3 buçuk periyot iyi oynayıp, son andaki hatalardan kaybetmemiz yaralayıcı. Ev sahibi avantajına sahip, eski görüntüsünde olmasa bile hala oldukça tehlikeli isimlerden oluşan Litvanya'ya karşı -son bölüm hariç- iyi bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. O son anda da Kerem'i sakatlık yüzünden, Hidayet'in ise aşırı formsuz halinden kullanamadığımızı atlamayalım. Bunlara rağmen, Emir'in son anlardaki çabası takdire şayandı. Hidayet'in ayağına sekip yarı saha ihlali, faul çizgisinden 1/2 ile dönülmesi vs. basketbolda olabilecek şeyler, bunların üstüne fazla gitmek istemiyorum. Yalnızca 3.5 periyotluk emeğin bir kaç hata üst üste gelince hiç bir şey ifade etmemesi moral bozucu. Oyun anlamında ilerisi için fazla negatif değilim ama turnuva özelinde geçen sene sadece Amerika'ya yenilmiştik, şimdi yolun başında mağlubiyet alıyoruz, bundan sonrasına oyuncuların göstereceği reaksiyon kritik.
Maçta çok net iki yerde eksiklik yaşadık, birincisi ikili savunmalarda hiç istenileni veremedik, ikincisi ise hücumda yayın gerisini fazla düşündük. Ömer - Enes gibi iki isme sahipsen, onlara 40 dakikada yalnızca 8 top imkanı vermeyeceksin, yetmez. 3/17 üçlük yüzdesi belimizi çok büktü ama bu kadar dışa bağımlı oyun her zaman işlemez, dünkü gibi. İkili savunmasına gelirsek, özellikle Kaukenas ve Kalnietis ikilisi canımızı çok acıttı ikili oyun üzerinden. Sarunas'ın oyunda olduğu dakikalarda kötü değildik, 5 top kaybı da var 7 asistinin yanında ama şutla biten ikili oyunlarda bir önlemimiz yok gibi bir görüntü vardı, can sıkıcı. Ender ve Emir'in oyunu yönlendirmeleri dün iyi seviyesindeydi, Ersan'ın da uzun bir aradan sonra potansiyeline yakışır bir maç çıkartması sevindirici.
Bir günlük ara iyi gelecektir, hem Kerem'in kendine gelmesi hem de takımın mağlubiyeti unutması adına. İspanya öncesi Polonya ile yine bir terapi şansımız var ve İspanya'nın da iyi durumda olduğunu söylemek çok güç, takımda roller bile belli değil İspanya'da. Litvanya ile büyük oranda kaybettiğimiz madalya şansını İspanya önünde bir galibiyet ile yeniden güçlendirebiliriz, yeter ki takım o psikolojik gücü sahaya göstersin. Oyun anlamında bir kaç düzeltme dışında pek eksik göremiyorum, oyunun bir çok farklı noktasından verim alabiliyoruz, 40 dakikanın sonunda o eşiği geçmeye bakıyor sadece ve o anlarda en çok kullandığımız iki adamın da biraz kendine gelmesi lazım. ( Kerem & Hidayet )