• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Okumak İstedikleriniz. Okuyamadıklarınız. Tavsiyeleriniz.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Esra Uzun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:58
Puanları 0
Çözümler 0
Web sitesi
www.diligelecek.blogspot.com
@Esra Uzun
bu aralar kitaplar alemine sıkı bir yolculuk yapıyorum..

şu aralar PEYAMİ SAFA FATİH-HARBİYE

CENGİZ AYTMATOV DİŞİ KURDUN RÜYALARI VE BAHTİYAR VAHAPZADE'NİN SORU İŞARETİ adlı şiir kitabını okuyorum..

uzun kitapları okumaktan sıkılanlara ve hemen okuıyum bitsin diyenlere DOSTOYEVSKİ BEYAZ GECELER tavsiye ediyorum ..kitap aşkı konu alsada insan psikolojisi hakkında muhteşem tespitleri var..

son günlerin en çok satılan kitabi METAL FIRTINA yı hala okumadım..

okuyanların fikirlerini merak ediorum..

ayrıca türk çicek kültürü hakkında bişeyler ögrenmek isteyenlere de beşir ayvazoglu nun güller kitabını öneriyorum..

bu kitabi hocalarımızdan biri tavsiye etti bizede..

sonra yine hocalarımızın tavsiyesi üzerine
OKTAY SİNANOGLU NUN BYE BYE TÜRKÇE adlı kitabınıda sizlere tavsiye edebilirim..

sizin okumak istediğiniz kitaplar yada okuyupta tavsiyelerde buluncagınız kitaplar hakkındada yorum bekliyorum..

son olarak
en begendiğim kitap(bu güne kadar okuduklarımdan ):SEN BANA MEVSİMLERDEN SÖZ ET

okumak isteyipte bir türlü okuyamadıgım kitapta :BİR MANİNİZ YOKSA ANNEMLER SİZE GELECEK..

;)

Dan Brown'ın methedildiğini hepduyuyordum ama okuyunca az bile söylendiğini anladım. Bu kadar zeki ve yaratıcı bir yazar görmemiştim. "Melekler ve Şeytanlar" ile "Da Vinci Şifresi"ni okudum. Şiddetle tavsiye ediyorum.

burayı çıkarayım yukarı...
yakın zamanda yazacağım gözümün önünde dursun...

şu sıralar üstün dökmen n küçük şeyler 2 adlı kitabını okuyorum insan ilişkileri üzerine yazılmış ve en anlaşılır kitaplardan biri..

ayrıca uzun zaman önce başladığım matmazel noraliya'nın koltuğu romanını hala bitiremedim.. bir sogudum bu kitaptan ne hikmetse...

sonra farklı bir kitap okusan şöyle ilginç ama gercek diyen varsa H.Alp Boydak'ın beyin yarım kürelerinin gizemi kitabını tavsiye edebilirim..

yine bilimsel içerikli kitaplar için tübitak yayınlarının enteresan ve piyasadaki kitaplara göre oldukça ucuz olan kitaplarını da tavsiye ederim..

Erdal Öz : Kanayan
Erda Öz : Gülünün Solduğu Akşam

aziz nesin-yaşar ne yaşar ne yaşamaz

süper bir kitap ;)

Eli Amir "Yasmin" adlı romanında savaşın acımasız yüzünü, ürkütücülüğünü, ölümü, kanı, dehşeti savaş kadar şiddetli, yoğun, güçlü ve büyük bir aşkın eşliğinde anlatıyor. Romanın satır aralarında verilen mesaj ise "savaş"ın, "aşk"ın yanında aslında kocaman ve anlamsız bir boşluk olduğu.

okumaya başlıcam bu aralar ;)

Bir kitap değil ama dergi tavsiye edeyim ben de. Belki birçoğunuz biliyordur zaten "K Edebiyat Dergisi" Edebiyatçıların hayatını farklı bir bakış açısıyla yansıtıyor okurlarına.

Geçen sayının özrü niteliğindeki bu sayıdaki isimlerin başlıcaları; Neyzen Tevfik, Yakup Kadri, Şevket Süreyya ...

Herzaman ve heryaşta okunacak bir kitap
Rıchard Bach Martı :)

"Çalıkuşu"
Hayatımda okuduğum tek kitap o da edebiyat hocamız sözlü yapacağı için :)
Bazen soruyorum kendime neden benim kitap okuma alışkanlığım yok diye ama nedense bulamıyorum bi türlü cevabını.

Şu Çılgın Türkler (Turgut Özakman)

Hala okumamış olanlar varsa ;) Bize tarihimizi en iyi anlatan sayılı kitaplardan bir tanesi...

Kalın bir kitap ama akıcı ve anlaşılır bir kitap olduğundan kitaba başladığınızda elinizden düşüremeyeceğinizi iddia ediyorum ;)

Emre Özdoğan' Alıntı:
"Çalıkuşu"
Hayatımda okuduğum tek kitap o da edebiyat hocamız sözlü yapacağı için :)
Bazen soruyorum kendime neden benim kitap okuma alışkanlığım yok diye ama nedense bulamıyorum bi türlü cevabını.

Kendi edebiyatımıza, kültürümüze, tarihimize bu kadar yabancı kalmak biz gençler için oldukça kötü bir durum. Okuyun, göreceksiniz ki televizyonda oynayan bir sürü dizi ve filmden kat be kat güzeller romanlar..

Sen sevdiğin türü söyle, ben sana kitap önereceğim..

Ömer H.' Alıntı:
Kendi edebiyatımıza, kültürümüze, tarihimize bu kadar yabancı kalmak biz gençler için oldukça kötü bir durum. Okuyun, göreceksiniz ki televizyonda oynayan bir sürü dizi ve filmden kat be kat güzeller romanlar..

Sen sevdiğin türü söyle, ben sana kitap önereceğim..
Abi genel olarak macera romanları bana daha güzel geliyor. Hiç bıkmadan okuyabileceğim bi kitap olması lazım. Kitabın olay örgüsünün çok güzel olması ve benim sürekli olarak acaba şimdi ne olacak diye merak duymam gerekiyor. Bunun için macera romanları gözüme daha hoş geliyor. Aslında dediğin gibi abi çok güzel romanlar var ama asıl sorunum o kitapları elime alıpta okumaya başlayamamam. Eğer kitap okumaya başlayabilsem kısa sürede alışırım ve bidaha hiç bırakmam gibime geliyor ama televizyon izlemek yada internette takılmak varken kitap okuma fikri bana daha zor geliyor malesef. İnşallah bundan sonra başlarım artık kitap okumaya.

Sen bi başla, televizyon izlemek ve internette takılmaktan daha cazip gelecektir kitap okumak.

Robinson Crusoe ile macere romanı okumaya başlayabilirsin. Tarihin ilk romanlarındandır, Daniel Defoe'ye aittir.

Benim tavsiye edeceğim kitaplar ;

Barış´ın dediği gibi hala okumayanınız varsa Şu Çılgın Türkler. Okumayanlar bu ayıp kendilerine yeter bir de burada kendini afişe etmesin :)

Onun haricinde Yaşar Kemal´in "İnce Memed". İlk 50 sayfadaki memleketimin betimlemelerini sıkılmadan okursanız sonrası için 5 günde bitireceğine dair garanti verebilirim.

Ve Talip Apaydın´ın "Emmioğlu". Ergenlik çağındaki iki emmioğlunun kasabaya gidişleri ve buradaki maceraları.

Son olarak felsefe tarihini okumaktan sıkılan ama aynı zamanda öğrenmek isteyenlere bire bir gelecek olan "Sofi´nin Dünyası". Jostein Gaardner çok güzel bir kurgu yakalayarak okurun sıkılmadan kitabı okumasını sağlamış.

Zaten okuduğum kitaplar bundan ibaret 8)

Not: Ömer "Kendi edebiyatımıza, kültürümüze, tarihimize bu kadar yabancı kalmak biz gençler için oldukça kötü bir durum." diyorsun ama tavsiye ettiğin ilk kitap İngiliz Edebiyatından :)

Ömer H.' Alıntı:
Sen bi başla, televizyon izlemek ve internette takılmaktan daha cazip gelecektir kitap okumak.

Robinson Crusoe ile macere romanı okumaya başlayabilirsin. Tarihin ilk romanlarındandır, Daniel Defoe'ye aittir.
Teşekkür ederim abi. En kısa zamanda başlıyorum.

Onur Yavuz' Alıntı:
Son olarak felsefe tarihini okumaktan sıkılan ama aynı zamanda öğrenmek isteyenlere bire bir gelecek olan "Sofi´nin Dünyası". Jostein Gaardner çok güzel bir kurgu yakalayarak okurun sıkılmadan kitabı okumasını sağlamış.
valla bende çok sverek okumuştum sofinin dünyasını hemde orta 2 deydim.. sevgili ingilizce öğretmenim gamze ilercil sağolsun..onu ve kitabı hatırlamak hoş hatıralara götürdü beni..

saol onur.. ;)

Ahmet Ümit'i bütün kitaplarını önermekle beraber Patasana bence en iyisidir, Beyoğlu Rapsodisi'ni okuyunca da Beyoğlu sizin için çok farklı bir yer olacaktır. :)

Vladimir Bartol'un AlamuT Fedailerin Kalesi kitabını da şiddetle öneririm, Hasan Sabbah'ın(tarih derslerinde haşhaşiler diye gören vardır belki :) ) hikayesini anlatıyor denebilir kitap için. Pek inançlı olmayan ben ve birkaç arkadaşım ise kitabı daha çok beğendik zira Hasan Sabbah insanlara cenneti vaad ediyor ve onlara yaptıklarının karşılığında cenneti(o bizim girmemiz için çok uğraşmamız gereken yeri) veriyor. Gerisini siz okuyun.. :)

Sonra, John Steinbeck'ten Bitmeyen Kavga, tarım işçilerinin grevi ve bu greve öncülük eden iki Marksist'i anlatıyor.

Dan Brown'ı da öneririm, özellikle Melekler ve Şeytanlar, fakat diğer kitaplarını da bir çırpıda okumuştum.

Son olarak da Sunay Akın'ın öykülerini okumalısınız bence.

Re: Okumak İstedikleriniz Okuyamadıklarınız Tavsiyeleriniz

Yiğit arkadaşımızın duyarlı isteği ile unutulan bir konuyu tekrardan canlandıralım.

Ben bir kitap ismi yazmak istiyorum.

Olasılıksız. adam Fawer yazarı.süper bir kitap.

Dejavu,Matematik,Olasılık,Kuantum fiziği ile ilgilenenlere tavsiyemdir.

Geri