New York Knicks

Play-off'ta karşımıza çıkması muhtemel iki takıma karşı 3-0'lık bir seri ile başladık sezona.
Knicks sempatizanı olduğumdan beri böyle bir sezon açılışı hatırlamıyorum ben, muhtemelen çok gerilere gitmek gerekiyordur.
Daha da önemlisi ise, sahada ne yaptığını bilen bir takım var artık, rollerin doğru paylaşıldığı, geleceğe dair de ümit veren..

Normal şartlarda bizim durumumuzdaki bir takım için, daha Amar'e katılacak şeklinde ümitvar konuşmalar yapılabilecekken, bizim için ise bir nevi tehdit unsuru kendisinin dönmesi, umarım takas olduğu günleri de görebiliriz..
 
Savaş'a katılıyorum.. Amare gelince her şey daha güzel olacak demek zor.. Olmayabilir de.. J.R Smith istikrarına güvenilecek birisi değil.. Bugün böyle oynar, yarın maça gelmez.. Şu anda en kararlı görünen Carmelo.. Ayrıca çift guard gibi oynamak da takıma iyi gelmiş görünüyor..

Tek üzüldüğüm , yıllarca tüm NBA alemine posta koymuş, hakemlerin coachların üzerine yürümüş, Sabonis e havlu fırlatmış, teknik faul rekorları kırmış Rasheed Wallace'ın victory cigar modunda geri dönmesi ve bundan rahatsız olmadığını söylemesi.. Scalabrine'den ne farkın kaldı başkan.
 
6-0
İnanılmaz şeyler yaşanıyor, üstelik zor bir fikstürde böyle bir seri yakalandı.
Yendiğimiz takımlar arasında Orlando hariç, galibiyet yüzdesi negatif olan takım yok.
Son nokta ise dün ligin en zor deplasmanlarından birinde, Spurs'e evindeki ilk yenilgiyi tattırmamız oldu.

Böyle bir takıma karşı, hem de deplasmanda, son 7 dakikaya 12 sayıda girip maçı kazanmak, üstelik bunu takımın lideri Carmelo'nun çift haneleri göremediği bir gecede yapmak, bu sezonun bambaşka olacağına dair önemli bir sinyal daha verdi.
Bu akşam Batı'nın lideri Memphis ile onların sahasında oynayacağız. İki sürpriz konferans liderinin maçı çok zevkli olacaktır, yarın da mesai yok, güzel bir gece bizleri bekliyor..
 
Carmelo'nun sadece 9 sayı atmasına rağmen Spurs'u deplasmanda yenmek büyük iş. Topu çok iyi çeviriyoruz benchten aldığımız katkı çok çok iyi. J.R. Smith çok iyi sezon geçiriyor ama saatli bomba yani ne yapacağı belli değil. Felton evine geri dönünce kendine geldi. Tek sorun sakatlar gelince takımın dengesini bozması. Umarım öyle bir şey olmaz.
 
İlk mağlubiyet sonrası takımın göstereceği reaksiyonu çok merak ediyordum.
Bir çeyrekte alınan dört teknik faul ile gelen Memphis yenilgisinin ardından takımın sergilediği duruş çok hoşuma gitti.
Tabii ki, Pacers da böyle bir dönemde gelebilecek en iyi rakiplerden biriydi.

Oyuncu bazında değerlendirirsek, takımın bu sezon yarattığı farkın en büyük mimarının Jason Kidd olduğu konusunda herkes hemfikir sanırım. Carmelo gibi savruk bir adamın, JR Smith gibi saatli bir bombanın böyle aklı başında ve istikrarlı bir sezon başlangıcı yapmasında, Kidd'e duydukları saygının büyük olduğunu düşünüyorum.

Chandler gibi her zaman üst düzey savunma katkısı alacağınızı bildiğiniz bir ismin yanına, Camby ve Rasheed gibi iki veteranın eklenmesi de, takımın karakterine çok güzel etki etmiş. Bir diğer veteran Prigioni'nin oyuna kattığı akıl da zaten ortada. Sene başında yapılan transferlerin yaş ortalaması ciddi şekilde eleştirilse de, hemen her isimden vasat üstü katkı alınmaya devam ediyor.

Knicks forması altında bir başka oynayan Felton, Chicago'nun müthiş benchinden çalınan Brewer ve seyircinin top elinden çıkarken sevinmeye başlamasına vesile olan Novak gibi yan parçalar da bu şekilde katkı vermeye devam ederse, play-off'lara finale kadar taşınacak bir saha avantajı ile girebiliriz.

Bütün hesaplar bir yana, uzun zaman sonra Knicks'i izlemek bu sezon keyif veriyor ve bizlerin basketbolu takip etmesinin asıl sebebi de bu zaten,
eline sağlık Woodson..
 
3 zorlu maçı içeren Batı turnemizin, en kolay ayağı olan New Orleans'ta kolay bir galibiyet aldık dün.
28 dakikada 29 sayı atan Carmelo, MVP olmaya giden yola bir çentik daha attı.
Bundan sonra, önce Dallas sonra Houston ile oynayıp eve döneceğiz.

Bu arada, daha önce takım iki defa 8-1 galibiyet yüzdesi ile başlamış sezona; 69-70 ve 72-73 yıllarında, bu iki sezon da yüzük ile sonuçlanmış.
Herşey yolunda yani, daha da iyi olmasının önündeki tek soru işareti, Amare ve biraz da Iman'ın dönüşü..
 
York, Dallas deplasmanını da gayet iyi oynamış.. Kazanacak noktaya getirmiş ama Carmelo'nun gereksiz zorlaması ile maç gitmiş.. Karşındaki S.Marion ise iki kere düşüneceksin. 60 yaşına da gelse o bir savunma uzmanı.. Fake i yemeyince Melo çaresiz kalmış..
 
Batının en zor deplasmanlarından birinde, son 2 dakikaya 7 sayı geride girmemize rağmen, maçı son topa getirmişiz ve Emre'nin de söylediği üzere son topta Carmelo'nun fazla zorlaması sebebiyle maçı kaybetmişiz.
Bu kadar zorlamaması gerekirdi bence, fakat süper yıldızların böyle bir ego savaşı oluyor son toplarda malum, yine de sezon içerisinde Carmelo'nun gösterdiği mental ilerleme takdire şayan.

3 maçlık Güneybatı turnemizin son ayağını Houston'a karşı oynayacağız bugün. Şimdiye kadar ki, iki mağlubiyetimiz de batı deplasmanlarında geldi, zaten daha konferans içi mağlubiyet de yok.

İlk 10 maçlar sonunda görüldü ki, Boston ve Chicago'nun da güç kaybetmesiyle, bu sene doğudaki yarış biraz sığ geçecek. Muhtemelen Miami'nin konferans lideri olarak bitireceğini düşünürsek, ezeli rakip Brooklyn'in önünde konferansı ikinci sırada tamamlamanın planlarını yapmalıyız. Bence bir hayli de yüksek bir ihtimal..
 
Doğu takımlarına karşı ilk mağlubiyetimizi, ezeli rakip Nets'ten aldık. Play-off sıralaması için mücadele edeceğimiz en ciddi rakiplerden biri olması sebebiyle mağlubiyet daha fazla önem arz ediyor.

Carmelo son topu yine çok kötü oynamış ve maç uzatmalara gitmiş. Kendisiyle ilgili bir diğer ilginç istatistik ise, ne zaman 30+ atsa kaybediyor olmamız. Bu durum da gösteriyor ki, Knicks topu paylaştıkça ve tüm parçalarını oyuna soktukça çok daha başarılı olan bir takım.

Kidd'in oynamaması da tabii oldukça önemli bir etken, kendisinin yokluğunda, Nets bizden 10 asist daha fazla yapmış.

Fakat en nihayetinde, halen kendi evinde yenilmemiş bir takımdan bahsediyoruz, umarım konferansın tepesinde kalmaya devam ederiz.
 
olası gasol amar'e takasına lakers cephesinden bakarsak; lakers her maç 100ün üstünde sayı atıp maç kaybetme rekoru gibi ilginç bir rekor edinebilir kendine. hani gasol zaten savunmacı degildir de amar'e savunmanın ne oldugunu dahi bilmiyor.
amar'e için savunma = kısa oyuncunun penetresinde blok mesafesi bırakıp topu bloklayarak tatmin olmak.
 
Bana iki taraf içinde iyi bir takas gibi gözükmedi. New York biraz da Di Antoni'nin sistemine ve Nash ile uyumlu olmasından dolayı istiyor olabilir, ancak elinde sürekli top isteyen bir uzun Amare, Carmelo'yla yapamadıklarını da gördük. Lakers da nasıl olacak anlamadım. Gasol de New York'un hızlı temposuna uyan biri değil, ama yine de bencil olmaması ve asist yeteneğinin olması, Amare'den daha fazla katkı getirecektir.
 
Bu akşam Wizards ile oynuyoruz, doğuda Nets'e karşı ilk mağlubiyeti aldıktan sonra, Bucks'a karşı deplasmanda rahat bir galibiyet alındı. Bu sene takımın önemli özelliklerinden bir tanesi, şimdiye kadar hiç sürpriz bir mağlubiyet almaması oldu. Kadro kalitesi olarak altımızda olan takımlara karşı rahat galibiyetler alınıyor, bu da sanırım, bu sene takımın işini ne kadar ciddi yaptığının önemli bir göstergesi.

Bu sabah, bazı İspanyol gazetelerinde Gasol spor kısmının ilk haberiydi. Haberlerde genel olarak kendisinin çok mutsuz olduğundan ve takas arzusundan bahsedilmiş. Fakat maalesef ki ilk aday bizim yerimize Minnesota. Özellikle Rubio ile birarada oynamak istediğinden söz ediliyordu. Fakat Knicks için çok daha uygun olduğunu düşünüyorum.

Sarper, bence çok önemli bir çeşitlilik kazandıracaktır Gasol, Knicks'in hucüm sistemine. Ayrıca takımın play-off'ta kendisi gibi oraları oynamayı iyi bilen bir süper yıldıza ihtiyacı mevcut. Çünkü Kidd'in yaşı malum, Carmelo da kendisini çok sevmeme rağmen, hala bir üst seviyede neler yapabileceğine dair sağlıklı doneler sunmadı. O sebeple, çok doğru bir hamle olur diye düşünüyorum.
 
Abi çeşitlilik, tecrübe anlamında, özellikle de hücum fundamentali açısından çok iyi olur, ama New York şu anda en hızlı tempoda oynayan takımlardan biri. Sete set hücum falan yapmıyorlar sen de biliyorsun. Gasol de belli bir yaşa geldi artık, ayakları iyice yavaşladı. Bu saatten sonra, Lakers'da da görüldüğü üzere, savunma katkısı yok denilecek kadar az olur. Ee hızlı gelip hızlı hücum ederken de Gasol'ü nerede kullanacaklar? Kaldı ki, daha önce dediğim gibi en başta Carmelo olmak üzere, J.R. Smith, Felton gibi sürekli şut atan oyuncuları var. Gasol boşu boşuna git gel yaparken yorulmuş olacak. Belki Kidd'in oyunda olduğu zamanlarda daha yararlı olabilir Gasol. Kidd, Nash'e göre bence hareketsiz uzunları daha iyi oynatabilen bir guard. Zaten Gasol'ü Lakers'da neden ikinci 5 de denemediler onu da anlamıyorum, Jamison'ı ilk 5'e çekseler, Gasol'ü de ikinci 5 başlatsalar, hem ilk 5 uyumu, hem de ikinci 5 katkısı kafadan bir seviye çıkardı diye düşünüyorum.

Ama her şeye rağmen, senin de dediğin gibi özellikle önemli maçlarda Carmelo batırırken, Pao kurtarabilir takımı. Bencil bir yapısının olmaması, daha da önemlisi pas yeteneği olan bir uzun olması, takıma ekstra katkı sağlayacaktır. Bu yüzden her ne kadar Knicks için çok doğru bir isim olmadığını düşünsem de, istatistiki anlamda Amare'den düşük kalır belki, ama gerçek katkı anlamında çok daha faydalı olur.
 
Evde bir maç daha kazandık, 7. kez kayıpsız geçtik. Bu sezon pazar 12.00 oynanan maçların çok sık olması, bizler gibi Avrupa'daki Knicks taraftarlarının takımını daha fazla seyretmesine olanak tanıyor.

Dün Carmelo yine MVP standartlarında bir oyun çıkartırken, Chandler da istikrarlı bir şekilde katkısını koymaya devam etti. Başka takımlardaki Felton ile, Knicks forması giyen Felton'ın arasındaki farkı bilimsel olarak açıklamak mümkün değil, dün yine çok iyiydi.

Günün eksileri ise, JR Smith ve Rasheed Wallace'tı hiç şüphesiz. Kötü oynadığı zaman, ne kadar kötü olabileceğine dair kesitler sunan JR ve kendi takım arkadaşları da dahil olmak üzere hiç kimseye saygısı olmayan Rasheed, takımın kısa vadeli planlarında bile yer bulamamalı bence. Bir çaylak için oldukça geç sayılabilecek bir yaşta NBA'e gelen Copeland dahi, Rasheed'in önünde rotasyona dahil olmalı diye düşünüyorum.

Önce Bobcats maçı var tabii, fakat şimdiden herkesin aklı Miami deplasmanında. Heat'i bir kez daha yenip, bu senenin sürprizi değil, konferans şampiyonluğu adayı olduğumuzu göstermeliyiz.
 
Tüm NBA'de iki tane evinde yenilmemiş takım var, birisi biz, diğerine misafiriz.

Carmelo Anthony yok, sakat.
Amar'e ve Iman zaten uzun zamandır yok, ona alışığız.

20 sayı hocam, az buz değil.
Dün bir mesaj verildi, bu sene play-off'ta hesaplar Knicks katılmadan yapılmayacak.
 

Üst