• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Okan Buruk

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Prince
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:03
Kendi yönetimi tarafından dahi yalnız bırakılan hocadır. Haftalardır açık açık bu hakemlerin maça verileceği, böyle rezalet bir gece yaşanacağı çok belliydi. Sadece saha içiyle değil saha dışıyla da ilgilenmek zorunda kalan bir hocanın yine de takıma böyle iyi bir oyun oynatabilmesi başarıdır.

Dün için en çok hakkı yenen kendisiydi ama maçtan önce de maçtan sonra da dimdik bir duruş sergiledi. Ligde durumumuz ne olursa olsun konsantrasyon ve dikkat eksikliğinin nelere mal olabileceğinin fragmanını dün gördük. Maç sonu açıklamaları sadece bir sitem değil dışarıda türlü planlar yapanlara bir gözdağı, taraftara ise kenetlenme çağrısıdır.

Ayrıca söylemeden de geçemeyeceğim. Bu adam saha dışını da katarsak toplamda yüz tane şeyle uğraşıyor. Bu yüz şeyden bir kaçını hatalı yapıyor diye futbol bilmiyora kadar varan eleştirilerin ne kadar saçma ve abest olduğunu neredeyse her maç görüyoruz. Valla hocayı tebrik ediyorum. Dört senedir bu kadar şey başarıp bu kadar iş yapıp hala eleştiri alan ben olsam bunu kafaya takardım. Hoca da belli ki bunlara çoğu zaman gülüp geçiyor. Yani kusura bakmayın da hiçbiriniz Okan Hoca'dan daha iyi bilmiyorsunuz. Bu adam sonuna kadar desteği hak ediyor.

Sezon başında da söylemiştim: Bu kadar yaşlı bir orta sahayla sezona başlamak, hele ki Şampiyonlar Ligi gibi zorlu bir program varken, tamamen tehlikeli bir riskti.

İlkay 35 yaşında; yarım saat sahada kaldıktan sonra yoruluyor ve sakatlanmaya çok meyilli. Lemina 33 yaşında ve o da aynı şekilde risk altında. Torreira tek kalıyor ve inanılmaz yoruluyor. Sarayı saymıyorum; çünkü adam normalde 10 numara ve ikili mücadelelerde neredeyse etkisiz.

Önceki sezonlarda rotasyona girecek oyuncular vardı: Midstjö, Sergio Oliveira, Kerem Demirbay… Hatta Mertens’i bile arar olduk, onun yeri bile dolmadı. Bugünkü kadro planlaması ise açıkça başarısız ve tehlikeli; yönetim bu kadar riske girmemeliydi.

Çünkü canım hocam 2 inadından vazgeçmiyor.
1- Atletik performans ekibi başta olmak üzere yardımcı ekibini ölümüne savunuyor. Halbuki kas sakatlıklarına yakalanıp sakatlanan oyuncunun iyi geri dönememesi(Sara, İcardi ve İlkay) ya da tekrar sakatlanması (Singo, Jakobs ve Kaan) gibi sorunlar atletik performansa bakıyor. Yetersiz oldukları belli ama hoca vazgeçmiyor.
2-Sadece tek oyun planı var. O da takımı yoruyor. 60 dan sonra düşüyoruz. Bir de üstüne 3 senedir Yedek kulübesini yetersiz bırakıyor. Yine bu oyun tarzından dolayı sakatlık oluyor.

Bu 2 inadından vazgeçerse Avrupa hocası olur. Yoksa lig hocası olarak kalır.

Hâlâ aklım hafsalam almıyor.2 sene Avrupa'da kulübe yetersizliğinden dolayı eleniyorsun. Bu sene 3 kontenjanın var. Hatta Yusuf'tan 3 sene verim alamamışsın onla beraber 4 yabancı hakkın var. Ama bu 4 kontenjan hakkını kullanmıyorsun. Bir insan hiç mi hatalarından ders almaz. Sene başında böyle bir şeyi nasıl görmez ya da kabul eder. Basireti bağlanmış sanırım başka açıklaması yok.

Son düzenleme:
Hâlâ aklım hafsalam almıyor.2 sene Avrupa'da kulübe yetersizliğinden dolayı eleniyorsun. Bu sene 3 kontenjanın var. Hatta Yusuf'tan 3 sene verim alamamışsın onla beraber 4 yabancı hakkın var. Ama bu 4 kontenjan hakkını kullanmıyorsun. Bir insan hiç mi hatalarından ders almaz. Sene başında böyle bir şeyi nasıl görmez ya da kabul eder. Basireti bağlanmış sanırım başa açıklaması yok.
Muhammet, kardeşim yukarıdaki Okan hocanın fotosunun olduğu alıntın ve altına düştüğünüz yorumunuz için eline, kalemine, yüreğine sağlık diyorum.bu yaşadığımız süreçte hocaya tamam çok haksızlık etmeyelim diyoruz ama; bu sorunların muhatabı, ve bu sorunların tezahür etmemeside onun ve teknik ekibinin elinde.misal icardi, ayıla, bayıla oynuyor.ne verim alınabilir artık bu saatten sonra.sarada onun muadili oldu resmen.singo,jakobs, iyileşti derken yine sakatlanır oldular.ilkay ve Kaan içinde geçerli bu durumlar.belirttiginiz gibi geri dönüşü sonrası eskisinden uzak görüntü çizen, yada sakatlığı tezahür eden bu oyuncular ile kulübeye demir atmış, aldığı para ile gündeme gelmiş,isimler ilede tazminat ve hukuki temayuller fazla yük olmayacak şekilde acilen yollar ayrılmalıdır. isimler geçici aslolan Galatasaray'dır💛❤️🦁

Son düzenleme:
Okan Hoca gittigi anda Galatasaray tepe taklak gitmeye baslar.

Son düzenleme:
O seni gibilerin kuruntusu.
Sizin gibiler Okan Hoca gider gitmez 2-3 ay sonra SAD edit paylaşıp “Hocam geri dön, sensiz olmuyor” diye yalvarmaya başlar. Fatih Terim bu kulübe neden defalarca geldi, neden her seferinde geri çağrıldı? Çünkü bu camia neyin işe yaradığını biliyor.

Hangi yabancı hoca rakiplerde gerçekten bir şey başardı? “Avrupai hoca” diye göklere çıkardığınız Jorge Jesus Avrupa’da ne yaptı fenerle? Mourinhone basardi fenerle?

Beşiktaş’ın aldığı, “Manchester United’ı çalıştırdı” diye şişirilen Solskjær ne başarı getirdi? Portekiz Millî Takımı’nı çalıştırmış Fernando Santos ne yaptı Beşiktaş’ta?

Sizin bu yabancı hoca fetişi hiç bitmiyor malesef.

Sizin gibiler Okan Hoca gider gitmez 2-3 ay sonra SAD edit paylaşıp “Hocam geri dön, sensiz olmuyor” diye yalvarmaya başlar. Fatih Terim bu kulübe neden defalarca geldi, neden her seferinde geri çağrıldı? Çünkü bu camia neyin işe yaradığını biliyor.

Hangi yabancı hoca rakiplerde gerçekten bir şey başardı? “Avrupai hoca” diye göklere çıkardığınız Jorge Jesus Avrupa’da ne yaptı fenerle? Mourinhone basardi fenerle?

Beşiktaş’ın aldığı, “Manchester United’ı çalıştırdı” diye şişirilen Solskjær ne başarı getirdi? Portekiz Millî Takımı’nı çalıştırmış Fernando Santos ne yaptı Beşiktaş’ta?

Sizin bu yabancı hoca fetişi hiç bitmiyor malesef.
Aksine benim için yerli, yabancı fark etmez. Başarılı olsun kâfi. Asıl sizin Okan Buruk giderse kıyamet kopacakmış gibi tuhaf bir korkunuz var. 120 yıllık kulübe bir şey olmaz, merak etmeyin.

Solskjaer, Fernando Santos olmadı diye bütün hocalar başarısız demek mi? O zaman gidip Lucescu bulacaksın. Ya da yeni Terimler bulacaksın. Bu takımı ligde Osimhen, Sane, Torreira götürüyor zaten.

Aksine benim için yerli, yabancı fark etmez. Başarılı olsun kâfi. Asıl sizin Okan Buruk giderse kıyamet kopacakmış gibi tuhaf bir korkunuz var. 120 yıllık kulübe bir şey olmaz, merak etmeyin.

Solskjaer, Fernando Santos olmadı diye bütün hocalar başarısız demek mi? O zaman gidip Lucescu bulacaksın. Ya da yeni Terimler bulacaksın. Bu takımı ligde Osimhen, Sane, Torreira götürüyor zaten.
hic bir takim kendi basina oynamaz daha bunu bile idrak edemiyosun. Basaksehirle sampiyon oldugu zaman elidne Osimhen Sanemi vardi Okan Hocanin veya Akhisarla kupa kazandiginda.

hic bir takim kendi basina oynamaz daha bunu bile idrak edemiyosun. Basaksehirle sampiyon oldugu zaman elidne Osimhen Sanemi vardi Okan Hocanin veya Akhisarla kupa kazandiginda.
350 milyon euroluk takım kurup Türkiye ligi şampiyonluğuyla övünemezsin. Yeni gelmedi. Bir takım aynı teknik heyetle 4. sezonunda bir kişi eksikken kafası kesilmiş tavuğa dönüyorsa, her sezon bu aylarda dökülüyorsa bir şeyler ısrarla yanlış yapılıyor demektir. Okan Buruk’un veteran kankası Kaan’ın, ayakta duracak hali kalmamış Icardi’nin gönlünü yapma yeri değil bu kulüp. Kankaları incinmesin diye transfer yapmayacak, sonra sezon ortası yakınacak. Öyle bir dünya yok.

Kaç defa denendi olmuyor. Bu kadro, ŞL seviyesi Okan Buruk’a 5 gömlek fazla. Sen de buranın Akhisar, Başakşehir olmadığını idrak edememişsin. Başarısız olan gider, bu kadar basit. İsimler önemsiz.

Takıma devre arasında transfer yaptırması lazım. Belki 3-5 sene sonra taktik açıdan olgunlaştığında oyun içi müdahaleler yaparak durumu kurtaracak beceri ve tecrübeye erişir ancak şu an Okan Hoca ancak kenarda hazır oyuncu varsa değişiklik yaparak oyuna etki edebiliyor. Bunun için de oyuncu lazım. Diyordu ya hoca 12 kişiyle mi oynayacağız? Aynen öyle. Taraftar, baskıyla Lemina'yı aldırdığı gibi gerekirse yedek kulübesine de en azından maç içinde etki edebilecek 2-3 oyuncu aldırmalı. Soner Dikmen olur, Maestro olur, Milos Kerkez olur, Jorrel Hato olur.

Dünkü Monaco maçında ikinci yarıda rakip dizilişle çok fazla oynamadan ve oyuncu da değiştirmeden; Zakaria-Minamino hattında pas bağlantılarını bozup uzun toplar atıp kısa preslerle bizi bozdu. Pocognoli'nin bu hamlesine Okan Hoca ezberden İlkay-Yunus değişikliğiyle karşılık verdi ama bizim problemimiz top dağıtımı değildi. Bakıldığında pas isabetimiz de pas sayımız da daha fazla ama gol beklentisinde Monaco xG 3,37, bizse 1,33 değerindeyiz. Bu problemi Okan Hoca'nın yanına taktik açıdan verimli bir yardımcı alarak çözmek isteyenler var. Aslında daha kolayı taktik açıdan verimli bir hoca bulup motivasyon kabiliyeti yüksek bir şube sorumlusu veya yardımcıyla iyi bir sinerji ancak ben de şu aşamada hoca değişikliğini olumlu bulmuyorum çünkü bu tarihlerde iyi bir hoca bulmak çok zor.

350 milyon euroluk takım kurup Türkiye ligi şampiyonluğuyla övünemezsin. Yeni gelmedi. Bir takım aynı teknik heyetle 4. sezonunda bir kişi eksikken kafası kesilmiş tavuğa dönüyorsa, her sezon bu aylarda dökülüyorsa bir şeyler ısrarla yanlış yapılıyor demektir. Okan Buruk’un veteran kankası Kaan’ın, ayakta duracak hali kalmamış Icardi’nin gönlünü yapma yeri değil bu kulüp. Kankaları incinmesin diye transfer yapmayacak, sonra sezon ortası yakınacak. Öyle bir dünya yok.

Kaç defa denendi olmuyor. Bu kadro, ŞL seviyesi Okan Buruk’a 5 gömlek fazla. Sen de buranın Akhisar, Başakşehir olmadığını idrak edememişsin. Başarısız olan gider, bu kadar basit. İsimler önemsiz.
Geçen sezon İtalya’nın şampiyonu Napoli’ydi. Bu sezon da yine şampiyonluk yarışında ve ligi lider götürüyorlar.

Ama iş Şampiyonlar Ligi’ne gelince durum bambaşka. Belki ilk 24’e bile kalamayacaklar. PSV’den 6 yediler, Frankfurt’la berabere kaldılar. Takımlarının başında da Antonio Conte var.

Şimdi düşünüyorum, acaba Napoli taraftarı da “Biz Avrupa’da başarı istiyoruz, bu kadar bütçeli takım nasıl böyle çöküyor? İtalya ligini zaten bu kadro götürür.” diye dert yanıyor mudur? Hiç sanmıyorum :)

Geçen sezon İtalya’nın şampiyonu Napoli’ydi. Bu sezon da yine şampiyonluk yarışında ve ligi lider götürüyorlar.

Ama iş Şampiyonlar Ligi’ne gelince durum bambaşka. Belki ilk 24’e bile kalamayacaklar. PSV’den 6 yediler, Frankfurt’la berabere kaldılar. Takımlarının başında da Antonio Conte var.

Şimdi düşünüyorum, acaba Napoli taraftarı da “Biz Avrupa’da başarı istiyoruz, bu kadar bütçeli takım nasıl böyle çöküyor? İtalya ligini zaten bu kadro götürür.” diye dert yanıyor mudur? Hiç sanmıyorum :)

Bizim millet her zaman günlük takılır ve anı yaşar... Gözlerimiz ile gördük 28 Ağustos 2025 kura çekildi ağlamalar, sızlamalar, kura çok zor, ilk 24 imkansız, Okan Buruk kesin başaramaz yollamak lazım vakit kaybetmeyelim diye ahkam kesiyorlardı. 18 eylülde Frankfurt'a 5-1 yenilince belliydi, olacağı buydu vakit kaybetmeye gerek yok, 5 kasımda Ajax'ı yenip 4de3 yaptık bu sefer kesin ilk 8e kaldık içeride union SG çok rahat geçer, 25 kasımda o maçı kaybettik. 9 aralık monocaya gene kaybettik aha 24 kesin gitti istifa, durma orada:D
An itibari ile Galatasaray Şampiyonlar ligi tarihinde büyük bir mucize olmaz ise ilk defa son 2 maçı kala bir üst tura kaldı :D

Son düzenleme:

İtalya ligiyle Süper ligi, Napoli’nin şampiyonluk yolundaki rakipleriyle bizim rakipleri kıyaslamak çok gerçekçi olmuş 🙂 Ayrıca Napoli taraftarının da “Avrupada rezil olalım ama yeter ki Conte Hocam gitmesin” kafasında olduğunu da düşünmüyorum.

Bu kadar para harcayıp hiçbir oyuncunun alternatifinin olmaması ve bomboş bir yedek kulübesi oluşturmak gerçekten büyük yetenek ister. Teknik heyeti tebrik etmek lazım. Organize atak, sistem vs hak getire. Osimhen önde pres yapsın, tamam. B planı? Yok! Oyuncu değişiklikleri konusunda ise; son 30 yılda daha kötüsü olduğunu sanmıyorum.

Bir de 96-2000 dönemi ile falan kıyaslayanlar var tam komedi. Okan Buruk o Terim’in tırnağı olamaz. Orta saha düşmanlığına devam etsin. Kayırmaya çalıştığı kankaları kendi sonunu getirecek.

Hataları var tabi ama Okan Hoca bu sene de bizi şampiyon yapacak bu kadroda ilk 24'e girecek...

Okan hoca bu takımı şampiyon yapar şüphemiz yok.ancak Avrupa'da ne olur pek tahmin edemiyorum. çokta karalar bağlanacak bir durumda olunmasada önemli sorunlar var takımda.onlara mutlaka çare bulmak lazım.ara transfer dönemi ve sonrasındaki avantajlı fikstür bizim lehimize döner. takım aynı hatalara devam eder, düzelmez, ise şampiyonluk tehlikeyede girebilir. yada kan ter içinde son haftaya kafa kafaya girilen bir sezonda izleyebiliriz maazALLAH...

Son düzenleme:
Geri