Otis Livingston

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımız, geçtiğimiz sezon Almanya Basketbol Ligi Bundesliga’da sezonun en değerli oyuncusu olan ABD’li skorer oyun kurucu Otis Livingston’ı bir yıllık sözleşme ile kadrosuna kattı. 180 cm boyundaki yeni oyun kurucumuz Otis Livingston, 2023/24 sezonunda s.Oliver Wuerzburg forması ile çıktığı 35 maçta 20.6 sayı, 5.4 asist, 1.7 top çalma, 3.0 ribaunt ortalaması ile takımına katkıda bulunurken, 21.0 veririmlilik puanı ile sahada yer aldı.

Yeni transferimiz Otis Livingston’a Galatasaray Ailesi’ne hoş geldin diyor, parçalı forması ile başarılarla dolu bir yıl diliyoruz.

Kaç maçtır bakıyorum bakıyorum, yok... Yol yakınken yerine oyuncu bakılmalı. Oyun aklı çok kötü, tercihleri çok kötü, saha görüşü çok kötü. Desen ki fiziği ve deliciliğiyle fark yaratıyor, o da yok. Aksine dezavantajlı kalıyor fizik durumuyla da. Ne demeye kalacak o zaman takımda ? Hedeflere götürebilecek mi seni , yok. Maç zora girince güvenip top verebilir misin ? Muhtemelen Buğrahan daha güvenilir ve iyi.

Kaç maçtır bakıyorum bakıyorum, yok... Yol yakınken yerine oyuncu bakılmalı. Oyun aklı çok kötü, tercihleri çok kötü, saha görüşü çok kötü. Desen ki fiziği ve deliciliğiyle fark yaratıyor, o da yok. Aksine dezavantajlı kalıyor fizik durumuyla da. Ne demeye kalacak o zaman takımda ? Hedeflere götürebilecek mi seni , yok. Maç zora girince güvenip top verebilir misin ? Muhtemelen Buğrahan daha güvenilir ve iyi.
Almanya liginin normal sezon MVP'si bizde neden bu kadar kötü maçlar çıkardı sorgulamak lazım?

Almanya liginin normal sezon MVP'si bizde neden bu kadar kötü maçlar çıkardı sorgulamak lazım?
Alınırken çok kötü durumda denen Delgado da 17+10 ile tamamladı maçı. Çok bilinmeyenli denklem bu. Sizin bakış açınız da mantıklı, olabilir. Ben her denemesinde başarısız olan ve saçma denemelere gidip sinir eden bir oyuncu görüyorum maçlarda. Galatasaray'a bir faydası olacağını pek zannetmiyorum.

Kendini bulmaya başladı, konsantrasyonu oldukça arttı. Onun hücumdaki basketbolunu izlemek keyif veriyor, çok iyi. Artık kritik anlarda direksiyonu alıp takımı taşıyacak kıvama da geldi. FAKAT ; savunmada KOCA BİR SIFIR ! Attığı sayılardan sonra savunmadaki halini izleyin sadece. Hiçbir p&r oyununa direnemiyor, rakibine yetişemiyor. Tam bir kara delik. Eşleştiği oyuncular defalarca bomboş şutlar attılar. 10 sayı atsa 10 sayı yediriyor. Savunma kısmını da çalışması lazım. O kısmı da hallederse tadından yenmeyecek.

Bu bütçeler oyunun iki tarafını da iyi oynayan oyuncularla takım kurmak için müsait bütçeler değil. Bütçen bile olsa oyunun iki tarafını iyi oynayan kısalara sahip kaç tane takım var ona bakmak lazım. Kimsenin Sloukas'ı attığından fazla yediriyor diye eleştirdiğini sanmıyorum. O yüzden sorun oyuncunun adam geçirmesinden çok biraz bakış açınızda. Eğer guardın bu kadar geçirgense yanında oynatacağın oyuncu o kadar geçirgen olmamalı ama Cummings var. Efinayi var. Buğrahan var. Taa yazın yazmıştım bu takım ön tarafta nasıl savunma yapacak diye. Pana bile Sloukas'ın açığını kapamak için Grant ve Nunn'la oynuyor.

Basketbol bir oyuncunun rakibini durdurması sporu değil. 0'a karşı maç kazanamazsın. Birileri Otis'in açığını kapatacak Otis birilerinin açığını kapatacak. Takımın kurgusunda sorun var. Otis'te değil.

🟡🔴 Soru: Galatasaray da yazın üç kısalı, switchlere ve ters eşleşmelere atak edebileceği bir sistem inşa etmeye çalışıyordu. Geliş kararında bu mu etkili oldu?

Otis Livingston: "Koçla konuştuğumuzda bahsi geçen konulardan biri de buydu. Koça beni nasıl kullanmak istediğini, sistemine nasıl uyum sağlayabileceğimi sordum.

Bunun üzerine pick and roll'lardan ve birebirlerden konuştuk. Würzburg'a benzer bir sistemden bahsetti. Dolayısıyla bu çok dikkat çekiciydi."
(via @semih_tuna)
🟡🔴 Galatasaray'a transfer süreci

Otis Livingston: “Galatasaray'a sakatlığıma rağmen bana karşı pozitif yaklaşmaya devam ettikleri için minnettarım. Transfer sürecinin tamamı boyunca sağlam durdular.

Galatasaray'la anlaştığım için mutluydum, EuroLeague'den teklif gelmediği için mutsuz değildim.”
(via @semih_tuna)

🤝 Yakup Sekizkök ile iletişimi

Otis Livingston: "Bu yüzden Galatasaray gibi büyük bir kulüpte sahip olduğum sorumluluklardan dolayı minnettarım. Elbette burada biraz baskı var, bir skorer olarak her seferinde iyi performans vermeyi istiyorsunuz.

Bazı akşamlar yeterince iyi olmayabiliyor, bu tür akşamlar olduğunda sayı atamasam bile sahada farklı şeyleri yaparak takıma yardım etmeye çalışıyorum. Tabii çok sayı attığım akşamlar da oluyor. Basketbol böyledir, hayat da böyledir.

Her daim mükemmel ve yaptığınız işte başarılı olmak istersiniz ama bazen işler istediğiniz gibi gitmez. Koç bana çok güveniyor, bana inanıyor ve bu yüzden benden çok şey bekliyor."
(via @semih_tuna)

🇹🇷 Öğrendiği Türkçe kelimeler

Otis Livingston: "Dostum, Türkçe çok zor. Dolayısıyla kelimeleri öğrenmek zor ama 'baba' kelimesini söyleyebilirim.

Takımda sürekli gelip 'baba, naber?' diyorlar. Bence güzel bir şey, arkadaşlığı ifade eden bir kelime."
(via @semih_tuna)