TTSB Süper Lig 2. Hafta | Galatasaray - Beşiktaş

Tarih: 27 Kasım Pazar
Saat: 13:00
Yer: Ahmet Cömert Spor Salonu

Engelsiz Aslanlarımız önümüzdeki Pazar günü Ahmet Cömert'te Beşiktaş ile karşılaşıyor. Yanında olacağız.
 
Sezonu açalım . Yakışanı yapalım. Malum özür borcumu ödeyemedim Beşiktaş maçına gelemeyip. Sezon içerisinde telafi etmeyi düşünüyorum bu maçla başlayarak.
 
Federasyon´un geçen sezon atmaya çalıştığı kazığın tek güzel tarafıydı Engelsiz Aslanlar´ın hak ettiği ilgiyi görmesi Sinan Erdem´de.

Benzer bir ilgi yakışır bu takıma. Ne de olsa onlar her şeyin en iyisine layık...
 
Kismetse pazar gunu Ahmet Comert'te takimin yaninda olacagim.

Mac yazisini 1-2 gune hazirlamis olurum ancak ondan once soylemek istediklerim var.

Arkadaslar takim ilk defa seyirci onune cikacak ve oyuncularin ne kadar heyecanli olduklarini tahmin edebiliyorum. Zaman zaman bazilariyla konustugumda bunu belirtiyorlar zaten.

Aslanlar ilgiyi hak ediyor cunku Turkiye'de herhangi bir bransin Avrupa'daki 1 numarali kupasini birden fazla kazanan tek takim konumundalar.

Aslanlar ilgiyi hak ediyor cunku Turkiye'de herhangi bir bransta birden fazla Dunya sampiyonu olan tek takim konumundalar.

Aslanlar ilgiyi hak ediyor cunku 5 sezon ust uste Turkiye sampiyonu olup, bunu sadece iki maglubiyetle basarabilmis baska bir takim yok.

Aslanlar ilgiyi hak ediyor cunku Dunya uzerinde herhangi bir bransta katildigi butun kupalari kazanabilen cok az takim var. Ustelik bunu 3 kez basardilar.

Bu takimin kemik taraftar grubu artik buyumeli, genislemeli. Kim ne derse desin, kulubun en basarili sporcu grubu kendileridir.

Ben cocuklar icin ta Ankara'dan kalkip geliyorum. Istanbul'da imkani olan ve gelmeyen olursa cok buyuk ayip etmis olur.

Onlara layik oldugumuzu gostermemiz gerekiyor zira onlar bize fazlasiyla layik oluyorlar...

Salonda gorusmek uzere.
 
Herkesin gelmesi gereken bir maç. Merak ettiğim bir şey var. Beşiktaş seyircisi de gelecek mi ? Zaten önemli bir maçta onlarda gelecekse daha önemli bir duruma gelecek. Zaten son iki üç gündür yaşananlar ortada ortam gergin. Hem Engelsiz Aslanlarımıza hakettiği desteği vermek için hemde bir çok insana hadlerini bildirmek için pazar birde Ahmet Cömert Spor Salonu'nda olmalıyız !
 
Herkesin gelmesi gereken bir maç. Merak ettiğim bir şey var. Beşiktaş seyircisi de gelecek mi ? Zaten önemli bir maçta onlarda gelecekse daha önemli bir duruma gelecek. Zaten son iki üç gündür yaşananlar ortada ortam gergin. Hem Engelsiz Aslanlarımıza hakettiği desteği vermek için hemde bir çok insana hadlerini bildirmek için pazar birde Ahmet Cömert Spor Salonu'nda olmalıyız !

Yanlis, cok yanlis. Had bildirme istegi ve arzusu salon disinda birakilmali. Ahmet Comert'te sakin kalmamiz gerekiyor. Engelsiz Aslanlar'imizi elbette destekleyecegiz ancak rakibimiz kim olursa olsun sahadaki oyunculara saygimizi gosterecegiz. Onlarin gosterdikleri mucadeleyi ayakta alkislayacagiz.

Lutfen bu tarz rovansist tutumlarla temiz kalmaya calisan bu spor bransinin icine kavga, kufur vs. bulastirmayalim.

Benim kisisel olarak ricamdir.
 
Abi benim de istediğim bu ama Beşiktaş tribununden çoğu arkadaş geleceğiz pazar günü kıracağız, geçireceğiz tarzı şeyler söylüyor. Ben de istemiyorum bu branşta olay olsun ben de her seferinde beşiktaş'ı tribune çağırdım ama bu olan olaylar giderek bu branştaki saygıyı da azaltıyor gibime geliyor.
 
Anıl,

Çok gördük geleceğiz, kıracağız bilmemne yapacağız diyen Beşiktaşlıları. Geldilerse haberimiz olmadı, zira en ufak bir siyah-beyaz ibaresi yoktu.

Abi benim de istediğim bu ama Beşiktaş tribununden çoğu arkadaş geleceğiz pazar günü kıracağız, geçireceğiz tarzı şeyler söylüyor. Ben de istemiyorum bu branşta olay olsun ben de her seferinde beşiktaş'ı tribune çağırdım ama bu olan olaylar giderek bu branştaki saygıyı da azaltıyor gibime geliyor.

Bu sene takip edemedik pek, Beşiktaş'ın kadrosu ne durumda? Ferit gitti, Selim Sayak gitti, onun dışında başka bir değişiklik var mı?

Bakalım 50-100 kişi barajını aşabilecek miyiz?
 
TTSB Super Lig'in en onemli 4 macindan bir tanesi. "Neden 4?" cevabini az sonra aciklayacagim. Once Besiktas'i irdeleyelim.

Bildigimiz gibi Besiktas gecen sezonu cok basarili bicimde gecirdi. Bir onceki sene Andre Vergauwen Kupasi'nda final oynayan ve ligde Galatasaray - Saran cekismesinin ardinda kalan Besiktas, gectigimiz sezon oncesinde bizden Ferit Gumus'u, Karabuk'ten Murat Arslanoglu'nu alarak kadrosunu oldukca guclendirmisti. Bu ikiliye daha sonra Selim Sayak falan da dahil olunca karsimiza denk sayilabilecek bir rakip cikmis oldu. Ilk olarak Andre Vergauwen Kupasi'ni kazanarak guclerini gostermis oldular. Bir onceki sene finalde kaybettikleri kupayi taraftarinin onunde kaldirabilmis olmak onlar icin oldukca onemliydi.

Sira denk guc olduklarini gosterebilmek adina sonradan ortaya cikan "Play-off" grubuna gelmisti. Federasyonun bu kararinin ardindan Kibris'taki maca moralli, biraz da arkalarindaki guclerle birlikte, cikan Besiktas 5 senelik Super Lig karsilasmalari icerisinde bizi ilk defa maglup etti ve 6 senelik Turkiye ligleri tarihimizde bunu basaran 2. takim oldu. Daha sonra Sinan Erdem'deki maci Engelsiz Aslanlar'imiz kazanip, Besiktas'in sampiyonluk hasretini bir sene daha uzatti.

Gecen sezon play-off oncesi cikan "Patrick Anderson" soylentileri ile bu sezon kadrolarini yabanci transferi/transferleri ile guclendireceklerini ve iyice bizim seviyemize yaklasacaklarini dusunurken, aksine onemli oyuncularini ligdeki rakiplerine kaptirarak guc kaybettiler. Gidenler kimlerdi?

Ferit Gumus: Engelsiz Aslan'imizi yuvasina dondurmeyi basararak rakibimize en onemli darbeyi vurmus olduk. Gecen sene yasadiklari basarida belki de en onemli paya sahip oyuncuydu. Bize de cok iyi katki yapacagi kesin.

Murat Arslanoglu: Murat da eski kulubune donen oyunculardan. Bu sezon Kardemir Karabuk kadrosunda yer alacak. Besiktas icin zaman zaman oldukca onemli bir skor opsiyonu olan, ayni zamanda milli takimda da yer alan bir oyuncu.

Selim Sayak: Onu da Antalya BSB'ye kaptirdilar. Ferit ve Murat kadar olmasa da en azindan su kadroda bulunmasi Besiktas adina onemli olabilirdi.

Ismail Dogan: Ismail'i gectigimiz sezon Super Lig'den dusen Adana Engelliler aldi.

Bu dort oyuncuyu kaybeden Besiktas, bu sezon basinda iki transfer yapabildi. Bunlar,

Engin Ekinci: Gectigimiz sezonu Yalova Engelliler'de gecirdi. 4.0 puanli ve bizim seviyemizin oyuncusu degil gibi gozukuyor.

Ilhan Tuncay: Acikcasi bu oyuncuyu tanimiyorum. Muhtemelen bizim seviyemizde bir oyuncu degildir.

Bu eksilmeler ve eklemelerin disinda Kaan, Cem, Aytac, Deniz, Ali, Yasin, Cafer, Yasemin ve Bulent gecen sezondan kalan isimler.

Kisisel gorusum, en onemli oyunculari olarak Kaan ve Cem one cikiyor. Milli takimda da gorev alan bu iki isimden Kaan hucumlari yonlendiren, zaman zaman skorer kimlige burunen bir oyuncu. Cem de pota altinda onemli bir silah ancak onemli maclarda genel anlamda kotu performanslar sergilemis olmasi onun adina en onemli soru isareti.

Bunun yani sira Bulent, Aytac ve Deniz skor anlaminda katki yapabilecek diger oyunculari.

Baslarinda milli takim antrenoru Mehmet Onut bulunuyor.

Kisaca, Besiktas'in bu sezon gecen sene gibi basimiza bela olabilecegini dusunmuyorum. Bunda Turk rotasyonumuzun genislemesi ve yaptigimiz iki yabanci transferi ile birlikte yabanci rotasyonumuzu da bir seviye yukari tasimamizin ne kadar onemi varsa, Besiktas'in kadro anlaminda zayiflamasinin o kadar onemi var. Iki takim arasindaki kalite farkinin arttigini dusunuyorum. Hatta onemli transferler yapan Kardemir Karabuk takimi normal sezon sonunda Besiktas'i 3. siraya iterse hic sasirmamak gerekir. (Giris cumlesinin nedeni burada ortaya cikiyor.)

Yine de kadrolarinda uluslararasi tecrubeye sahip oyuncularin olmasi ve bize gore az olsa da yine de sahip olduklari kazanma aliskanliklari ve oldukca yuksek olan basarma azmi ile dikkat etmemiz gerekiyor.

Bir gorev de taraftarlarimiza: Besiktas maci takimimizin Istanbul'daki ilk mucadelesi olacak. Kendilerine hakkettigi destegi vermek oldukca onemli. 15.30'da erkek takimimizin maci oldugu dusunulurse, 13.00'da Engelsiz Aslanlar'imizi izleyip, sonrasinda 15.30'daki macimiz icin hep beraber Abdi Ipekci'ye gecmek bizlere harika bir "Galatasaray gunu" yasatir.

Tabii gonul bu macin Abdi Ipekci'de oynanmasini, ardindan erkek takimimizi izlemeyi, ayrica oyuncularimizin 2012 Mayis'indan evvel yavas yavas salona isinmasini ister, ayri mevzu. Aslinda bu konuda soyleyecek sozumuzun olmasi gerekir.
 
Abi eline sağlık, çok güzel yazmışsın.

Beşiktaş'da kimse kalmamış yahu. Murat Arslanoğlu 6. oyuncu anlamında baya iyi bir adamdı.

Bu sene ligdeki güç dengeleri bizim lehimize daha da açılmış. Çok rahat geçeriz Beşiktaş'ı. Rahat 20-25 fark olur. Utanmazsak 30-40 bile yapabiliriz. Bir Anadolu takımı havasına bürünmüş Beşiktaş.
 
Ne demek aga, lafi bile olmaz. Az bile yapiyoruz.

Bu arada baslik sabitlense, maca olan ilginin artmasi icin ufak bir calisma yapilsa nasil olur?
 
Vay be, biz olmayinca maci takip eden bile olmamis. Helal olsun herkese.

Bugun tribunde olan butun aslanlara tesekkur ediyorum. Takima harika destek oldular, olduk...

74-68 kazandik. Kotu oynadik, zorlandik. Detaylari yazarim.
 
Maç saatinde dışarıda olduğum için Gs Tv'den yeni izliyorum maçı. Görünene göre zorlanmışız biraz ama Engelsiz Aslanlar kazanmasını bilmiş. Tebrikler Engelsiz Aslanlar..

Bu arada salonda hiç susmayan diğer aslanlarada teşekkürler. Bu maç bayağı kalabalık gibiyiz.
 
Ernoyan maçı izleyemediğim için bir yorum yapamıyorum, bu sebeple maç yazını dört gözle bekliyorum.

Ben de kötü oynadığımızı duydum. Kötü oynarken ligdeki en büyük rakibimizi yenmek de önemli bir iştir.

Tebrikler Engelsiz Aslanlar!
 
bu sene malesef bir çok maçlarını dershanem yüzünden kaçıracağım :( ama onlar kazanmaya devam ediyor tabi, gidelerin yüreğine sağlık. Engelsiz Aslanlarada tebrikler
 
Her spor bransinda ilginc maclar olur. Oyle ki kafanizdaki butun planlari takiminiz uygulamaya calissa da hakem etkisi, rakip takimin ustun performansi derken beklenmedik sonuclarla karsilasabilirsiniz. Takiminizin kapasitesi her ne kadar ust duzey olsa da is takim olmaya da bakar. Sorumluluk almak, takim icin oynamak bu anlamda her bir birey icin cok onemlidir. Bir de tercih meselesi var. Yaptiginiz oyuncu tercihleri bir macin kaderini dogrudan etkileyebilir.

Neden boyle bir giris yaptik?

Pazar gunu sahada butun bu anlattiklarimizdan bir parca gorduk.

Turkiye'de rakipsiz gordugumuz takimimiz Besiktas karsisinda inanilmaz zorlandi. Hatta oyle ki ilk yari sonunda bir ara farki 7 sayiya kadar cikardilar. (20-27) Bu skordan sonra cok kisa bir sure gercekten "Galatasaray" oldugumuzu hatirlayarak oynadik ve devreye 34-30 onde girdik.

Peki neden bu kadar zorlandik?

1) Macin belli donemlerinde savunmada buyuk problem yasadigimizi dusunuyorum. Boyali alana cok rahat adam sokup, rahat sut imkani buldular. Full court press yaptigimizda cok rahat hucuma ciktilar. Aldiklari ribauntlarin neticesinde cok fazla hizli hucum sayisi yedik. (Tabii bunda Kaan'in savunma ribaunduna bakmadan hucuma cikmasi cok buyuk bir onlenm. Matt'in eksikligi hissedildi. Bence Tristan sahada olsaydi bir nebze geriye donus konusunda iyi olabilirdik.)

2) Hucumda cok tikandik. Besiktas'in iyi savunmasi var donem donem ancak onun disinda Ferit, Piotr ve biraz da Ozgur haricinde sorumluluk almaya calisan olmadi. Ikili oyunlar istendigi gibi oynanamadi. Gecen sene akici olan hucum varyasyonlarinin bir kismini goremedik malesef.

3) Tristan'in macin basinda 3-4 dakika kadar oynayip, sonra kenarda unutulmasi bence buyuk bir hataydi. Ozellikle Piotr - Ferit - Fifi uclusu hucumda tikandiginda yeniden denenebilecek bir adamdi. (Ozgur ile birlikte) Acikcasi kocun kendisini neden kullanmadigini merak ediyorum. Kacirdigi 3-4 sut bunun nedeni olmamali.

4) Fifi'de gecen seneye oranla form dusuklugu mevcut. Aslinda Piotr geldikten sonra form grafiginde bir artis bekliyordum ancak Ferit'in ve Mazzi'ye gore cok daha kapasiteli bir adam olan Tristan'in takima katilmasi ile hucumdaki rolune henuz alisamamis olabilir. Yine de kendisinden beklenilen performans bu degil.

5) Umut'un savunmada cok aksadigini dusunuyorum. Ayni sekilde hucumda da istenilen verimi saglayamiyor. Faul problemleri bizi kendisini kullanmaya yoneltti ancak biraz daha iyi olmasi gerekir.

6) Ismail'i gecen sezonki maclar gibi verimli kullanamama durumumuz var. Acikcasi ben kendisinin gerek savunmada gerekse hucumda kilit roller ustlendigini dusunuyorum. Savunmada gayet iyiydi ancak hucumda takim olarak iyi olmamamiz ondan yararlanmamizi engelledi.

7) Takim henuz olmamis. Sezonun cok basindayiz. Japonya'da karsilastigimiz rakiplerin bizden zayif oldugunu goz onunde bulundurursak, kazanma aliskanliginin devam etmesi disinda bir gelisme gosteremedik. Acikcasi zamanla bunun duzelecegini dusunuyorum ama aklim bir yandan da 2009/10 sezonunda.

8) Bulent muazzam oynadi. Saygi.

Kisacasi arkamizda iyi bir taraftar destegi de varken bu kadar zorlanmamaliydik. Kotu bir gundu. Kayipsiz atlatmamiz onemli ancak mutlaka bu mactan gerekli dersleri cikarmaliyiz. Ne kadar kotu oynarsak oynayalim, ligi bir sekilde kazanacagiz ama onemli olan Mayis 2012'de seyircimizin onunde Sampiyonlar Ligi kupasini kaldirmak. Bunun icin daha cok mesafe almamiz lazim.

Soyledigim gibi henuz sezon basi. Takim cok fazla bir arada idman yapamadi. Matt'in de gelmesiyle yapilacak iyi idmanlarin ardindan takimimizin toparlanacagini dusunuyorum.

Sadece akildan cikmamasi lazim: Gelen sinyaller iyi degil, dikkat etmek gerekir.
 

Üst