Temsilcilerimiz

Ribaunların 9'unun hücum olduğunu da belirtmek lazım. Ömer hücumda kendini biraz geliştirirse Chicago'ya takas teklifleri gelir seneye.
 
Ömer'in attığı basketlerin (serbest atışlar hariç) yüzde kaçı smaç merak ediyorum. Eline aldığı topu basıyor sanki, zor pozisyonlarda bile.
 
Ersan ile Semih bu gece oynamışlar sonunda,5 oyuncumuzu izleyeceğiz dediğimiz sezonda neredeyse hiçbirini izleyemedik doğru düzgün.İnşallah Ersan'ı gelecek yıl daha iyi bir yerde görürüz,Orlando'da Howard'ın yanına cuk oturur mesela.
 
Hakikaten Orlando'ya cuk oturur. Tam Howard'ın yanında oynayacak çabuk ayaklı ve şutu olan adam tipi. Tabii ki bi Lewis değil ama Lewis'e göre daha 4 numaraya uygun bi yapıya sahip. Bass belki iyi oynuyor şu an ama Orlando'nun aradığı adam Bass değil bence 4 numarada.
Jameer - J-rich - Hedo - Ersan - Howard
Benchte de Duhon'lar , q-richler , Bass'ler filan var yani daha. Çok güzel takım aslında ama eksik birşey var.
 
Temsilcilerimiz demişken pazar akşam 20.00 ntvspor'da Orlando-Chicago var..
Hedo vs. Ömer..
Galatasaray-Trabzon maçını izlememek için güzel bir neden.
 
Ömer Aşık: Bulls'ta oynadığı için çok şanslı.. Süper bir coach var.. Takım NBA 1.si oldu.. Az veya çok dakika aldı normal sezonda ve gelecek için ümit verdi.. Biraz daha hücum katkısı verdiğinde daha iyi olacak işler..

Semih Erden: Takas sonrası Cleveland'a gelmesi iyi olmadı.. Boston'da kalsa Perkins gittikten sonra mutlaka daha fazla dakika bulur, daha fazla kendini gösterirdi.. Cleveland doğuda sonuncu oldu, NBA sonunculuğunu da kıl payı kaçırdı.. Semih bavullarını toplamıştır, tatili başladı..

Ersan İlyasova: Hiç iyi bir sezon geçirmedi.. Çok istikrarsız bir takım, dengesiz bir coach ve çeşit çeşit sakatlık.. Bu sene kontrat senesi olacak..Daha iyisini yapmalı, en azından bir istikrar yakalamalı.. Kapasitesi zaten kabul gördü.

Mehmet Okur: Çok uzun sakatlıktan döndü ve yeni bir çok uzun sakatlığa girdi.. Utah efsanesi coach gitti, Deron Williams gitti.. Boozer zaten gitmişti.. Bu sene Kirilenko da gidiyor.. Mehmet Okur'un bundan sonraki NBA kariyeri bir takas parçası olarak sağa sola savrularak geçebilir.. Tabii o kontratını kabul edecek bir takım bulunursa..Onun da kontratı bitiyor önümüzdeki yaz..

Hidayet Türkoğlu: Portland varken profesyonel davranıp Toronto demişti.. Şimdi o şehre turist olarak gitme şansı bile yok.. Suns'da da hiç olmadı.. Eski yuvası Orlando'da daha iyice ama o eski günlerin geri gelmeyeceği de çok kesin.. Play off yapıyorlar ama yarı finali geçmeleri imkansız gibi bir şey..

5 Türk içinde Ömer dışında herkes için o veya bu nedenle başarısız bir normal sezon geçtiğini düşünüyorum.
 
Ömer'in içinde bulunduğu ortam muazzam. Savunması böyle iyi olan bir oyuncuyu şu NBA'de hangi takıma yollarsınız deseler, sanırım hepimiz Chicago derdik. Ömer de bu şansını gayet iyi değerlendi bana kalırsa. Benchten gelerek katkısını vermesi, hücumda sınırlarını bilerek oynaması ve savunmada harcadığı eforla takımda kabul görmesi. Bunları ilk yılında başarması çok önemli detaylar, kariyeri açısından. Şimdi muazzam bir sezon performansının ardından Playoff'a adım atıyor Chicago. Ömer'in süreleri daha da azalabilir ama aynı konsantrasyonunu devam ettirirse, akıllarda yer edinecek anları bizlere izletebilir, yeter ki o baskıda kendine güvenini kaybetmesin.

Semih içinde Ömer gibi bu şansı belli bir dönem olsa bile elinde bulundurması çok güzel. Neticesinde yarım sezon çok önemli isimler ile beraber oynadı, daha ilk yılında. Bu tecrübe bile kariyerinde ona oldukça yardımcı olacaktır. Bu yarım sezonun ardından Cleveland'a gitmesi hoş olmadı tabii, ancak NBA burası. Daha değiştireceği çok adres olacak, sadece oyununa konsantre olması gerekir. Hücumdaki bitiriciliğini mutlaka geliştirmeli. Boston'da çok iyi servisler alıp da bitiremediği pozisyonlar hala aklımda. Savunmaya getirdiği enerji ve akıllarda kalan bir kaç blok var. Bunlar çok güzel noktalar.. Şimdi omzundaki sakatlığını tamamen atlatması ve kendini Avrupa Şampiyonasına odaklaması gerekiyor. İyi bir turnuvanın ardından daha sağlam adımlar ile Nba'de yer alacaktır.

Ersan'ın yanlış takımda yer alması, beni her maçını izlediğimde çok üzüyor. Takımı oynatmaktan çok kendine bakan bir guard, yardımlaşmanın kıyısından geçmeyen takım arkadaşları, takımın performansını arttırma ihtimali bulunmayan bir koç.. Elbette bu yapı içerisinde Ersan'dan çok şey beklemek hayal olur. Ancak bu sene gayet iyi performansların altına imzasını attı. Fakat ligin son dönemlerinde yaşadığı sakatlık, bu senenin onun adına kayıp bir sezon geçmesini sağladı. Gelecek adına konuşmak gerekirse, biraz iddialı olabilir bu söylediğim; eğer doğru takıma giderse ( Orlando çok güzel olur yukarıda da söylenmiş ) ben Ersan'ın normal oyuncu seviyesinden yıldız seviyesine çok rahat bir şekilde adım atabileceğini düşünüyorum. O potansiyel fazlasıyla var sadece doğru yapının içine kendisini atması gerek, dilerim bu şans ellerine gelir. Yoksa böyle çapsız takımlar ile boş bir kariyere sahip olur, o kariyere ters düşecek yetenekleri ile.

Hidayet'in Toronto'ya gidişinin hemen ertesi günü burada onun yanlış yaptığını, paranın her şey demek olmadığını vurgulamıştık, hatırlayanlar hatırlar. Bunun ne kadar doğru olduğunu da 2 ay olmadan gördük. Sevimsiz takım arkadaşları, kendisinin arkasından kuyu kazan takım yöneticisi, ondan verim almaya çalışmayan bir koç.. Nereye kadar gidebilirdi ki? Ardından Suns macerası.. Onu dört numaraya mahkum eden Alvin Gentry ve performansını yarı yarıya azaltan Alvin Gentry. Keza takımda Steve Nash gibi bir beyin varken, yanına Hidayet gibi Avrupa basketbolu kültürüne sahip ve oyunu yönlendirebilen bir isimle çok daha iyi takım kurgusu sürebilirdi sahaya, kısmet değilmiş olmadı. Ve son olarak yuvası Orlando. Orlando kariyeri boyunca oynadığı oyunun Hidayet seviyesinde olmadığı açık. Ancak felaket geçen Toronto ve Phoenix anlarının ardından ilaç gibi geldi Hidayet'e bu süre. Onun yeteneklerine güvenen koç, bir kaç parça değişse de anlaştığı takım arkadaşları ve sevildiği şehir. Bütün etmenler Hidayet'in daha iyi oynamasına sebep oldu. Hala daha çizgisinde değil ama Playoff zamanı Hidayet'in bir gömlek daha iyi oynayacağını düşünüyorum, böyle anları ne kadar sevdiğini söylemeye gerek yok.

Son olarak Mehmet OKur'a geliyoruz, ama ne diyeceğimi bilmiyorum. O kadar boş, o kadar verimsiz bir sezon geçirdi ki, üstünden bu yükü atmasının hiç de kolay olmayacaktır. Yaşadığı iki ağır sakatlığın etkisi, hele ki uzun oyuncu olmasından dolayı epey fazla. Bunları gelecek sene öncesi ne kadar atabilir, muamma. Bu yaz onun çalışmaları adına çok kritik, kendisini toparlayacak kadar vakti bile olmayabilir. Takım konusunda hiç girmeye gerek bulmuyorum, paramparça olmuş haldeler. Ancak Mehmet'in takımdan önce kendi sağlığını ve fiziksel durumunu düşünmesi gerekiyor. Son yıllarda hafızam beni yanıltmıyorsa, bu kadar uzun süre oynamadığı bir yıl hatırlamıyorum. Zor olacaktır evet ama Mehmet'in moralini bozmaması gerekir. Çok önemli tecrübeler edindi Nba'de, yüzüğü var, böyle kötü günlerinden üstesinden gelmeyi başaracaktır.

Sona geldiğimizde, 5 oyuncumuzun Nba sahnesinde olmasından dolayı ne kadar gurur duyduğumuzu söylememiz lazım. Ki bu sayı gelecek sene artacak, gururumuz daha da katlanacak. Bütün oyuncularımıza bizlere izlettikleri performanstan dolayı teşekkür ediyorum, daha güzel anları da yaşatırlar umarım bizlere.
 
hani kadınlar için Allah çirkin şansı versin denirya...
erkekler içinde Allah mid-levelli NBA oyuncusu şansı versin demek lazım...
nerde bi mid-levelli var yanında bir model bir viktorya sikrıtımsı manken bir mis bilmem nere toplanıyor...
 
Ulan bu ne. Affedersiniz ama oha demek istiyorum..
Ömer Aşık ne oldu birader sana..
Adam Miss Ohio, Lindsay Davis ile birlikteymiş, hatın gelip oyuncu eşleriyle maçları izliyormuş..
Google'ya Lindsay Davis yazdım, şok oldum zaten..
Oğlum yavaş biraz ya.. Türk erkeğini iyi temsil ediyor ama : ))
 
hani kadınlar için Allah çirkin şansı versin denirya...
erkekler içinde Allah mid-levelli NBA oyuncusu şansı versin demek lazım...
nerde bi mid-levelli var yanında bir model bir viktorya sikrıtımsı manken bir mis bilmem nere toplanıyor...

bu iş marco jaric ile başladı , kardashian sisters ile devam etti.. ömer de iyi ayak uydurmuş ama, kimseden aşağı kalmamış.
 

Üst