STSL 24.Hafta | Eskişehir 0-0 Galatasaray

Takımımız bugün saat 19.00'da Eskişehir'e konuk olacak. Son yıllarda çok puan kaybettiğimiz deplasmanların başında geliyor Eskişehir. Yine zor maç olacaktır. Özellikle Fatih Hoca ve Hasan Sas'ın kulübede olmayacak olması bizim için büyük dezavantaj.

İyi futboldan ziyade önemli olan 3 puan. Kötü oynasak da 3 puan kesinlikle almalıyız şu maçtan. Önümüzdeki 3 haftalık süreçten 9 puan çıkarırsak, Kadıköy'de bir şampiyonluk daha kutlarız.

Takımımıza başarılar.

Galatasaray’ın Eskişehirspor maçı için kamp kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Fernando Muslera, Eray İşcan - Gökhan Zan, Albert Riera, Hakan Balta, Semih Kaya, Emmanuel Eboue, Sabri Sarıoğlu - Hamit Altıntop, Aydın Yılmaz, Selçuk İnan, Felipe Melo, Wesley Sneijder, Yekta Kurtuluş, Emre Çolak, Nordin Amrabat - Didier Drogba, Burak Yılmaz, Umut Bulut.
 
Bu maçı kazanıp derbiyi rahat izlemek istiyor herkes. HADİ ASLANLAR ! Şampiyonluk yolunda çok kritik bir hafta. Sneijder-Burak-Drogba-Selçuk'un yine fark yaratması dileğiyle BAŞARILAR !
 
İnşaAllah teknik ekibe verilen ceza takımı hırslandırmıştır. Çok zor bir deplasman oldu hakikaten. Bu maçı inşaAllah mutlaka kazanmalıyız. Derbiyi herkes hemfikir ki Fenerbahçe kazanacak. Daha doğrusu Fenerbahce'ye kazandırtıcaklar. Bu yüzden Fenerbahce ile puan farkının düsmemesi açısından mutlaka kazanmalîyız. Dany olmayacak bu maçta. Onun yerine bence Balta ilen başlanılmalı. Zan oynarsa Eskişehir'in hızlı hücum hattı karşısında zor anlar yaşayabilir. Bu yüzden bence stoperde Semih-Balta ikilisi oynamalı. Beklerde de Eboue ve Riera oynamalı. Necati'ye dikkat etmeliyiz. Bize karşı hep hırslı oynamıştır. Başımıza iş açmasın Allah muhafaza. Başarılar Aslanlar !!!
 
Şampiyonluk maçı olabilir. Bugün kazanacağımız 3 puan ve yarın olası Fenerbahçe mağlubiyeti ile ligi önümüzdeki hafta Cuma akşamı G.Birliği karşısında elimize alıp istediğimiz gibi oynayabiliriz. Kritik süreçten geçtiğimiz kesin. Oyuncularımız bunun farkındaysa kalitemiz ile kazanıp dönmeliyiz. Açıkçası berabere biteceğini düşünüyorum ama bence bu da çok kötü bir sonuç olmayacaktır. Sadece hedefe yürürken ilerleyen zamanlarda daha fazla efor sarfetmemizi ve en önemlisi rakibimizin maçlarını da dikkatle takip etmemizi gerektirecektir.
 
Eskişehir'i deplasmanda bırak içerde bile nadiren yeniyoruz. Sezon başında tahmin yaptığımızda puan kaybının çok olası olduğu maçlardan biri. Saçma sapan o kadar çok puan kaybetti ki bu maç telafisi olur umarım. Ordu maçının 2. yarısını 2 kere izledim tamamen. Orada seyirci gazıyla savunmayı önde kurarak kazandık. Hücumda Drogba'nın etkisi de bir başka etken. Yani öyle ahım şahım futbol oynamadık. Bu sezon zaten futbol oynamadık ancak artık futbol değil sonuç önemli. Kazanırsak yarın ki derbiyi yaya yaya izleriz.
 
Şu oynadığımız oyuna 1 puan alırsak rakibe haksızlık olur !

Hakeme zaten bişey söylemeye gerek yok tüpçünün talimatları belli hangisi olsa aynı kararları verecekler bu belli
 
Geçen sezondan beri oynadığımız maçların en kötüsüydü belkide kenar yönetimimiz yoktu sahadakilerde onlara özenmiş belliki.Koşmayı bırakın yürüyemedi takım bile Muslera ve direklerin yardımıyla bu kadar kötü maçtan alınan 1 puan altın değerinde.
 
Kadroya,dizilişe eskisi kadar kafa yormuyorum.Fatih Terim yapıyorsa eninde sonunda doğru olur,olmayacak gibiyse de zamanında döner ezberindeyim.Ezbere bakmak övünülecek bir şey değil ama geçen 1.5 sezona bakınca bu fazlasıyla dayanaklı. :)
Sneijder-Burak-Drogba ileri üçlüsünü deplasmanda kaldırabilmek için Melo'nun geçen sezonki performansı vermesi lazım.Bugünkü gibi 2 müthiş hareket yapıp kalan 5 pozisyonda kalp krizi geçirtme lüksü yok.Ek olarak ileri üçlü pres konusuna acayip uzak.Çok kötü dizildikleri için takımı geniş bir alana yaymaktan başka bir işe yaramıyor yaptıkları pres.
Bu deplasman derbileri bir kenara bırakırsak ligin en karakterli deplasmanı.İlk 11'de tillahlarla oynasak ligin cıvık kültürü gereği yine zor geçer.Fatih Terim'in kenarda olmaması çok büyük sıkıntı.Trabzon'da ve burada ömrümüzden uzun zamanlar çalsa da takım en azından gol yemiyoruz deyip geçmek lazım. :)
 
Maçın iyi tarafı gol yemedik ve Muslera süperdi ! Fatih Terim'in gerekenleri yapacağını düşünüyorum. Kötü oynadığımız maçtan yenilmeden ayrıldık. Ve eminim yarınki maç berabere biter hem onlar hem biz çıldırırız.
 
Maçın iyi tarafı gol yemedik ve Muslera süperdi ! Fatih Terim'in gerekenleri yapacağını düşünüyorum. Kötü oynadığımız maçtan yenilmeden ayrıldık. Ve eminim yarınki maç berabere biter hem onlar hem biz çıldırırız.

Yarın ki maçın beraber biteceğini mi düşünülüyor. Fenerin hanesine 3 puan yazın. Puan farkı 4 olacak yarın saat 21.00 saatlerinde. Beşiktaş çok muhtemel kôtû oynayacaktır. Birde hakemlerin varlığı Fenere 3 puanı getirecektir. Bugûnkü maç içinse 2 puan kaybetmekdik,1 puan kazandık...
 
Ne zaman Bursa veya Eskişehir'e gitsek, takıma bir şeyler oluyor.. Bırakın gol atmayı "nasıl pozisyona gireririz"in derdine düşüyoruz.. Geçen sene zemin buzlu muhabbeti vardı.. Bu sezon mis gibi de zemin.. Değişiklik olaylarına hiç girmeyeceğim ama önde basamayan bir takımın kulübede 12 gollü bir oyuncuyu unutması da ayrıca düşündürücü tabi.. Neyse, bugün sadece 1 puan kazandık.. 2 puan kaybettik gözüyle bakmıyorum, bakamıyorum.
 
Tek kelime ile rezalet. İlk 11 değeri 95 Milyon Euro olan takımın kaleyi bulan tek şutu yok. Maç öncesi beraberlik de kötü sonuç değil demiştim ama bu futbolla çok iyi sonuç hatta haketmediğimiz bir sonuç oldu. Zor bir deplasman olabilir ama bu tür maçlara sürekli 1 puan parolası ile gideceksek taraftar olarak bizim de haberimiz olsun ki cumartesi gecesi 2 saatimizi heba etmeyelim. Hedef maçlarımız sadece içeride oynadığımız maçlar mı olacak ? Biz geçen yıl rakiplerimize farkatıp ligi açık ara lider bitirmişsek deplasman karnemizin istikrarındandır.

Maça gelirsek dizilişi belli olmayan bir takım işte. Sağ kanatta Hamit yok, Sabri tek başına. İleride parçalanmış hücum oyuncuları. Pas ile ileriye gitsek, hücumcular topu ayağına aldığında yardımlaşacak arkadaşları yok çevrelerinde. Yapılan değişiklikler zaten tam bir fiyasko. Aydın Yılmaz gibi bir adam bu takımda hala forma şansı buluyor gerçekten şaka gibi. Melo çıkıyor Aydın giriyor ve Riera, Melo'nun bölgesine geçiyor. Biz Yekta'yı sadece Melo cezalı olduğunda mı kullanacağız ? Engin Baytar unutuldu. Yani şöyle bir deplasmana çıkıyorsan hani zorlu dediğin deplasman, rakibi ısıracak adamlara ihtiyacın var. İleride Umut olacak, ortada Engin gibi presle rakibe top yaptırmayacak oyuncun bulunacak. Eskişehir bir ara paslarla dalga geçti bizimle.

Ben artık sıkıldım bu tür deplasmanlardaki iğrenç oyundan, puan kayıplarından. Çokça çeşitte kullanacağımız kadromuz var ama maalesef yararlanamıyoruz. Çözüm bulalım, bulduk, bulacağız derken lig elimizden kayıp gidecek. Farkında değiliz halen..
 
Takımın sorununu Hakan Şükür açık açık söyledi.Defans-forvet arasındaki mesafe ne kadar artarsa Galatasaray o kadar kötü oynar.Bu kadar basit...
 
Takımın sorununu Hakan Şükür açık açık söyledi.Defans-forvet arasındaki mesafe ne kadar artarsa Galatasaray o kadar kötü oynar.Bu kadar basit...

Aynı fikirdeydim yazacaktım ki Kralda aynı fikri beyan etmiş. Çok doğru bir tespit.

Maça gelince iyice Drogba'ya bağlı bir hale geldik. Drogba-Burak-Sneijder'e yer açmak için değişik şeyler deniyoruz ancak çözüm bulamadık. Şu seneyi bir atlatalım bir çözüm bulunacaktır elbet.

Geçen sene 10 kişinin tamamı takım savunmasına yardımcı olurken bu sezon şu sıralarda bu sayı Drogba-Burak-Amrabat-Sneijder 4lüsünü çıktığımızda 6ya düşüyor. Ayrıca Melo biraz kaçak güreşince bu tür sonuçlar ve oyunlar gayet normal. Bu anlayış bize erkenden maçı da kazandırabilir ancak dirençli takımlara karşı sorunda çıkarabilir. Es-es direnç koyunca patladık resmen. Düşe kalka gideceğiz yine şans yanımızda olsun. Kaldı 10 maç.
 

Üst