Tolga Öngören

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
GORDON...
Nerede yaşıyorsun? İstanbul'da mı? Tuborg maçında mıydın? Maçı canlı canlı seyret(iy)sen ve basketbolu biliyorsan ne demek istediğimi anlardın. Ya da anlasın.
Bakın Halil Üner ile Yücel Platin'i kıyaslamak, Michael Jordan ile Arda Vekiloğlu'nu veya Ferrari ile Murat 124'ü kıyaslamak gibi birşey.
Bunun tartışması bile olanaksız ya.

39 üçlük atarsın tabii ki, 49 da atarsın mecbursun içeri topu geçirecek adamın yok senin.
Bu arada düzgün takımda olur mu olur. Seattle Supersonics-Philadelphia Sixers maçı Sonic 33'de 8 üçlük en basitinden.

İTÜ-Fenerbahçe maçının istatistiğine bakalım istersen sırf Ömer Onan 1/9 üçlük takım mı dedin 7/27

Ülker-Efes 2 takım da 7/23 üçlük

Fener-Ülker maçında Fener 12/29 ve en kritik yerde Mark Salyers üstüste 2 yanlış üçlük

Daha bir sürü örnek verrirm böyle

Beşiktaş maçında da aynı şeyi yaptı ve Beşiktaş'ın Radko Varda'yı kullanamaması sayesinde maçı alabilecek duruma da geldi. Johnson Jr'ın sakatlandığı pozisyonda Khali d El Amin o üçlüğü atamasa maç kafa kafaya gelmişti. 66-63'den 69-63 oldu iş bitti.

Ben Halil Üner filan değilim, keşke olabilsem, vekili de değilim.

Halil Üner'in tek hatası nedir biliyor musun(uz) bu haldeki takımı almak, tabii adama yatırım yapacağız. şampiyonluğa oynayacağız masalını da salladılar. İlk başta gelirken.

ok atan filan yok. Banvit manyak mı adamı daha lig başlamadan kovdu. Kendisi çekip gitmedi KOVDU ok!

Burada niyet üzüm mü yemek yoksa sadece bağcıyı dövüp anti-Halilcilik mi yapmak.
Seyirci ya Erman Kunter zamanında Fenerbahçe serisinde Abdi İpekçi'de Fener seyircisi daha fazlaydı.
Ahmet Cömert'te adamları içeri almadık diye daha fazlaydık. Hangi seyirci, üçüncü olduğumuz sezonda salonun kapısı kırılıyor ağzına kadar doluyordu, bir o kadar da dışarıda kalıyordu sanki. Yine kimseler yoktu çoğu maçta.
Sadece taraftarın dışarı çıkartıldığı Ahmet Cönmertteki Fener maçında doluydu salon neredeyse o kadar.
Halil Üner'e küstü de taraftar gelmiyormuş yapmayın artık bu kadarını.
Halil Üner'e komisyon iması yapıyorsun güzel... Peki 55 bin doların ne kadarı komisyon olur ve ne kadar eder? Geçen sezon Halil Üner kızlara kendi cebinden para verdi biliyor musun?
Yücel Platin'e komisyon iddiasında bulunmadım. Aldığı adamları hemen sepetlediler daha sezon başında sadece biri kaldı, sonradan aldırdığı bir gard vardı Beşiktaş turnuvasından sonra onu da ligde 2 maç filan oynatıp salladılar sadece pivot kaldı geriye. Kötü seçimler yaptı, anlamadığı için. Beşiktaş turnuvasındakiler harikaydı basketle alakalarısadece zenci olmalarıydı.
Ya cidden ne düşünürseniz düşünün... Şu anda eminnm Aydın Örs bile sadece Halil bi cinlik yapar mı diye tedirgindir yoksa maçı rahat kazanırlar. Dilerim bir hezimet yaşamayız.
 
39 üçlük atarsın tabii ki, 49 da atarsın
-----------------------------------------------------------------------------------
Doğru söylüyosun arkadaşım bu cümle basketbolu bile birinin ağzından çıkıyorsa ben basketbolu bilmiyorum, özür dilerim hem de çok.Sen takımında 2.06 lık bir kısa forvet yok post-up ı kuvvetli ,en skorer oyuncun da pwer forvetin değil zaten

p.s: Sadece üçlük atarak ekmek yiyen seattle'ın 48 dakikada atmadığı kadar üçlük atıyorsun ve bu çok normal. Ha o arada 39>23 hem de baya sanırımfarkındasın.
Neyse seninanlayışınla benimkiler çok farklı bundan sonra insanlara hakaret etmediğin sürece senin postlarına cevap yazmama kararı aldım.Sağlıcakla kal...
 
Bir NBA maçı ile Türkiye Ligi maçını karşılaştırmak da ilginç olmuş...

Bir NBA maçında kaç hücum girişimi olduğunu ve maçların kaç kaç bittiğini de bir yazsak şuraya zahmet olmazsa...

Sonra da dış atışları toplam hücuma oranlasak...
 
itslikethat, Halil'i savunacam diye harbiden saçmalamışsın. Hadi hücumda sıçıyoruz diyelim. Senin dediğin gibi kadro yetersizliğinden dolayı 3 lüğe mahkum oynuyoruz diyelim. Peki savunmada ne yapıyoruz? Taktik zekası müthiş! Halil Üner'in takımı 2 senedir en çok sayı yien takımların başında geliyor. İyi hücum yapmak için iyi adamlar gerekir (ki hücum olarak iyi adamlara sahibiz) ancak savunma daha çok organizasyon gerektirir. İyi organize edilmiş balta bir takım bile çok iyi savunma yapabilir. Koçun taktik zekası burada kendini gösterir. Bir koç 2 senedir savunma kurgusunu sağlayamıyorsa onda bir sorun var demektir.

Ayrıca hücumda 3 lük kullanmak ya da kullanmamk sorun değil. Bir takım 39 3 lük te atabilir. Bu 3 lüklerin nasıl atıldığı önemlidir. FB-Ülker maçını az biraz izlediysen FB nin genelde topu çevirip boş adam yaratarak o 3 lükleri salladığını görürüsün. Ya da örnek verdiğin İndiana'nın o 3 lükleri ne şekilde salladığını etüd etmek gerekir.Bizim attığımız 3 lüklerin çoğu zorlama ve çaresizlikten atılan 3 lükler. BAsketbolu bilen biri aradaki ayrımı rahatlıkla yapabilir.

Yücel Platin meselesinde bir karşılaştırma yapacak bilgiye sahip değilim. Tek bildiğim Halil Üner'in GS kariyerinin rezalet olduğudur.
 
Ben son postuna genel olarak katiliyorum itslikethatin.
Savunma konusuna gelince daha oncede yazdim savunma biraz parayla ilgili.Oyle yada boyle takimdakilerin cogu profosyonel.Azinlik Galatasaray icin oynuyor.
Kimsenin sozlesmeside 5 yillik degil.Herkes seneye baska klube gecmenin yoluna bakiyor.Bu yuzdende herkesin akli hucumda.
Ben bu sene tek savunma bilirim.Ardanin Stombergasa yaptigi savunma.Onun da Ulkere karsi olmasi ilginc tabi.
 
Bu kulüpte 5-6 yıldır maddi problem var. Savunmanın kötü oluşunu maddi problemlere bağlamak ne derece doğru? Takım bu 5-6 sene içinde hep kötü savunma yapmadı. Bu H.Üner dönemine ait bir sorun.

PAra alamıyorum diye savunma yapmayan adam karaktersizdir. "Para yoksa ben yokum" deyip çekip giden adama saygı duyarım ama "paramı alamıyorum ben de oynarmış gibi yaparım" diyen oyuncu varsa sapına kadar karaktersiz ve şahsiyetsizdir.
 
Bu kulüpte 5-6 yıldır maddi problem var. Savunmanın kötü oluşunu maddi problemlere bağlamak ne derece doğru? Takım bu 5-6 sene içinde hep kötü savunma yapmadı. Bu H.Üner dönemine ait bir sorun.

PAra alamıyorum diye savunma yapmayan adam karaktersizdir. "Para yoksa ben yokum" deyip çekip giden adama saygı duyarım ama "paramı alamıyorum ben de oynarmış gibi yaparım" diyen oyuncu varsa sapına kadar karaktersiz ve şahsiyetsizdir.
 
bende şöle söliyim tuborg maçında oyuna giren Umut Tınay
2 dk sora müdafa yapmadığı için oyundan çıktı
her girdiğinde 2 dk fln oynadı sadece
kötü müdafa yaptğı için

Hoca müdafa yapmaya çalışıyo

bnde genelde katılıorum itslikethate
 
İtslikethat'ın dediklerine bende katılıyorum. basketbol takımımız sportif
başarı olarak tarihinin en kötü dönemini geçiriyor doğru bununla beraber
son 2 yıldır maddi olarak gelebileceği en kötü yerde bu imkanlarla bu kadar olur.
 
maddi madii vs vs. Hep aynı laflar. Bu ligde maddi sorunu olan tek takım biz değiliz. Yabancı oyuncusu olmayan, çoluk çocukla oynayan takımlara kaybettik. Şu anki kadromuzdan daha kötü kadrolara kaybettik. bunun maddiyatla falan ilgisi yok. Kadromuz kötü değil.
 
ozzy disardan farkli gorunuyor olabilir ama bizim maddi sorunumuz itu gibi bir yillik degil.kaniksanmis sorunlar.

Koch zamaninda takimin hepsi bir kisi disinda GS liydi.Bununda etkisi vardi takim uzerinde.

Bugun ise Galatasarayi cogu oyuncu basamak olarak kullanmak istiyor ne yazikki.
 
Gordon beni muhatap almayacağına sevindim, rahat ederiz ikimiz de, yalnız hakaret etmekten bahsediyorsan sen alenen ve srekli Halil Üner'e hakaret etmektesin, aman cevap verme...

Şimdi gelelim olayın savunma yanına evet seko ve diğer bana onay veren arkadaşlar haklı bu takım savunma yapmıyor fazla...

Bakın gözümle gördüğüm bir sahne:
Kaybettiğimiz İTÜ maçı Kemal Tunçeri tora tora saldırıyor, Harun diyar yandan sallıyor, Serdar Çağlan neredeyse NBA starı olmuş ama maçı alma şansımız var henüz Halil Üner mola almış taktiği vermeyi filan bıraktı çünkü taktik olayı yok ortada adam 3 kişinin elüstünden neredeyse yarısahadan üçlüğü atıyor, Serdar her tarafı dağıtıyor filan yani
Halil Üner ''Hadi aslanlarım, kaplanlarım savaşın dağıtın'' gibisinden dolduruşa getirme uğraşında...

Ya sahne hem o kadar komik, hem de trajik ki...
Vatandaşlar melül melül bakıyorlar ''Neye savaşaıcak ya sen ne diyorsun, şu maç bitse de gitsek'' havasındalar boş boş bakıyorlar.

Oraya rahmetli Aydan Şiyavuş'u kaldırıp getirsen nafile!
Fener'in kaybettiği Ülker maçındaki üçlüklere gelince son 3 tanesi mesela valla ben basketten anlamam (!) ama Aydın Örs saçını başını yoldu. Mark Salyers'ın attığı 2 tanesi faciaydı

Erdal Bibo'nun 8 saniye kala hem de 67-66 iken yani 1 sayı bile maçı uzatmaya götürecekken... Gidip turnike vakti de varken bire birde zorlama üçlüğü atması felaketti. Bakın üçlüğü attı, top döndü, sonra ribauntu alan Glover'a faul yaptılar ve artı 6 salise kaldı. Glover 1 faullü sokup diğerini kaçırdı. Yani turnike vakti faul yaptırma şansı vardı.

Sonics'in üçlüklerini özellikle verdim. Çünkü arkadaşlar içeride zayıftır Potapenko dazaten sakat, powerforvetleri bile diğer takımlara göre cılızdır ve dış şutlarla oynarlar. Bugüne kadarki iyi gidişleri de şutları atıp sokabilmelerinden sokamayınca fıslıyorlar.

Biz de içeride pek cılız olduğumuz için dışarıdan attık girse kahramandık, girmedi başka seçenek yok ki

Savunma istektir Damir Mrsiç bile Ülker maçında kendini yerlere uçarak atarken, biz de topa plonjon yapan var mı? Yok.

Pramı alamadım savunma yapmam oynamam diyeni göndereceksin o formanın ne şerefli olduğunu ilmiyordur ama adam kalmaya da bilir takımda bizim açmazımız budur. Bu parayala bütçeyle bu.

Bugün 3 coach arkadaşımla konuştum, hani ben mi anlamıyorum diye, üçü de aynı şeyi söyledi, şu anda sadece Halil Üner olursa olur ya da hadi başka birisi daha var ama adını vermeyeyim, tahmin eden çıkacak mı bakalım... Yok yok boşverin söyleyeyim Koray Abi.

2.06'lık Arda sürekli 3 numara oynamıştır sadece Ülker'deyken 4 kısa 1 uzun sisteminde girerse 4 numara oynar. Genelde dışarıdan şut atar bildiğiniz power-forvet gibi değildir. Mesela diyelim ki Mirsad Türkcan... Boddicker'a gelince o da aslında power-forvet gibi değil ya da klasik 4 numara, 3 numara gibi çok ribaunt alıyor ve iyi bir oyuncu ama o da büyük oranda sert bir iç vatandaş görünce dışarıya kaçıyor.
Sakın Enverdemeyin bayılırım valla düşüp, Ufuk fena değil Beşiktaş turnuvasında filan da iyiydi ama sanırım keş parayı sıcak sıcak aldığı Banvit'i çok özledi. Olması gerekenin çok altında.

Neyse kadaşlar hepinize iyi yıllar Gordon sana da iyi yıllar... Herkesin Galatasaray'ın kazanmasını istediğini ve artık sürekli kaybetmekten kafayı yediğimizi biliyorum!

Pazar günü erkekler, pazartesi kızlar ne diyeyim ki kader utansın beee!
 
B.Kolej,Erdemir,Daçka,Banvit vs. kadroları da bizim kadrolardan 15 kat daha iyi olduğu için bizden daha çok galibiyet almışlardır zaten...

Savunmayı yaptırtacak olan koçtur.Bu isteği sağlayacak olan da koçtur...

Eğer para almadan hücum dedbiliyorsa takım,savunma da yapabilir kanımca...
 
Erdal Bibo'nun 8 saniye kala hem de 67-66 iken yani 1 say? bile maç? uzatmaya götürecekken... Gidip turnike vakti de varken bire birde zorlama üçlü?ü atmas? felaketti.
Ben de basketten anlamam da.. Fener Bibo'yla topu sutu kullandigi yere getiriene kadar zaten 8 sn doldurdu. 8 sn de nereye Ulker'e turnike atiyorsun.. Ulker de keriz ya birakicak gel sok birader usul usul.
Salyers sacma sutlar kullandi, mac da gitti.. 39 dakika onde gidersin.. 40. dakkada mac gider. Basketbol da boyle enterasan bir spor iste.
Fenerbahce'nin Mrsic'in gununde olmasi disinda bir nuvesi oldugunu da dusunmuyorum. Gayet mantarlayabiliyorlar.
Ayni sekilde Ulker ya da Efes ole son dakikada adama mac vermiyorlar.. Mantar farki burada.

Neyse recetesi Arda.
Umarim koyar ard arda :)
 
Zoban'cım ;)
Maçta mıydın bilmem ama maçtaydım,Kerem Tunçeri'nin çembere değmeyen üçlüğünden sonra biranda şoka girilir ya öyle bir şey oldu ve Erdal Bibo'nun gerçekten de gidip atma şansı vardı ama o da gidemedi... Atışı kullandığında bile zamanı vardı...
Neyse bu o kadar mühim değil ama Ülker, geçen sezon da 3. periyot ortasında 21 sayı önde olup 13 dakikada 25sayı fark yiyerek maç da verdi EuroLig'de ama, Fener cidden sonlar da mantarladı o maçta, Tutku Açık, Damir Mrsic'e yapışında son 12 dakikada iş bitti... Tutku zaten 12 buçuk dakika filan oynadı ehehehe
 

Üst