Unutamadığınız Yabancı Oyuncularımız

İzleyebildiğim isimler arasında benim için başta Carlos Arroyo geliyor, sonra Gerald Fitch, Malik Dixon, Robert Hite, Brian Boddicker...
Gerald Fitch bende hep ayrı bir yeri var, doğru düzgün bi kadromuz olsaydı şampiyon yapabilecek bir adamdı, sonuçta Fatih Solak'la bi yere kadar :)
 
Biz Dawkins'lere yetişemedik. Bizim Galatasaray'ı takip etmeye başladığımız ilk yıllar 90'ların ortalarıydı ki, o dönem Galatasaray'ın öyle aman aman bir yabancısı var mıydı aklımda kalmamış. Basketbolu sevmeye başladığım ilk zamanlar yabancı olarak tek hatırladığım Nickerson adında bir oyuncumuzun olduğu. Levent Topsakal ve Orhun Ene'nin en iyi oyuncularımız olduğu dönemlerdi o yıllar. Sonraları Larry Stewart diye bir oyuncumuz vardı, Petruska, Lollis, Handlogten, Koch aklıma gelen diğer önemli isimler. Zaten Orhun Ene döneminden sonra Galatasaray basketbolda ciddi düşüşe geçmişti. Ene'den sonra sanırım lider oyuncu milatlarından biri de Malik Dixon'dur. O geldiği dönemden sonra Galatasaray tekrar iyi oyuncular almaya başladı. Ama bence, çok az bir süre de oynasa Galatasaray'da en efsane performansları gösteren adam David Hawkins'dir. Geldikten sonra fırtına gibi esmişti oynadığı maçlarda. Toplam faydada en önde isim Carlos Arroyo'dur yabancı olarak.
 
https://www.youtube.com/watch?v=6eXEhKQ-3kA

gozlerim doldu izlerken, yillarin nasil gectigine inanamiyor insan.

Paul Dawkins oyle bir basketbolcuydu ki Galatasarayli olmamin %30 sebebini tek basina olusturur. solak, asiri kivrak ve geriye cekilerek attigi sayilar beynime kazinmisti. basketbolu bana sevdiren dahasi sari kirmiziya baglayan adamdir Paul Dawkins. ayrica yaslaninca daha yakisikli olmus :)

videoyu mutlaka izleyin. cok keyifli bitmesin istedim izlerken.


Edit: sebebini bulamadim ama oglu mehmeti kaybetmis Dawkins :(
 
Bir Bennett Davison'ı hatırlıyorum. Bizde 1 sezon oynamıştı ve yanılmıyorsam ilk kulüp takımı da bizdik. Daha sonra Virtus Bologna, Cibona gibi takımlarda çok iyi işler çıkarmıştı.

Birde Gerald Fitch vardı içimde kalmasın. Bir maçta 3 kez parmağı kırılmasına rağmen maçı tamamlamıştı
 
basketbolu doksanlı yılların ortalarından itibaren izlemeye başladım. dolayısıyla orhun ene yi çok severdim. herne kadar yabancı oyuncu postu olsa da adını geçmeden yapamıycam.tam bir beyefendi ve takım içi maestroydu. üçlükleri çok temizdi.2000 li yıllarda ise saf skorer olarak gerald fitch i tek geçerim,her nekadar takım oyunına çok uymasada isteği zaman skor yapan tam bir sayı makinesiydi.jamon gordon ise çok yönlü combo guard olarak hangi takımda izlesem bizdeki yılları gelirdi aklıma. robert hite ın ise dikey zıplamasını hala unutamıyorum.
 
Herkese merhabalar, bu foruma ilk mesajim.

Benim unutamadigim yegane oyuncumuz Pat Durham. Muthis bir 4 numaraydi. Pat, benim izledigim, Galatasaray'a gelmis en komple oyunculardan biriydi. Saniyorum 1998-99 sezonu olmasi lazim. Orhun Ene, Ersin Gorkem vs vardi takimda.
 
Lindsay Whalen..

Dönemin yönetici bozuntularının saçmalıkları, beceriksizlikleri yüzünden izlemeye doyamadan kaybetmiştik. Kadın basketbolunda gördüğüm en iyi oyun kuruculardan biriydi. Çok yazık oldu. Hâlâ içimde ukdedir.
 

Üst