TKBL 6. Hafta | Fenerbahçe 96 - Galatasaray 82

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ros Casares'e karşı alınan ağır mağlubiyetin peşine, ligin son iki haftasında olduğu gibi bir kez daha rakibine karşı liderlik maçına çıkacak takımımız. TKBL'deki tek rakibimiz Fenerbahçe'ye karşı zorlu bir sınav bizleri bekliyor 6. Hafta'da.

Fenerbahçe Euroleague'nin namağlup tek takımı konumundayken, ligde Optimum TED, Cumhurbaşkanlığı kupasında da ekibimize mağlup olmuşlardı. Angel McCoughtry, Salamanca deplasmanında kritik galibiyette takımına liderlik ederken, takımının ligdeki ve Avrupa'daki en skorer oyuncusu. Babkina'nın sakatlığı sonrasında Penny, Angel, Matovic ve Tamane takımın kullandığı 4 yabancı, bunların yanı sıra Birsel, Esmeral ve Nevriye yıllardır olduğu gibi takımın yerli rotasyonunun en önemli üç parçası.

Sezona fazlaca sorunlu başlayan Fenerbahçe'de son maçlar itibariyle taşlar yerine oturmuş gibi görünüyor, biz de ise Alba Torrens'in sakatlığı ve onun yokluğunda verilememiş bir Ros Casares sınavı var. Alba'nın bu maçta da forma giyemeyecek olması maçın zorluğunu bizim adımıza katlıyor. Derbilerin klasik öneminin yanı sıra, sezon başında yakalanan güven ortamının sürdürülebilmesi adına bir kat daha önemli maç. Ayağa kalkma maçı, anlımızın akıyla Caferağa'dan çıkmamız ligdeki tek rakibimizi yine sıkıntılara iteceğini, tersi sonuçta da özgüven ve rüzgarın da karşı tarafa verileceğini bilerek oynamalıyız.

Başarılar takımımıza -her zamankinden daha da fazla-.
 
Onların formları yükselirken bizde düşüşteyiz onların yerlileri bizim yerlilerden daha iyi cumhurbaşkanlığını kaybetmenin onlara ayrı bir motivasyon yükleyeceğide aşikar taurasiyede inanılmaz çirkef olacaklardır açıkçası ordan galip gelmemiz çok zor.
 
Alba'nın yokluğunda muhtemelen Angel'i Taurasi'ye vereceklerdir. Angel iyi bir savunmacıdır. Caydırabilir Taurasiyi. Penny ile de Prince'i kontrol altında tutmaya çalışacaklar, geçen senen yaptıkları gibi Tina'ya hep ikili sıkıştırma getirecekler. Ceyhun Hoca bunları benden daha iyi biliyordur. Mutlaka bir B planı koyar sahaya diye ümit ediyorum.

Biz ne yapabiliriz? Bence yapmamız gereken şey topu sürekli boyalı alana indirip bol bol faul almak. Özellikle Angel, Matovic ve Tamane'yi erken faul problemine sokabilirsek savunma sertlikleri düşecektir. Ondan sonra Taurasi ve Prince sazı ellerine alabilirler.
 
Nasıl bir kara bulutsa artık üstümüzdeki tüm kader maçlarında lastik bir yerden hava kaçırıyor. Ayrıntı gibi gözükse de 2 sene önce Jia Perkins'in son dakika sakatlığı , geçen yıl final serisinde Melisa'nın sakatlığı ve Fowles'un her maçta 40 dakika oynamak zorunda kalması , CB maçında Işıl'ın cezası vs...

Alba dün yere basamıyordu bile ama iğne vs... bir şekilde 5 dakika bile sahada olsa psikolojik açıdan avantaj bizim için. Bundan sonra UMMC maçına kadar oynasa ne olur oynamasa ne olur ?

Bu maçı kazanmamız bu görüntüyle çok zor ama Bahar-Prince CB finali performanslarını yakalar , yerli oyuncularımız en azından savunmada ekstra gayret gösterirlerse bu maçı kazanma şansımız olabilir. Fenerbahçe'nin bu maçta ekstra motive olacağı doğru ama üzerlerinde baskı da olacaktır.
 
Taurasi ve Tina belli oranda katkı verecektir yine ama bunların katkısı orada maçı kazanmaya yetmez.Bu yüzden mutlaka Bahar,Prince,Işıl,Şaziye gibi oyuncuların skor katkısı yapması lazım.
 
Alba dün yere basamıyordu bile ama iğne vs... bir şekilde 5 dakika bile sahada olsa psikolojik açıdan avantaj bizim için. Bundan sonra UMMC maçına kadar oynasa ne olur oynamasa ne olur ?

Evet Alba kötü gözüküyordu ama bu tarz durumlarda riske karşıyım ben, sonuçta bu maçın telafisi var. İçeride Fb'yi yenersin onların Ted yenilgisini de hesaba katıp normal sezonu 1.tamamlarsın yani. O yüzden oyuncumuzu riske atmak olmaz, sakatlığı nüksedip 1 ay daha ileri atabilir geri dönmesi. Formda zamanımızda da bu maçtaki psikolojik olaylardan dolayı onları daha şanslı görüyordum ama Alba'nın oynamamasının da etkisi ve onların şu an daha formda gözükmesi sebebiyle favori çıkıyorlar maça bence. Yalnız üstlerinde aşırı baskı olacak bunu avantaja çevirebiliriz, maça daha stresli çıkan taraflar, bu maçı kaybederlerse normal sezonu 1.bitirme ihtimalleri mucizelere kalır. Cumhurbaşkanlığı kupasında da yenildiler bize, o kupadan sonra ligde de yenilip saha avantajını kaybederlerse koçun üstünde de büyük baskı oluşacaktır. Biz yenilirsek ise 2.maç içerde yeneriz gene lider bitiririz ligi, ondan baskı onlarda olduğu kadar yok.
 
Taurasi yüzünden bu maçta Fenerbahçe taraftarlarının çirkeflik yapacağının düşünüyorum.
Maç yarıda kalır...
 
Bugüne kadar oynadığımız Fener maçlarından belkide önemi en az olanı diyebilirim. Yenilsekte ki muhtemelen yeniliriz kaybedeceğimiz fazla birşey yok. Nasıl olsa ikinci yarı kendi evimizdeki maçta kazanıp lig için avantajı cebimize koyarız. O yüzden çok rahatım ben. Sıkıntılarımız var ve bu sıkıntılarla kazanmak zor.

Alba' nın oynama gibi bir şansı yok unutun onu. Ayrıca taraftar olarakta bir halt edemezler. Artık o işler eskisi kadar kolay değil son çıkan yasayla. En fazla her zaman yaptıkları işi yapıp küfür ederler, sahaya yabancı madde yağdırırlar.
 
Dünkü mağlubiyetin üstüne bu maçı kazanıp kendimize gelmemiz lazım umarım Alba'yı çok aramayız ve maçı kazanırız
 
Soru 1 : İvanka Matiç maçta oynayacak mı?
Soru 2 : Bu umutsuzluğun sebebi nedir?
------------------------------------------
5-)İvana Matoviç --- Tina Charles
Zane Tamane --- İvanka Matiç ( Matiç Oynayacak mı ? )
4-)Nevriye Yılmaz --- Bahar Çağlar
Nevin Nevlin --- Melisa Can
3-)Penny Taylor --- Şaziye İvegin
Kübra Siyahdemir -- Gülşah Gümüşay
2-)Angel Mccoughtry -- Diana Taurasi
Esmeral Tunçluer --- Prince (Sariye)
1-)Birsel Vardarlı --- Işıl Alben
Takımlar böyle olacak eğer Matiç oynarsa.
 
Umarım kazanırız. Kadro olarak daha üst seviyedeyiz ama deplasmanda kaç yıl yenemiyoruz onun da korkusu yok değil. Umarım kazanırızdan ziyade kazanmalıyız. Artık bu fobiyi yok etmek lazım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst