Ümit Erkekler Basketbol Şampiyonası

Neredeyse turnuvanın sonuna geldik ama bugünkü güzel galibiyet ve elde edilen başarıdan sonra konu açmayı uygun gördüm.

İlk turda Gürcistan ve İsrail'i yenip, İtalya'ya yenilmiştik. İkinci turda ise sırasıyla Ukrayna,Litvanya ve Hırvatistan'ı yendik ve yarı finale yükseldik.

Özellikle Litvanya galibiyetini bir çok otorite sürpriz olarak yorumladı. Bizi yenen İtalya ve yendiğimiz Litvanya şimdi gruptan çıkan ikinci takım olabilmek için oynayacaklar.

Yarı finaldeki rakibimiz belli değil, maç Cumartesi günü oynanacak.
 
İsim olarak baktığımızda tanımadığım ama çok iyi performans gösteren isimler var. Bunlardan biri de Azizcan Özdemir. Sanırım bir yere transfer olmadıysa Işıkspor'da oynuyormuş. Bunun dışında Cenk'li, Ersan'lı kadrodan daha az tanıdık isimler var takımda ama başarı çok güzel. İnşallah yarı finalde de güzel bir oyun sergileriz.

Bu arada izleyebileceğimiz bir kanal veya internet sitesi var mı?
 
fibaeurope.com'dan takip edilebiliyor sadece, izlenebilecek bir site filan yok sanırım.

Can Özcan son maçlarda beklediğimin altında performans gösteriyor, Barış Hersek ve Doğus genelde sırtlıyor takımı.

Yalnız bugün kü maçın son 4 dakikası beni endişelendirdi. Bu takım geçen sene de Dünya Şampiyonası'nda bir çok maça iyi başlamasına rağmen son dakikaları iyi oynayamıyordu, bugün yine aynısı oldu.

Son 4 dakikaya 62-45 önde girdik, daha sonra 15-1'lik seri ile skor 63-60'ken top Hırvatların elindeydi ve şutu da buldular. Doğuş blokladı ve maç bitti. Çok rahat götürdüğümüz maçı, bu kadar riske sokmak ve riske sokarken karşımızdaki takımın yegane iddiasının 5-8.cilik maçlarına kalma olması, düşündürücü...
 
Omer fibaeurope'dan sorunsuz takip edebiliyor musun? Ben 2 gundur hic edemedim neredeyse.

Bugun takimin ustunde bir yorgunluk varmis, belki macin sonunda rehavet ile yorgunluk birlesince durum o noktalara gelmistir.

Sirp takimi gercekten cok kuvvetli, gecen sene pota altinda ezmislerdi. O turnuvanin MVP si Milan Macvan 4 oynuyor ki o pozisyon icin inanilmaz size li ve kuvvetli. 5 numarada da Raduljica var, oda bu turnuvanin en iyilerinden su ana kadar.
 
Bende takılma dahi olmadı son 2 gündür, daha önceki maçları takip edememiştim. Her ne kadar izleyemiyor olsak da, bu şekilde skoru takip etmek bile heyecan veriyor. :)
 
Maçın başında kötüydük, fark sabit olarak 10-12 sayı civarında gidiyordu. Devre olmasına az bir süre kala biraz silkindik ve farkı 6 sayıya kadar düşürdük. Devre skoru 45-39 Sırbistan lehine.

Barış Hersek 10 sayı, Doğuş Balbay ve Gökper Pen 8'er sayı.
 
Son periyotta 76-62 gerideyiz.

Barış ve Gökper'in 17 sayısı Doğuş'un 8 sayısı var diğer oyuncularımızın skor katkısı yok gibi.
 
Cem GUVENER' Alıntı:
Sirp takimi gercekten cok kuvvetli, gecen sene pota altinda ezmislerdi. O turnuvanin MVP si Milan Macvan 4 oynuyor ki o pozisyon icin inanilmaz size li ve kuvvetli. 5 numarada da Raduljica var, oda bu turnuvanin en iyilerinden su ana kadar.

Cem Abinin bahsettiği isimler bizi yakmış durumda :)

Milan Macvan 21 sayı 7 ribaund
Raduljica 21 sayı 10 ribaund

Bizde de Can Özcan tam bir hayal kırıklığı 3 sayı.

Son 50 saniye 19 sayı gerideyiz bu adamları ne zaman yeneceğiz çok merak ediyorum.
 
Maç sonu 90-69


Milan Macvan 21 sayı 7 ribaund
Raduljica 21 sayı 10 ribaund


Gökper Pen 20 sayı
Barış Hersek 17 sayı
Can Özcan 3 sayı
Azizcan Özdemir 8 sayı
Doğuş Balbay 8 sayı
 
1-10 Ağustos tarihleri arasında Letonya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda oynadığı toplam 8 maçta 5 galibiyet 3 mağlubiyet alan Ümit Erkek Basketbol Milli Takımımız, turnuvadaki son maçında İspanya'ya 91-72 mağlup oldu ve turnuvayı dördüncü olarak tamamladı.
*
Turnuva boyunca takımımızın hem sayı hem ribaund istatistiklerinde ilk surayı Barış Hersek aldı. Barış Hersek, turnuvayı 14.4 sayı, 6.6 ribaund ortalamalarıyla tamamladı.

Takımımızın oynadığı tüm maçlar ve sonuçları:
1.tur 1.maçı: TÜRKİYE 69-51 Gürcistan
1.tur 2.maçı: TÜRKİYE 75-65 İsrail
1.tur 3.maçı: TÜRKİYE 63-66 İtalya
2.tur 1.maçı: TÜRKİYE 86-73 Ukrayna
2.tur 2.maçı: TÜRKİYE 84-80 Litvanya
2.tur 3.maçı: TÜRKİYE 63-60 Hırvatistan
Yarı final maçı: TÜRKİYE 69-90 Sırbistan
Üçüncülük maçı: TÜRKİYE 72-91 İspanya
 
Burak Barut' Alıntı:
[quote="Cem GUVENER":2bak9ivl]Sirp takimi gercekten cok kuvvetli, gecen sene pota altinda ezmislerdi. O turnuvanin MVP si Milan Macvan 4 oynuyor ki o pozisyon icin inanilmaz size li ve kuvvetli. 5 numarada da Raduljica var, oda bu turnuvanin en iyilerinden su ana kadar.

Cem Abinin bahsettiği isimler bizi yakmış durumda :)

Milan Macvan 21 sayı 7 ribaund
Raduljica 21 sayı 10 ribaund

Bizde de Can Özcan tam bir hayal kırıklığı 3 sayı.

Son 50 saniye 19 sayı gerideyiz bu adamları ne zaman yeneceğiz çok merak ediyorum.[/quote:2bak9ivl]
Gecen sene de ayni yas grubunda ayni senaryo olmustu, Eurosport verdigi icin o maci izleyebilmistim. 88-89 yas grubundan milli takim potansiyeli olan Dogus ve Baris disinda pek bir isim yok gibi. Azizcan'i hic izlemedim birsey demem zor ama Ogun ve Can'in o patlamayi yapmasi zor kanimca. Gecen yaz Madrid'de izledigim Melih Yildiz ve Tufan Onen bana kumas olarak iyi gelmisti ama bu turnuvada da cok bir sey yapamadilar.

Neyseki genc uzunlarimiz cok var. Bu jenerasyonlardan uzun cikmasa da 86 87 jenerasyonu bizim uzun sure goturur. Asagidan Enes gelicek daha, belki Deniz de patlama yapar. Asil sorun kisalarda;

Dogus disinda umut veren genc guard yok bildigim. 2 numara icin de 88-90'da kimse yok, belki Melih Mahmutogullari ama ondan da A milli beklemek zor. Orada Cenk'e umit baglanmis vaziyette.

Gerci bu isler belli olmuyor, Hakan-Cenk-Ersan-Semih-Oguz bizi goturur derken o jenerasyon altin alamadi ve acikcasi neredeyse hicbiri de kendisinden beklenene ulasamadi.
 
Genç guard demişken

Karşıyaka'da ki Gökper ve Banvitteki İbrahim için neler düşünüyorsun abi ?

2 numara oyuncusu Türkiye'de yok ne yazıkki yetişmiyor da :?

Sadece yontulmamış uzun oyuncular geliyor.
 
91-92 jenerasyonunda da guard olarak Kevin Kaspar ve Şafak Edge var .Orada da sıkıntı olduğu söylenebilir belki de,ancak bu iki oyuncuyu da pek tanımıyorum.Şafak Edge'nin son Türkiye Şampiyonası'nda oldukça iyi oynadığını biliyorum.
 
Onlari Ali Emre'ye sorsaniz daha iyi, o konuda ustad o:)

Gokperi neredeyse hayatimda izlemedim, Ibrahim'i cok az, Kevin'i bir kac mac, obur cocugun ismini bile ilk defa duydum diyip ukalalik yapmadan topu Ali Emre'ye atarim...

En son 2 sene once altyapi macina gitmistim, o da liseler arasiydi. O maclardan birinde bizim takim ki neredeyse kluplu kimse yok Isik'i zorlamistik, ve de Kevin pek birsey yapamamisti.

Bu arada kendisini kardesim gibi sevdigim icin Dogus hakkinda objektif yorumlar beklemeyin benden, onu da soyleyeyim. Ama kendisinin dezavantajlarindan biri boyunun kisaligiydi, daha hic bir yerde duzeltildigini gormedim ama gecen sene Texas'ta rahat 4 5 cm boy atmis. Hatta cogu basketinin aksine bu cocuk buyutme mi diye dusundum, boyu uzuyor hala diye:)

Dogus herseyden once inanilmaz adam gibi bir adam, cok zeki ve efendi bir insan. Basketbol degil sadece butun spor camiasinin Dogus gibi Engin gibi insanlara ihtiyaci var. Hem top level da basket oynayan, hem cok iyi egitimler alan, hem de son derece karakteri duzgun insanlara. Bu ve bu tur isimlerin artip, ileride de aktif sporu bitirdikten sonra sporun icinde yer almalarini umuyorum.

Basketbol altyapisi ile ilgili olarak da sonucta belli bir plan, belli bir duzen yok. Yetenekli bulup uzerine gidiyoruz, belli bir sistemimiz yok. Ama burada TBF'yi suclamak yersiz. TFF bile cok yakin zamanda adam gibi butun futbol altyapsini duzenleme projesini baslatti (Rahmetli Hasan Dogan'in herseyden cok onem verdigi bir projedir). TFF'den cok daha az imkanlari olan, cok daha az sahasi ve sporcusu olan TBF'den bu adimi suanki yapisiyla beklemek zor ama onumuzdeki yillarda eminim bu da olacaktir.
 

Üst