ROLAND GARROS 2023

Rafael NADAL'ın sakatlık sebebiyle katılamadığı Roland GARROS hızlı bir şekilde başladı. Medvedev'in elenmesini sürpriz sayabiliriz ama maçı izleyeneniz varsa Thiago Seyboth Wild'ın harika bir maç çıkardığını görmüşşünüzdür, dün de Pella karşısında 3-1 kazandı mutlaka takip edin bu çocuğu.
 
Erkeklerde yarı finalistler belli oldu ve yarı finalde erken final niteliğinde Alcaraz-Djokovic maçı izleyeceğiz. Bu maçı kazananın şampiyon olacağı düşünülse de yarı finalin diğer ucunda yer alan Ruud ve Zverev de gayet zorluk çıkarabilecek isimler. Yine de Djokovic final yaparsa vereceğini düşünmüyorum ama Alcaraz finale çıkarsa geçen sene sakatlandığı yerde (yarı finalde Nadal maçında) zirveye müthiş bir dönüş yapan Zverev ve geçen sene finalde Nadal'a kaybeden Ruud'un ciddi şansı olur. İlk grand slamini katıldığı son grand slam olan US Open'da kazanıp ilk zafer stresini üstünden atan Alcaraz yine de favori olur.

Kadınlarda ise şu anda yarı finallerin ilk eşleşmesinde 5-4 öndeyken kendi servisinde fırsat tepen Muchova, Sabalenka karşısında 6-5 geride ilk sette ve diğer eşleşmede de en büyük favori Swiatek turnuvanın sürpriz isimlerinden ülkesinde uzun yıllar sonra grand slamde elde ettiği yarı finalle bir ilki başaran Brezilyalı Haddad Maia ile karşılaşacak.
 
Haftasonunun kral ve kraliçeleri Djokovic ve Swiatek oldu. Swiatek'in rahat bir şampiyonluğa ulaşması beklenirken yarı final ve final aşamasında bir hayli zorlandığına şahit olduk özellikle de finalde. Djokovic ise Alcaraz ile birlikte en büyük favori olduğu turnuvayı özellikle Khachanov ve Alcaraz maçlarındaki mental ve fiziksel üstünlüğüyle büyülüyerek kazandı.

Djokovic'i Djokovic yapan sadece üst seviye fiziksel yetenekleri değil kesinlikle. Onu diğerlerindne ayıran mental gücü. En kötü anlarında artık buradan döndüremez diyeceğiniz anlardan volkan gibi köpürerek çıkıyor. Kötü anlardan en az yarayla kurtuluyor. Yara aldığında ise o yarayı almamış gibi soğukkanlılıkla maça dönüyor. İşte asıl akıl karı olmayan başarısı da burada yatıyor. Onun GOAT olduğunu sadece istatistiklerle değil sahadaki duruşuyle gösterdiğini objektif olarak kabul etmemizin gerektiği bir noktaya yaklaştık. Benim için FEDERER'in tenisteki yeri her zaman ayrı bir seviye olsa da giderek bu his subjektif çemberin merkezine yaklaşıyor. 36 yaşında ve kendisinden 16 yaş küçük bir isim olan Alcaraz'ın mental ve fiziksel olarak sınırlarını zorlayıp sakatlık yaşaması ve kendisinin dinç şekilde maç bitirmesi de kağıt kalemle istatistikle anlatamayacağız şeyleri net bir görüntü olarak sundu ve kariyerinin sonunda isminin çeperine altın işlemeye devam etti.
 

Üst