• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Recep İvedik 2

Puanları 0
Çözümler 0
@Mustafa Yanar
Galası yapılan Recep İvedik 2 filmini 13 yaşından küçüklerin izlemesi yasaklandı

Yönetmenliğini Togan Gökbakar'ın yaptığı, senaryosunu Şahan Gökbakar ile Serkan Altuniğne'nin yazdığı ''Recep İvedik 2'' filminin galası yapıldı.

Kırmızı halı üzerinde yürüyerek salona geçen Gökbakar ve Rutkay, izdiham nedeniyle zor anlar yaşadı.

Uzun kuyrukların oluştuğu filmin galasını çok sayıda basın mensubu da izledi.

''Recep İvedik'' karakterinin ''bir halk kahramanı'' olduğunu söyleyen Gökbakar, ''Hakikaten film vizyona girdikten sonra insanların gösterdiği tepki yüzünden halk kahramanı yakıştırması geldi. Bize gelen e-maillerle de çok doğru bir yakıştırma olduğunu anladık. Recep İvedik, o nedenle bir halk kahramanıdır'' diye konuştu.
Gökbakar konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Ben en büyük ödülümü filmi izleyen insanlardan aldım. 4 milyon 350 bin gibi bir rakam Türkiye'de, 700 bin gibi bir rakam da yurt dışında. İnşallah 'Recep İvedik 2'de de böyle bir ödül verirler bana. Bu ödülleri aldıktan sonra başka hiçbir ödüle ihtiyacım yok.''

Yönetmen Togan Gökbakar da çok heyecanlı olduğunu ifade ederek, ''Birinci filmin bu kadar büyük bir iş yapacağını gerçekten hiç beklemiyorduk. Geçtiğimiz yıl bize çok güzel şeyler getirdi. Filmin ikincisini yaptık'' diye konuştu.

Yapımcı Faruk Aksoy da filmi 13 yaşın altındakilerin izlemesinin yasak olduğunu hatırlatarak, ''Biz Kültür ve Turizm Bakanlığı komisyonuna renk testi için yapılmış kopyayı yollamışız. O biraz daha uzun bir filmdi. Bunun üzerinden değerlendirme yapmışlar doğal olarak. O kopya üzerinden yapılan değerlendirmede 13 yaş üzerindekilerin filmi izlemeleri uygun görülmüş'' şeklinde konuştu.

Galaya eşiyle katılan sanatçı Metin Şentürk'ün gazetecilerin soruları üzerine ''Önce bir filmi izleyelim. Gördükten sonra karar verelim değil mi?'' diyerek yaptığı espri gülüşmelere neden oldu.

Film 13 Şubat'ta vizyonda.
Merakla bekliyorum...

Gidicem büyük olasılıkla da çok gülücem ancak buraya geldiğimde vereceğim puan 4'ü geçmeyecek.

Recep İvedik halk kahramanı değil, Recep İvedik bu ülkenin yüzde 70'i.

Maalesef bende izleyeceğim.
Çok banal ve itici bulmama rağmen gidip izleyip yorum yapma hakkına sahip olmak istiyorum.

Tabii ki bende gidip izleyeceğim hatta bunun için sabırsızlanıyorum umarım ilki kadar güldürür beni. Tugay sende sırf yorum yapmak için tahammül edemediğin bir filmi izlemek zorunda değilsin bence.

Saadet Unal' Alıntı:
Tabii ki bende gidip izleyeceğim hatta bunun için sabırsızlanıyorum umarım ilki kadar güldürür beni. Tugay sende sırf yorum yapmak için tahammül edemediğin bir filmi izlemek zorunda değilsin bence.

O kadar da değil ya Saadet. Tahammül edemediğim bir film olursa Fenerbahçe ile ilgili bir belgesel filmi olur. :) Ama asıl ona giderim gülmek için.
Neler saçmalarlar kim bilir...

Biz dünyayı fethettik deriz,onlar 6 Kasım derler. Hahaha. :)

Fragmanlarını izledim ve çok güldüm ama bu daha cok bir insanın para için kendini hangi durumlara sokabilmesine duydugum bir gülümseme idi.
Bence bu filmin devamının çekilmesi bile ülke sineması olarak ne durumda oldugumuzun bir göstergesi.

Eğer Babam ve Oğlum'u 2 milyon kişi bile izlemezken Recep İvedik 5 milyonu gecebiliyorsa ciddi anlamda yazık bu ülkeye.

Magandalık,cahillik,küfürlü konuşma önceden utanılacak bir durumdu şimdi ise hayatın her alanında ilgi çekici bir özellik olarak kabul görüyor en tehlikeliside bu bence.

Kişi sayısına katkım olmaz. Film gösterimden kalktıktan sonra izlerim sinema salonu dışında, ilkindeki gibi.

Filmin devamı gelecekmiş. Zorlansa serinin 10'u bile çekilir, bu kadar izlendikten sonra.

merakla bekliyorum,izlerken çok eğleniyorum..
ama asıl sevdiğim şey kardeşimin recep ivedik taklitleri, bazen orjinalinden daha çok güldürüyor beni..

bekliyorum :)

Bu film belki Hababam Sınıfı dönemlerinde çıksaydı eleştiriyi hakederdi lakin günümüz sinemasındaki bütün komedi filmleri birbirinden berbat durumda eğer filmlere kalite gözüyle bakılırsa..Bu yüzden AROG'a vs giderken sadece güldürmesini bekleyerek gittim belki de bu yüzden tatmin oldum , Recep İvedik'e de bu yüzden gideceğim için belki de bu yüzden sinemadan çıkarken gülümsemeyle çıkacağım..

Çok komik olacağından eminim.Fakat komik olması kaliteli olduğu anlamına gelmez tabikide.Ama birde şöyle bakmak lazım.Zaten film uzun bir sikeç niyeliği taşıyor.Başarılı bir film özellikleri aramak biraz abes olur.

bu film izlenmez mi yavv en yakın zamanda gidecegim müthiş bişeye benziyoo ilki kadar olmasada

Ben biletimi bugünden aldım yarın bulamam diye bakalım ya merakla bekliyorum valla inşallah beni çok güldürür bu aralar çok ihtiyacım var buna. :)

Ben böyle filmlere kanıyla canıyla karşı çıkanlara anlam veremiyorum.Bütün dünya sinemalarında özellikle Hollywood'da bu tarz binlerce film var.İstediğiniz ülkeyi seçin bu tarz bir film mutlaka vardır.Böyle filmler olması ne toplumumuzun kanayan bir yarasıdır nede geri kalmışlığımızın simgesidir. Burada aslolan sorun bu filmlerin önplana çıkmasıdır.Dediğim gibi Hollywood'da bunun gibi binlerce film var ama ne en çok izlenen film olarak lanse ediliyor nede sinemanın bu tarz filmlerle yürüdüğü kabul ediliyor.Bu filmi eleştiren çoğu sinemacı kendi filmi 30bin kişi tarafından izlenilince 'Ne olacak canım, ben festivallerde ödül alsın diye yapmıştım zaten' diyor.sorunda burada başlıyor.Ortaya birşey koymadan birşeylerin değişmesini istemek.
Şahan'ı gerçekten çok severim TV8'ki Zoka'dan beri takip ederim.2-3 tane kısa filminide izledim kardeşi ile beraber yaptığı.O da aslında çok kaliteli filmler yapar istese ama para şimdlik burada.Kımse o kadar paradan bir anda vazgeçemez.
İnsanları sinemaya çekecek başka tarz filmler olmadığına göre yani güzel filmle gişe filmi dengesi kurulamadığından şuanda gişe filmleri almış başını gidiyor.Karanlığa küfredenler sayesinde daha da böyle devam eder.
-------------------------------------------------------------------------
Film için ise; ikini sinemada izlemedim.Evde izlediğimde ise çok gülmedim çünkü Şahan yaratıcı çizgisinden ayrılıp amerikan tarzı esprilere kaçmış. Bu filme ise arkadaş gazı ile sinemada giderim sanırım.İnşallah gülerim.

Ben dün izledim ilkinde daha çok gülmüştüm ama 2.'side fena değil beğendim bayağı güldük. Dün aklım başka yerdeydi filme pekte konsantre olamadım o yüzden tekrar gideceğim izlemeye belki bu sefer daha çok gülerim. Şahan Gökbakar'ı çok seviyorum bu yüzden filmin rekor kırmasını çok istiyorum isteyen bütün arkadaşlarımla seve seve yine gider izlerim film rekor kırsında Cem Yılmaz'a kapak olsun diye. :P
7 / 10 veriyorum

Bu arada Tugay'ın yorumlarını merakla bekliyorum. :)

Her şeyin ilki daha güzeldir.

iki kez izledim,
fena sayılmaz diyelim..çok beğenmedim çünkü..

"filmi izlerken,herkesin belki utandığından kahkahalar atmak yerine kıkırdadığı bir yerde 5 yaşında bir çocuk kahkahayı patlatınca bütün salon içimizden geldiği gibi güldük.."

13 Şubatta vizyona giren filmi ilk iki günde kaç kişi izledi?

13 Şubatta vizyona giren Şahan Gökbakar'ın ikinci filmi "Recep İvedik 2" rekora koşuyor. Film tüm zamanların en fazla izlenen hafta sonu rakamlarına ulaştı. 390 kopya olarak 750 salonda gösterimde olan film iki günde 1.209.453 kişi tarafından izlendi.

Vasat. Gülecek çok birşey yoktu. Beğenmediğim espriler, tuhaf hareketler. Türk insanını güldürme yolları yapılmış işte. Türk insanı da kahkahalar atarak gülüyordu klasik olarak. Ben gülemedim pek.

İlkine nazaran çok zayıf kalmış.Çok farklı beklentiler ile gittik fakat çıkışta arkadaşlarımın ve diğer insanların ağzından çoğunlukla çıkan kelime"1.si daha güzeldi".Filmde sürekli insanları aşağılama,vurma,kırma,argo vs.var.Elbette ilki kadar izlenir fakat ilkini geçmesi çok zor.Olmamış...

Geri