TKBL 12. Hafta | Ceyhan Bld. 98 - Galatasaray M.P. 95

4 Ocak Çarşamba
16:00 Ceyhan S.S.

İkinci yarının ilk maçında Adana deplasmanında Ceyhan'ın konuğu olacağız. Hafta sonunda (8 Ocak) düzenlenecek All-Star organizasyonu sebebiyle hafta içi oynanacak TKBL'de 12. Hafta müsabakaları.

İlk yarının en başarılı takımlarından -beklenti/performansa göre en başarılısı da denilebilir- olan Ceyhan Belediye, son haftaya kadar sadece Galatasaray, Fenerbahçe ve Kaski'ye mağlup olmuştu ama favorisi oldukları bir maçta ilk kez evlerinde Mersin'e kaybettiler geride bıraktığımız hafta. Fenerbahçe maçında yaptığı hareket dolayısıyla 3 maç ceza alan pota altı oyuncusu Tiffany Jackson (15.7 sayı-11.0 rib.), Mersin maçıyla birlikte cezasını tamamladı. Ceyhan'ın bir diğer uzunu Ashley Walker da 20.2 sayı-8.9 rib. ortalamalarıyla oynuyor. Takımın başarısında en büyük pay sahibi oyuncu ise hiç kuşkusuz Natasha Lacy. Amerikalı guard; 20.7 sayı(ligde 3.)-7.6 rib.-7.3 asist(lig lideri)-3.3 top çalma(lig lideri) istatistikleriyle TKBL'nin tozunu atmış gibi görünüyor. 7.6 ribaund ortalamasının da guardlar arasında 1. olduğunu söylemek lazım. Bu rakamların yanı sıra Lacy'nin Ceyhan için önemini gösteren şöyle bir durum var; 11 maçta da görev alan Lacy, oynanabilecek 440 dakikanın 433'ünde sahada kalmış. Lacy'nin Samsun (21s-13a-9r) ve Optimum TED (21s-11a-9r) karşılaşmarında triple-double'ı ucu ucuna kaçırdığını görüyoruz. Takımın 4. yabancısı Ashley Paris de yine bir pota altı oyuncusu ve Walker-Jackson ikilisini dinlendirmekle görevli. Ceyhan yabancılarından gayet iyi verim alırken, yerli rotasyonunun darlığı takımın en belirgin handikabı olarak duruyor. Eski oyuncumuz Ceyda Kozluca, gümüş madalya alan Milli Takım'ın bir parçası olan Seda Erdoğan, ligin tecrübeli isimleri Aslı Sevinç ile Hülya Özkan ve Ceyhan alt yapısından yetişen genç oyuncu Asena Yalçın ana rotasyonda süre alan yerliler olsalar da yük Hülya, Ceyda ve Seda'nın omuzlarında gibi gözüküyor.

Ceyhan ilk yarıda aldığı 7 galibiyet ile puan tablosunun 4. sırasında kendisine yer buldu. Kendi evlerinde oynadıkları ve başa baş götürdükleri Fenerbahçe maçı (80-85 FB lehine) Ceyhan'ın evinde tehlikeli bir takım olduğunun göstergesi. Adana temsilcisi ligin en çok sayı yiyen takımı konumunda fakat -Fenerbahçe ile Galatasaray'ın gerisinde- ligin en skorer 3. takımı olduklarını da görüyoruz. Kendi evimizde oynadığımız maçın 100-75 tamamlandığını hatırlarsak, yine yüksek skorlu bir maç bizi bekliyor denilebilir. Ligin ilk yarısındaki maçtan hafızamızda kalan, -genel rotasyonda da 35+ dakikalar alan üç isim- Lacy, Jackson ve Walker yorulana kadar takımın gayet iyi bir performans gösterdiğiydi.

Kolay geçmesini beklemediğimiz bir maç ama Ceyhan'ın pota altı ikilisine karşı Tina-Sylvia ve Lacy'e karşı da Işıl'ın baskılı savunması Ceyhan'ı güçlü olduğu noktalarda mat edebilir ve sonucu erken alabiliriz. Aksi olduğu durumda da; ev sahibi avantajı ve oyuna tutunmanın ateşlemesi ile Ceyhan'ın son topa kadar getirebileceği bir maçın içinde de bulabiliriz kendimizi. İlk senaryonun tutması ve 2012'ye güzel bir oyun ve galibiyetle başlamamız şimdiki dileğimiz.

Başarılar takımımıza.
 
Mücadele saat 16dan itibaren naklen ve sadece GSTV ekranlarında ! Başta Adnan Öztürk olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum artık bayan basketbol takımımın tüm iç saha dış saha maçları naklen GSTV de arkadşlar bu müjde de benden olsun .
 
maç içinde yediğin 8-0 lık ve son 2 dakikada yediğin 13-0 lık seriyi bile bir nebze anlarım..
ama 96-95 son 22 saniye ve maçın son hücumunu kullanıyoruz ortadan sağa başüstü pas, en sağdan en sola başüstü pas ve bu takımda taurasi var maç topunu sağ köşeden sol köşeye başüstü pasla Şaziye kullanıyor..Galatasarayı geçtim bir lise basketbol takımının bile kullanması gereken son top baş üstü paslar mıdır? Basketbol katlidir bu
 
Şaka gibi bir maçtı şuan çok sinirli olduğumdan biraz olsun yazmamak istiyorum ama çok şaşkınım hani gerçekten şu takımı Dee yönetse daha iyi yönetir bir takımdan 98 sayı yemenin bir anlamı olmalı ya bu nedir saha avantajı cart curt herşeyi kaybettik yazık günah oldu son 2 dakikada yediğimiz 13 sayı evet yanlış duymadınız 13 sayı yazık günah . .
 
Çoğumuzun istemediği taurası bu takımı bukadar sahiplenmiş, bu maçla ilgili başka birşey şöylemeye gerek yok. Çok ağır konuşur ceza alabilirim...
 
Tina atsaydida yorumlar degismezdi. Her büyük / zor macta kaybettik bu sene. Ceyhan kim bize 98 sayi atiyor. Ne oynuyoruz ne yapiyoruz savunmada felan belli degil. Erkek macina bakiyorum, kadinlara bakiyorum hücumda kadinlar kendi bireysel yetenekleriyle hücum ediyorlar. Ceyhun hoca bir seyler yapiyormu yapmaya calisiyormu? Calisiyordur ama basaramiyor iste. Gitsinler getirsinler yabanci birini yada Cem Akdagyi. Eurol kendi evimizde biz onu alalim derken ligi bile alamayacagiz ya.
 
Maçın bitimine 2 dakikadan az bir süre kala 13-0 seri yiyoruz, hakikaten olacak iş değil yani.2 dakikada 13 sayıyı bazen istesen yiyemezsin
 
Maçta harikalar yaratıp 38 sayı atan Tina o son topu pota altından kaçırmayıp maçı 97-96 kazansaydık acaba neler konuşurduk?

ne farkeder ki ilerisi için 1 sayıyla kazansa idik, burda kaybetmezsin ileride kaybedersin bu oyunla, ne oynuyoruz ben bilmiyorum, GS bayan basketbol takımı şöyle bir takımdır şunu oynar diyebilen varmı. Kadın basketbolu özellikle hucumda isimler üzerinden gider ama bu kadarı fazla resmen curcuna parkede, sly tina ikilisine sahibiz ama doğru dürüst bir pota altı defansına sahip değiliz, bu bir koç iflasıdır. bunlarla bile potayı karartamazsan kiminle karartacaksın. takımın özellikle yabancıların koca inandıklarını hiç sanmıyorum, 13-0 seri yerlen bir tane sayı yüzdesi yüksek set çizemiyorsan elin amerikalısı niye inansın ki sana, topu eline alan hiç koç yokmuşcasına içgüdüsel olarak oynuyor şut atıyor pas veriyor girerse giriyor girmezse girmiyor, benim gördüğüm bu. kısmet değilmiş denir ancak buna ne denirki başka, kurgu o çünkü.

umarım birgün Seattle koçu Agler işe yolumuz keşisir, ne kadar erken o kadar iyi. zira avrupa kadın basketboluna da hakim biridir
 
Çok dengesiz bir kadro kurduk yapılanmamız bozuk bide üstüne ceyhun hoca faciası eklenince bu takımın sonunu kestirmek çok zor ama şu takımdan ceyhun gitsin inanın ki bu zorluklara rağmen bu takım bu sene bütün kupaları süpürür...
 
Hepimiz çok üzgün ve şaşkınız. Bu nedenle kelimelerimiz de şu anki duygularımız kadar keskin ve öfke dolu. Ama ben hepimizi daha sakin olmaya çağırıyorum. Tamam yenildik, tamam 98 sayı yedik, tamam son iki dakika 9 sayı öndeyken olağanüstü bir durum oluştu ve rakip 13-0 gibi bir seri yaptı ancak onların da maçın büyük bölümünde önde olduklarını maçtan hiç kopmadıklarını ve çok iyi top oynadıklarını unutmayalım. Neredeyse potaya gönderdikleri bütün toplar sayı oldu, neredeyse rakip oyuncuların tamamı yüksek yüzdeyle oynadı.

Her neyse, yine de yenmeliydik.

Ama eğer büyük takımsak yere hiç düşmemenin değil her düştüğünde daha güçlü bir şekilde ayağa kalkmanın asıl büyüklük olduğunu hiç unutmamalıyız.
 
maç kaybetmek değilde 98 sayı yemek harbiden can sıkıcı ve moral bozucu sanki Galatasaray değilde Homend Antakyayız veya İstanbul üniversitesiyiz...

mağlubiyet her türlü olabilir ama 98 sayı yiyerek olmamalı sanki savunma nedir?nasıl yapılır?
 

Üst