WIMBLEDON 2021

Geçmişinde dünya savaşları dışında aralıksız organize edilen dünyanın en eski tenis turnuvası Wimbledon, geçen sene Covid-19 nedeniyle yapılamamıştı. 2019'daki son Erkekler Finali ise FEDERER-DJOKOVIC arasında tarihe geçen bir maça sahne olmuş ve FEDERER'in kendi servisinde şampiyonluk puanları attığı maçı DJOKOVIC döndürüp şampiyon olmuştu. Bu seneki turnuvaya da bu ikili favori giriyor ama bu sefer DJOKOVIC çok daha önde. NADAL'ın ise katılmadığı turnuvada son Roland Garros'u NADAL'ı da yarı finalde yenip kazanan DJOKOVIC "yenilmez" modunu fazalsıyla açmış şekilde son zamanlarda.

Kadınlarda ise son 16'da şu anda KERBER dışında tüm eski şampiyonlar elenmiş durumda. Yine sürpriz bir şampiyona açık gözüküyor. Maçları TRTSpor'un yanı sıra S Sport ve Sport Plus da veriyor.
 
Djokovic çok çalışkan bir adam. Kendine hedefler koyuyor ve ona ulaşmak için sıfır iltimasla tam konsantre kilitleniyor. Fizik olarak da her zaman hızlı ve atlet oldu.
 
Djokovic her zaman favorim ama Nadal ve Federer daha çok seviliyor onlar hala önde. Ama aralarında sanırım 2 yaş fark var. Djokovic onları geçebilir. Zamanla belli olur zaten ama Djokovic epey formda bu sene. 3 kere yenildi sadece yanılmıyorsam. Federer- Djokovic finali enfes olur.
 
Djokovic kendimi bildim bileli formda. Nadal'a 2005'li yıllarda jogabonito'nun sitesinde gördüğümden beri tavım; teniste onu tutarım. Federer de yaşayan bir efsane, onu da çok seviyorum. Ama Djokovic gerçeği var. Şartlar ne olursa olsun her zaman kazanıyor. Tam bir winner, kazanmaya abone olmuş. Bana biraz Ronaldo'yu veya Lebron'u hatırlatıyor onun bu çalışma prensipleri. En ölü hali bile final yapar. Zamanında çok takip ederdim tenisi; Nadal ile olan maçlarında çok strese sokardı beni. Çok iyi oynayıp Nadal'ı elerdi.
 

Üst