Pelin Derya Bilgiç

15 Temmuz 1994 doğumlu, 1.73 boyundaki yeni guardımız. Geçtiğimiz sezon Ormanspor'da 12.1 sayı, 4.4 ribaund, 3.4 asist ve 1.5 top çalma ile oynadı. Kendisine Galatasaray forması altında üstün başarılar diliyoruz.
 
Büyük iş düşecek bu sene kendisine, tek yabancı kısayla başlayacağımız için hem kendi skoru, hem takımı oynatması gerekecek. Skor ve savunma tarafında Işıl'ı aratacağını sanmıyorum ama Işıl'ın son dönemdeki oyun kuruculuğuna yaklaşabilir mi, orada şüphem var. Bu şüpheye rağmen beklentimin en yüksek olduğu oyuncu kendisi. Hem bireysel olarak, hem de takım için iyi bir sezon geçirmesini diliyorum.
 
Son düzenleme:
2017-2018'de Fenerbahçe formasıyla Çankaya Üniversitesi'ne 41 sayısı var, yine aralarda 30 sayıyı bulduğu enteresan maçlar var. Geçen sezon 20 maçın 7 tanesinde 15 sayının üzerine çıkmış, toplam 13 maçta ise çift haneli sayı katkısı vermiş. 2 numara katkısı olarak, hele de yerli bir oyuncu için çok değerli sayılar bunlar. Bria'yı hem dinlendirecek hem de katkı verecek bir isim. Belki de geçen sezona göre ileri gittiğimiz tek mevki 2 numara oldu.

Sonuçta unutmamak lazım ki ligimizde 2 numara tamamen Wnba yıldızlarının tekelinde. Esra Şencebe'den Tuğba Palazoğlu'ndan falan beri o mevkide ilk 5 oynayacak bir yerli olmadı bizim takımda. Şimdi de Hartley'in yedeği olarak geliyor. Mükemmel bir oyuncunun, hele ki de taraftarın umut bağladığı bir oyuncunun yedeği olmak tabi daha zor. Fenerbahçe kariyeri de var tabi ama Fenerbahçe'nin daha "eli bol" kadrosu içinde hata toleransı biraz daha fazlaydı. Şimdi bizim kendi yağında kavrulacak oyunumuz içinde baskı biraz daha yüksek olacaktır onun için...

Alperi'nin de Ormanspor'a dönmesiyle aslında bir nevi takas gibi oldu ikisinin yer değiştirmesi. Umarım Alperi'nin yaşadıklarından dersleri çıkarıp ondan daha iyi bir Galatasaray kariyeri geçirir...
 
Zayıf takımın niteliksiz oyun kurucusu. Böyle başa böyle traş derler buna kısaca, yani böyle takıma böyle guard. Sanki muhteşem yetenekleri varmış gibi 24 saniyelik top kullanma süresinin 15-20 saniyesini hiçbir işe yaramayacak şekilde heba edip harcayan son 5-10 saniyede de takımın panik halinde hücum kullanmasını sağlayan sözde oyun kurucu. Liderlik konusuna ise hiç girmeyelim burada, Pelin Derya Bilgiç adı ve liderlik kelimesi aynı cümle içinde kullanılamaz.
 
GS de normalinde ancak iyi bir bench oyuncusu olarak yer alması gerekirken alıp kaptan yapıp birde 3 gömlek büyük gömlek giydirirsen böyle olur. Hazım problemi yaşıyor. Camiaya uygun bir karekter değil! Kalite yok, duruş yok öyle bir hamur yok! Ne yapsan olmaz!
 
Bu kızı kim neden kaptan yaptı akıl alır gibi değil!! Plum'dan sonra kullandığı tıp sayısı Allahtan azaldı ki 2/11lerden takıma verdiği bu zarardan istemeyerek kurtardı. Asist odaklı çalışmalısın Pelin Bilgiç, all around oyuncu olmalısın ribaund,top çalma katkın olmalı, ceza şutları senin birincil önceliğin olmalı, jumpshot yeteneğin var onları daha fazla kullanabilirsin garip üçlük sallamaların yerine...
 

Üst