TKBL 8. Hafta | İstanbul Üniversitesi:63 - Galatasaray MP:72

10 Aralık Cumartesi
15:00 Avcılar S.S.
Yayın: GS TV

TKBL'nin 8. Haftası'nda İstanbul Üniversitesi'nin konuğu olacağız. İstanbul Üniversitesi, şimdiye kadarki maçlarında 1 galibiyet alabildi ve sonuncu Beşiktaş'ın bir basamak üzerinde yer alıyor. Tek galibiyetlerini 4. Hafta'da Optimum TED deplasmanından çıkarmışlardı. Son iki haftada çıktıkları Antakya ve Mersin BŞB maçları, hedef maçlardı ve bu karşılaşmalardan mağlubiyetler almaları takımı ligin dibine iterken, küme düşmenin de en ciddi adayı konumuna getirdi.

Kadın basketbolunun en önemli alt yapılarından biri olan İstanbul Üniversitesi, kendi alt yapısından yetişen oyunculara Beşiktaş'tan hatırladığımız Esra Erden Atacan ve Mersin BŞB alt yapısından yetişen genç oyuncu Merve Aydın'ı eklediler. Yabancı tercihlerini de Aisha Mohammed, Tamera Young, Miranda Joy Ayim ve Roneeka Hodges yana kullandılar. Hodges takımın en skorer oyuncusu, takımın en skorer 2. oyuncusu konumundaki forvet Young, takımın ribaund ve asist lideri konumunda. Takım genel olarak ribaundlarda sıkıntılı bir yapıda. Bu handikapları da göz önüne alındığında bizim için çok zor bir maç olmayacak gibi gözüküyor.

Başarılar takımımıza.
 
GS TV de yayın olacak diye biliyorum.Hem bayan hem erkek takımlarımız için çok kolay bir hafta sonu bekliyorum bu kadar yoğun ve yorucu maçlar arası hemde.Dee'nin Tina'nın artık dinlenmesi lazım her maç 35 dakikaya yakın sahadalar nerdeyse.
 
Maç için bilet almaya gerek yok herhalde. Benim mezun olduğum üniversite. Hafta sonları gelip izliyorduk bazı maçları o dönemde. Evime de pek uzak değil metrobüsle 20 dakika. Bilet için para yok:):) Ücretsiz izleyebileceksem gideceğim:)
 
Üniversite içerisinde mi salon?Artı Galatasaray taraftarları maça girebilecek mi?Evime bu kadar yakınken şu salonda da bir maç izlemek istiyorum :) Artı Sylvia'yı ne kadar çok canlı izlersem o kadar mutlu olacağım.
 
Üniversite içerisinde mi salon?Artı Galatasaray taraftarları maça girebilecek mi?Evime bu kadar yakınken şu salonda da bir maç izlemek istiyorum :) Artı Sylvia'yı ne kadar çok canlı izlersem o kadar mutlu olacağım.

Üniversitenin girişinde. Metrobüsten iniyorsun zaten görürsün salonu. Ben geçen EL maçını izledim bu maçı da izleme şansım varken izliyim diyorum:)
 
Salon İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü içinde. Metrobüsten inince hemen görürsünüz zaten. Girişte bilet yada herhangi bir sıkıntı yok. Rahatça girebilirsiniz.
 
Salon İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü içinde. Metrobüsten inince hemen görürsünüz zaten. Girişte bilet yada herhangi bir sıkıntı yok. Rahatça girebilirsiniz.

Maçtayım o zaman. Alayım fotoğraf makinemi de nasılsa antrenman maçı olacak:):) bol bol resim çekerim çektiririm:)
 
Sağolun cevaplar için,e bana da gelmek düşer o zaman :) Ha bir de Tamara Young'da benim için özel bir oyuncu,onu da canlı izlemek keyifli olacak.
 
İlk Yarı Skoru: İstanbul Üniversitesi:43-Galatasaray:34
İkinci Yarı Skoru: İstanbul Üniversitesi:20-Diana Taurasi:20-Takımın Geri Kalanı:18
 
Maçtan yeni eve geldim. Maça kötü başlayacağımızı düşünüyordum çünkü ısınma da oyuncularımız aşırı derece rahat ve sanki antrenman yapmaya gelmişler gibilerdi. Zaten maç başlar başlamaz bunlar ne yapıyor demeye başladık ciddi anlamda bir laubalilik vardı ilk yarıda. kimse ne yapacağını bilmiyor nerde duracağını bilmiyor çok çabuk adamını kaybediyordu. Bizim ön alanda baskı yapmamız gerekirken onlar ön alanda baskı yaptılar ve biz bunu sadece bir kez değerlendirdik. Ama şu bir gerçek koç takıma hiç hakim değil. Türk oyuncuları arasında Işıl ve Bahar ayrı bir yerde bunlara ek olarak birtek Sariye'yi ekleyebilirim o da savunma kısmında diğerlerinin pek verim vereceğine inanmıyorum. Sebebi ise çok korkuyorlar. Şut atmaya penetre etmeye en basit işleri yapmaya bile korkuyorlar. Benchin hemen arkasındaydık ve Türk oyunculara her molada şut atın bol bol kaçırsanız da birşey olmaz diyorduk. Dikkatimi çeken birşey daha var. Gülşah ısınma hareketlerinde bile çok durgundu. Sanki mutsuz gibiydi. Maçta da bu belli etti kendini. Çok mutsuz suratı 5 karıştı resmen.
Bir yorumu da hakemlerle ilgili yapmak istiyorum. Bugün resmen hakemler yakıyordu bizi. Bu kadar bariz hatalar yapılmaz. Hele bir hakem vardı ki uzun saçlı olanı inanılmaz derece kötüydü ve bilerek yapıyordu çok net şekilde belli.
 
Taurasi-Fowless-Tina-Prince-Işıl-Alba gibi büyük isimler var ama kazanılan maçlarda bile ite kaka giden bir görüntü sergileniyor. Oyun olarak beklenti çok büyük bu isimler olduğu için, şu ana kadar skor olarak değil ama oyun karakteri olarak tatminkarlık düşük seviyede gidiyor !

Bundan sonra Ceyhun hoca daha sert eleştirilere maruz kalacak gibi görünüyor.Umarım altından kalkar üstesinden gelir ve E.L finaline doğru yakınlaştırır bizi .

Hedef büyük FİNAL.....
 
3.Ceyrek haric rezil savunma,3.ceyrekte mukemmel savunma.Genel olarak zone defense-spacing korkunc kotu.Hakemler 'Belki olabilir'diye dogramaya calisti.Ayse yok,Sariye var.(Cok iyi mucadele etti.)Bir seyler muhakkak eksik,Alba'nin yoklugu da takimin performansini cok etkiliyor,coach da hala bir gelisme yok,molalarda Tina,Dee birseyler anlatiyor,her mola donusu ayni hucumu kullaniyoruz.Hafta ici boyle oynarsak lime lime dograr Ekaterinburg bizi.
 

Üst