Emenike Bank Asya Arenasında tecrübeli bir isimdi aslında.Niye satıyorlar ki? 

Yunanistan'da futboldaki şike soruşturması kapsamında Yunanistan Süper Ligi'nden Kavala ve Olympiakos Volou takımlarının küme düşürüldüğü açıklandı.
Olayın baş aktörlerinden Emenike,Spartak Moskova ile anlaşmış.Fiyat inandırıcı olmasa da 10 milyon euro.
Ve üçüncü dalga başladı...
Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Murat Özaydınlı ve idari menajer Hasan Çetinkaya gözaltına alındı.
Var mı arttıran ? : )
Kişiler kurumları bağlamaz, lütfen yani.Ve üçüncü dalga başladı...
Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Murat Özaydınlı ve idari menajer Hasan Çetinkaya gözaltına alındı.
Var mı arttıran ? : )
Fenerbahçe Belediyespor
Çok güldüm...
Tahkim’in şikeden yargılanan Konyalı Recep için aldığı ‘yürütmeyi durdurma’ kararı futbolun yazgısını belirleyecek nitelikte
Küme düşme yolu kapalı
Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’nun, 2 yıldır Beyoğlu Adliyesi’nde “şike-bahis” suçlamasıyla yargılanan eski Konyaspor kalecisi Recep Öztürk için aldığı “yürütmeyi durdurma” kararı, adları şike ve teşvik soruşturmasında geçen F.Bahçe, Sivasspor, Beşiktaş, İstanbul Belediyespor ve Eskişehirspor gibi kulüplere “rahat” bir soluk aldırdı. Tahkim Kurulu’nun Recep Öztürk’ün dosyasını değerlendirirken yaptığı, “Dava sonucunun beklenmesi kararı”, TFF yönetimince küme düşürülme endişesi yaşayan birçok kulübün önünü açacak. Bu bağlamda, TFF Yönetim Kurulu, Disiplin ya da Etik Kurulu, F.Bahçe başta olmak üzere birçok kulüp için “küme düşme” verse bile Tahkim’in önceki günkü kararı gereği, “Davanın sonunun beklenmesi” maddesi devreye girecek ve Spor Toto Süper Lig, “Geriye dönük yaptırımların saklı kalması kaydı şartı” ile 9 Eylül tarihinde tescil edildiği gibi başlayacak.
Önce hukuk!
Hukukçular, Tahkim Kurulu’nun 2 yıl önceki şike dosyasında adı geçen bir futbolcu için aldığı bu kararın, Türkiye’yi 3 Temmuz sabahından bu yana sarsan şike ve teşvik primi soruşturmasının “yol haritası” olacağını savundu. 14 Nisan’da yürürlüğe giren 6222 sayılı yasanın, TFF disiplin hukukunun gerisinde kalamayacağını savunan hukukçular, “Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir ve yasalar her şeyin önündedir. Örneğin bir memur zimmetine para geçirmekle suçlanırsa öncelikle mahkemeye verilir. O sırada çalıştığı kurum tarafından ‘görevinden men’ ya da ‘ihraç’ gibi bir yaptırım ile karşı karşıya kalamaz. Mahkemenin sonunda, yargı, memurun zimmetine para geçirdiği hükmüne varırsa, kurum da o kişiyi ihraç eder. Çok basit olan bu şablonu 3 Temmuz depremine oturttuğunuz zaman, Türkiye Futbol Federasyonu’nun zaten tartışılan iç hukukuna göre kulüpleri şu aşamada küme düşüremeyeceği ortaya çıkar. Tahkim Kurulu, cuma günü aldığı kararla, 3 Temmuz soruşturmasının seyrini belirlemiştir. Söz konusu dava sonuçlanıp, üst mahkemeler nihai kararı vermeden, TFF Yönetim Kurulu ya da Profesyonel Disiplin Kurulu’nun vereceği ihraç, men, puan silme ve benzeri cezalar Tahkim’ce onanamaz. Çünkü hukukta emsal karar esastır” dedi.
Federasyon acele etti
Hukukçular, Mehmet Ali Aydınlar başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu’nun, şike ve teşvik primi soruşturmasında aceleci ve “acemice” davrandığını; “Özel yetkili savcılıktan belgeleri aldık, disiplin yönetmeliğini uygulayacağız” açıklamasının ise hukuki anlamda sıkıntı yaratacağını dile getirdi. Hukukçular, “TFF’nin yapılanmasında bu tür cezaları Disiplin Kurulu ya da ek madde ile Yönetim Kurulu verebilir ama nihai kararı Tahkim Kurulu verecektir. Tahkim Kurulu’nun da benzeri bir dosyada yani Beyoğlu Adliyesi’ndeki şike davasında yargı sürecinin sonunu görmek istemesi ve ‘yürütmeyi durdurma’ kararı alıp davanın sonuçlanmasını beklemeyi uygun görmesi, adı geçen kulüplerin liglerde oynayacağının teminatı olarak gösterilebilir. TFF acele etmemeliydi, etmemeli” dedi.