TDTK 4’lü Finaller | 3. olarak bitirdik

Onur bey size katılmıyorum, biz eczacıyla oynasaydık yada vakıfbank'la elenirdik, bizim takım fazla büyütüyor gözünde rakiplerini, eğer hakkediyorlarsa bunu f4'te göstersinler ozaman. F4'te hem vakıf, hemde rabıta bizden daha iyi kadro olarak, ama sonuçta inanırsan başarırsın, bugün brezilya'nın olipiyat şampiyonluğu, bergamo ve vakıfbank'ın kendinden daha güçlü olan fb'yi geçip aldıkları şampiyonluklar var önümüzde, yani bizde yapabiliriz ama oyuncular ve Barbolini sahada ve konuşmalarında bana bu güveni vermiyorlar. Haketme meseleside benim görüşümdür, saygılar...
 
Bugün oynanan maçlar : Vakıfbank-Eczacıbaşı Vitra: 3-0
Setler: 25-17, 25-12, 25-23

Galatasaray-Karşıyaka: 3-0
SETLER: 25-19, 25-18, 25-14

Bu sonuçlarla beraber Teledünya Türkiye Kupasını 3. olarak tamamlıyoruz.3 maçın 3'ünü de kazanıp şampiyon olan Vakıfbank'a tebrikler.
 
Voleybol ortada bir filenin olduğu fiziksel temasın olmadığı bir spor dolaysıyla oyuncu kalitesinin ön plana çıktığı ve sürprize pek mahal olmayan bir spor. Galatasaray kadrosu sezon itibarıyla dengesizdir. Köşe smaçörleri manşet konusunda bu derece zaafiyet gösteren bir takımın Eczacıbaşı veyahut Vakıfbankı yenmesi mümkün değildir. Kupanın ikinci gününde bloklarıyla sayılarıyla yıldızlaşan Poljak ve Esra'yı iyi yerleşmiş boklar sert servisler karşısında gördük.

Final-four içinse voleybol şubesinin şampiyonluğa inanarak değil günlük performans ve taraftar desteği, baskısıyla kupayı kazanabilir miyiz düşüncesiyle aldığını düşünüyorum. Yapılan transferlerinde dengeli bir takım oluşturmadığı açık Neriman dışındaki yerlilerimizin genç oyuncular haricinde vasat olduğunu düşünüyorum. Yabancı transferleri ise yeni alınan oyuncular bize göre yanlış tercihlerdir zira Gioli her ne kadar Lo Bianco ile uyum içinde olsa da yaşı form durumu ve son oynadığı takımlara baktığımızda alçalan bir grafik içinde olduğu görülebilir. Molnar sakatlığı bilinmeden mi alındı bilemiyorum Galatasaray almasa büyük hedefli bir takımda bu sene yer alamayacağını düşünüyorum ki Karşıyaka maçında dahi kritik anlarda top öldürme blok geçme güvenini verememiştir. Sano bireysel olarak mevkisinin en iyisi olsa bile iki üç maç için alınmış takımla beraber oynama alışkanlığı kazanmamış olması sebebiyle ancak belirli bir düzeyde katkı verecektir

Sonuç olarak Galatasaray henüz sahada beraber oynayan bloğuyla defansıyla tam bir takım görüntüsü vermeyen vasat bir oyuncu topluluğu görünümünde ev sahipliği alınmasa dörtlü finale kalabileceğimizi düşünmüyorum. Vakıfbank maçı içinse takımın taraftaraın maça inanmasını sağlayacak ışığı vermediği görüşündeyim.
 

Üst