2023-2024 Galatasaray Erkek Sutopu Takımı

Avrupa'da üçüncü kupalara, Avrupa'nın birinci ve ikinci kupalarına kıyasla zihnen hayli uzak yaklaşsam da; Türkiye Ligi'ne ambargo koyduğumuz erkek sutopunda ülke tarihinin ilk Avrupa kupası kazanılmışken yüz ekşitmek söz konusu dahi olamaz. :)

Tebrikler aslanlar, teşekkürler aslanlar. Havuz ziyaretini bunca yıl boyunca bilfiil ertelemişken, kutlamaya eşlik etmek için gelmenin tam zamanı. :)
 
Ayazağa'da hissedilen sıcaklık 10 dereceyken, havuzda 40 dereceleri rahatlıkla gördük. :) İnsan bedeninin kayda değer bir adaptasyon ortaya koyabilmesi gerekiyor kapalı havuzda sutopu maçı izlerken.

Hem havuzda hem de tribünde Avrupa'nın üçüncü kupası; Türkiye'nin erkek sutopundaki ilk Avrupa kupası kazanıldıktan sonra bir kutlama ortamı vardı. 2014'te kadın basketbolda Fenerbahçe galibiyetiyle kazanılan Euroleague şampiyonluğunun ardından Botaş maçında arşa erişen kutlama ortamı beklenemeyecek olsa da, dönemin dinamikleri gerçekçi bir biçimde gözetildiğinde tatminkardı.

Takım maç sonu günün genel görüntüsünün aksine hayli ciddiydi. Cuma akşamı kulübün Kalamış tesislerindeki havuzda, Türkiye Ligi şampiyonluğu da kuvvetle muhtemel kazanılır.
 
Takım kontra ataklarda rüzgar gibi. :) Mimarı olan Sırp antrenörümüzün öyle öngörüyorum ki eşi de youtube chatte; sadece ileri Galatasaray yazarak payeyi çekirdek aileye vermemize zemin yarattı. :) Bu oyun tarzını korur ve ileri götürürüz umarım. Çok baskın geldik zira. Sezonda sadece lig sıralamasını etkilemeyen bir ENKA mağlubiyeti hatırlıyorum.

Avrupa'nın üçüncü kupasının ardından yerel ligde de şampiyon olduk. Tebrikler aslanlar, teşekkürler aslanlar. Yerel lig şampiyonluk kupaları müzeye sığmayacak noktaya gelmişken; Avrupa'nın ikinci kupası, Avrupa'nın birinci kupası yani Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu diye devamı gelsin yakın gelecekte.
 

Üst