Unutamadığınız Maçlarımız

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Benim aklima 70'li senelrin sonlarina dogru 7bahce macini 67-66 mac geliyor. Son top bizdeydi ve macin bitimine 3-4 saniye falan kalmisti. Ve topu yandan oyuna soktuktan sonra dolastirarak maci öyle bitirmistik. Tabii ki spor sergi TIKLIM TIKLIM Vatan balik konservesi misali :)
 
19.03.2011 - Galatasaray Cafe Crown - Türk Telekom / Abdi İpekçi Arena

Başlığın gidişatına aykırı olabilir ama bu maç, bir şeyi çok net gösterdiği için benim için unutulmaz. Bir önceki gün, berbat geçen bir futbol sezonunda, bu taraftarın mutlu olmak için en büyük nedenlerinden biri vardı, Fenerbahçe ile maç. Aslantepe'de yenilmezliğin devam etmesini isteyen bizler, ilk Fenerbahçe maçından da galibiyet ile ayrılmak istiyorduk elbette. Ancak beklentiler yerini bulmamış, sahadan yenilgi ile ayrılmıştık. Maç öncesi girilen hava ve oluşan sonuç, herkesin şevkini kırmış, akılları futbol harici başka bir düşünceye itmesini engellemişti. Böyle bir durum içerisinde, ertesi gün Galatasaray erkek basketbol takımının bir maçı vardı, Türk Telekom ile.

Galatasaray'ın sadece futbol kulübü olmadığının farkında olanlar, daha bugün ki başarıların salona çektiği taraftar kitlesinden olmayanlar, ertesi gün oynanan maçta yerini almıştı. Salonda yaklaşık 1500 kadar taraftar, belki de en kötü hücum performanslarından birinin ortaya konduğu günde, takımı bağrına basmıştı, aynı finalde kaybettiğimiz 4. maç sonrası gibi..

O maçta bench arkasında olduğumuz 5-10 kişi, verdiğimiz kavga, her şeyin futboldan ibaret olmayışını göstermemiz.. O maç benim için çok şey ifade ediyor, bu en özel yılda. Yüzlerini ezberlediğim kişiler, bu takımın gerçek dostları olduğunu o gün kanıtlamıştı, diğer futbol taraftarlarına göstererek. Belki o insanlar final maçına bilet bulamadı, bilemiyorum ama şundan eminim, takımın o günkü topluluğu asla unutmadıklarını.
 
semih o maç 06 07 yılında ülkerin kurumsallaştığı ilk seneydi sanırım...ben de tv den izlemiştim fenerli arkadaşlarla...oysaki deplasmandaki ilk maçta baya umut vaadedici bi oyunumuz vardı...ben bjkyi ulebde elediğimiz maçı sölerim daha da sölemem

aynen yaa.. son saniyede Cüneyt Erdem üçlük atmış o halde kazanmıştık.. muazzam maçtı yaa.. joventut badolonaya elenmiştik.. Marc Gasol, Rubio falan joventutu da idi..
 
Maalesef kötü bir maçtı.Fitch en az 4-5 kez blok yemişti yanılmıyorsam.Ayrıca Jerral Holman o maçtan önce takımdan gönderilmişti yanılmıyorsam.Kendisi bizden önceki sezonlarda Ksk ve Ülker forması giymişti ve kronik bi sakatlığı vardı kendisinin.

doğru yaa.. holman gitmişti.. fakat kötü bir oyuncu değildi.. o sezon hangi maç unuttum fakat, maç sonrası holman'ı tribüne çağırmıştık, gelip bana kafa bandını vermişti, hala saklarım.. leşşş gibi ter kokuyordu bant=)
 
Andric Andric topu kaybetti Josh Shipp Josh Shipp giriyor giriyooooorrr 72-71 72-71 unutamam o maçı. Son maçta da yenilmiştik ağlamşıtım ama olsun gördüğüm ilk final serisi ve müthiş mücadele gurur duyuyorum takımımla...
 
Tuborg deplasmanıydı galiba Jason Keep son saniyede 2 de 2 atmıştı 1 sayı farkla kazanmıştık o maçı hayal mayal hatırlıyorum ama unutmadım :)
 
Listede yeni maçlara ihtiyaç var.

Kızların Euroleague finali,
Kızların ligde şampiyon oldukları son maç,
CSKA'yi yendiğimiz unutulmaz maç,
Geçen sene şampiyon olduğumuz Banvit maci gibi maçlar artık unutulmaz maçlar arasında.

Not: Vakti zamanında konuyu açan arkadaş o kadar kötü bir Türkçe kullanmış ki ilk mesajı düzetmem bile biraz zaman aldı. :)
 
2009 Eurocupda şampiyon olduğumuz maçı hep hatırlarım
CSKA maçı zaten 50 yıl geçse unutulmaz
Bu sene bayanlarda feneri baştan sona eze eze yenip şampiyon olduğumuz final serisinin son maçı da gerçekten muazzamdı
 
Chris Herren'ın Mrsic'in canına okuduğu Türkiye Kupası maçı. CnnTürk yayınlamıştı. Hatta kupayı Efes kazanmıştı galiba finalde Halil üner'in Daçkasını yenerek. herren da büyük guarddı ama Tolbert ile Dixon arasında kaldığı için unutuldu tabi. Lyday de var ama onun tadını alamamıştık tam :/
 
Bu sene sahadamızdaki Kızılyıldız maçı da unutulmazlar arasında. Erceg orta sahadan bir basketle uzatmaya götürmüştü maçı. Sonra bir uzatmaya daha gitti. Uzatmalarda, ilk 40 dakikada pek iyi oynamayan Arroyo şov yapmıştı, çıkmadan 50 dakika oynayarak. Erceg'in de muazzam performansı vardı 32 sayı ile. Hatırlamak istemediğimiz üzücü bir olay da olmuştu maç başlamadan.
https://www.youtube.com/watch?v=aUugl2GybMI

CSKA maçı hakikaten çok güzeldi. Atmosfer olarak da çok iyiydi. Moralim bozuk olduğunda son 2 dakikasını açıp izliyorum, dikkat ağlatır!
https://www.youtube.com/watch?v=yoqARc-S3G0
 
[video=youtube;SYNqAFF1-dE]https://www.youtube.com/watch?v=SYNqAFF1-dE[/video]

Gerek sezon genelinde elde edilen başarım, gerek 14 yıl sonra gelen şampiyonluk olması, gerekse takımın tribünle bütünleşip Avrupa Kadın Basketbolu tarihinin en güzel tribünlerine tanıklık etmiş olabilmem nedeniyle Galatasaray - Fenerbahçe maçı unutulmazlarım arasına girmiştir. Türk Kadın Basketbolunun o tribünün tekrarını göreceğini sanmıyorum.

Anıl, o gün az kızmamıştım Ender Aslan´a, serinin İstanbul´a taşınmadan biteceği endişesi ile. Gerçi yaklaşık çeyrek asır sonra gelen şampiyonluğa doya doya sevinemedik, yaşayamadık o coşkuyu Gezi Parkı olayları nedeniyle.
 
Onur Abi zaten istesek o 4.maçı da kazanırdık da takım 2.yarı o kadar kasmamıştı. Yine de İpekçi'de o şampiyonluğu görmek daha anlamlı oldu. Tabi 4.maç öncesi ben pek öyle düşünmüyordum :)
 
6 oyuncuyla Fener'i yendiğimiz maç çok güzeldi. Kaçanlar, sakatlar derken zor dönemden geçiyorduk. Fener'de ise tam tersiydi durum, güllük gülistanlıkdı . Salona gidenlerin bile savaşalım yeter dediği bir gündü. Savaşmanın yanı sıra büyük karakter koyarak 92-88 maçı kazandık. Hem oyuncu performansları hem de atmosfer olarak çok iyiydi. Youtube sağolsun bu sabah hatırlamamı sağladı. Bir Sinan Güler performansı vardı ki kelimelere sığmaz. Gördüğüm en özel TBL performanslarından biriydi. Sakat sakat 40 dakika oynayarak 25 sayı, 3 asist, 4 ribaund yapmıştı.

https://www.youtube.com/watch?v=G6w5f12iMXY
 
9 sene önce bugün Ayhan Şahenk'te Fenerbahçe'yi yenmiştik... Bir zamanlar biz de derbi kazanabiliyorduk. Hem de göreve 2 gün önce gelmiş Koray Mincinözlü ile :) Sinan Erdem'de o atmosferi yakalayabilmek için 30 bin kişi falan gelmesi gerekiyor. Galatasaray tribününün son iyi dönemlerinden biriydi o sene. Salonda da tam anlamıyla bir "cimbom old boys" havası vardı, taraftarın Fenerbahçe nefreti kazandırmıştı maçı, tabi o sezonun yıldızı Hüseyin Beşok...

O değil de şu an sabah 4... Mirsad Türkcan ne yapıyordur acaba ya, karakterini :) ortaya koyduğu maçlardan biriydi yine...
 

Üst