Türkiye'deki Ekonomik Kriz

Bu sene iyice ayyuka çıkmış bir gelişmedir. Dolar 5 TL'yi aşmışken, Euro 6 liraya dayanmıştır. Ve işin en üzücü kısmı ne devleti yönetenler ne de halkımızın yarısı bu gerçeği görmüyor, görmek istemiyor. Onlara kalırsa ekonomimiz çok iyi, Almanya ABD bizi kıskanıyor... Ekonomik krizi atlatmak için hala somut bir adım atılmıyor. Günü kurtarmak için yapılan özelleştirme adı altında fabrika, şirket satışlarıyla sıcak para temin edebiliyoruz. Eskiden tarımda en azından kendimize yetebilen bir ülke iken, şimdi tarımın/hayvancılığın temelini oluşturan buğday, arpa, mercimek, büyükbaş hayvan gibi gıdaları bile ithal eder hâle geldik. Hâlâ yatırımı inşaat/beton sektörüne yapıyoruz. Üretim sıfıra inmiş durumda. Ülkede adalet yok, dış politika yok bunu gören yabancı yatırımcılar ülkeden desteğini çekiyor...

Yakında Venezuela gibi olursak şaşırmayalım. Bildiğiniz gibi adamların parası o kadar değersiz ki Bolivarları kiloyla veriyorlar karşılığında çeyrek ekmek falan alıyorlar. Bizim de sonumuz yavaştan buna benzeyecek. Zaten başkanları Maduro, Erdoğan'ın en yakın arkadaşlarından biri, Diriliş'i falan izliyormuş halkı açlıktan kıvranırken. Tencere-kapak uyumu.

Tabii bu ekonomik kriz Türk sporunu da vurmuş durumda. Para babası Fb bile oyuncu transfer etmekte zorlanıyor, Doğuş gibi sponsorları geri çekiliyor. İlginç bir şekilde altyapıya önem veriyor. Bu iyi bir şey mi bilmiyorum belki bu krizden dolayı altyapıya yatırım yapmamız ülke sporu için hayırlı bir durum olabilir.

Allah sonumuz hayr etsin, zira geleceğimiz hiç aydınlık değil.
 
Dolar 1000 lira olsada bizim için farketmez diyen bir halkımız var...
İşin daha da acısı, gelecek de karanlık. Hiç bir yeteneği olmayan, sadece ellerinde telefon, sosyal medyada ona buna bakıp, yediği, sıçtığı ile etrafa hava atan bomboş bir nesil geliyor. Geleceğimiz onlara emanet...
 
Dolar 1000 lira olsada bizim için farketmez diyen bir halkımız var...
İşin daha da acısı, gelecek de karanlık. Hiç bir yeteneği olmayan, sadece ellerinde telefon, sosyal medyada ona buna bakıp, yediği, sıçtığı ile etrafa hava atan bomboş bir nesil geliyor. Geleceğimiz onlara emanet...

Bir de bu tipler üredi. Sırf İnstagram'a fotoğraf atmak için adamlar tatil yapmaya gidiyor, yani yapacağından değil gösteriş için. Gerçekten hiçbir halta yaramayan insanlarız. Maalesef sosyal medya çıktığından beri ülke her geçen gün geriye gidiyor. Biz sosyal medyayı iyi anlamda kullanmıyoruz, araştırmak, bilgi edinmek için kullanmıyoruz. Varsa yoksa gösteriş, stalk gibi sosyal medyanın asıl amacına uygun olmayan bir şekilde kullanıyoruz. Ben bizden ümidi kestim zaten 24 Haziran'da. Ülkede her gün skandal oluyor, normal olanı bile iyi gibi görmeye başladık çünkü ülke pislik sarmalında.
 
Ekonomik kriz falan yok çünkü ekonomi diye bir şey yok. Ben hep 20 TL'lik benzin alıyorum diyen gerizekalı şimdi niye bu kadar az benzin oluyor bu paraya diye küfür ediyordur Amerika'ya!
 
Ülke bilgisiz insanlar tarafından yönetiliyor.
 
Yasanan butun olaylar ve filmin gittigi son ne yazik ki 1930 larin meshur bir adamina kayitsiz sartsiz itaat eden ve sonu bedbah olan bir ulkeyi hatirlatiyor bana, sorgulamayinca elestirmeyince en akilli efendi adam sensin.

Yakinda ben hep 50 tllik dusunuyorumcumlar da turer. Coken sadece ekonomi olsa neyse ADALET elden gitti ne yazik ki!

Bakin size ablamin arkadasinin basina gelen olayi anlatayim. Inanilmasi guc ama burasi Turkiye!

Ablamin arkadasi avukat ve esi de agir ceza hakimi, bundan 16 ay once kadar avukat ablamizin babasinin yasadigi binada ki evin tam karsi komsusuna 2 silahli zorba darp, soygun ve tecavuz icin zorla eve giriyor, evde 50 yaslarinda bir teyze ve 23 yaslarinda kizi var o esnada, teyze bu zorbalarin elinden kurtulup bizim avukatin babasinin evine kendini zor atiyor, ama kizi icerde kaliyor, bunu goren avukatin babasi ve kardesi kizi kurtarmak icin adamlara mudahale ediyor. O esnada zorbalardan birisi kaciyor icerde olan digeri ise iki elinde de bicak oldugu icin yardima gelenler bu durumu fark etmeyip zorbanin bir elini tuttuklari halde diger bicak darbeleriyle yaralaniyorlar ama kizi kurtariyorlar.

Ne mi oldu sonra, amca 7 ay yogun bakimda kaldi kalbine yakin darbe almisti, oglan ise daha hafif yaralarla atlatmisti. Cok sukur ki ikiside sonra bir sekilde yasama tutundular. Gelelim zorbaya; sadece 1 ay hapis yatti ve cikti,

Adaletin olmadigi yerde ekonomi ve butun diger hersey cokmeye mahkumdur!
 
Son düzenleme:
2001 krizine benzemeye baslayan bir kriz var havada ve hic kimse yazar kasa firlatmiyor sebebi ne ola ki ? oyle bir durumda o yazar kasa, kasayi atan kisiye monte edilme ihtimali mi yoksa hemen herseyi kolay bir sekilde fetoya baglayip yazar kasayi atanin butun 7 ceddini hayattan supurme korkusu mu ?

Evet ilk yazar kasa ne zaman atilir bahsimiz acilmistir.

Imkani yok ki atilmaz diyenler : 1 e 1.10
Belki bir ihtimal atilir diyenler : 1 e 5
 
Son düzenleme:
Dolar 6 ya doğru emin adımlarla gidiyor.. Bu hükümet döneminde 10 u bile görür biz de tarihe geçeriz.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Yılbaşında 7 olacak diyorlar... ben söyliyim size, 1 2 aya dolar alışı yasaklanır, satış için de kafalarından bir kur belirlerler (artık 3,5 mu derler, 4 mü bilmem..), Sudan gibi oluruz...
 
Yılbaşında 7 olacak diyorlar... ben söyliyim size, 1 2 aya dolar alışı yasaklanır, satış için de kafalarından bir kur belirlerler (artık 3,5 mu derler, 4 mü bilmem..), Sudan gibi oluruz...

Ayhan Bey Kesinlikle haklisiniz, Ben de bir demokratik olmayan hamle bekliyorum. Ya Doviz hesaplarina el koyarlar ya da buna benzer birseyler olacak sanki.

Not: Cok yogunsunuz sanirim Ayhan Bey, pek gorunmuyorsunuz *big hug*
 
Ayhan Bey Kesinlikle haklisiniz, Ben de bir demokratik olmayan hamle bekliyorum. Ya Doviz hesaplarina el koyarlar ya da buna benzer birseyler olacak sanki.

Not: Cok yogunsunuz sanirim Ayhan Bey, pek gorunmuyorsunuz *big hug*

Mehmet Bey,

Türkiyede tatildeydim söylemesi ayıp, 15 hazirandan beri toplamda 4 hafta :). Bukadar tatilin öncesi, sonrası ve tatiller arasındaki arasındaki 3 hafta da yoğun oluyor dolayısıyla.
Ve malumunuz bir Fenerbahçeli olarak Galatasaray forumunda yazınca her topa da girmemek gerekiyor :). Hani bir sofrada kahve, rakı vs muhabbeti olsa olur da böyle ortamlarda insanlar hassas olabiliyor, agresif olabiliyor vs.. Maçlar başlayıp da güncel konular çıkınca daha fazla katılırım.
 
Son düzenleme:
2 senedir bir oyun bilgisayarı alma hayalim var, dolar biraz düşse de alsam diyordum ama bilakis düşmek yerine artıyor. Bu gidişle monitör bile alamayacağım. İstediğim monitörler 3 bin TL'den başlıyor. Kusura bakmasınlar da bir monitöre 3 bin TL veremem. Her şey mi canım para? Bir Allahın kulu da desin ki sadece zenginler oynamasın oyunları bütün herkes oynayabilsin, çocuklar şeker de yiyebilsinler.
 
Usd 5.500 Euro 6.500 batiyoruz arkadaslar. Bugun disarida suriyelilere para kuyruguna denk geldim. Hepiniz az cok denk gelmsinizdir. En az 500 den fazla kisi siradaydi. 4 milyon suriyeli ve aylik ortalama 300 tl desek, toplam 1.2 katrilyon yapiyor. Ulke batma pahasina bile devam ediliyor. Bu ulke batinca herhalde herkes rahatlayacak.
 
Son düzenleme:
Usd 6 Euro 7

Zor durumda olanlari yazayim.

Ithalat yapip ic piyasaya satan firmanin batmamasi mucizedir.
Avmlerde yuksek doviz kuruyla kiraci olanlarin batmamasi mucizedir.
Spor Kuluplerinin surekli doviz olarak odedikleri yabanci sporculara, tek gelirin TL ise batmamak mucizedir.
Dovizle borclanmissan batmaman mucizedir.
Uzar gider bu liste.

Son bir dip not; rahip Brunson olayinda aklima sadece tek bir fikra geliyor, ucmayi bilmiyorsan nicin i...lik yapiyorsun fikrasi. insan doner bir Merkez Bankamizda kac kurus paramiz var diye bakar degil mi ?

Damadi bakan - kizi basdanisman yaparsan batmaman mucizedir.

Allah borcu olana yardim etsin.

Not : Kuluplerin yerli oyunculara bile doviz uzerinden odeme yaptigini unutmusum. Bi de onu eklersek tam bir komedi.
 
Son düzenleme:
Söylenecek söz kalmadı ki, sadece dolarla meselesi değil bu, cehaletle de savaşıyoruz ama yenmek namümkün..


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Neymiş Almanya bizi kıskanıyormuş o yüzden Euro yükseliyormuş, neymiş ABD bizi kıskanıyormuş o yüzden Dolar yükseliyormuş. Ulan plastik şişeleri terlik niyetine kullanan Gana da mı bizi kıskanıyor niye onların parası bizim TL karşısında değer kazanıyor? Biz her türlü sorunu dış mihraklar diye diye kendimizi kandırırsak, ulan bu yönetim niye adam gibi yönetmiyor demezsek dolar 6 lira da olur 12 lira da olur. Yahu bir ülkenin ekonomi bakanı, cumhurbaşkanın oğlu olabilir mi hangi çağdayız abi? Berat Albayrak ne vasıfla önce enerji sonra ekonomi bakanı olabiliyor? Bu adamın vasfı nedir damat olmaktan başka? Ülkede liyakat kalmamış, nepotizm ve kronizm hat safhada. Sonra da diyoruz ki yabancılar niye bize güvenmiyor, e güvenmez tabii niye güvensinler böyle bir yönetim varken?
 

Üst