Sporun Güzellikleri

Micah Richards: "Fiorentina'ya gittiğimde hiç İtalyanca bilmiyor, sadece 'Si' demeyi biliyordum. Salaklık edip Balotelli'den birkaç cümle öğretmesini istedim. Ve sonrasında teknik direktörümüz Montella'yla tanışmaya gittiğimde Balo'nun bana söylediği gibi 'Testa di cazzo' dedim. Sonradan öğrendim ki dediğim şey 'S.. kafalı' demekmiş. Hakkını yemeyeyim, Montella durumu anladı ve gülmeye başladı."
 
Beşiktaş-Beykoz Belediyespor erkekler Hentbol Süper Kupa finalinde Haldun Alagaş'ta çok uzun yıllar sonra keyifli bir atmosfer var. Ünal Aysal döneminde güzel bir hayalimizdi Galatasaray'ın özellikle Doğu Avrupa'da karşılığı arşta olan bu branşa adım atması.
 
Eş zamanlı olarak kadın basketbolda Euroleague'i 18 kez kazanmış olan TTT Riga, Sepsi'yle Euroleague ön elemesi oynuyor. Tabi bir Galatasaray-Fenerbahçe rekabetleri var mı, bu 18 şampiyonluğun toplamı bizim 2014'teki şampiyonlukla yaşadığımız tatmini getirdi mi; bütünüyle göreceli. :)
 
Beşiktaş-Beykoz Belediyespor erkekler Hentbol Süper Kupa finalinde Haldun Alagaş'ta çok uzun yıllar sonra keyifli bir atmosfer var. Ünal Aysal döneminde güzel bir hayalimizdi Galatasaray'ın özellikle Doğu Avrupa'da karşılığı arşta olan bu branşa adım atması.

Tenis ve Hentbol branşlarında var olma adımı atılmıştı ama devamı getirilmedi maalesef. Eldeki branşlar bile yük olarak görünüyorken yeni branşlarda var olmak hayal. Zamanın Hentbol Federasyonu Başkanı Galatasaray ve Fenerbahçe'yi hatta Trabzonspor'u bile lige katabilmek için bu kulüplere özel hak tanıyıp takım kurmaları durumunda doğrudan en üst ligde yer almalarını sağlayacak kural koymuşlardı. Ancak değerlendirmedik bile. Hentbol Avrupa dışına çok taşınamamış bir spordur ( Kadınlarda Güney Kore ve erkeklerde biraz Mısır ve devşirmeler sayesinde Bahreyn dışında). Ama sadece Doğu Avrupa'da yaygın da değil. Nitekim zaten Danimarka'dan Dünyaya yayılan bir spor ve orta Avrupada yer alsa da eski Doğu Bloku ülkeler dışında çıktığı yer olan İskandinavya ülkeleriyle Batı Avrupada Fransa, İspanya ve Almanya'da çok yaygın. Üstelik bu 3 ülkenin ligi de çok üst seviyede. Almanya'da mesela 1 numaralı salon sporu bile denebilir bazı bölgelerde seyirci sayılarıyla. Burada Barcelona, Atletico Madrid, PSG gibi kulüplerle rekabet etme şansınız da var voleybolun aksine.
 
Dikilitaş'ta, erkekler basketbol ligi için de derin anıları olan salonda; Beşiktaş hentbolda Avrupa'nın 3. kupası kapsamında Ferencvaros'la karşılaştı. Challenge kupalarına yaklaşımım malum, kadın voleybolda Djerisilo'yla yaşadığımız sezon dışında angarya olarak yorumluyorum. Bununla birlikte; Karşıyaka-Darüşşafaka maçının salon alışkanlığı ve yüksek dozda gerginlik üzerinden izlettiği ortamda, Beşiktaş-Ferencvaros maçıysa daha ziyade keyif verdi. Hem Ivana Djerisilo'nun hakeme saldırdığı anları, hem de Ünal Aysal döneminde hentbolda var olur muyuz diyerek oluşturduğumuz beklentiyi keyifle yad ettirdi.
 
Panserraikos-Panathinaikos maçında stadyumun çevresindeki apartmanların çatısında yer alan setlerden oluşan Panserraikos tribünü spora dair bütüncül bir güzellik. :)
 

Üst