• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

WNBA 2011 Sezonu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:37
Augustus yumuşak oyuncudur!:D

Ceyhun hoca sezon başlarken bunu söylemişti.Yazık,çok yazık.Bu takımdaki ikinci yılı hangi oyuncuya bir gram katkıda bulundu?Takım olarak ne artımız var geldiği yıla göre?Bu takıma ne katmış?

HİÇ!

WNBA de sistem diye bişey yok...Buyuk oyuncular çerçevesinde oynanan oyun var...Kafamı yormuyorum...Alan potaya gidiyor...Hepsi aynı hemen hemen..Mesela Augustus Burada alıp gidemiyordu çembere ama orada gidebılıyor...Savunma yok denecek kadar az.Angel burada 3 kişiin içine dalıyor orada 2 li sıkıştırma bile az oluyor ki 3 kişinın içine dalsın.Taurasi de öyle maçtan maça oyunu hiç forse etmedi buradaki gibi.Driplink üzeri şut atıyor sadece.Bazen de 3 luk...

Uzunlarda öyle itekleme yok kaktırmaca yok.Fowles yorulmadan maçı bıtırıyor 25 sayı atıyor mesela.Burada Matoviç ile güreş tutuyorlardı o kadar diyebılırım yani...WNBA çok zevksiz..

Berkan sen de bu tarz yazıların aslı/astarı olmadığından dolayı cevap verilmediğinde bizim o duruma düştüğümüzün farkına varmalısın. Sen aldığın cezayı, Ceyhun hocayı -yalnızca- basketbol doğruları üzerinden eleştirip, ceza aldığını düşünüyorsan sana bir şey diyemem zaten, gerek yok. Hocayla ne aram iyi, ne onu tanıyorum ne de muhabbetim var, bunun da altını çok net çiziyorum. Benim olaya objektif bakışımı o bile engelemez, ki ben kaç kere eleştirdim koçu. Aynı şeyleri tekrarlayıp söylüyorsunuz, bıkkınlık geldi artık.

Özelden devam edin o zaman Arca. Görkem Bey 2-3 cümle kurmuş sen ilk cümledeki ilk parçayı görüp hemen yok öyle bişey vs diyorsun. Böylece olay daha da gözönünde oluyor. İki hafta önce keyfinize göre ceza verip sonra saygısızlık yaptığınız içindi o cezalar demek komik oluyor Arca. Yönetimde olduğun için bunları göremeyebilirsin ama özellikle Ceyhun Hocaya karşı aşırı kollamacı bir yapısı var bu forumun.

Hocaya gelirsek yapacağım yorumlar ceza almama sebep olacak. Aynı şeyi söylemekten bıkmayacağım. Augustus için yalan yanlış şeyler söyleyip, taraftara Augustusu kötülemesi ve bunu hiç etik olmayan şekilde yapması Ceyhun Hoca'yı gözümde bitirmiştir. Takıma kattığı en ufak birşey görememekle beraber yaptığı bu açıklama da Galatasaray'a yakışmadığını göstermektedir. Bir yerde Oktay Mahmudi bir yerde taraftar baskısından korkup oyuncusuna iftiralar atan Ceyhun Yıldızoğlu. Yakındır Ceyhun Yıldızoğlu istifa topiclerinin açılması ve forumdaki çoğu insanın sabrının taşması.

Augustusun final serisindeki performansı için de ne desem siliniyor zaten. Sadece şut odaklı oynuyor denen kız takımının en fazla ribaund alan en fazla asist yapan, top çalan oyuncularından biri hatta birincisi oluyor. Yıldızoğlu inşallah izliyordur final serisini.

Taurasi gelmiş geçmiş en iyi olabilir ama şuan dünyanın en formda iki oyuncu Augustus ve Angel'dır. Biri Fenerbahçe'de diğeri ise hocamızın takım kurmasını engellediği için, ribaund alamadığı, top çalıp fast break atamadığı (!) için takımdan gönderildi. Çünkü Augustus takım içinde yıldız olan bir oyuncu, belli bir sistem içinde ama bizim hocamızın sistemi olmadığı için takım kuramıyor Augustusla.

Ayrıca milli takıımdaki başarıyı Ceyhun Hocaya mal etmek de kendimizi kandırmaktır. Milli takımda da sistemsizlik vardı ama Birsel sağolsun, çok güzel yönlendiriyordu takımı.

Neyse WNBA konusuna gelirsek bu gece Seimone'un MVP olduğu gece olacak inşallah.

Burada görüyorumki bazı insanlar hocaya karşı eleştiriyi geçtim bir hışım, nefret içindeler.Yakışmıyor. Hoca geçen seneki ve Avrupa Şampiyonasındaki performansıyla bu senede takımda kalmayı haketmiştir.Oyuncu seçimleride onu bağlar zira takımın başındaki isim odur. Günahıda sevabıda ona aittir.

Burada görüyorumki bazı insanlar hocaya karşı eleştiriyi geçtim bir hışım, nefret içindeler.Yakışmıyor. Hoca geçen seneki ve Avrupa Şampiyonasındaki performansıyla bu senede takımda kalmayı haketmiştir.Oyuncu seçimleride onu bağlar zira takımın başındaki isim odur. Günahıda sevabıda ona aittir.

Mert abi geçen sene hoca ne yapmış da kalmayı haketmiştir? Oyuncu seçimleri onu bağlar demek nedir? Geçen sene de ona bağlıydı ne oldu? Geçen sene Nihan neden alındı bu sene Sariye neden alındı? Bütçemize yazık oluyor, bu bütçeyi kaldıramıyor hoca.

Mert abi geçen sene hoca ne yapmış da kalmayı haketmiştir? Oyuncu seçimleri onu bağlar demek nedir? Geçen sene de ona bağlıydı ne oldu? Geçen sene Nihan neden alındı bu sene Sariye neden alındı? Bütçemize yazık oluyor, bu bütçeyi kaldıramıyor hoca.

Avrupa ikincisi olan takımın hocası, ligde de hakem rezaleti olmsaydı şampiyon olan takımın hocası olacaktı. Ve bu kıstaslar bana göre yeterli bir seneyi daha hakediyor kesinlikle. Belki sezon sonunda tekrar bu kararım değişir ama şimdilik böyle.

Evet bu gece 3.maç var, Augustus'u bu gece şampiyon görebileceğiz inşallah.
Ceyhun hoca için ne dense boş artık. Takımımızın başında, takımın kapasitesi de ortada. Kaderini kendi belirleyecek.

Murat Murathanoğlu-İhsan Bayülken moduna gireyim mi

SEIMONE AUGUSTUS SEIMONE AUGUSTUS KAZANDIIIIK KAZANDIIIIK SEIMONE AUGUSTUS SEIMONE AUGUSTUS KAZANDIIIIK KAZANDIIIIK :):)

Tebrikler Mone sen bunu çoktan haketmiştin..

sonuna kadar haketmişti. Seimone Augustus...MVP

Seimoneeeeeeeeeee Augustusssssssssssss !!!!!!!! Augustus'u tartışanlara derin bir sessizlik çekiyorum MVP diyorum.

Winner değil diyenleri alalım buralara. :)
Çok yakıştı çok. Sonuna kadar da haketti, ilk oldu son olmayacak. Önümüzdeki sene de aynı sevinci yaşatır bizlere inşallah.

seimone-augustus-trophies-JDG.jpg

Winner değil, ribaund alamıyor, sadece hücumu var, top çalamıyor vs yalanlarına cevabını sahada verdiğin için çok teşekkürler Mone. Şimdi daha da çok anacağız seni takımdan koparanları.

Ayrıca dün Angel'a yaptığı savunmayı da esgeçmeyelim. Son 2 dk dışında harika savunma ile durdurdu Angel'ı ve maçı getirdi. Maç sonunda onun gözünden düşen her damla yaşadığı o zor döneme karşı da verilmiş cevaptı. Finaldeki istatistiği verirsek; 24.7 sayı, 5.7 ribound, 4.7 asist (% 58 İki sayı, %75 üç sayılık atış yüzdeleri) ;)

Büyük bir azmin zaferidir bu. Sakatlıklar, rahatsızlıklar, hastalıklar... Sonunda gelen şampiyonluk. 3-4 sene damgasını vuracak WNBA'ye...

Sene sonunda da Diana yerine Seimone olsaydı keşke ile başlayan cümleler göreceğiz forumda. Böyle yüksek kalitede takım oyuncusu bulmamız imkansız. Sistemsiz, bireysellik manyağı olan bir takım kurduk ve başarılı olma ihtimalimiz yok.

Helal olsun sana MVP!

Minnesota'yı ve Augustus'u tebrik ederim.Angel'ı ve Atlanta'yı istiyordum ama olmadı.Atlanta seyircisi ve hakemler sınıfta kaldı son 2 dakika haric seyirci uyku modundaydı oysa Target Center'da seyirci hem takımı hem de hakemleri baskı altına aldı.Hakemler ozellikle 2. macı katlettiler.Atlanta kocu da en kritik yerlerde uzun sure Angel'ı oynatmayarak buyuk kumar oynadı ve kaybetti.İzi Castro turnuvanın en berbat oyuncusuydu takımını resmen yaktı.Diana Taurasi ve Semione Augustus arasında ise secim yapmak zorunda olsam benim tercihim her zaman Taurasi olur.Taurasi sadece sayı da atmaz assist de yapar cok buyuk bir oyuncu Augustus da iyi bir oyuncu ve ondan daha genc ama bana Taurasi daha guven veriyor ve winner denince benim aklıma ilk o geliyor.

Taurasi sadece sayı da atmaz assist de yapar cok buyuk bir oyuncu

Augustus sadece sayı atıyor değil mi? Keşke maçları izlerken Augustusun takımı nasıl yönlendirdiğini ve oyunu her yönüyle oynadığını görseydiniz. Playofflarda her istatistiği Taurasiden daha iyidir ayrıca, asist yapan Taurasinin playoff asist ortalaması 2 küsür, şut yüzde %39, üçlük yüzdesi %28.

Diğer dediklerinize birşey diyemem, sizin yorumunuz çünkü ama Taurasi sadece sayı atmaz diyerek Seimone'un sadece sayı attığını ima ettiğiniz için ve bu bir yorum değil yanlış bir bilgi olduğu için düzeltmek istedim.

Ayrıca Dinamo Kursk maçını ve dolayısıyla Augustusun bir kupa kazandırdığını unutup winner olmadığını düşününler bu serideki 2. maçı unutmaz inşallah. Augustus ilk kaliteli kadroyla şampiyonluğa ulaştı, Diana ise Penny'li, Dupree'li kadroyla süpürülüp gitti, Winner Diana hep takımının en skoreri olurken berbat şut yüzdesi yüzünden takımının süpürülmesindeki tek etkendi. Bunu göremeyen gözler Dianaya takım arkadaşları yardım etmedi diyor ya diyecek bişi bulamayıyorum. %39 iki sayı %29 üç sayı atıp takımının elenmesine neden olmuştur Diana. Bizim için iyi oldu tabi Cumbaba için dinlenmiş oldu.

Aslında boyle anlasılacagını tahmin de ediyordum bunu yazarken Augustus asist yapmaz,oyunu yonlendirmez diye dusunmedim sadece Taurasi sadece sut atar,takım dengesini bozar seklinde yorumlar vardı ben de sadece sayı atmaz,asist de yapar anlamında soylemistim.Augustus Diana'yı gecebilir de gecemeyebilir de ama Taurasi su anda bana gore en buyuk oyuncudur kariyerleri bittiginde o zaman daha net yorum yapılır zaten

Penny-Dupree mükemmel oynadı,mesela Penny 7 sayı ortalaması %33 yüzdeyle oynarken Maya Moore'un savunmasında da harikaydı!Dupree napsın ki Taurasi böyle oynarken kız atmış 10 sayıyı Taj Mcwilliams 20 sayı civarı atıyosa Dupree'nin suçu ne ki burada?Diana ona yardım etse Dupree bu durumlara düşmezdi yazıklar olsun dana Diana. Takımın guardı süper yılların tecrübesi Johnson onla utanmadan Whalen'i nasıl kıyaslayalım Whalen kimdir ki? Johnson atmış 5,5 sayı şut yüzdesi de %22 ben nabayım daha koç demiş ki 27 dakika süre almış çünkü iyi oynuyor kadın. Koç desen harika tercihler yapıyor Braxton'ı yollamış takımdaki tek kalın pivotu ne ihtiyaç var ki o takımda Taurasi var bırakın rakip pivotlar 25 atsın benim takımım 90 yesin ama Taurasi var çıkar 91 atmamız lazım onunla beraber, takımın savunma filan iyi durumda yani Phoneix'te ama Taurasi atamıyor koçun beklediği 90 sayı civarı yeme hedefine ulaşmış durumda olmasına rağmen takım. Taurasi %45 şut yüzdesiyle 22 sayı ortalama ile oynamış sadece normalde 35 sayı ortalama ile oynaması lazımdı takım bunu bekliyordu ondan yüzdesi de 60 olmalıydı.

Tebrikler Seimone Augustus, kadın basketbolunda en sevdiğim kadınsın ama bu tarz adamlar sağolsun soğutuyorlar seni bizden...

Geçmişte bu sayfada Seimone'a yapılan acımasız eleştirilere bakmadan herkesin bu sene gördüğü ve bildiği üzere maç başı 20 top kullanmadan duramayan Taurasi'nin takıma zarar verebileceğini söylemek suçsa bir şey demiyorum. Kaldı ki başımızda Taurasi'ye laf geçiremeyecek ve ipleri tamamen onun eline bırakan bir koçumuz var, Allah bize sabır versin.

Bir arkadaş Taurasi'nin başarılarını yazmıştı sanırım, biz de Seimone'u yazalım o zaman. WNBA'de toplamda 2 şampiyonluğu ve 1 MVP ödülü bulunan Taurasi'yi başarı anlamında önümüzdeki sene geçeceğimize de şüphemiz yok zaten. Sapına hak ederek WNBA'in son MVP'si olduğu üzere Seimone Augustus bu oyunun şuan için en iyisi, gelecekte de bunu perçinleyecektir.

Seimone Augustus

1 Olimpiyat Altın Madalyası '08
1 Dünya Şampiyonluğu '10
1 Eurocup Şampiyonluğu '08
1 Wnba Şampiyonluğu '11
3x WNBA All-Star
1 Wnba Final Mvp'si '11

Devamı için seneye www.wnba.com ...

maç başı 20 top kullanmadan duramayan Taurasi'nin takıma zarar verebileceğini söylemek suçsa bir şey demiyorum. Kaldı ki başımızda Taurasi'ye laf geçiremeyecek ve ipleri tamamen onun eline bırakan bir koçumuz var, Allah bize sabır versin.

İşte basketbola bakışın bu kadar basit. Minnesota sanki Phoneix kadar hızlı oynayan ve possesion sayısı fazla olan bir takım, Taurasi burada oynasa sanki 20 top kullanacaktı kafasına silah mı dayadılar onun? En basit örnek Minnesota son maç 61 top kullanmış, Seimone 12 top kullanmış her 5 topun 1'ini kullanmış.Taurasi ise son Minnesota maçında takımının kullandığı 76 topun 18ini kullanmış her 9 topta 2 top gibi bişe ediyor bu ki yanlarındaki oyuncuları düşündüğümüzde gayet doğal. Phoneix'te Seimone olsa onun da top kullanma sayısı artardı, aynı şekilde Minnesota'da Diana olsa onun da sayısı düşerdi çünkü takımın kullandığı top sayısı yaklaşık 14-15 top kadar değişiyor sistemleri çok farklı neyse sen öyle düşünmeye devam et.

Seimone ve Diana'nın kullandığı top miktarları, aynı maç sayılarını kıstas aldım.

İlk tur ve ikinci tur; Seimone 85 top kullanmış, Diana 83.

Seimone'nin ilk beşinde ne kadar değerli oyuncuların olduğunu herkes kabul etmiş çok şükür, bir de Diana'nın kadrosunu biliyoruz.

O kadar laf edildi, o kadar ona karşı sevgimiz soğudu ki, Seimone'nin bu olağanüstü performansını kutlayamıyoruz, neyse artık.

Seimone ve Diana'nın kullandığı top miktarları, aynı maç sayılarını kıstas aldım.

İlk tur ve ikinci tur; Seimone 85 top kullanmış, Diana 83.

Seimone'nin ilk beşinde ne kadar değerli oyuncuların olduğunu herkes kabul etmiş çok şükür, bir de Diana'nın kadrosunu biliyoruz.

O kadar laf edildi, o kadar ona karşı sevgimiz soğudu ki, Seimone'nin bu olağanüstü performansını kutlayamıyoruz, neyse artık.

Arca Diananın kadrosunu biliyoruz ne demek? Fianl serisinde Whalen, Taj, Moore ne oynadı mesela finallerde? Phoenix'in kadrosu da kağıt üstünde Lynx kadar iyidir. Ama takım olamamak böyle birşey işte. Lynx= Galatasaray, Phoenix= Efes Pilsen (geçen seneki).

Ayrıca birileri bir şey diyor diye birinden soğuyorsan, nasıl bir sevgidir bu ?

Geri