TKBL 11. Hafta | Galatasaray M.P.:86-Botaş:63

31 Aralık Cumartesi
14:00 Abdi İpekçi

2011'in son gününde, normal sezonun ilk yarısının son maçı için Abdi İpekçi'de Botaş'ı ağırlayacağız. Rakibimiz şu dönem için öncelikli hedefi olan Türkiye Kupası'na katılmayı garantilemiş durumda. Fakat sene başında Galatasaray ve Fenerbahçe'nin sonrasında ligin en dikkat çekici transferlerini yapan Adana temsilcisi, beklentileri karşılayabilmiş değil.

Sezon başında Euroleague tecrübesi de olan ve takımları WNBA Finali'nde karşılaşan iki genç Amerikalı; guard Monica Wright ve pivot Courtney Paris'i transfer eden Botaş, dikkatleri üzerine çekmişti. Wright 21.3 sayı ortalaması ile TKBL'de 3., Courtney Paris de maç başına 14.4 ribaund ortalamasıyla lig lideri bu istatistikte. Takımın yeni, ligimizin tecrübeli oyuncularından Nilay (Yiğit) Kartaltepe de maç başına 6.4 asist ile takımın lideri, Ceyhanlı Natasha Lacy'nin gerisinde ligde de maç başına en çok asist yapan 2. isim. Takımın diğer transferleri ise Samsun'dan da hatırladığımız Quianna Chaney (ilk haftalara çok kötü başlamıştı ama performansını arttırdı), eski oyuncumuz Marina Kress ve takımın alt yapısından yetiştikten sonra farklı takımlarda şansını deneyen milli oyuncu Naile İvegin Çırak. Tecrübeli 2 yerli transferi ve kalbur üstü yabancı rotasyonuna karşın takımın beklenen çizgide olamaması yerli rotasyonuna fazla halka ekleyememelerinden kaynaklanıyor. Nilay ve Naile'nin yanında genç oyuncu Burcu Çiğil 3. isim olurken, rotasyonda ciddi süre alan başka bir yerli yok Botaş'ın diğer gençleri arasında.

10 hafta sonunda, 5 galibiyet-5 mağlubiyet ile 6. sırada bulunan Botaş, puan tablosunda üstünde yer alan takımlara karşı oynadıkları tüm maçlarda mağlup oldu. Galibiyetlerin; Optimum TED, Tarsus, Antakya, Beşiktaş ve Üniversite yani düşme hattındaki ekiplere karşı alındığını görüyoruz. Ligdeki istikrarsız gidişata karşın yabancılara daha çok süre verebildikleri Eurocup'ta çok iyi bir grup aşaması geçirdiler. Namağlup lider bitirilen ilk grubun ardından, USO Mondeville ile eşleştiler Son 16'da.

TBF tarafından sanki zaten az izlenen bir branş için hiç izlenmesin diye özellikle ayarlanmış gibi dursa da maçın tarihi, kazanıp yeni yıla galibiyet ile girmek güzel olacaktır. Her iki takımın da genç oyuncularının süre almalarına fırsat olacak bir maç olması da sevindirici olur.

Başarılar takımımıza.
 
Öfke bu kadar yoğunken ilk 6 dk boyunca Türkiye'dir Galatasaray söylendi.Ben hakem olsam ben de aleyhimize çalarım,federasyon olsam ben de ciddiye almam.Adnan Polat döneminin acizliğiyle özdeşleşen bu beste acil silinmeli tribünden.
 
Şu maça gelen taraftar sayımıza bakın yazık günah şuraya yazan 3 4 kişi nedir bu kızların desteksizliği sonra fb maçından sonra ya da mağlubiyetten sonra başımıza gelenlere bakın neyse diyecek şey yok kızlarımız döktürüyor tek kelimeyle .
 
Maçı 86-63 kazandık. Tebrikler. İkinci çeyrekten itibaren rahat oynadık.

Alba Torrens bu takıma çok şey katıyor. Hem hızlı, hem zeki hem de uzun olduğu için, içeride dışarıda ciddi tehdit oluşturuyor rakip için. Ayrıca Dee de onunla daha iyi oynuyor gibi geliyor bana. Takım ikiz kulelerle maça başlamak yerine Alba ile başlasa bence daha iyi olacak. Bir de Euroleague'de Tina yerine Fowles'u tercih edebiliyor muyuz?
 
Tebrikler kızlarımıza. Alba ve Dee'nin 2. çeyrekteki oyunu muhteşemdi. GSTV Dee-Alba-Melisa'nın akıllara zarar fast-break sayısının tekrarını vermedi. Onun videosunu bulmamız şart :)
 
Maçı 86-63 kazandık. Tebrikler. İkinci çeyrekten itibaren rahat oynadık.

Alba Torrens bu takıma çok şey katıyor. Hem hızlı, hem zeki hem de uzun olduğu için, içeride dışarıda ciddi tehdit oluşturuyor rakip için. Ayrıca Dee de onunla daha iyi oynuyor gibi geliyor bana. Takım ikiz kulelerle maça başlamak yerine Alba ile başlasa bence daha iyi olacak. Bir de Euroleague'de Tina yerine Fowles'u tercih edebiliyor muyuz?

Belirli bir tarihe kadar değiştirme hakkımız vardı sanırım, ondan sonra sabit olarak kalıyor 2 kıta dışı.
 
tebrikler kızlara. Her seferinde aşağı yukarı benzer şeyleri yazmak gereksiz. Ama yeni bir şey olarak; bir suredir Tina&Syl in birlikte oynadığı bölümleri gözlemlediğimde pota altında umduğum ölçüde dominant olmadıklarını görüyorum oysa pota altını resmen karartmalarını bekliyordum. Ya bu hususta henüz motive değiller idare ediyorlar, ya tam olarak doğru oynatılmıyorlar, ya da ne yaparsan yap bu ikisi birlikte çok uyumlu olarak oynayamayacak bir ikili. şimdilik bilmiyorum hangisi doğru.
 

Üst