Okumak İstedikleriniz. Okuyamadıklarınız. Tavsiyeleriniz.

Stephen King'in Kara Kule serisine başladım. Şuan ikinci kitabındayım Üç'ün çekilişi. Roland'ın hikayesi gayet sürükleyici. Tek korkutucu yanı şuan seri 7 kitaplık ve 2012de 8. kitap gelecek :)

Kara Kule 1 ve 2 arasında, sanırım yazar takma isim kullanıyor, Buta'nın ''Son Oyun'' (Nocitura Potentia) adlı kitabınıokudum. Gerilim sevenler için tavsiye ederim kitabı elinizden bırakamıyorsunuz.
 
Geçtiğimiz haftalar içerisinde vefat eden Cengiz Dağcı'nın Korkunç Yıllar adlı kitabını sürükleyici dilinden ve hoş anlatımından ziyade kazandırdığı tarih bilinci nedeniyle tavsiye ediyorum.
 
Bilmiyorum daha önce " Sebahattin Ali" nin " Kürk Mantolu Madonna " adlı kitabı tavsiye eden oldu mu ama mutlaka okunmalı !
Sıkılmadan okunan kitaplardan ..
Yeni bitirdim,hem de çok kısa sürede okuyup bitirdim, gerçekten katılıyorum sana.
Yine sebahattin Ali'den Kuyucaklı Yusuf'u var şimdi elimde , onu okuyacağım..
 
"Aklından Bir Sayı Tut" kitabını okuyan, tavsiye eden var mı? Kitabın ilk 30 sayfasını okudum ayak üstü, ilgimi çekti açıkcası. Eğer tavsiye eden varsa, arkadaştan alacağım kitabı..
 
Dünyayı Dar Gören Adam!
Yakın tarihimizin gözüpek, lafını esirgemez, özü sözü bir, yılmaz mücadele adamı Osman Yüksel Serdengeçti'yi vefatının sine-i devriyesi münasebetiyle rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz...

Serdengeçti dergisinin sahibi ve Yazı İşleri Müdürü gazetecidir. Asıl adı Osman Zeki Yüksel'dir. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi öğrenciliği sırasında 1944 mayısında meydana gelen olaylara karıştığı için Hüseyin Nihal Atsız'la birlikte bir süre hapis yatmış, hapisten çıktıktan sonra öğrenim için aynı fakülteye başvurmuşsa da bu isteği reddedilince dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel'e hitaben yazdığı ve "Yüksek makamın alçak vekiline" diye başlayan yazı yüzünden yeniden hapsedilmiştir.
Hapisten çıkarak Toplam 33 sayı yayınlanacak olan ve birçok sayısı siyasi irade tarafından toplattırılacak olan Serdengeçti dergisini çıkartmış, dergideki yazılarından dolayı okuyucuları onu Serdengeçti olarak tanımlamışlar ve bu sebepten kendisi de sonradan Serdengeçti soyadını almıştır.
Osman Yüksel Serdengeçti, 1965-1969 yılları arasında Adalet Partisi listesinden Antalya milletvekilliği de yapmıştır. Partisine yönelttiği eleştiriler yüzünden bir süre sonra Adalet Partisi'nden ihraç edilmiştir. Milletvekilliği sırasında kravat takmadığı için uyarı almıştır, uyarıları dikkate alınmayınca genel kurula girişi yasaklanmıştır.Bu kez beline bağladığı kravatla içeri girmiş, yakasına takması gerektiğini söyleyenlere ise, “Kanunda nereye takılacağı belli değil. İstediğim gibi takarım” demiştir. Necip Fazıl'ın yakın arkadaşlarından olan Serdengeçti hazır cevaplığıyla tanınır ve muhafazakar dünyanın en sevilen fikir adamlarındandır.Türkçülerin "Tanrı Türk'ü Korusun" demesi üzerine Serdengeçti "Tanrı Türk'ü, Allah da Müslümanı Korusun"diyerek bir döneme damgasını vurmuştur.

Yeni İstanbul gazetesinde "Selam" başlığı altında yazılar da yazmıştır.

Yakın tarihimizin gözüpek, lafını esirgemez, özü sözü bir, yılmaz mücadele adamı Osman Yüksel Serdengeçti'yi vefatının sine-i devriyesi münasebetiyle rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz...
 
Taht oyunlarının devam kitapları Kralların Çarpışması 1 ve 2. George R.R. Martin kitabı. Game of Thrones dizisinin 2. sezonunu 15 Nisan'a kadar bekleyemem diyorsanız okuyun. Fantastik roman okumak isteyenlere önceki kitabı ve bu kitapları tavsiye ederim.
 
Derviş Şentekin - Beş Parasızdım ve Kadın Çok Güzeldi
Ahmet Ümit - Kavim ( Bunca zaman okumadığıma lanet ettim )
Hakan Karahan - Nehirde Kayan Yıldızlar ( Bence herkesin okuması gereken bir roman )
000Kitap - Dokunan Yanar

Bu arada kitap önerileri de ciddiye alınır, okunur. ; )
 
James Bacque Diğer Kayıplar E yayınları. Kitabı bulmak zor nedense sadece 1 baskı yapmış o da 1990 yılında. Sahaflarda bile yok. Yayıncıdan aldım. Konusu 1945 sonrası teslim olan Alman askerlerine yapılanlar. Akademik bir kitap. 1 ila 1,5 milyon Alman askeri diğer kayıp.
 
"Şeytanlaştırılmış bir iç düşmana karşı şiddetin meşrulaştırılması bizi faşizmin kalbine yaklaştırır."

Robert Paxton - Faşizmin Anatomisi

Zamanın ruhuna uygun bir kitap. Okumakta fayda var.
 

Üst