Playoff Saçmalığı

Evet arakdaşlar Bjk'yi eze eze yendikten sonra biliyosunuz Federasyon bir Playoff saçmalığı çıkardı. Bunun nedenini bilmeyen yoktur sanırım Sezon içinde Aslanlarımızın iki sefer ezdiği Beşiktaş'a son bir şans daha vermek şampiyonluk için.

Şimdi gelin beraber bu playoff saçmalığını inceleyelim:

Şöyle ki, ligi ilk 4 sarada bitiren takım bir birleri ile toplamda 6 maç yapacak 3 maç Kıbrıs'ta 3 maç İstanbul'da toplamda en çok puanı toplayan takım sezonu şampiyon bitirmiş sayılacak. Hani playoff deyince abi 1 ile 4, 2 ile 3 oynayacak kazananlar finalde kapışacak dediğinizi duyar gibiyim. Tabi azcık beyni olan olan federasyon bunu yapardı ama bizim çok saygıdeğer federasyonumuz ne yaptı lig içinde bir lig daha çıkardı sanıyolarki şampiyonluğumuzu çalabilecekler.

Federasyonun derdi Sedat hocamızla uğraşmak çok şükür bunu anlayacak kadar beynimiz var var olmasınada bu Federasyon yetkilileri bizi gerizekalı sanıyor. İşin en trajıkömik tarafıda bu takımın herşeye RAĞMEN kazandığı başırıları sahiplenmekten kaçmayan sayın şube kaptanımız Dilara hanımın bu saçmalık karşısında kılını bile kıpırdatmaması. Gerçi bunca yaptıkları daha doğrusu yapmadıklarından sonra ondan böyle bi sahiplenme beklimiyorduk kendisi kulübümüzü dava etmekle çok mneşgul zaten. Kötüsü bizi federasyondan bile daha aptal yerine koyuyorya bana koyan bu. Bir kerede şu takıma sahip çıksalar Sedat hocamıza sahip çıksalar dişimi kıracağım yemin ediyorum.

Neyse bildiğim duyduğum şeyler (bjk kaynaklı) var doğrulatmaya çalışıyorum eğer böyle bir şey varda onada ses çıkarılmıyorsa tepkim çok daha sert olacaktır.

Şimdi gelip buraya eze eze zaten şampiyon olacağız yazmayın bunu bende biliyorum ama bu yazıyı iyi analiz edin ne demek istediğimi iyi anlayın sonra yazın.

Sedat hocam ve Aslanları biz her şartta arkanızdayız, çok seviyoruz hiç bir şeye değişmeyiz sizleri. Sizler bizim gözbebeklerimizsiniz.
 
Cidden okurken sinirlerim fena halde bozuldu. Ne yaptıklarını sanıyorlar yahu.

Ayrıca o doğrulatmaya çalıştığın şey ne çok merak ettim abi. Bundan daha öte ne yapacaklar? Heralde lider olan takımı eksi averajla falan başlatacak halleri yok !

Adam olun adam...
 
Federasyonun ne amaçlı yaptığını biliyoruz da resmi bir bildiri yayınladılar mı amaçlarımız şudur şudur diye?Galatasaray'ı durdurmak için yaptık diyemeyecekleri için, ne için yaptık demişler merak ettim açıkçası.Çok saçma bir uygulama çünkü.
Bir de;
Yeni yönetimle birlikte Dilara hanımın da görevi sona eriyor değil mi?
 
Onemli olan 6 kere yenmek degil.Play offu baska branslarda bu sekilde oynatabiliyorlarmi.imkani yok oynatamazlar.Kimse seriye 1-0 onde baslama ve saha avantajini kaybetmek istemez.Butun pilot uygulamalar yonetimsiz GS uzerinde oynaniyor.Adnan Polatta hala sagda solda konusuyor.Klubu ne hallere dusurdunuz.Dilara hanimin boyle bir uygulamadan haberi dahi yoktur o reklaminin pesinde.
 
Oncelikle play-off oynatmanin veya bu sekilde oynatmanin bir problem olmadigini belirterek sozlerime baslayayim. Yanlis hatirlamiyorsam federasyondaki butce sikintisindan oturu play-offlar gecen sene oynanmamisti. Bu sene bir sekilde play-off sisteminin geri donecegi belliydi.

Peki bu sekilde oynanmasi ne derece dogru?

Sadece basketbol alt liglerine bakacak olsak bile boyle bir yontemin uygulandigini gorebiliyoruz. Futbolda Belcika'da benzer bir sistem uygulanmakta. Kisacasi uygulanacak sistemde de bir problem yok.

Problem nerede?

Bu uygulamanin birden bire ortaya cikmasinda. Saniyorum sezon basinda bu sekilde bir plan yoktu. Birileri Galatasaray'imizin ve Sedat Hoca'mizin basarili olmasini acik sekilde istemiyor. Engelleyebilmek icin ellerinden geleni yapiyorlar, yapmaya devam edecekler. Basarili olabilecekler mi? Tabii ki hayir.

Simdi tek isi sov yapmak olan, sampiyonluk kutlamalarinda timsah goz yaslari doken, dava nedeniyle televizyonlara cikip "Benim subem soyle basarili, boyle iyi." cumlelerini kurup hava atmaya calismaktan baska ise yaramayan Dilara Endican'in bu kararlara itiraz edecegini mi dusunuyoruz? Geciniz.

Mazbatalar verilene kadar kulupten boyle bir itiraz beklemeyiniz. Malesef bizlerin verdigi destek disinda Engelsiz Aslanlar'imiz yalnizdir. Yarin Ahmet Comert'te konu gundeme getirilebilir ve gerekli tepki konabilir. Galatasaray yonetim kurullarinin ve genel kurulunun yapamadigini taraftar olarak bizler yapabiliriz, yapmaliyiz. Gerekirse bir dilekce hazirlar, federasyondan bilgi isteriz. Konuyu yargiya tasiriz. Araya genel kurul uyesi olan tanidiklarimizi sokmaya calisiriz.

Is bizde bitiyor arkadaslar. Ahlanip, vahlanip, kizip, burada ellerimizi klavye tuslarina vurmaktansa, kafalarimizi calistirip bizlere yakisani yapmaliyiz.

Bunlari yapmak bizim gorevimiz mi? Mevcut kosullarda evet.
 
Playofflar ne ki asıl bombayı patlatacak Federasyon o zaman ayrıca konuşacağız, ne anlatmak istediğimi o zaman daha net anlayacaksınız.

Yahu Samil, konusulacak cok konu var ama icraat yapmadan nereye kadar?

Patlamadan konusalim ki kendimizce onlemimizi alalim. Itiraz hazirliklari mi yapilir, protestolar mi duzenlenir, oturur karar veririz.

Boyle klavye tuslarina vurmak hicbir ise yaramiyor iste, goruyorsun. Acil olarak eyleme gecmemiz sart.
 
Ernoyan netleştireyim zaten söyleyeceğim benim tarzım değildir zaten sadece klavye başında sallamak :) .

Patrik Anderson'un şu an İstanbul'da olduğunu biliyormuydun mesela.
 
Ernoyan netleştireyim zaten söyleyeceğim benim tarzım değildir zaten sadece klavye başında sallamak :) .

Patrik Anderson'un şu an İstanbul'da olduğunu biliyormuydun mesela.

Besiktas ile ilgili haber alamiyorum ama Almanya'da sezonun kapandigini dusunursek mantiksiz degil acikcasi. Abicim netlestirelim, ben gereken destegi bulacagimizi dusunuyorum. Ne gerekiyorsa yapalim o zaman.
 
Şaka gibi adeta.Oldu olacak bari grupta ilk iki sırayı alacak takımı TB2L'ye yükseltsinler : ))
Neyin kafasını yaşıyorlar bilmiyorum ama kulüp olarak en başarılı olduğumuz branşta böyle saçma sapan olayları yaşamak fazla ironik.
 
Şamil, isterlerse Anderson, Knowles ve Mehiaoui'yi (adını yanlış yazmış olabilirim) bir arada getirsinler. Bizim bir maçı hükmen yenik saysınlar, üstüne ek olarak da -20 daha averaj versinler. Yine şampiyon oluruz.

Ha bu yaptıkları saçmalıkları değiştirmez, ama ne kadar çabalarlarsa çabalasınlar nafile. İtiraz vs protesto olacaksa her türlü desteğe hazırım, gerekirse mektup yağmuruna tutalım federasyonu hepsinin altına imzamı atarım.

İki sezon önce ödenek yok diye play-off oynatmıyorlardı, ne oldu Beşiktaş'ın sponsoru bir miktar ödenek mi ayırdı kenara?

Dilara'dan bugün itibariyle kurtulduk. Umarım yerine gelecek kişi şu şubeye sahip çıkar!
 
Patrick Anderson,Sofyane Mehiaoui ve eski oyuncumuz Haidari ile anlaşma aşamasındaymış Beşiktaş.Bu branşı pek yakından bilmiyorumda bu oyuncularla bize rakip olabilecek duruma gelirler mi?
 
Patrick Anderson,Sofyane Mehiaoui ve eski oyuncumuz Haidari ile anlaşma aşamasındaymış Beşiktaş.Bu branşı pek yakından bilmiyorumda bu oyuncularla bize rakip olabilecek duruma gelirler mi?

Sevgili Mertcan,

Hem de rahatlikla gelirler. Mehiaoui ve Anderson cok onemli iki isim. Haidari de ayni sekilde. Ferit ve Cem'i de aralarina katacak olursak cok tehlikeli olabileceklerini de soyleyebiliriz. Sonucta 2 numarali kupanin sampiyonundan bahsediyoruz.

Ancak meselemiz bu degil. Malesef cok pis isler donuyor. Sedat Hoca'nin da pek sabri kalmadigi soylenmekte. Gormek istemedigimiz gelismeleri yasayabiliriz kisa sure icerisinde.
 
KKTC Turkcell 49 - Galatasaray 100

Galatasaray TS Basketbol Takımı, TSB Süper Lig playoff birinci devre ilk maçında KKTC Turkcell ile karşılaştı. Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'ndaki mücadeleden 100-49'luk skorla üstün ayrılan Engelsiz Aslanlar, grup maçlarını galibiyetle açmayı başardı.

1. ÇEYREK: 9-30
2. ÇEYREK: 8-35 (17-65)
3. ÇEYREK: 22-23 (39-88)
4. ÇEYREK: 10-12 (49-100)

TSB Süper Lig'de normal sezonu da namağlup tamamlayan Engelsiz Aslanlar'da Matt Scott, 26 sayıyla takımımızın en skorer ismi oldu. Özgür Gürbulak 25 sayı, Mateusz Filipski 17 sayı, İsmail Ar ve Petr Tucek ise 10'ar sayıyla galibiyetimize katkıda bulundu.

Galatasaray, TSB Süper Lig playoff birinci devre ikinci maçında İzmir BŞB ile karşılaşacak. KKTC'deki mücadele, 28 Mayıs Cumartesi günü, saat 17.00'da başlayacak.
 

Üst