İlköğretim, ortaöğretim ve üniversite dönemimde futbolu çok sever ve takip ederdim. Artık nadiren futbol izliyorum ve takip ediyorum, futbolla ilgili bilgileri çok iyi olan arkadaşlar Guendozi durumunu çok daha iyi açıklarlar. Ben takip ettiğim kadarıyla şunu söyleyebilirim ki bence Guendozi yıllardır çok abartılan bir oyuncu. Sanırım transferi için 30 milyon € civarı verilmiş ama o paraların oyuncusu olduğunu düşünmüyorum ve hiçbir döneminde de olmadı. Eğer ki biz sürekli bir şampiyonlar ligi takımı olmak istiyoruz diyorsak bize göre bir oyuncu değil. İki gün önce de bize Villareal'den bir orta saha ismi yazıldı, sanırım onda da bonservis bedeli 30 35 milyon € civarı istenmiş ve şimdilik vazgeçmişiz. İkisi de şampiyonlar ligi futbolcusu değiller ve bu paralar çok fazla. İyi ki ikisini ya da ikisinden birini bile almadık ya da alamadık.
Şampiyonlar liginde var olmak bir yerlere gelmek istiyorsak en az 6 oyuncun bu seviyenin futbolcusu olması gerekiyor. Özelikle de orta saha futbolcuların. Yoksa bir maç Liverpool'u yener iki maç adı sanı belli olmayan takımlara kaybedersin. Daha öncede yazdım Berkan, Yusuf, Ahmet, Jelert toplam 28 milyon € sadece verilen bonservisler olarak çöpe atılmış. Yani bunlar gelecek vaadeden futbolcularda değildi ki gidip bunlara bu bonservisler verildi. Bu parayla gidip bir tane iyi futbolcu alabilirdik. O yüzden ya tutarsa transferleri yerine az ve öz futbolcu al, yediğim yok diyorsanda zaten geldiği gün hemen herkesin boşa transfer dediği kişilere boşa milyonlar vermektense altyapıdan çıkan gençlerle şans ver ve onlarla başarılı olmaya çalış en azından paran cebinde kalır. Onu da sağlıklı değerlendirip gerçekten iyi oyunculara yatır.