• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Sezon Öncesi Hazırlık Dönemi (Beklentiler, Öneriler ve Yapılması Gerekenler)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Umut Gökgöz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:18
Sylvia Aralık'a kadar gelmek istemiyor. Dinlenmek istiyor bir süre. Tina transferi birazda bu yüzden yapıldı.

Sophia' yı Türk yapabilmek için çok uğraştık ama olmadı. ABD vatandaşlığını mutlaka almak istiyor bundan sonraki hayatını garantiye alabilmek için.

Epiphany ile ilgileniyoruz ama şu anda kesin bir gelişme yok. Kendisinin Rus pasaportu olduğu için oldukça önemli zira Syl ve Tina ile iki kıta dışı hakkımızı kullandık.

Bu biraz moralleri bozabilir. Bir de hala Prince yerine daha takımı oynatmaya yönelik bir guard alınması taraftarıyım.

Aras beyin Tina transferi ozelinde Halcon a öykünmek tabire katılmıyorum, Erica de Souza ve SLyttle ikisi de 4-5 oynayabilen oyuncular, 3lük atmasalarda 4 numara şutu olan oyuncular. Syliva ve Tina ikilisine hiç uymuyorlar.

Sylvia Tina ikilisi benzese benzese 2 center ile oynayan Lakers i anımsatıyor. tabi birilerinin yanında 1 adet Kobe ile gelip üçgen hucumu :) da öğretmesi gerekiyor ki ancak o şekilde 2 center ile oynanabilsin.

edit: Önder beyin mesajından sonra, tamam şimdi anlam kazandı bu transfer Sylvia gelmiyormuş Tina yerine alınmış

Sylvia dinlenecekse Augustus kalabilir o zaman daha sonra Sylvia da katılır takıma.İşler çok karışık gerçekten Sylvia neden böyle bir şey istiyor anlamadım :S

Sylvia gelince Tina gidecek mi ya da Sylvia gelene kadar 2.kıta dışı hakkını kullanmayacak mıyız? Çok karıştı gerçekten.

3+1+1 kuralı devam edecekse tina gayet iyi bir transfer,seimone ve takımı oynatmaya yönelik tarzda avrupalı guard transferi mükemmel olur.burada en kritik ve önemli hamle sophia için denenecek tüm formüller'i deneyip türk statüsü kazanması olacaktır.sophia ve augustus bizim şutör eksikliğimizi kesinlikle çözer ligde avrupalı guard'ı oynatmasakta alba ve ışıl bu bölgeyi rahat taşır.
IŞIL-AVRUPALI GUARD-YASEMEN
AUGUSTUS-TUĞBA
ALBA-GÜLŞAH
BAHAR-SOPHİA
FOWLES-TİNA

Eger Fowles aralıkda gelecekse Tina hamlesi yüzde yüz dogru bir hamledir.Tina-Alba-guard(muhtemelen prince) ve sutör bir 2-3 numarayla(bence en iyi aday Augustus ama olmazsa katie douglas) aralıga kadar devam edecegiz.sonra Fowles geldiginde ligde Tina-Fowles-Augustus-Alba torrens, avrupada ise eger AUGUSTUS gelirse Fowles-Augustus-Alba torrens-prince dörtlüsü,Augustus degilde avrupa pasaportu olan bir dış oyuncu gelirse Fowles-Tina-Alba torrens-?(katie douglas) iyi olur.özetle 5 yabancıyla devam etmeliyiz.bunlar Fowles-Tina-Prince-Alba torrens-Augustus(katie douglas) beşi gayet iyi olur.Bazı arkadaslar 5 yabancı lüks gelir diyebilir ama katılmıyorum eger hedefimiz hem lig hemde avrupa ise 5 yabancının olmasında proplem yok.maclara ve kurallara göre bu 5 yabancıdan biri tribünde oturacak.buda muhtemelen avrupada Tina,ligde ise Prince tribunde oturacak böylelikle tribunde oturacak oyuncu sonraki maclarda sahada olabilecegini bilecek.

çok büyük ihtimalle bizim yönetimin düşüncesi şu;
madem fowles gelmiyor o zaman bizde aralığa kadar ligde ve avrupa'da 4 yabancıyla oynarız.Alba-seimone(yada başka biri)-avrupalı guard-tina bu dörtlü ligde ve avrupa'da birlikte oynayacak ve fowlesta ligdeki en son +1 olan kontenjanda olacak yani kadroda olmayacak. Aralıktada avrupa'da tina-seimone-fowles üçlüsü dönüşümlü olarak dışarda kalacak ligdede avrupalı guard dışarda kalır diye düşünüyorum ligte zaten playoff'a kadar 2 maç zorlar bizi yani bu 2 maçtaki rotasyon önemli yoksa diğer maçlarda kim dışarda kalırsa bizim için sorun olmaz zaten üst düzey yabancılarımız var. Yaa keşke esmeral gelse yaa belki sözleşmesinde bir opsiyon vardır şu kadar para getirirsen izin vermek zorundası falan diye

Eger Fowles aralıkda gelecekse Tina hamlesi yüzde yüz dogru bir hamledir.Tina-Alba-guard(muhtemelen prince) ve sutör bir 2-3 numarayla(bence en iyi aday Augustus ama olmazsa katie douglas) aralıga kadar devam edecegiz.sonra Fowles geldiginde ligde Tina-Fowles-Augustus-Alba torrens, avrupada ise eger AUGUSTUS gelirse Fowles-Augustus-Alba torrens-prince dörtlüsü,Augustus degilde avrupa pasaportu olan bir dış oyuncu gelirse Fowles-Tina-Alba torrens-?(katie douglas) iyi olur.özetle 5 yabancıyla devam etmeliyiz.bunlar Fowles-Tina-Prince-Alba torrens-Augustus(katie douglas) beşi gayet iyi olur.Bazı arkadaslar 5 yabancı lüks gelir diyebilir ama katılmıyorum eger hedefimiz hem lig hemde avrupa ise 5 yabancının olmasında proplem yok.maclara ve kurallara göre bu 5 yabancıdan biri tribünde oturacak.buda muhtemelen avrupada Tina,ligde ise Prince tribunde oturacak böylelikle tribunde oturacak oyuncu sonraki maclarda sahada olabilecegini bilecek.

aynı anda aynı şeyleri düşünüp yazmışız :D

Takımımız genç oldu bayağı. Yaşça büyük ve lider oyuncu gerekir diye düşünüyorum. Hammon ve Augustus hamleleri bu yüzden bu saatten sonra nokta hamleler olur bence. Prints'i izlemedim ama takım oyuncusu değil gibi geliyor bana? O yüzden Hammon'a daha sıcak bakıyorum. Biraz tecrübe de lazım çünkü.

Bunlara ilaveten Esmeral ve Tuğçe Canıtez hamleleri de yerinde olur. 3 guardımız olur bu da dışarda oyuncu bırakırken sorun yaşamamamız sağlar.

aynı anda aynı şeyleri düşünüp yazmışız :D
Sadece biz değil bir cok kişi böyle düşünüyor :) sadece Tina transferini gereksiz bulanlara gercegi göstermek istedim.Cünkü eger dogru ise Fowles gelene kadar pota altında kim oynayacak,ışıl mı oynayacak :) onun için bu transfer kesinlikle yerinde bir hamle.ilk önce bende garipsedim ancak dedikleri gibi Fowles aralıga kadar yoksa gerekliydi bu hamle.

Şimdi sizce Seimone seneye bizde kalıcak mı ?

Eğer gerçekten Fowles Aralıkta gelecekse gerçekten müthiş bir hamle. Fowles'tan sonra o mevkide oynayabilecek en iyi oyuncudur belki de.
Ben guard olarak B. Hammon'u tercih ederim, tecrübesiyle çok şey katacaktır takıma. Bir de 2,3 oynayacak bir yabancı.
Üstüne yerli olarak T. Canıtez ver Sophia(Safiye) harika olur.

Transfer dönemi çok ilginç geçiyor.Önümüzdeki günlerde nelerin olup bittiğini göreceğiz.Öneriler genelde havada kaldı şu ana kadar. :)

Yeni gelişmeler egör Ocak sonrası için kadro önerim
Fowles - melek
Bahar - Tina - Tuğçe
Viteckoca - Gülşah
Alba - Bahar Öztürk
Işıl - Printz - Yasemen
Ligde Vitecko kenarda olur ve o bölge çok rahat kapanır bence. Hem zaten kısa sakatlıklar olacaktır. Avrupa'da ise Işıl - Alba - Viteckova - Tina - Fowles beşi ile voleybol oynarız resmen...

Kadromuzda ciddi bir 2-3 numara sıkıntısı boy göstermiş durumda.

Işıl-Prince-Yasemen
Gülşah
Alba
Tina-Melisa
Bahar-Fowles

Elimizdeki kadro bu gibi görünüyor şuanda. 2-3 numaraya oyuncu takviyesi şart. Özellikle karşı tarafın en güçlü yönünün 2-3 numara olduğunu dşünürsek. Tuğçe'nin gelmesi çok zor eğitimi için orada. Zaten 4-5'de skıntımız kalmadı ancak 2-3 numarayı ne yapacağız çok merak ediyorum.

Bu takıma 2 tane kule alıyorsak çok iyi oyun kurucu lazım Avrupa'lı. Prints bence görmez orada bizim işimizi, 2 numaraya alabiliriz kendisini ama organize etme konusunda güvenilmez, Işıl da tek başına o işi zor üstlenir, Dumerc çok hoş olur kendisi boşta şu an, bir şekilde ikna etmeliyiz. Ayrıca 5 yabancı olması taraftarıyım, zaten Aralık'a kadar Fowles olmadan oynayacağız, Fowles gelince de ligde her hafta 1'i yedek kalır ki final serisine kadar önemli maç yok gibi Türkiye Kupası'nda ve ligdeki Fener maçları haricinde. Avrupada 5 yabancının hepsini kullanma imkanımız olacak Aralık'tan sonra pota altında ezeriz zaten rakipleri. Dışardan da Dumerc, Prints, Alba, Gülşah hatta Işıl içeri sıkıştırma geldiğinde 3'lük bombalarlar.

Bu takıma 2 tane kule alıyorsak çok iyi oyun kurucu lazım Avrupa'lı. Prints bence görmez orada bizim işimizi, 2 numaraya alabiliriz kendisini ama organize etme konusunda güvenilmez, Işıl da tek başına o işi zor üstlenir, Dumerc çok hoş olur kendisi boşta şu an, bir şekilde ikna etmeliyiz. Ayrıca 5 yabancı olması taraftarıyım, zaten Aralık'a kadar Fowles olmadan oynayacağız, Fowles gelince de ligde her hafta 1'i yedek kalır ki final serisine kadar önemli maç yok gibi Türkiye Kupası'nda ve ligdeki Fener maçları haricinde. Avrupada 5 yabancının hepsini kullanma imkanımız olacak Aralık'tan sonra pota altında ezeriz zaten rakipleri. Dışardan da Dumerc, Prints, Alba, Gülşah hatta Işıl içeri sıkıştırma geldiğinde 3'lük bombalarlar.

gerçekten dumerc çok iyi bir transfer olabilir ummc zaten yolladı onu ve bedava. Alba tina fowles'ı alan dumerc'ide alır. Ayrıca yineliyorum bu takıma 2-3 numara alınacaksa augustus alınmalı gerçekten ben augustus'un zaman zaman euroleague'de tribünde olmayı dert edeceğini sanmıyorum ligde zaten tribünde kalmaz. Şu durumda takımda şutör olmayacak ve büyük sıkıntı olacak istersek jason kidd gibi asist ortalaması tutturan bir oyuncu getirelim her pozisyonda içerden oynayamayız. Elbet dış şutör gerekecek ee bunu kimle yapıcaz bize anete jekobsone tarzında perimetric shooter denilen şut attığında arkana yaşlanabileceğin bir oyuncu gerekir.Benim gözümde bu kız augustustur penny'dir böyle oyuncular almamız lazım

Valla ortalık çok karıştı bekleyip neyin ne olacağını görmek en iyisi yalnız ben kendimce şöyle düşünüyorum;

Eğer ki Fowles Aralıkta gelirim dediyse bu sene için gelme diyelim ona. Tina Charles Fowles'ı aratmaz. Aralıkta gel tamam der de bu sefer Aralıka kadar 2 kıta dışı hakkımızı dolu bırakmak bana pek akıllıca gelmiyor. Aralıka kadar, Fowles gelene kadar başka bir kıta dışı oyuncu alacağız, kısa alacağız desek; örneğin Augustus. Bu sefer Fowles geldiğinde hangisi EL'de oynayacak bu sene EL'de yapamadığımız kıta dışı oyuncu seçimlerini bu sefer yine yapamayız.

Tabi bu söylediklerim Fowles sezon başı için ikna edilemez, Aralıkta geleceğim der, ısrar ederse geçerli. Sezon başı gelecekse buyursun Tina ile ikiz kulelerimiz olsunlar.

Bu sefer de ikiz kuleleri kurup guardı Prince yapmak bana mantıklı gelmiyor. Benim spartakta izlediğim Prince ; skorer bir oyuncu asistçi bir oyuncu değil. Pota altından Tina - Fowles ikilisini besleyecek bir guard almak çok daha akıllıca olur.

Bunlar kendi görüşüm tabi herşeyi zaman gösterecek.

Fowles ocaktan sonra bizimle olacaksa,Augustus'tan vazgeçilmiş demektir bunun başka bir çıkar yolu yok.
Bu da demek oluyor ki,Augustus'un yerine,avrupalı bir şutör guard alınacak,o yüzden panik yapılacak bir şey yok..
Bana sorsanız Tina yerine Sophia'yı tercih ederdim fakat Fowles'tan vazgeçmemek adına bu transfer olmamış ve o boşluğu Tina Charles'la doldurmuşuz.

Bence yönetim doğru bir strateji izliyor.Tina ve Fowles yanyana nasıl oynacak onu merak ediyorum.Ki oynadılar diyelim,o zaman Alba'yı 2 numarada oynatıp zaman zaman Bahar'ı 3 numara izleyebiliriz ki o zaman da atletik kısalara karşı zorluk yaşayacağız.Fener'le oynacağımız maçlarda Nevriye,Matovic'e karşı Tina ve Fowles'la ezici bir üstünlük kuracağız bu sevindirici bir nokta.Ama EL'de işler biraz zora girecek,TOP 16 sonrası..Uzun lafın kısası Augustus'a yakın ayarda bir avrupalı bir Şutör Guard şart ama o ayar avrupa'da mevcut mu orasını bilemiyorum..Guard konusuna hiç girmiyorum kafam karıştı.

Ocağa kadar zaten idare ederiz. Fowles gelince Tina yı bırakmamak lazım ligde play-off maçlarında
Tina-Fowles ve kıta dışı skorer bir yabancı-alba- avrupalı guard bu rotasyon baya iyi olur play-off için.
Ancak Ceyhun hocam okuyorsa bu forumu (ben okuduğunu düşünüyorum) Ne yapıp edip yerli hamlesini yapmak gerekiyor bu yerlilerle bu takım ileri gidemez.

Geri