2023-2024 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Rakibin sağını müthiş yıprattık. Kohn'ün o tarafta ileriyi sürekli zorlaması ile sağladığı alanları fazlasıyla değerlendirdik. En çok gözüme çarpan oyuncu o oldu ilk yarıda. Genel olarak çok iyiyiz çok kompakt hücum ediyoruz en doğru pozisyonu ve adamı bulmak üzerine çabalıyoruz. İnşallah sonu da güzel olacak.
 
Yildiz kaliteli futbolcu farki iste son düzlükte böyle ortaya cikar arkadaslar.

Sezon basi Ziyech, Zaha transferi cok elestirildi Mertens bile yürüyecek hali yok deniyordu.

Büyük takimlarin büyük oyunculari olur.
 
Torreira hariç özellikle topsuz oyunda bu kadar vasat orta sahayla bu dominasyona şapka çıkartılır. Takımın bu sene sahadaki en büyük yıldızları da geldiği andan beri transferi tartışılan Barış Alper, hoca yanındayken ayağa kalkmayacak kadar kulüpten kopmuş Nelsson ve 37 yaşındaki Mertens'se tüm bu başarılarda en büyük aslan payı hocaya verilir. Dursun Özbek yönetimini 3. dönemi için rakipsiz aday sokması da nasıl büyük bir iş yaptığının ispatıdır zaten. Seneye Avrupa'da da başarı için bu takıma 1 tane Torreira düzeyinde, 1 tane de 1 tık altında bir 8 numara şart. Ama tarihinin en iyi kadrolarından birini kuran rakibe karşı gelecek muhtemel şampiyonlukta hakikaten Kaan Ayhan'ından Kerem Demirbay'ına, Mertens'inden Eyüp Aydın'ına kadar gram mesai harcanmamış bu orta saha rotasyonunda emek harcamış tüm oyuncularımız ayrı bir tebriği hak eder.

İnşallah haftaya şampiyonluğumuzu resmen ilan etmiş oluruz.
 
Uzun aradan sonra bugün ilk defa hocaya rağmen kazandık heralde. Rakibin en güçlü hücum ve en kötü savunma tarafı sol kanatken Barış Alper'i Ziyech çıkana kadar oraya hiç atmamak, Abdülkerim fizik olarak boğuşamazken Davinson'u almak için Marcao'nun gol atmasını beklemek, alternatifsiz de olsa çok etkisiz kalan Icardi'ye hiç dokunmamak maçı olduğundan da fazla zorlaştırdı bizim için. Barış, Mertens ve Berkan'a teşekkür etmek lazım, olmayacağı oldurdular bu akşam.

Hocanın o kadarcık kusuru da kadı kızında da olur diyelim, önemli olan bu günlerden ders alarak çıkmak. İnşallah haftaya her kademeyle şampiyon gibi bir oyun ortaya koyup anamızın ak sütü gibi helal olan şampiyonluğumuzu Spor Bayramında kendi sahamızda kutlarız.
 
Okan hocayı severim ama şanslı ve oyunu okuyamıyor veya ezberinden vazgeçmiyor. Çizgi halinde yakalanacağın belli 4 lu savunma onunde derinlik sağlayacak biri yok. Abdülkerim Marcao eşleşmesi belliydi. Bu kaçıncı maç. Bireysel beceri ısrar istekle kazanıyoruz ama taktik olarak rakip ve oyuna göre tedbir almıyoruz.
 
Hocaya oyuncu değişiklikleri konusunda kızmıyorum. Aynı değişiklikler benim de kafamdan geçti. Hücum hattımız her ne kadar iyi de olsa koşmuyordu! Ve bugün gerçekten gününde değildi ileri bölgemiz. Rakip takım da dinamizmi ile bizi yıpratıyordu. Yarı sahadan sonra resmen eksik kalıyorduk. Dalga dalga geliyorlardı kontralarla. Bize hem koşan, savunma yapan hem de hücumda fayda verecek oyuncu lazımdı. İşte tam bu noktada her ne kadar gönlüm el vermese de mantıklı olan Ziyech'in çıkıp Kerem'in alınmasıydı. Bu noktada zor ama doğru olanı yaptı.
Icardi evet koşmuyordu ama Icardi işte... Olmayan pozisyonda kafayı çıkarıp vurdu, gol olacakken kalecinin panter gününe denk geldi son anda çıkardı golü.
Berkan hamlesi de mantıklıydı. Oyunun son dakikalarında sürpriz gol yememek için koşan ve yorulmamış birine ihtiyaç vardı. Kerem maalesef statik oynayan biri olduğundan bu değişiklik de mantıklıydı. Nitekim meyvesini de güzel bir golle hatta şampiyonluk golüyle aldı. Ha bence Berkan atmasa Kerem'in şutu girecekti o pozisyonda. Neticede dokunuşlarıyla faydasını alıp maçı çevirmesini bildi.
 
Hocayı eleştirirken şunu da söyleyelim bu takım 1 tam sezonu Torreira hariç nerdeyse orta sahasız oynadı. İsmail'in 20 sakat verip lig bittikten sonra rica minnet 6 numara oynattığı Djiku bizde olsa o pozisyonda en az 20 maçı vardı şimdiye. Adam Kaan'la çözer gibi oldu, bu sefer de başka antrenöre olsa ''Boey'i satan şampiyonluğu satar'' geyiğinin 6 ay kadar zaman alacağı yerde ortada kazandığı Kaan'ı sağ bek yapıp hayatında hiç 2'li orta sahada oynamamış, düşük eforu yüzünden 30 milyona transfer yaptığı Bundesliga'dan 3 milyon bonservisle gönderilmiş Kerem Demirbay'dan şampiyon takım orta sahası çıkarttı. Bugün Davinson hamlesi geç geldi, Prag maçında ağırlığından atılan Kaan'ı Levent-Mendes gibi çok haraketli ve hücumcu kanada karşı çok yalnız bıraktırdı, kimi alsan yerine sırıtacak Icardi'yi çok tuttu amenna da hoca olmasa bu takım Fener'in pislikleri olmasa bile çok daha erken lige havlu atar, bin tane kaosun içinde boğuşuyor olurdu şu anda. Fener'in hem saha içi, hem saha dışı lafta fıtratında olmayan ama rahmetli Özkan Sümer dönemlerinden beri kulüp kimliğ haline gelmiş pisliklerine rağmen bu takım şampiyonluğa yürüyorsa bunun da en büyük ve tek sorumlusu Okan hocadır.

Dursun Özbek-Metin Öztürk ikilisinin 2 senedir bu takıma saha içinde yaptıkları tek eli yüzü düzgün katkı Erden Timur'a rağmen takımın başına Okan hocayı getirip arkasında durmak olmuş. Zaten o sayede söylediklerinin %5'ini filan anca yapabilmelerine rağmen sürkafa 2. kez yönetimi alacaklar. İnşallah bu sefer emanete de hıyanet etmezler de başta futbol olmak üzere her alanda bu hoca ve kulübe yaraşır temsiliyeti gösterebilirler.
 

Üst