Yalnız Aslan / KAAN KURAL 10.04.2005

Yalnız aslan

Jason Keep sezon bitip Amerika'ya döndüğü zaman Türkiye'de geçirdiği yarım sezonu arkadaşlarına anlatacak. Sanırım o sohbetler sırasında kimsenin kendisine inanmayacağını düşünmüş olmalı ki hemen yaşananları kayıt etmek istedi. 27. dakikada tribünlerin boşaltılma kararı üzerine dışarı çıkmak istemeyen G.Saray seyircisi polisle çatışırken, Keep hızla sahadan çıkıp soyunma odasına yöneldi. Hemen geri gelerek elindeki görüntü kaydetme özelliği olan cep telefonuyla olayları uzun süre çekti. Sanki UFO gördüğü ama arkadaşlarına anlatırken kendisini deli sanmasınlar diye somut kanıt arayan biri gibiydi. Yanına gelen takım arkadaşı Umut Tınay onu gülümseyerek izleyip "boşver" der gibisinden bir hareket yaptı. Biz Türkler uzay üssünde yaşadığımız için UFO görmeye çok alıştık galiba. Keep ne yazık ki salonda maçın kalan bölümünü oynamak zorunda olduğu için salonun dışında iyice kızmış G.Saray taraftarının polisle girdiği çatışma ve park halindeki otomobillere yaptıklarını görüntü arşivine ekleyemedi.
Maç sonrası G.Saray Başkan Yardımcısı Turgay Kıran, "Sahaya sadece 3-4 tane pet şişe atıldı. Diğer salonlarda bunlardan daha beteri oluyor ama sadece bizim seyircimiz dışarı çıkarılıyor. Olayların hepsinin sorumlusu bu kararı veren hakemlerdir" dedi.
Haklı olduğu bir taraf var elbette. Gerçekten de başka sahalarda daha beterleri oldu. Ancak sayın Kıran'ın atladığı önemli bir konu var. Hatanın tekrarı bunu meşru kılmaz. Eğer hatalı bir hakem varsa bu diğer maçlarda iş çığrından çıkana kadar salonları boşaltmayanlardı. Ayrıca sahaya atılanlar sadece 3-4 pet şişe ile kalmadı. Ses bombaları, ayran kutuları (bir tanesi F.Bahçe Koçu Aydın Örs'e isabet etti), cepte taşınabilen her türlü madeni para, çakmak, kalem vs ve nihayet bir cam şişe de vardı. Spor yapılan ortama direkt yapılan bu müdaheleler karşısında oldukça otoriter olduğu bilinen hakem Engin Kennerman ve saha komiseri Ömer Ozan önce tribünleri uyardılar. Daha sonra soyunma odasına gittiler ve anonsla olayların tekrarı halinde tribünlerin boşaltılacağı uyarısında bulundular. Olaylar yine tekrar ettiğinde salon boşaltılacakken yeniden ikna edildiler ama uyarıyı tekrarladılar. Son olarak 27. dakikada bir hücum faul düdüğünden sonra sahaya uçan 4-5 pet şişeyi görünce salonun boşaltılmasına karar verdiler. Umarız bu karar bir emsal teşkil eder. Çünkü salonlarda sayın Kıran'ın da belirttiği gibi "daha beterleri" de olmaya başladı ve terör gün geçtikçe tırmanıyor.
Maçtan da biraz bahsetmek gerekli ama iki takım arasında güç farkı o kadar büyüktü ki sahada beklenmedik hiçbir şey olmadı. Altı çizilmesi gereken en önemli olay çok iyi bir gününde olan Marc Salyers'ın 27 sayı, 14 ribaunt, 7 asist üreterek Türkiye'deki en iyi maçını çıkarmasıydı. Rasim de 5/7 üçlük isabeti ve 16 sayıyla kendine eşlik etti. Oyun sistemi üç sayılık atışların üzerine kurulu, çok iyi şutörlere sahip F.Bahçe'ye karşı uzun süre alan savunması deneyen G.Saray 15/30 üçlük yiyerek bu tercihinin bedelini 90-63'lük farklı yenilgi ile aldı.
Maç sonrası G.Saray Basketbol Şube Sorumlusu Derya Daşdelenler'in demeci aslında bu takımın neden içinde bulunduğu duruma düştüğünü çok iyi anlatıyordu:: "Federasyon Başkanı Turgay Demirel seçim döneminde sürekli peşimden koşuyordu. Şimdi 15 gündür randevu almaya çalışıyorum, kendisine ulaşamıyorum" diyordu Daşdelenler. Federasyon Başkanı'yla bile görüşemeyen bir şube sorumlusu. G.Saray basketbol şubesinin nasıl bir acz içinde olduğunu, ne kadar küçüldüğünü bundan iyi ne gözler önüne serebilir ki.

Kaan KURAL
10.04.2005
 
Gerçek Galatasaray' lı olduğunu artık sağır sultanın dahi bildiği sevgili Kaan KURAL ne güzel de yazmış. Herhangi bir kişisel hakaret içermeyen bu yazısı bile bizim iş-bilir !!! yöneticilerimizi delirtmiş. Kendisini arayıp durmuşlar.

Bütün bunları duyup da şoka girmemek elde değil. Ahh pek saygıdeğer yöneticilerimiz bugüne kadar nerdeydiniz? Bayan takımımızın küme düşeceği aylar önce belliydi, nerdeydiniz? Erkek takımımızın durumu yine aylar önce belliydi, nerdeydiniz? Bizler burada artık 1. ligi bırakıp Play-Out rakiplerimizi analiz etmeye başladığımızda nerdeydiniz?
Yöneticilik bu kadar mı kolay? Eğer sizlerin yöneticilikten anladığınız buysa, çekilin artık da iş yapacak insanlar o koltuklara otursunlar.

Sn. Taşdelenler; zaten "Turgay DEMİREL' e ulaşamıyorum" açıklamasıyla kendisini yerin dibine sokmuştur. Ben bu halimle bırakın telefonu, maille bile Turgay DEMİREL' e ulaşabiliyorken , koskoca Galatasaray Basketbol Şube Sorumlusu' nun demecine bakınız . Ne kadar talihsiz ve sevgili Kaan' ın yazdığı gibi ne kadar büyük bir acizlik .

Tabi bir de Sn. Turgay KIRAN gerçeği var ki o daha beter. Bırakın şube sorumlusu olmayı çok büyük bir camianın 2. Başkanı sıfatıyla koltuğa oturmuşsunuz. Tamam açıklamaları mantıklı olabilir ama bugüne kadar nerdeysiniz Sn. Başkanım? Tutturmuşuz hakemler de hakemler ... Aylarca o koltukta basketbol şubesi adına ne yaptınız da hakemler size sempati duysun? Sezon içinde kaç karşılaşmayı bizzat canlı izlediniz, kaç karşılaşmada takımın sahipsiz olmadığını gösterdiniz ...

Galatasaray taraftarı aptal değildir Sn. Kıran , olanları hepimiz görüyoruz yaşıyoruz. Burası Çemişgezek Spor değil, anlamak biraz zaman aldı sanırım ....

Bundan büyük başarısızlık mı olur? Basketbolda her iki takımımız da küme düşebilir (zaten biri düştü) , futbolda bırakın şampiyonluğu, şampiyonlar ligine dahi katılmak zora girdi. Başarısızlığınızı kabul etmeniz için futbol takımı da mı küme düşmek zorunda?
 
Bana kalırsa bazı şeyler biraz yanlış anlaşılmış,
İfadeler doğru , ama duyulanlar eksık duyulmus, eksık yazılmıs belkıde yanlış anlaşılmış.

Gerek Turgay Kıran, gerekse Derya Taşdelenler bu demeçleri verirken bizzat yanlarındaydım.

Derya Taşdelenler bu beyanatı verirken sadece bahsedilenleri söylemedi.

Fb - Gs maçının önemli bir maç olduğunu, bir takım hadiselerin çıkması açısında oldukça potansiyel bir karşılaşma olduğunu belirtti,
Federasyon başkanının, fb klubu başkanı ile avrupada fb nin oynadığı maçlara gidip o maçları seyrettiğini söyledi, ama böyle bir maça ne kendisinin ne de federasyonundan hiç kimsenin gelmediğini, hatta bırakın bu maça gelmeyi, seçim zamanı her gün peşimizden koştuğu halde, son yirmi gün , her gun iki üç kere aranmasına rağmen bana bir randevu bile veremedi şeklinde konuştu.

Turgay Kıran a gelince, hakemler bu kararı vererek neyi halettiler, neye hizmet etiler,

Maç diğer basketbol maçlarında yaşanan benzer sahneler yaşanarak oynanıyordu, ve bundan önceki derbilere oranla da çok temiz geçiyordu,
Hakemler ben ce iki üç şişe atıldı diye sahayı boşaltma kararı alırken, bazı sorumlulukları hesap ettilermi acaba,

Tribünler boşaltılırken, arbede yaşanacağını, seyizcilerin polisle karşı karşıya getirilip, istenmeyen olaylara sebebiyet verileceğini hakemlere defalarca anlatmamıza rağmen, kendilerini ikna edemedik, ama şu an aldığımız haberler göre taraftarlarımızın çoğu hastahanelerdeymiş, bunun sorumluluğunu kimler alacak üstüne, bu kadar nedenle seyirci boşaltılıyorsa ve bu uygulama da adil olarak uygulanırsa Türkiye de hiç bir basketbol maçı seyircili oynanamaz dedi.

Bence bu sene hermaçta uygulanan senaryolar farklı şekilde bu maçımızda da uygulandı.

Hiç kimse inkar edemez,
Fb bizden daha kaliteli bir kadroya sahip,
Daha az stresliydiler, ve daha rahat oynadılar,
Hocaları bizi çok çabuk çözdü , önlemler aldı, biz bu durumdan kurtulacak önlemleri alamadık.
Daha önceki maçlarda vasat görüntüler çizen bazı fb li oyuncular, gerekli önlemleri alamadığımız için çok ekstra oynadılar,
7 - 8 tane pivot getirip, içlerinden doğru dürüst bir tane bulamazken,fb nin ilk denemesinde nasıl bir adam getirdiğini de hep beraber gördük,

Ama bütün bunlar, en ufak bir olayda sahanın ortasına fırlayıp, bench e geri dönmeyen ( ki panathinaikos bile bu yolu seçmedi) fb kadrosu na uyarak hakemlerin işi tesadüflere bıakmayıp bizi infaz etmelerini gerektirmiyordu,

Bizim suç işlediğimiz inkar edilemez, suç olan yerde ceza da olacaktır, ama suç da her yerde suç tur, ve heryerde de aynı suç aynı ceza ile cezalandırılmalıdır. Aksi takdirde, çifte standart ya da planlı program olur.

Ben Haldun Alagaş da kaç maç hatırlıyorum, 300 fb li taraftar 30 - 40 bizim taraftar, maç başlar 3 dakıka sonra bizim taraftarlar dışarı, Bu saraçoğlunda da öyle,

Ya kız maçı oynadık, 10 tane fb li taraftar vardı, erkek maçı oynadık belki 10 bile değillerdi,
El hareketi ile sözle, onu bunu atarak sürekli tahrik edildik, bir kişi dışarı mı çıkartıldı, aydın örs e atılan ayran şişesi nereden geldi, son atılanlar öncesi, rasim başağın sağ elini orta parmağı kime doğru sallanıyordu.

Beyler tamam da, bazı şeyleri eleştirirken, en azından başkanımız gibi feer pley i ön planda tutmayalım artık bazı gerçekleri kavrayalım.
 
Nasıl da güzel yazılmış ince yazılar ...100. yıl diyip futbola yönelen sonra bayanlarımızın durumundan sonra aaa neler oluyo acaba diyip sorumluluklarını,uğraşlarını geçte olsa hatırlamaya çalışan sevgili yöneticilerimizin bu durumlarına ne denilebilirki.... :roll: :?
Şimdi futbol da da şampiyonluk gitti gibi bakalım neler denicek ,ne gibi açıklamalarda bulunup kendilerini kandırıcaklar.....
 
pnr' Alıntı:
Şimdi futbol da da şampiyonluk gitti gibi bakalım neler denicek ,ne gibi açıklamalarda bulunup kendilerini kandırıcaklar.....

Amatör branşlar dibe vurdu gözbebeği futbol fısladı ama dur daha seyrantepe var, stad var borçların ödenmesi var önümüzdeki 7 sene içinde alınacak 7 lig şampiyonluğu ve en az 1 şampiyonlar ligi kupası var, 1 milyon Çinliye satılacak formalar var... CAnaydın yönetiminde vaadler ve projeler tükenmez. Biri fıslar diğeri üretilir. TAmamlanan ya da yol alınan bir proje var mı ben hatırlamıyorum.

Hem bizim 100. yılımız seneyeydi değil mi?

Kaan Kural'ın yazısında özellikle son paragraftaki görüşleri zaten bu forumda bizler de dile getirdik. Sadece CAnaydın değil yönetimin her kademesinde beceriksizlik diz boyu. Sanki özenle araştırıp özellikle bir işi beceremeyen adamları toplamışlar..
 

Üst