NBA Geyiği

  • Konbuyu başlatan Veysi Deniz Baskın
  • Başlangıç tarihi
Warriors çok iyi takım şutları girdiğinde durdurulmaları zor gibi duruyor Iggy'de uyum sağlarsa müthiş olurlar.Ve birde Klay Thompson gerçeği var tabiki müthiş bir gelişimi var.

Philadelphia'nın performansı beni şaşırttı maçı izlerken açıkçası fazla umursamamıştım 2.Çeyrekte falan 20'lere çıkmıştı fark.

Ama 22/11 üçlük isabeti bana fazla gibi geldi Bi Rockets falan değiller sonuçta geçen yılda Bulls bu tarz kayıplar yaşıyordu.Rose daha tam ritminde dönememesinden de kaynaklanıyor Pacers maçında toparlanır umarım takım.
 
New york'ta 4 numara rotasyonu bir kör (amar'e) ve bir topala ( bargniani) emanet olunca Love yine çılgın attı. Gerçi amar'e süre almıyor henüz ama olsun :)

Rick adelman eski skoreri kevin martin'den minny'nin takım kimyası icinde de çok iyi verim alıyor.

Kenardan barea, shwed, d-will harika bir dinamizm kazandırıyor takıma.

Budinger da döndükten sonra batıda ilk 5 banko diyorum.
 
Son 2 dakikaya eşitlikle girdiğimiz maçta Atlanta'ya yenildik. Kötü oynadık ve hakettik mağlubiyeti. İçerdeböyle bizim gibi paçoz takımlara yenilmememiz lazım.
 
GSW ile ilgili söylediklerimi tamamen geri alıyorum o klay thompson akıllı olsun!

Önümüze geleni dağıtıyoruz. Klay Thompson da geçen senenin de üstüne ekleyerek devam ediyor. Iggy gittikçe takıma ısınıyor.

Barnes yeni döndü ve iyi olduğunu ilk maçından gösterdi. Üstelik takım (Lee ofansif anlamda yararlı olsa da ve Bogut blok yapsa dahi) savunmada iki yumuşak ve yavaş uzunla oynuyor. Curry'nin de savunmada yumuşak olduğunu düşnürsek, cidden çok iyi gidiyorlar. Tabii böyle çılgın yüzdelerle atamadıklarında işler direkt tersine döner diyeceğim de, hiç öyle duracaklar gibi de durmuyor.

Curry'nin sakatlığı nüksetmezse ve bir de potayı adam gibi savunacak atletik bir uzun alırlarsa asıl o zaman efsane olabilirler işte.
 
GSW için İbrahim Tatlıses'ten gelsin; ' curry yokken herşeey eksik...curry varsa herşeeey tamam' :D

adamlar Curry olmadan 74 sayıda kaldılar resmen..
 
Portland bizi yendi dün gece Rose Garden'da. İsmi değişmiştir belki ama orası Rose Garden'dır benim için hala. Bugün Arco Arena'da rövanş oynayacağız. Portland kesinlikle çok keyif veren bir takım olmuş. Şans eseri bu sezon 3. maçlarını izledim ve uyutmadılar beni. Algridge kesinlikle Nba'in en iyi iç tehtiti şu an . İstatistikler masal yazıyor bu konuda. Howard ve Love şaşalı istatistikler ama takım taşımıyorlar kesinlikle. Ve güvenilmez oyuncular. Griffin'i zaten listeye almıyorum. Griffin sadece Nba'i Nba Daily ile takip edenlerin süperstarıdır. Skorer , atlet eyvallah ama takım taşımayan adam süperstar değildir bence.

Neyse yazı madem rayından çıktı ; daldan dala atlıyorum. Bu yazı sevdiğim takım ve oyuncuları överken ; sevmediğim bütün figürleri eşşeğin poposuna atacaktır.

Öncelikle sezona kötü başlayan Gasol ve Kobe'nin sakatlığına rağmen iyi bir Lakers var ortada. Shawne Williams diye bir adam var. Bu ezik büzük beş ile sahaya çıkan koçların favori adamı. D'Antoni'nin adamı olmuş resmen. Ama ilk 5 çıkmasına rağmen fazla oynayamıyor. Sahada ne yaptığı belirsiz ama prens resmen adam. Gasol de maşallah derinden batırdı. Steve Blake de Houston'a son saniyede attı üçlüğünü ve maçı kazandırdı. Dwight noooldu oğlum ? Houston'a gittin de Nasa üssünden uzaya mı fırlatacaklar sanıyorsun seni ? Ömer Aşık'tan bile soğudum sayılır şu Howard yüzünden. Ki ilk draft edildiğind favori adamımdı. O draftı canlı izlemiştim Nba Tv'den. O zaman Nba tv Digitürkteydi ve nba draftını filan açık kanal yayınlamıyordu. Neyse ; zaten o drafta katılan herkes itici şu an. Igoudala , Okafor , Ben Gordon , Josh Smith ; Hinrich vs vs.

Golden State denilen harika olayı da yazmadan geçemeyeceğim. Hadi Curry filan kurtarıyor da BOgut'a o yarım kollu dar beyaz atlet hiç yakışmamış. Bikini giyen selülitli teyeler gibi olmuş. Ama takımları şiir top oynuyor. Nedovic de azcık oynasa da izlesek. Kullanmıyosanız gönderin İstanbul'a ; zaten 3 numara arıyoruz. He bir de Seth Curry waive edilmiş. Kardeşimi nasıl gönderirsiniz ulan diye dalardım GM'in odasına ben Step Curry olsam.

Washington'a değinmek istiyoum. Ya siz ne iğrenç takımsınız. Formanız çirkin , oyuncularınız çirkin , sisteminiz yok , mantaliteniz yok. Gülcan Bilgiç'e şu takımı izletsek o bile sistem öneremez bu takıma. Şu takımdan sezonluk bilet alanlara acıyorum hakikaten. Ayrıca Beal denen adam bence Bo Outlaw'dan bile çirkin. Bir üst modeli Sam Cassell zaten adamın.

New York da şaka takımlarından biri olmuş ligin. Chandler sakatken savunmalarını merak ediyorum. Gerçi şu ligde atarak kazanacakları takım çok. JR Smith de döndüğüne göre şenlik full kadroya ulaşmış durumda.

Pelicans sezona yavaş başladı. Holiday - Evans birlikteliği kurulunca herkes bi sempatiyle yaklaştı ama sezonun en formda ismi Eric Gordon şu ana kadar onlar adına. Anthony Davis standart yakalamış durumda ve bu yaşta bir uzunun bunu yapması çok etkileyici. Ryan Anderson ortada yok ve dönse de ne verir bilinmez. Adamın kız arkadaşı ölmüş yazın. Düşünüyorum da dayanması cidden zor. Başı sağolsun.

Utah'ta Indiana çocuğu Hayward çok dikkat çekiyor. Indiana gibi at süreceği ortamı ilk defa Nba'de buldu ve gereğini yaptı 2 maçta. Burke de dönünce Utah'ı daha iyi görmüş oluruz.

Indiana saygı duyulası bir takım olmuş. Osuruktan Teyyare adamlardan bile katkı alıyorlar. Lance Stephenson şu ligde hiçbir yerde oynayamaz ama bu takımda bir harika.

Orlando baya dikkat çekti sezon başı itibariyle. NBDL'de yedek oturacak adamlar geliyor benchten ama kazanıyorlar. Avrupa Şampiyonası'nda oynatılmayan Vucevic o koça gerekli göndermeleri Florida'dan yapıyor. Oladipo denen adam bu ligdeki en garip oyuncu olabilir. Bi kere ismi garip. Oladipo diyince Ukrayna liginde orta sahada dinamo görevi gören bir oyuncu hayal ediyor insan. Ve bu adam ne olur kestirmek güç. Herşeyden var ama şimdilik az var.

Çaylaklara da bahaneyle gelirsek ; favori bebeğim Michael Carter Williams( şuna bi lakap bulsunlar ismi uzun ) acaip girdi sezona. Tahminimde yanılmayacağım ama bence süperstar olamayacak.

Bennett ise sezona rezil rüsva başladı. Bi kere adam 3 için çok ağır. Hatta bu adam resmen tombik. Clarence Weatherspoon gibi mübarek tosun.

Cody Zeller o saçma Bobcats sisteminde yaşama savaşı veriyor . Acıyorum sana Cody kardeş.

Son olarak bence Bucks ligden atılmalı. Yerine Cska'yı filan alsınlar . Bİzim Türkler de şöyle heyecan verici bir takım bulamadı bir türlü. Zaza da geçen gün triple doublea çok yaklaştı. Yakışır aslana.
Yazı bu kadar. Okuyacak kadar inatçı olan herekese geçmiş olsunn.
 
NBA'de takas dedikoduları yine hortladı diyebiliriz.

Ömer Aşık takasını istemiş.3 Takım ilgileniyormuş.İddaa edilen teklifler Ryan Anderson yada Splitter'la takas olabileceği yönünde ki Spurs'ta iyi olabilir.

Raptors'ta Ömer'e talipmiş.

Ayrıca Raptors'un Rudy Gay'i takas etmek istediği yazılıyor.Gerekirse Lowry ve DeRozan'ı da elden çıkarabilirlermiş.Birçok takımla görüşüyormuş Raptors.

Daha birçok takas seneryosu okudum ama onların hayal ürünü olduğunu düşünüyorum.

Örneğin Raptors'un Patterson-Fredette için Rudy Gay'i Portland'ın Ömer için Aldridge'i vereceğini sanmıyorum.Lowry-Nash takası falan da görmüştüm ama o hepten uçuk gözüktü.

Bu arada Allstar oylamaları başlamış.

Curry-Harden-Durant-Love-Howard

Rose-Wade-Lebron-Melo-Garnett

Oylarım bu şekilde.
 
NBA'de takas dedikoduları yine hortladı diyebiliriz.

Ömer Aşık takasını istemiş.3 Takım ilgileniyormuş.İddaa edilen teklifler Ryan Anderson yada Splitter'la takas olabileceği yönünde ki Spurs'ta iyi olabilir.

Raptors'ta Ömer'e talipmiş.

Ayrıca Raptors'un Rudy Gay'i takas etmek istediği yazılıyor.Gerekirse Lowry ve DeRozan'ı da elden çıkarabilirlermiş.Birçok takımla görüşüyormuş Raptors.

Daha birçok takas seneryosu okudum ama onların hayal ürünü olduğunu düşünüyorum.

Örneğin Raptors'un Patterson-Fredette için Rudy Gay'i Portland'ın Ömer için Aldridge'i vereceğini sanmıyorum.Lowry-Nash takası falan da görmüştüm ama o hepten uçuk gözüktü.

Bu arada Allstar oylamaları başlamış.

Curry-Harden-Durant-Duncan-Howard

Rose-Wade-Lebron-Melo-Garnett

Oylarım bu şekilde.

O Rudy Gay buraya gelecek yeğen. Fredette'nin acaip bi takas değeri var şu an. Nİye ben de bilmiyorum. Herhalde bizim maçları izlemiyor diğer GM'ler. Başka bir açıklaması olamaz bu işin. Patterson da yiyebileceği rakip bulduğunda işini biliyor. Bir de üstüne Salmons'ın bitecek kontratı var. Hatta Toronto'nun bu sene göreve başlayan yeni yönetiminin Gay'den kurtulma planları olduğu yaz başından beri yazıldı.
O Gay buraya gelecek. ( şu cümleyi hayatım boyunca 1 kez bile söyleyeceğim aklıma gelmezdi :D :D :D )
 
Kings'e Rudy Gay yakışır.

Thornton veya Thomas'ı vermeden alabilirse büyük iş yapmış olur bence.

Vazquez-Thornton-Gay-JasonThompson-Cousins fena bir 5 değil.Guard rotasyonu biraz boşalması McLemore için iyi olur yıldız falan olamasa da iyi bir şutör olacağını düşünüyorum ilerde.
 
Thomas harbiden kıymete bindi . Bu sene fena oynamıyor Vazquez gelince. Papuç pahalandı onun için. Thornton isteniyorsa hemen gönderelim mesele değil o kadar. Thornton fazla eleştirilmiyorsa bunun nedeni takımda Salmons'ın olmasıdır.
O Gay buraya gelecek !
 
Vay arkadaş aylar önce Pelican şu anda Ömer için en uygun takım demiştim de burdan bir arkadaş "iyi olur fakat pelican karşılığında verecek oyuncu bulamaz yoksa guzel olurdu" gibisinden bişiler yazmıştı.

Aklımda da oluru olan tek isim Ryan Anderson'du. Hem Howard'la da iyi oynuyordu Ryan. Tam bir win-win durumu olur.

O değil de Minny'de Budinger aralıkta dönüyor. Böylece Corey Brewer 2 numarada da süre alabilecek. Shwed'in formsuz olduğu şu dönemde mis olur mis.

Son not; Minny'de Love zaten her maç çılgın atiyor fakat fark yaratan Rubio oluyor çünkü bu veledin skor yapamadığı maçları kaybettik. Rubio standart tutturabilirse batıda ilk 4 diyorum..hatta dedim :D
 
İndiana'yı denize döktük diyebilim galibiyet serileri bitti ve ilk mağlubiyetlerini aldılar.son 4 maçtır çok iyi savunma yapıyoruz ve kazanıyoruz 110-94 bitti maç ama 3.çeyrekte falan 35 sayı civarına çıkmıştı fark ki İndiana karşısında çok iyi .son çeyrek 35 sayı yemişiz 35-26 İndiana lehine bitmiş.

Luol Deng kontrat yılında çok iyi oynuyor.bu maç 23 sayı attı.Rose'da 20 sayıyla yavaş yavaş kendine geldiğini gösteriyor.
 
Birazdan Memphis ile içerde oynayacağız. Detroit maçında uyuya kaldığım için birşey diyemeyeceğim o maç için. Ama baya başa baş gitmiş. Bizden daha takımlar ama bizden daha kaliteli değiller. İç saha maçı için güzel bir hedef :)
 
Phoenix'e az önce biten maçta zar zor çaktık. Hayat kötü , Galatasaray kötü , ş 1 ayda hayata tutunmamı sağlayan tek şey belki de bu seneki takım. Teşekkürler purples :) Özellikle bu geçmek bilmeyen gecede yüzümü az bişey güldürdüğün için.
 
Gsw-Portland macinda kavga cikti. Iste gormek istedigimiz Nba bu.

Mo ve Mattheus atildi. Kavgayi baslatan dirsegi atan yine Mo'yu sert sekilde iten Bogut oyunda hala.
 
Bu Minesota'lılar adamı ayar eder arkadaş. Derrick Williams'a karşılık McLemore'yi istiyorlar. Adama gülerler . 2 gram takım oldular diye hemen bi hayaller bi tripler filan . Yine Twolwes'tan bir cacık olmayacak.
 
Batı ve Doğu arasında uzun zaman sonra bu kadar ciddi fark var. Doğuda Heat ve Pacers finali daha şimdiden belli. Batıda öne çıkan takımlar olsa da aradaki fark çok az.

Ayrıca Batıda Lakers 7-7 %50 ile 13.sırada
Doğuda %50 yapan Bulls 4. sırada.
 

Üst