Yeni Koç Kim Olmalı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Önce Kunter, şimdi Mahmuti. Anlaşma 1.5 yıllık olursa seneye de elle tutulur bir başarı beklemeyin. Mahmuti'nin takımı mücadele eder, arada 1-2 göze hoş gelen maç oynar, ancak asla kafaya oynayamaz ya da kupa vadetmez. Play off'ta kendisinden daha düşük bütçeli takıma elenir, gider. Sonra siz de '' aaaa neden böyle oldu?'' dersiniz.

Zamanında Ataman'ın gitmesini istemiyor olmamın sebebi takımın seviyesinin buralara düşeceğini bildiğim içindi. Resmen basketbol takımı orta çağa geri döndü. Her ne kadar kötü bir yıl geçirmiş de olsa defalarca kez ortaya koyduğu potansiyeli ve Galatasaray'ın basketbola yaptığı yatırımı yukarıya çeken bir yapısı vardı. Sonuçta mevcut yönetimin ondan daha iyisini getiremeyeceğini de biliyordum. Ataman'ın olduğu 5 yılda hep hayal kurardık. Bir kısmı oldu. Bir kısmı olmadı. Bu arkadaşlarla hayal bile kurulmuyor.

Tabi o zaman Atamansporlu ilan edilmiştim. İşin enteresan tarafı beni Atamansporlu ilan eden büyük Galatasaraylılar'ın bir kısmı foruma dahi yazmıyor. O kadar ümidü kesmişler takımdan.

4 milyon dolar bütçe ile hangi kupayı almayı düşünüyorsunuz onu da bir yazsanız fena olmayacaktı.
 
Mahmudi'nin gelmesine sevindim aslında (gerçi kesinleşmeden inanmam). Bir tarafta ölüm var, diğer tarafta sıtma. Haliyle sıtmaya razı oluyor insan (Otay Hoca gözümde o kadar düşük değil, biraz abartılı örnek kabul ediyorum). Bu sene kümede kalalım yeter. Ben takımdan bir şey beklemiyorum. Popovic gelse şu takım play-off seviyesinin önüne geçemez. Bu net bir şekilde görülüyor.
Bu kadro Oktay Hoca'nın sistemine oldukça ters. O yüzden bu sene kümede tutar, belki play-off potasına gireriz o kadar. Ama Oktay Hocada uzun vadeli bir başarı sağlanmayacağını da biliyorum. Oynattığı basketbol oldukça demode artık. Bütçe de düşük. Son geldiği günden bugüne çok şeyde değişti. Bir FB gerçeği var, yabancı sayısı 6'ya çıktı. Kendini koçluk yapmadığı dönemde ne kadar geliştirdi bilmiyorum. Umarım ben ve benim gibi düşünenleri yanıltır.
 
Oktay Mahmuti yönetimden ciddi, planlı bir yapı ve özellikle ödemeler konusunda düzen istemiş. Bu yönetimin bunları sağlayabileceğine inanmıyorum.

Saygılar.
 
4 milyon dolar bütçe ile hangi kupayı almayı düşünüyorsunuz onu da bir yazsanız fena olmayacaktı.


İyi ya işte 4 milyon dolarla kupa alınamayacağını Ataman da biliyor ve onun için yönetimi baskı altına alıyordu. Bütçeyi 5.5 milyon dolar civarına çekiyordu. Yönetim reddettiğinde çıkıp basın önünde konuşuyor, yönetimi taraftarın önüne atıyor ve bütçeyi artırıyordu. Kısacası küçülmeyi isteyen Galatasaray yönetimine direnen tek kişiydi.

Bu işin sonunda hangi kupanın geldiğini yazmayayım isterseniz, tahmin etmişsinizdir. Malum müzemizde 25 yıldır çok kupa yok
 
Tartışmanıza müdahil olmak istemem ama Kunter kalsaydı küme bile düşebilirdik bence, play-off'u filan geçiyorum.

Hala düşebiliriz... Kunterin enkazını toplamak için Mahmudi'nin (başka biri de olabilirdi) elinde sihirli değnek olduğunu zannediyorsanız çok yanılıyorsunuz. Bu vurdum duymaz ABD'li skorer dolu olan kadroya mücadele aşılayabileceğini düşünüyorsanız daha çok yanılıyorsunuz...

Bu sene ligde kalalım, play off olursa başarıdır. Ha seneye Kunter kalsaydı, ligde takımı tutabilirse eğer bu seneki transfer hatalarını yapmaz, 8.liğe oynardık. 8.lik ile tatmin olacak taraftarlar var aramızda nasıl olsa...
 
Ömer Yalçınkaya, Mahmuti'nin gelmemesi için kendi kafasınca bir hareketler peşinde. Çünkü Oktay Mahmuti kendisi gibi vasıfsız, beceriksiz ve oyuncuların saygı duyup sevmediği biriyle çalışmak istemiyor.

Saygılar.
 
Ömer Yalçınkaya, Mahmuti'nin gelmemesi için kendi kafasınca bir hareketler peşinde. Çünkü Oktay Mahmuti kendisi gibi vasıfsız, beceriksiz ve oyuncuların saygı duyup sevmediği biriyle çalışmak istemiyor.

Saygılar.
Ömer Yalçınkaya bu göreve kim tarafından getirildi..? Murat Özyer mi..? ve Oktay Mahmuti görevdeyken bir genel menajer var mıydı görevde..? Ali Türsan mı görevdeydi..? Bu Genel Menajer kadrosu genel olarak bana çok boş geliyor, en son kim hakkıyla yapıyordu çok emin değilim. Fakat daha da önemli olan konu işini iyi yapan bir şube yöneticisi olması tıpkı Hakan Üstünberk gibi..
 
Burası bir fikir alışveriş platformu. Her eleştiriye razıyım ama saygı sevgi çerçevesinde. İsteyen Ataman'ı sever isteyen Kunter'i . Ama bir gerçek var ortada bir enkaz var. Bu takım bir şekilde dirilecektir ben içimdeki ümidi hiç kaybetmiyorum. Ligde o kadar çok kötü takım var ki biz bunların hayli hayli üzerinde bitiririz ligi. Bence takım olarak en büyük sorun devamlılık. Kadromuz neredeyse her sene değişiyor. İstikrar yakalanmadığı sürece başarıda gelmeyecektir. Koç konusuna pek fazla takılmayın. Kim gelse Kunter'den iyi çalıştırır bu takımı. Bence artık yapı olarak birşeylerin değişmesi lazım. Basketbolu basketbolculara bırakmak lazım. İyi yönetici iyi yöneticidir mantığından çıkılmalı. Bir kişi iyi bir ekonomi yöneticisi olabilir . Ama bu demek değildir ki basketbol takımın iyi yönetecek. Basketbol basketbolu anlayanlarla güzel. Avrupa seviyelerine malesef ülke olarak ulaşamıyoruz. Buna Anadolu Efes dahil. yeni yeni fenerbahçe başladı. Ne zaman zihniyeler değişir klüp yönetiminin sadece futboldan ibaret olmadığı anlaşılır o zaman başarılar tesadüf olmaktan çıkar. Kalıcı sağlam başarılar gelir. Cahilliğime verin 10 sene basketbol oynadım ama bu işleri yapmak bu kadar mı zor ? İyi bir scout ekibi. Bu işe gönlünü verecek ama profesyonel bir ekip. Bana bu işler biraz oyun gibi geliyor.
 
Nevzat Dindar: [FONT=&quot]Galatasaray’da basketbol şubesinin başına yönetici Burçin Arslan getirildi.. Koç Oktay Mahmuti’nin ise kararı bekleniyor..[/FONT]
 
Nevzat Dindar: Galatasaray’da basketbol şubesinin başına yönetici Burçin Arslan getirildi.. Koç Oktay Mahmuti’nin ise kararı bekleniyor..

Burçin Aslan’ın Can Topsakal’a yakın olduğu, istifa eden bu Dursun Özbek yönetiminde de birlikte hareket ettikleri yazılıp çizilirdi. Yani Can Topsakal şubeyi yönetmeye devam edecektir Burçin Aslan ismi ile kendisini kamufle ederek.
 
Burçin Aslan’ın Can Topsakal’a yakın olduğu, istifa eden bu Dursun Özbek yönetiminde de birlikte hareket ettikleri yazılıp çizilirdi. Yani Can Topsakal şubeyi yönetmeye devam edecektir Burçin Aslan ismi ile kendisini kamufle ederek.
84 doğumlu filanmış sanırım oldukça genç bir yönetici, Eğer yöneticiliği uzun sürsün istiyorsa Can abisinin yörüngesinden çıkması gerekiyor eğer bu durum doğru ise..
 
Koç imzalamış. Resmi açıklama geldikten sonra bundan sonrasını koça özel bir başlık açıp orada tartışırız. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Güzel günler için bir umuttur bu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst