kısaca basketbolu sevmeyen ve bilmeyen insanlar bu görevleri hak etmiyor bu önemli hususta hem fikiriz,hayırlı akşamlar.
 
gstv'deki o rezalet programa denk gelip bir kısmını izledim. ortada tartışılacak bir şey görmüyorum. yani karşınızdaki kişiler galatasaray yöneticisi değil de sıradan galatasaray taraftarları olsaydı, laf bile anlatmaya üşenir, ''evet evet, çok haklısınız'' diyerek başınızdan savardınız.

ancak anlamadığım bir nokta var. ömer cansever, eyüp yıldız'la konuşmuş ve geçmişten oyunculara 11 milyon dolar borç olduğunu söylemiş. bu sayı bana çok absürt geldi. kimden nereden kalma bu borç. ve bu kadar geçmişe dönük borç varken fiba, galatasaray'ın transfer yapmasına nasıl izin veriyor? yani oyunculara bu kadar borcun var ve sen gidip yeni takım kuruyorsun. fiba izin veriyor, oyuncular da bu durumu bilerek imza atıyorlar filan. hiç aklıma yatmıyor.
 
gstv'deki o rezalet programa denk gelip bir kısmını izledim. ortada tartışılacak bir şey görmüyorum. yani karşınızdaki kişiler galatasaray yöneticisi değil de sıradan galatasaray taraftarları olsaydı, laf bile anlatmaya üşenir, ''evet evet, çok haklısınız'' diyerek başınızdan savardınız.

ancak anlamadığım bir nokta var. ömer cansever, eyüp yıldız'la konuşmuş ve geçmişten oyunculara 11 milyon dolar borç olduğunu söylemiş. bu sayı bana çok absürt geldi. kimden nereden kalma bu borç. ve bu kadar geçmişe dönük borç varken fiba, galatasaray'ın transfer yapmasına nasıl izin veriyor? yani oyunculara bu kadar borcun var ve sen gidip yeni takım kuruyorsun. fiba izin veriyor, oyuncular da bu durumu bilerek imza atıyorlar filan. hiç aklıma yatmıyor.

senet karşılığı imza attırılıyor renktaş böylece hem mahalli hem beynelmilel fedarasyonlarda borcu yoktur kağıdın oluyor. patric young zamanından beri alacak var hatta geçen maça gelen nuria martinez'in bile alacağız var renktaş...
 
senet karşılığı imza attırılıyor renktaş böylece hem mahalli hem beynelmilel fedarasyonlarda borcu yoktur kağıdın oluyor. patric young zamanından beri alacak var hatta geçen maça gelen nuria martinez'in bile alacağız var renktaş...

Mutlaka vardır borç ama 11 dolar hala absürt geliyor. 2-3 tane eurocup şampiyonluğuna oynayacak takım bütçesi.
 
Küçümsemek için söylemiyorum ama Beşiktaş bile sponsor vasıtasıyla 2-3 yıldır belli bir bütçe istikrarı yakalamışken, Galatasaray yöneticilerinin "biz nereden bulalım milyonluk sponsoru" deme hakkı olamaz. Galatasaray zavallı bir durumdaymış gibi gösterilemez. Galatasaray yöneticisi, basketbol şubesinin üç kuruşluk değeri yokmuş gibi "kim bize sponsor olur be usta" minvalinde konuşamaz.

Ben burada bir art niyet seziyorum, basketbola kıyım yapmak istediklerini düşünüyorum. Dünkü programın başka açıklamasını bulamıyorum. Ekran başında daha fazla delirmemek için GS TV'yi kapatmıştım, beyefendilerin bir de "yabancısız basketbol takımı" düşünceleri olmuş program sonunda ki fantezinin bu kadarını değerlendirmeye gerek dahi duymuyorum.

Tekrar yazayım, şube yöneticilerinin ne kadar ağır bir yük altında olduklarının farkındayım. Çok zor bir görevdeler, bunu da biliyorum. Fakat düşünceleri tamamen ve tamamen yanlış. O kadar yanlış ki, maalesef üstte bahsettiğim şüpheler içimde beliriyor ister istemez.
 
Son düzenleme:
Küçümsemek için söylemiyorum ama Beşiktaş bile sponsor vasıtasıyla 2-3 yıldır belli bir bütçe istikrarı yakalamışken, Galatasaray yöneticilerinin "biz nereden bulalım milyonluk sponsoru" deme hakkı olamaz. Galatasaray zavallı bir durumdaymış gibi gösterilemez. Galatasaray yöneticisi, basketbol şubesinin üç kuruşluk değeri yokmuş gibi "kim bize sponsor olur be usta" minvalinde konuşamaz.

Ben burada bir art niyet seziyorum, basketbola kıyım yapmak istediklerini düşünüyorum. Dünkü programın başka açıklamasını bulamıyorum. Ekran başında daha fazla delirmemek için GS TV'yi kapatmıştım, beyefendilerin bir de "yabancısız basketbol takımı" düşünceleri olmuş program sonunda ki fantezinin bu kadarını değerlendirmeye gerek dahi duymuyorum.

üstat başlığa yazdığım #124 nolu girdide dediklerimi yahut bir kısmını yapmak istiyor her yönetim ama şubelerdeki profesyoneller ve sportif aş içindeki 5.kol herdem yönetimlerin aklını çeliyor yazdım zaten selim sefada örneğini mustafa cengiz başkanın aş kurulacak açıklamasına karşılık hemen yeni torba yasada amatör branşlara vergi kolaylığı geliyor aman kurmayalım demeler sarıyer belediye başkanıyla görüşmeyelim oyalayalım e-spor olmazsa salonu yapmanın manası yok demeler hep aynı kapıya çıkıyor.

üstat herkes gitti sedefler-bahriler-orkunlar-petekler-muratlar-mustafalar gitmedi sportif aş'den neden? emreler, berentler, şükrüler, ömerler, mügeler, neslihanlar, cemler gitmedi şubelerden neden? sorun burada adamlar resmen derin devlet olmuş taraftar yönetimleri hedef alıyor bunları unutuyor hatta fark etmiyor bile kim derdi ki herhangi bir adam can topsakal kadar kötü yönetici olabilecek diye :) hürmetler, üstat
 
Basketbol şubesinin geliri az gibi hep aynı teraneyi satmaları bıktırdı artık. Bulundukları görev geliri arttırma ve çözüm bulma yeri zaten, bizden farkları da o! Üstelik kimse de bu adamları orada zorla tutmuyor.

Hepimiz kulübün asıl borcunun futbol şubesinden kaynaklandığını biliyoruz. Borcu eritmek futbolda feda demekten geçiyor. Sen basketboldan voleyboldan kısıyorsun da ne oluyor? Bu şubelerin toplam bütçesi iki futbolcu bütçesi kadar zaten. Çok takıntın varsa bilançoyu düzelt, temiz mizanla ayır şubeleri, sonrasında istersen topu taraftara da atarsın. BJK bile batık durumdayken basketbolda bu kadar rezil duruma düşmedi. Canaydın döneminde belki 1-2 sene kemer sıksak bugünlerimiz rahat geçecekti. Biz ne yaptık? Rezalet kadrolarla parayı başarısızlık için çarçur ettik. Sonrası da çok farklı değildi zaten.

Bundan yirmi yıl önce yüzmede Galatasaray markası vardı mesela, ben de Bursa'da bir kulüpte yüzüyordum. Gel zaman git zaman lise çağına geldim, Fenerbahçe iyi sporcuları transfer edip tesisleşerek kadın basketbolda yaptığının aynısını yüzmede yaptı. Askerden geldiğimde antrenörlük kursunu FB'nin havuzunda almıştım. Adamlar yirmi yılda bu kadar ileri giderken Galatasaray'ımız ne yazık ki yerinde bile sayamadı. Fener'in de başında bela bir adam olsa da en azından amatör diye tabir edilen şubelerin başına profesyonelleri getirmeyi başarmış. Bizim durum ortada işte.
 
Bir de 3'lü 3'lü yönetmezler mi, sanki bana San Antonio Spurs anasını satayım. Fazladan maaş yapıyorsunuz, bari ikiniz gidin de takımın elektrik faturası çıksın.
 
Bir de 3'lü 3'lü yönetmezler mi, sanki bana San Antonio Spurs anasını satayım. Fazladan maaş yapıyorsunuz, bari ikiniz gidin de takımın elektrik faturası çıksın.

Gariban çaycıyı tasarruf diye işinden ederler ama kendileri böyle saltanat gibi yönetir. Daha Ömer Yalçınkaya falan o konulara girmek istemiyorum. Galatasaray'ın malı deniz yemeyen domuz.
 
Sayın Ömer CANSEVEN ve Sayın Mahmut RECEVİK' in demeçlerine kendimce yanıt vermeye çalıştım. Yanıtların büyük harf olması bağırmak ya da sinirlenmek anlamında değil sadece daha anlaşılır ve okunabilir olması içindir. Lütfen yanlış anlaşılmasın :)


Galatasaray'da Basketbol Şubesi yöneticileri Ömer Canseven ile Mahmut Recevik GS TV'de yaşanan zorluklarla ilgili açıklamalar yaptı. Canseven yerli ağırlıklı kadro kurulacağını ve küçülmeye gidileceğini söyledi.

Ömer Canseven:


* Gayet iyi gidiyoruz, para sıkıntısı vardı, giderdik. yarından sonra şubenin bir derdi kalmayacağını umuyorum. Bunlar geçmiş yönetimden yansıyan sıkıntılar. Elimize bomba aldık.
HADİ HAYIRLI OLSUN :)

* Gelecek sene gençler ve yerliler ağırlıklı daha farklı bir basket takımı kuracağız. Bunun vebalini de üzerime alacağım.
O VEBAL SİZİ MEZARA KADAR BIRAKMAZ SAYIN CANSEVEN :) UFUK SARICA DAHİ MİLLİ TAKIMI OLUŞTURACAK OYUNCU BULAMAZKEN, BİZ NASIL GENÇ VE YERLİLERDEN SUPER LİG TAKIMI OLUŞTURUYORUZ MERAK EDİYORUM :) AYRICA YERLİ OYUNCU UCUZ MU, ONU DA BİR AÇIKLIĞA KAVUŞTURSANIZ DA BİZ DE ÖĞRENSEK ...

* Kendi işimizi gücümüzü bıraktık, bu işle uğraşıyoruz.
ÇOK TALİHSİZ CÜMLELER BUNLAR :) İŞİNİZİ GÜCÜNÜZÜ BIRAKMASAYDINIZ; ZORLA MI ADAY OLDUNUZ, LİSTEYE GİRDİNİZ? YÖNETİCİLİK KOLAY MI SANIYORDUNUZ, BURASI KURTLAR SOFRASI SAYIN CANSEVEN ... YILLAR ÖNCE ASKERDEYKEN ÇEŞİTLİ SEBEPLERDEN DOLAYI SİKAYET EDERKEN KOMUTAN SÖYLERDİ: "BUNLAR DA NEDİR Kİ, BİZ ASKERİ OKULDA NELER NELER GÖRDÜK, NE SIKINTILAR YAŞADIK" . SİZİN CEVAP DA BÖYLE BİR MANTIK İŞTE; BİZE NE ARKADAŞ ASKERİ OKULA BİZ Mİ GÖNDERDİK SİZİ, KENDİ İNİSİYATİFİNİZLE OLAN BİR DURUM BU.

* Girona kadın maçına 141 biletli seyirci geldi. Hasılat kırılan koltuk sayısını karşılamıyor. Koskoca Galatasaray 141 kişiye oynar mı?
AMATÖR BRANŞLARDA HASILAT PEŞİNDE KOŞUYORSAK VAY BİZİM HALİMİZE ... PEK TABİ Kİ SEYİRCİ YETERLİ DEĞİL AMA MAALESEF Kİ NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE !

* Biletler 5 lira yani içenler için yarım paket sigara. Taraftarın kötü günde de, iyi günde de bizi desteklemesi lazım.
OLAY 5 TL BİLET ÜCRETİ DEĞİL Kİ :) MAÇA GELMEK İSTEYEN ZATEN O 5 TL Yİ DÜŞÜNMEZ. HEM AYRICA BİLET GİŞESİNE GELENE KADAR HARCANAN ULAŞIM GİDERLERİNİ DE DİKKATE ALMAK LAZIM. BİZ ZAMANINDA HEM ERKEKLERDE HEM DE KADINLARDA PLAY-OUT YAŞAMIŞ, EN KÖTÜ HAVA ŞARTLARINDA DAHİ DEPLASMANLARDA YER ALIP TAKIMI YALNIZ BIRAKMAMIŞ TARAFTARIZ, LÜTFEN BÖYLE TUTARSIZ KONUŞMAYALIM.

* Sahaya amatör takım da çıkarsak seyirci desteklemeli. Banvit, Gran Canaria, Bayern Münih maçlarında kırılan koltuklara 60 bin lira hasar bedeli ödedik.
BU KONU SENELERDİR BU ŞEKİLDEDİR. BU ZİHNİYETİ DEĞİŞTİREBİLEN HERHANGİ BİR YÖNETİM OLMADI HENÜZ.

* Daha ucuz kadrolar kurmamız, yabancılardan feragat etmemiz lazım. Daha kötü sonuç alabiliriz ama yerlilerle oynayacağız. Seyirci beğenmese de buna mecburuz. Sponsor bulmamız da mümkün değil.
YABANCILARI GÖNDERİP DE YERLİLERDEN UCUZ BİR KADRO OLUŞTURMAK İYİ DÜŞÜNCEYMİŞ :) HANGİ AMAÇLA BUNU YAPACAĞIMIZI DA ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM TABİ AMA OLSUN YİNE DE DÜŞÜNCEYE SAYGI :) YABANCIYA VERİLECEK ÜCRETİN ÇOK DAHA FAZLASINI YERLİYE VERECEĞİNİ BİLMEYEN (Kİ FUTBOLDAN DA BİLİYOR OLMALISINIZ) BASKETBOL YÖNETİMİ DE ENTERESAN BİR EKİP :)

SPONSOR BULMAK MÜMKÜN DEĞİLMİŞ, GALATASARAY' DAN KAT KAT DÜŞÜK VİZYONLU VE MARKA DEĞERİ OLAN KLÜPLER SPONSOR KONUSUNU ÇÖZEBİLİYORKEN, ÇIKIP DA MEDYAYA BU ŞEKİLDE AÇIKLAMALAR YAPILMASI ÇOK ÜZÜCÜ MAALESEF. TEKRAR EDİYORUM; KİMSE KİMSEYİ ZORLA BU MEVKİİYE GETİRMİYOR, MADEM ÖYLE TALİP OLUNMASAYDI. SONRA DA O KOLTUKTA OTURURKEN; "YOK İŞTE ENKAZ DEVRALDIK, BORÇ BATAĞINDAYIZ, BİLEMEDİK EDEMEDİK, ELİMİZDEN BİRŞEY GELMİYOR" DEMEK DOĞRU BİR ZİHNİYET DEĞİL.

* Menajerin parası, oyuncuların parası ödenmemiş, yeni yasaklar gelecek. Oyuncuların da canhıraş çalışmaları lazım. Futbolda Avrupa Şampiyonu olurken Hagi bile Galatasaraylı gibiydi.
BEN YAKLAŞIK 35 SENEDİR BASKETBOLU TAKİP EDERİM; GALATASARAY' DA KİMİN ÜCRETİ ZAMANINDA ÖDENMİŞTİR Kİ? MAALESEF BU GERÇEĞİ SENELERDİR YAŞIYORUZ. ŞİMDİ ÇIKIP DA "ÖNGÖREMEDİK, HERKESE BORCUMUZ VARMIŞ" DEMEÇLERİ İNANDIRICI DEĞİL. YILLAR ÖNCE TAKIMIMIZDA YER ALAN SERDAR TABAY' IN BİLE KLÜPTEN ALACAĞININ OLDUĞUNU BİZZAT BEN BİLİYORUM.

* Basketçinin evinin parası ödenmemiş, her gün hacizle uğraşıyoruz. Galataaray'da kimsenin alacağı kalmaz. Basın bunu çiklet yapabilir. Yerli ağırlıklı genç takım kuracağız, seyirci beğenmese de... * Yabancıların getirip peşlerinde koşmak kolay olmadığı için onlardan vazgeçtim. Küçülmek zorundayız. Bu işi toparlamak 2-3 yılı bulur.
BU İŞİ TOPARLAMAK 2-3 YILI BULUR DİYORSUNUZ AMA "MAYIS DA SEÇİM VAR, BİZ 3-4 AYLIĞINA GELDİK" DEMEÇLERİ DE HAFIZALARIMIZDA. BU NE PERHİS, BU NE LAHANA TURŞUSU. AMATÖR BRANŞLARIN MADDİ DURUMU SENELERDİR BÖYLEYDİ, İLLA İÇİNE GİRİP KOLTUĞA OTURUNCA MI ANLAŞILDI BU GERÇEK. BASKETBOLDA İYİ BİR KADRO MÜHENDİSLİĞİYLE SENELİK MAX 15-20 MİLYON $ A EUROLEAGUE ŞAMPİYONU OLBİLECEK TAKIM KURULABİLİYOR. FUTBOLDA 500 MİLYON $ A DAHİ ŞAMPİYONLUĞU TELAFFUZ EDEBİLMEK GÜÇKEN, BASKETBOLDA ÇOK CÜZİ BEDELLERLE BU AMACA ULAŞABİLİNİYOR.

* Bazı yabancılar maçlarda ve idmanda keyfi davranıyor.
ADAMLAR PROFESYONEL; ADAMLARA ÜCRETLERİNİ ZAMANINDA ÖDEMEZSEN TABİ Kİ KEYFİ DAVRANACAKLAR. YÖNETİCİLİK KOLAY DEĞİL, HA "HERŞEY MADDİYAT MI" DİYORSANIZ DA O DA APAYRI BİR YÖNETİCİLİK. TAMAM ONU YAPIN ONA DA EYVALLAH :)

* Bir dahaki programda nereden basketçi getireceğim, onu da anlatırım.
LÜTFEN ANLATIN BEN DE ÇOK MERAK EDİYORUM :)

* 100 liralık bütçeyi canımız sıkılıp sezon ortasında 140 liraya çıkarmayacağız. Sponsor da gelse bütçemiz değişmeyecek.
KİMSENİN CANI SIKILMASIN ZATEN; SADECE BAŞARI İÇİN GEREKENLER YAPILMALI. SPONSOR GELSE DE BÜTÇE DEĞİŞMEYECEKSE, SPONSOR DA "BAŞARIYI DÜŞÜNMÜYORSANIZ BEN NEDEN BURADAYIM" DEMEZ Mİ?

* Odeabank'ın bu yılki parası geçen yıl kırdırılmış, bu yıla kalmamış.
FUTBOLDA BİLE BÖYLE YÜRÜMÜYOR MU BU İŞLER :) BEN ŞAŞIRMADIM, SİZ NEDEN ŞAŞIRIYORSUNUZ ...

* Geçmiş yönetim her konuda korkunç hatalar yapmış. Galatasaray son şanslarını kullanıyor, toparlayamazsak kulüp kayyuma gider.
HATALAR YAPILMIŞTIR EVET AMA BU HATALARIN GERİ DÖNÜŞÜ AMATÖR BRANŞLAR DEĞİL DE DİREK FUTBOLDUR.


Mahmut Recevik:

* Galatasarayın adı var, seyircinin gelmesi lazım. Seyircinin başında Ömer Haliloğlu var, hepsini toplasın maça getirsin.
AMAN SAYIN RECEVİK; SENİN NE İŞİN VAR İSİMLERLE. BENİ SÖYLESEN DAHA İYİYDİ :)

* Bugün bu yoklukta oyunculara, antrenörlere para ödendi. Paramız var da oyuncu mu almıyoruz?
NEDEN GELDİM İSTANBUL'A :)

* Lasme'nin 290 bin dolar borç hanesinde duruyor. Menajerlere 400 bin euro borç var. Sedece geçen yılki oyunculara 1 milyon 50 bin euro borç kalmış.
SAYENİZDE MUHASEBECİ DE OLDUK SAYIN RECEVİK :) ABİCİM SENELERDİR TRİBÜNLERDESİN, BENDEN DAHA İYİ BİLİRSİN Kİ TARAFTAR BUNLARLA İLGİLENMEZ; ZATEN SENELERDİR GERİDEN GELEN BORÇLAR VAR, YENİ BİR DURUM DEĞİL Kİ ... VATANDAŞ ZATEN BORÇ HARÇ İÇİNDE YAŞAMAYA ALIŞMIŞ, BU DEMEÇLER KİMSE İÇİN FARKLI BİR DURUM DEĞİL; MADEM SİZLER GİBİ İŞ ADAMLARI BU GÖREVLERE TALİP OLUYOR, BORÇ HARÇ EDEBİYATI YAPMAYACAKLAR.

* Erkek basketbol takımı 10. sırada. Bu sezon harcanan parayı söyleyeyim mi? Hadi söylemeyeyim.
LÜTFEN SÖYLE ABİ
smile.png
BİZ "PLAY-OFF YAPABİLECEK MİYİZ" DİYE KENDİMİZE SORARKEN, SİZ "KÜME DÜŞMESEK İYİ" DİYEBİLİYORSANIZ VAY HALİMİZE...
 
Yöneticilerin açıklamaları kabul edilebilir değil ama bize de görev düşüyor arkadaşlar. Basketbol şubesine ilgi olduğunu göstermek için her maça gitmemiz, salonu doldurmamız lazım. Aksi halde 141 kişinin izlediği takıma ben niye milyon dolar yatırayım mazeretinin arkasına sığınırlar. İşi, ailesi olanlar, İstanbul Avrupa yakasında oturmayanlar için maça gitmek külfet gibi görünebilir. Ama bu fedakarlığı yapmamız lazım. GS basketbol takımı benim hayatımın önemli bir parçası, ben bundan sonraki kadın-erken tüm iç saha maçlarına gideceğim. Seviyorsak bu bizim görevimiz.

Bir de bilen bir arkadaş bilgi verirse sevinirim. GS Store'da ürünlerin hangi kategorilerden satıldığının takibi yapılıyor mu? Eğer yapılıyorsa en azından iki senede bir tercihen her sezon basketbol forması da alalım.
 
Bu sene zaten küme düşmenin kıyısındayız. Eğer bu yönetim mayıs ayında yine seçilir ve bu adamlar dediklerini yapar yerli oyunculardan kadro kurarlarsa seneye kesin düşürürler takımı. Düşünsenize sahada göksenin ve ege seviyesinde beş tane oyuncu. Ben aynı anda ikisine tahammül edemiyorum, bunlar takımı komple böyle yapalım diyorlar. Gerçi "basketçi" diyen adamlardan ne bekleyebiliriz ki. Bu zihniyetle yönetilen şubede seneye Oktay hocanın da kalacağını sanmam.
 
Yöneticilerin açıklamaları kabul edilebilir değil ama bize de görev düşüyor arkadaşlar. Basketbol şubesine ilgi olduğunu göstermek için her maça gitmemiz, salonu doldurmamız lazım. Aksi halde 141 kişinin izlediği takıma ben niye milyon dolar yatırayım mazeretinin arkasına sığınırlar. İşi, ailesi olanlar, İstanbul Avrupa yakasında oturmayanlar için maça gitmek külfet gibi görünebilir. Ama bu fedakarlığı yapmamız lazım. GS basketbol takımı benim hayatımın önemli bir parçası, ben bundan sonraki kadın-erken tüm iç saha maçlarına gideceğim. Seviyorsak bu bizim görevimiz.

Bir de bilen bir arkadaş bilgi verirse sevinirim. GS Store'da ürünlerin hangi kategorilerden satıldığının takibi yapılıyor mu? Eğer yapılıyorsa en azından iki senede bir tercihen her sezon basketbol forması da alalım.

Tabiiki taraftar olarak bize düşen görev takımlarımızı desteklemek; ancak bu destek bu yönetimin fikrini değiştirmez. Sponsorlar taraftar desteği var diye gelmez. Takımın başarısına göre gelirler. Sen kümeye düşmemeye oynarsan hiçbir sponsor gelmez. Meziyet kıt bütçe ile iyi takım çıkartabilmekte. Ha bu yönetimden bir şey olmaz.
 
Arkadaşlar hemen hemen her şeyi yazdık ben son olarak umutsuzluğa ve karamsarlığa düşen kardeşlerime ağabeylerime şunu söylemek istiyorum; aslanlar gibi seneye şampiyonluk mücadelesi vermeye devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bunu söylerken Galatasaray basketbol kültürünü idrak etmiş renktaşlarımdan aldığım güçle söylüyorum. Mevcut Ömer Cansever ve diğer iki isim güncel basketboldan habersiz ve çok uzak oldukları için görevde devam etme şansları yok. Başkan ve çevresi de finansal tablolara hakimler elbette fakat küçülme anlayışına kesinlikle sahip değillerdir. Divan kurulu üyemiz Ahmet Özdoğan Mali Genel Kurul'da basketbol şubemiz için bir proje açıklayacağını bildirdi 2 gün evvel fakat olay tam da burada başlayacak çünkü gördüğümüz kadarıyla önümüzdeki sezonun bütçesini Ömer Cansever hazırlayacak ve kim bilir ne yazacaklar oraya :) Yeni gelecek yönetim muhakkak ve maalesef bütçeyi yine revize edecektir. Double bütçe diyorlar doğrudur fakat bir iktisatçı olarak şunu söylemek isterim bugün günümüzde en önemli iş "borcu yönetmek". Şubeyi küçültüp taraftar maça gelsin daha çok desteklesin biz de bu gelirlerle küme düşsek bile borcu kapatırız anlayışı başarı değil başarısızlığın ta kendisidir. Abidemizi dikerler diyen Cansever'le bu işi bilen birilerinin görüşüp kendisine yardımcı olması lazım.
 

Üst