Cavs:106 Bulls:97
NBA'de dün gece oynanan bir diğer maçta, Chicago Bulls, sahasında Cleveland Cavaliers'a 106-97 mağlup olarak, bu sezon sahasındaki ilk yenilgisini aldı. Cleveland adına yine sahada LeBron show vardı ve King James maçı 41 sayı, 13 ribaunt ve 4 asistle tamamladı. Chicago'da ise Ben Gordon'ın 29 sayısı mağlubiyeti engellemeye yetmedi.
Maça James'in basketleriyle hızlı giren ve çeyreğin ortasında farkı bir ara 14 sayıya kadar çıkaran Cleveland'a, Chicago Ben Gordon ile karşılık verince ilk çeyrek 32-27 Cleveland üstünlüğüyle geçildi. İkinci çeyrekte taraftarının da desteğini arkasına alan ev sahibi takım, iyi hücumlarla sayı bulduğu çeyrek sonunda soyunma odasına 57-54 önde girdi. Üçüncü çeyrek karşılıklı basketlerle geçildi ve son çeyreğe Chicago 3 sayılık farkı koruyarak 77-74 önde girdi.
Son çeyreğe 15-0'lık seriyle fırtına gibi giren Cleveland tam maçı kazandım derken sahneye bir kez daha Gordon çıktı ve son dakikalarda farkı 2'ye kadar indirdi. Ancak rakipte James gibi bir oyuncu vardı ve çok kritik anlarda attığı üst üste üçlüklerle maçı takımına getirdi.
Cleveland'ta James'e en büyük destek 16 sayı, 6 ribauntla Ilgauskas'tan gelirken, Mo Williams'ın 11 sayı, 7 asisti de galibiyeti getiren diğer etkileyici performans oldu. Benchten Varejao'nun 13 sayısı da önemliydi.
Chicago'da, Ben Gordon'ın 29 sayısına en büyük yardımcı, 20 sayı, 7 ribaunt ile Deng oldu. Derrick Rose'un 17 sayı, 5 ribaunt ve 9 asisti galibiyet için yeterli olmadı.
Bu arada Hinrich de sakatlanmış. 3 ay salonlardan uzak kalacakmış...