• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Basketbol Süper Ligi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ozan K.Ş.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:02
BJK; Lemar ve Kamagate ile 8 yabancıyı tamamladı. Açıkçası Kamagate, V.Brown ve Mathews dışındaki yabancılarının hiçbirisini takımda görmek istemezdim.

Zizic kısıtlı sürelerde hücumda iyi katkı verir ama savunmada da attığın yedirir. Kaldı ki BJK'nin yabancı kısaları da savunma konusunda vasat isimler.

Eurocup hedefi koyup Euroleague'e katılmayı bekledikleri sezon daha net isimler beklerdim. Parayı kısmen çöp ettiler

Aliağa Petkim

Martynas SajusTroy Selim Şav
Roberts Blumbergs
Yannick Franke
David EfianayiMustafa Kurtuldum
Yunus Emre SonsırmaAnıl Osman Cevahir

Özhan Çıvgın sonrası bütçe indirdiler. Kadrodaki yabancıların hepsi lig içinden. Bütçe önemli ölçüde inmiş olacak ki, hamleler bu şekilde geldi. Tabi maaşların daha düzgün bir ortamda ödeneceğini düşünürsek geçen sene Çekmece'de Play in oynayan takım bu yıl Play IN olmasa da yine aşağı yukarı oralarda yer alacaktır.

Bahçeşehir Koleji

Balsa KoprivicaFurkan Haltalı
Tyler Cavanaugh
Mateusz PonitkaGöktuğ Baş
Hunter HaleCaleb Homesleyİsmet Akpınar
Malachi FlynnKenan Sipahi

Ben yine iyi bir takım olmadığını düşünüyorum. Overpriced duruyor her şeyden önce. Flynn 1 milyon dolar gibi bir rakam alacak, Kopravica eh seviye bir oyuncu. Cavanaugh'un ayaklar artık gitmiyor. Yine de bu kadro Play-Off yapacaktır ama harcanan paraya göre iyi bir kadro olmadığı görüşündeyim.

Beşiktaş

Ismaël KamagateAnte Zizic
Vitto BrownConor Morgan
Anthony BrownCanberk Kuş
Jonah MathewsBrynton LemarYiğit ArslanAta Özbek
Devon DotsonBerk UğurluYağız Aksu

Alimpijevic'i her ne kadar sevsem de oyuncu tercihlerinde sürekli olarak az yetenekli ama çok mücadeleci oyuncular seçmeye çalışmasıyla hem fikir değilim. Geçen sene guardlardan hiçbir şey alamadan Matthews'in sırtında sezon bitirdiler. Son Brynton Lemar ve Dotson transferleri de yine bu doğrultuda. Bence daha iyilerine gidebilirlerdi ama forvet ve 5 numara rotasyonundaki çeşitlilik kusursuz.

Esenler Erok

Starting 5Bench 1Bench 2
Jeremy SimmonsAhmet DüverioğluMetehan Akyel
Egehan Arna
Langston GallowayErten Gazi
Jordan CrawfordOzan Yılmaz

Her ne kadar bütçe problemleri yaşamasalar da ben 35 yaşına gelmiş geçen yıl TBL'deki 2 yabancıyla devam etmezdim. Galloway da 33 yaşında ilk etapta kurdukları çekirdek baya yaşlı. Yerli tarafında bir genişleme var özellikle Egehan'ın performansı çok önemli. Bütçe sorunları olmayacağı için sezon ortasında kolayca hamle yapacaklardır.

Galatasaray

Pos.Starting 5Bench 1Bench 2Bench 3
CMuhsin YaşarChristian Bishop
PFFabian White
SFJerome Robinson
SGJames Palmer Jr.Will CummingsYaman Alişan
PGErrick MccollumRıdvan Öncel

Mide bulandırıcı. Yorumlamaya hicap duyarım.

Mersin

Starting 5Bench 1Bench 2Bench 3
Gabriel OlaseniDeniz Kılıçlı
x
x
Pako Cruz
Justin CobbsKartal Özmızrak

Geçen yıldan takımın en önemli oyuncularını tuttular. Doğru yabancı seçerlerse en az geçen yıl geldikleri yeri görebileceklerini düşünüyorum.

Türk Telekom

Pos.Starting 5Bench 1Bench 2Bench 3
CKris BankstonEmircan Koşut
PFAndrejs GrazulisBerkan Durmaz
SFJordan UsherYavuz Gültekin
SGMicheal DevoeKyle Allman
PGJaleen SmithDoğuş Özdemiroğlu

Geçen yıl yabancı seçimlerinde çuvallayınca, sezon ortası para harcamak istemediler. Ancak geçen yıl yabancı seçimlerinde bu kadar çuvallayıp, yine kolaya kaçma sebeplerini anlayamadım. Devoe Avrupa için iyi bir potansiyel. Ama Bankston, Grazulis ve Allman işlerine anlam veremedim.

Trabzonspor

CAngel DelgadoEge Arar
PFTres TinkleBerk Demir
SFOkben UlubayAkwasi Yeboah
SGDae Dae GrantMarcquise ReedDorukhan Engindeniz
PGTy Gordonİsmail Cem Ulusoy

Kadrolar için katkılarına teşekkürler.

Selçuk Ernak'ın geleceğini biraz inkar etseler de sezon sonuna doğru bitmiş bir işti. Eğer Mitch Creek'i tutabilselerdi kadro bence çok rahat ilk 6 adayı olabilirdi ama onun gitmesine rağmen her şey yolunda giderse Trabzon'un play off yapma ihtimali bence var. 2 numarada kendi seviyeleri için 2 müthiş skorer var. Keza Ty Gordon da alt ligde çok iyi işler yaptı. 1-2 numaradaki savrukluğu o seviyeler için iyi bir oyuncu olan Yeboah ile kapattılar. Bence Delgado ve Tinkle hamleleri biraz soru işareti. Guardların tamamen kendi skorlarına bakması onları uzunlar üzerinden oynama tarafında biraz zorlayabilir.

Güç sıralaması
1-Fenerbahçe
2-Efes
3-Beşiktaş
4-Bahçeşehir
5-Galatasaray
6-Trabzonspor
7-Türk Telekom
8-Mersin
9-Aliağa Petkim

Bursa, Manisa, Karşıyaka, Tofaş, Denizli, Büyükçekmece. Henüz bir hamle yapmadıkları için değerlendiremiyoruz. Tofaş'ta koç ve 1-2 yerli oyuncu belli, Bursa bu hafta kadro çalışmalarına başlayacak. Denizli'nin de yine bir ölçekte kadro kuracağını düşünüyorum. Manisa, Karşıyaka ve Büyükçekmece alt ligin en büyük adayları gibi duruyor şu noktada.

Dotson - Berk - Yağız
Yiğit - Brynton Lemar
Jonah - A. Brown - Canberk
V. Brown - Morgan
Zizic - Kamagate

Beşiktaş bence çok iyi kadro kurdu. Eksiksize yakın bir kadro oldular.

Dotson - Berk - Yağız
Yiğit - Brynton Lemar
Jonah - A. Brown - Canberk
V. Brown - Morgan
Zizic - Kamagate

Beşiktaş bence çok iyi kadro kurdu. Eksiksize yakın bir kadro oldular.
Kesinlike çok sağlam bir kadro. Bir tane de yerli uzun alırlarsa Sertaç falan, çok iş yaparlar.

BJK’nin Mathews hariç yabancı kısalarını biz alsak forumda şuankinden daha az tepki olmazdı.

Komşunun tavuğu kaz görünüyor bazen hakkaten.

Bishop yerine Kamagate isterdim.
Palmer yerine A.Brown isterdim.

Kötü kadro kurmamıza rağmen takıma 7 yabancı içerisinden Kamagate, V.Brown ve Mathews dışında kimseyi almazdım. Bu adamlar da bulunmaz hint kumaşı değiller bu arada

4 yabancısını tercih etmeyeceğim takıma da iyi kadro kurdular diyemem.

Edit: Yanlış saymışım. BJK’nin 8 yabancısı var ve bizim yerin dibine soktuğumuz kadromuza yalnızca 3’ünü isterdim.

Son düzenleme:
Anadolu Efes, Virtus Bologna'dan ayrılan Isaia Cordinier'i transfer etmeye yakın. (Stavros Barbarousis)

Beşiktaş'ta koç genelde getirdiği oyuncuları iyi gösteriyor. Tabi bazen onun da müdahalesi yetmiyor. Vitto Brown, Matthews ve Kamagate dışında ben de diğer yabancılarını beğenmiyorum Beşiktaş'ın.

Geri