TSBSL 1. Hafta | Yalova Engelliler 27 - 91 Galatasaray

Engelsiz Aslanlar, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Lig (TSBSL) macerasını Yalova deplasmanında açıyor. 2 Aralık 2012 Pazar günü saat 16.00'da Yalova Atatürk Spor Salonu'nda Yalova Engelliler ile mücadele edecek takımımız yeni sezona İtalya'nın Sanda Lucia takımından transfer ettiği Sofyane Mehiaoui, yine İtalya'nın Elecom Sport Roma takımından transfer ettiği Mustafa Korkmaz, ligimiz oyuncularından İzmir BŞB Sporlu oyuncular Serdar Sağlam ve Bestami boz takviyeleri ile yeni sezona güçlenmiş şekilde giriyor.

2012/13 sezonuna Akkök Şirketler Grubu'nun desteğini ardına alarak giren Yalova Engelliler, iç transferi sorunsuz tamamlarken, dış transferde ise Karabükspor'dan Şuayip Kablan'ı renklerine katarak dikkat çekti. Avrupa kupalarına katılma amacıyla sezonu açan Yalova Engelliler'in lig geneline göre fena olmayan bir kadrosu olduğu söylenebilir.

Engelsiz Aslanlar Yalova'ya Özgür Gürbulak, İsmail Ar, Fikri Gündoğdu, Bestami Boz, Murat Yazıcı, Ferit Gümüş, Seda Kınalı, Serdar Sağlam, Sofyane Mehiaoui, Mateuzs Filipski, Piotr Luszynski kadrosuyla gidiyor. Tristan Knowles ve Matt Scott yabancı kontenjanı nedeniyle kadroya dahil olamazken, Mustafa Korkmaz, Umut Ünar ve Seyran Orman Kurt daha sonraki maçlar için şans beklemeye başladılar.
 
Kazasız, belasız, sakatlıksız bir sezon geçirmek dileğiyle...

Takımımız Kıtalar Arası Kupa mücadelesinin ardından yaptığı kısa izin sonrasında lig için çalışmalarına başlamıştı. Ligde her zamanki gibi en büyük rakibimiz Beşiktaş ancak yine de rakibimizi küçümsemeden, aynı konsantrasyon ile mücadeleye devam edeceğiz.

Ben maç için İstanbul'dan Yalova'ya gideceğim. Katılmak isteyen arkadaşlar ile ufak bir organizasyon düzenleyebiliriz.
 
Güzel bir başlangıç olması dileğiyle...

Gönül ister ki, aynı saatlerdeki erkek basketbol ve kadın voleybol maçları kadar ilgi görsün.

Başarılar takımımıza ve teşekkürler emek veren herkese...
 
Maç öncesi.

Ernoyan Çavdar tarafından...
 

Ekli dosyalar

  • Takım.jpg
    Takım.jpg
    27 KB · Görüntüleme: 11
  • Taraftar.jpg
    Taraftar.jpg
    36.4 KB · Görüntüleme: 14
Dönüş yolundayım. Hem takım, hem taraftar olarak harika bir maç çıkardık. Döndüğümde detaylı bir yazı hazırlayacağım.

Bugün yoğunluğu Bursa'dan olan taraftarlarımız salonun yarısından fazlasını doldurdular. İnanın atmosfer harikaydı.

Önümüzdeki hafta derbi var. 1-2 gün içerisinde onu da konuşmaya başlarız.
 
Yalova'da salon dışından başlayan bir güzellik hakimdi. Salona yaklaştığımda duyduğum sesler heyecanlanmama yetmişti. Çoğunluğu Bursa'dan olan Galatasaray taraftarı belli ki Engelsiz Aslanlar'a hakkettiği değeri vermek için sıraya girmişti.

Yalova temsilcisi de sezona iddialı başlayan ekipler arasında. Kolay değil, Ahmet Mencikler, Eyüpler, Şuayipler... Fena kadroları yok. Aldıkları sponsorlarla maddi olarak da iyi durumda sayılırlar. Böyle olunca onların tarafları da dışarıda tezahüratlara başladılar.

Salona girdiğimde Türkiye'de hiç karşılaşmayacağımı düşündüğüm bir durum ile karşılaştım. Ufak da olsa salon tıklım tıklım doluydu ve tezahürattan kulaklarım çınlıyordu.

Maça gelelim. Takımımız bir an bile Yalova'nın oyuna girmesine izin vermedi. Maçın başından itibaren kontrol elimizdeydi. İlk yarıda Özgür, ikinci yarıda ise Luszynski'nin sayılarıyla farkı sürekli açtık. Rakibimiz ilk çeyrek haricinde çift haneli skor üretemedi. Savunmada ve hücumda yaptığımız birkaç basit hata dışında kusursuza yakın oynadık ki bu takım çok daha iyisini oynayabilecek kapasiteye sahip.

Takımımızın istatistik kategorilerinde liderleri şu şekildeydi:

Sayı: Luszynski (29), Özgür (20), Filipski (14), Serdar (9), İsmail (6), Ferit (6), Fikri (4), Sofyane (3)
Asist: Sofyane (6), Özgür (5), Luszynski (5), Filipski (4), Ferit (3), İsmail (2), Bestami (1), Serdar (1)
Ribaund: Luszynski (9), Özgür (5), Ferit (5), Fikipski (4), Serdar (4), Bestami (2), Sofyane (1), Seda (1), İsmail (1)
Blok: Luszynski (2), Özgür (1)
Top Çalma: Luszynski (3), Özgür (2), İsmail (2), Filipski (2), Ferit (1), Sofyane (1), Bestami (1)

Özgür ve Luszynski 5 istatistik kategorisinde de takımımıza katkı verdiler. Özellikle Özgür'ün ilk yarıda tek kişilik şovu olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. 20-5-5-1-2'lik katkıyı yaparken öyle bir rahattı ki sahaya çıktığınızda siz de yapabilirsiniz hissini uyandırıyordu. Gerçekten çok büyük bir oyuncu. Luszynski ise maça kötü başlamasına rağmen (Ya 1/5 ya da 1/6 şut yüzdesi ile başladı.) ikinci yarı sazı eline aldı ve özellikle Sofyane'nın girişiyle bitiriciliği ile ön plana çıktı. Düşük puanlı oyunculardaki rotasyon zenginliğimiz ise işimize çok yarayacak. İsmail bildiğimiz gibi. Kaldığı yerden devam ediyor. Tabii sezon başı olmasının verdiği tutukluk var ama oyuncularımızın hepsi bunun üstesinden gelebileceği için şimdilik sorun edeceğimiz bir şey yok. Fikri için de benzer sözler kullanmak yanlış olmayacaktır. Ayrı parantez açmak istediğim oyuncumuz Seda. Dünkü maçta kendisinin bu takıma katabileceği şeyler olduğunu bence gösterdi. Savunmadaki isteği, doğru hareketleri ile kısa sürede şahsen beni etkiledi.

Yeni oyuncularımız için ayrı paragraf. Bestami içlerinden en çok süre alan isimdi. Özellikle savunma agresifliğinin işimize çok yarayacağını düşünüyorum. Dün de bu agresiflikten dönem dönem pasajlar izletti. Serdar Sağlam... Geleceğimiz için önemli. Takım da bunun bilincinde. Oyuna girdiği andan itibaren Serdar'ı maçın içine dahil edebilmek için her şey yapıldı. Bu hareketler Serdar'ı da çok rahatlattı. (Burada özellikle Özgür'e ayrı bir tebrik iletmem gerekiyor. Kaptanlığın ne demek olduğunu saha içerisindeki tüm hareketlerinden hissedebiliyorsunuz.) Sezon içerisinde çok daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Olacaktır da... Sadece biraz zamana ihtiyacı var. Sofyane ise oyuna girdiği andan itibaren kalitesini buram buram hissettirdi. Sandalye kontrolü tek kelimeyle muazzam! Verdiği paslar, yaptığı asistler... Kendisini salondan izlemenizi tavsiye ederim.

Özetlemek gerekirse, lige güzel bir başlangıç yaptık. Yalova'daki insanların, özellikle üst düzey yetkililerin, takımımıza göstermiş olduğu ilginin ve alakanın verdiği memnuniyet bambaşka... Taraftarımız tek kelimeyle harika bir iş çıkardı. İstanbul'da birkaç maç hariç böyle atmosfer görmediğimize eminim. Kısmetse önümüzdeki hafta İstanbul'da da benzer bir atmosfer yaratırız.

Tebrikler Engelsiz Aslanlar! Yol uzun. İyi başladık. Devamı da gelecektir. Sizlere inanıyoruz.
 
Bu takım her şeyin en güzeline layık diyoruz her daim ve bu noktada o güzelliği yansıtan taraftar topluluğun varlığını öğrenmek memnun ediyor insanı düne dair. Yalova´ya giden ya da Yalova´da ikamet edip salona koşan tüm Galatasaraylılara gönülden teşekkür ederim.

Çok klasik bir söz ama Engelsiz Aslanlar kadar hak eden bir ekip çıkmadı daha: "Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu!"

Teşekkürler Sedat Hocam, Engelsiz Aslanlar ve merhaba 2012-2013 sezonu.
 

Üst