Pistiolisi 3e koyup Pozzeccoyu 10a koyman biraz sacma olmus renktas, Pistiolis ikinci sezonda rezil bir performans gösterdi ve burda taraftarlarin cogu isyan etti gönderin gönderin diye. Yani böyle bi kötü dönem yasamis ve kovulmus adami 3e koymak mantik disiMahmuti'yi severim ama elbette takıntı yapmadım. Sadece teknik anlamda Pozzecco'dan daha iyi koç olduğunu düşünüyorum her şeye rağmen.
İsmi geçen adaylar arasında sıralı tercihim de şu şekilde olur;
1.Trinchieri
2.Banchi
3.Pistiolis
4.Herbert
5. Sasha Djordjevic
6.Emil Rajkovic
7.Ufuk Sarıca
8.Mahmuti
9.Alex Mumbru
10. Pozzecco
Bu yüzden çok tercih edileceğimizi düşünmüyorum bile.Adamın şu andaki kontratı bile 1 milyon dolar...
Buyout verdiğin adam 1.5 yıllık ya da 2.5 yıllık kapalı kontrat vermelisin zaten. Yani gelecek sezonki takımın da önemli bir parçası olabilirdi ford.500 bin dolar civarı buy-out beklentisi vardı Trapani'nin. Bahçeşehir kaça anlaştı bilmiyorum tabi.
Oyuncu da sanırım 250 bin dolar istiyordu yarım sezon için. Yani 750 bin dolara yakın bir maliyet sezonun geri kalanı adına hiç de az değil.
Ben beğenmedim bu işi. Trapani dağılıyorsa o takımdan alman gereken oyuncular jordan ford ve jd notae.
Hoca tanıdığı ve savunmasına güvendiği takıma enerji katacak birisini istemiş demek ki.
Buyout verdiğin adam 1.5 yıllık ya da 2.5 yıllık kapalı kontrat vermelisin zaten. Yani gelecek sezonki takımın da önemli bir parçası olabilirdi ford.
250k bence Ford için o kadar yüksek buyout değil. Ben olsam alır 1.5 ya da 2.5 yıllık sözleşme yapardım.250k buy outun basketbolda biraz fazla olduğunu ve öyle bir parayı gözden çıkaracaksam Jordan Ford'dan daha faydalı oyunculara vermeyi mantıklı bulurum. Bu noktada mevcut düzende hiç rolü olmayacak bir oyuncuyla yarım sezon haybeye geçirmek bence sezonu erken çöpe atmak olur. Milli takımdan bildiği, topa az ihtiyaç duyan, kuvvetli bir savunmacı transferini açıkçası bu noktada yanlış bulmuyorum. Hikayede yanan Robinson olabilir zaten bir verim verdiği yok. Gillespie ya da Omuroyi'nin de birinin ayrılması gerekiyor vakit kaybetmeden.
250k bence Ford için o kadar yüksek buyout değil. Ben olsam alır 1.5 ya da 2.5 yıllık sözleşme yapardım.
250k'yı başka oyuncuya verip daha iyi oyuncu alacaklarsa ok ama bunlar buyout vermeyelim sıradan bir oyuncu alalım diyorlar sanki. Yani biraz ucuz etin yahnisi gibi bir durum var gibi geldi.
Tamam da burada buy out vermek değil ki mesele. Ben mesela flynn'e verip almak isterim ya da saben lee'yi isterdim. Burada asıl mesele şu buyout verdiğin adamı kulübü bırakmak istiyor mu? ya da takımının kararından bağımsız olarak bir çıkış maddesi var mı?Sene ortası böyle bi parayı gözden çıkarmaya bence gerek yok. Sence yüksek olmayabilir ama basketbol piyasası için yüksek bir para 250kKi Jordan Ford'u zaten yazın da yazmıştım, hayal ettiğiniz kadar o paraları vermeye gerekli bir oyuncu değil. İyi oyuncu ok ama o kadar. Bir oyuncuya buy-out verme hakkım olsa Jordan Ford ilk 10'a girmez mesela.
Tamam da burada buy out vermek değil ki mesele. Ben mesela flynn'e verip almak isterim ya da saben lee'yi isterdim. Burada asıl mesele şu buyout verdiğin adamı kulübü bırakmak istiyor mu? ya da takımının kararından bağımsız olarak bir çıkış maddesi var mı?
Burada doğru soru şu sen şu anda 250k verip jordan ford'dan iyi oyuncu alabiliyor musun? alabiliyoruz diyorlarsa sorun yok. Ayrıca sezon sonu bakarız mantığı da basketbolda hiç geçerli değil. hele ki böyle kırılgan bir takım için. Dolayısıyla bizimki gibi bir takım için önemli olan şu anda ne yapabildiğindir.
Sezon sonu bu şubede neler olabileceğini kimse bilmiyor. Koçun sözleşmesi var ama o sözleşmeyi tamamlayamama ihtimali de çok yüksek![]()
Adam karşılama konusunda haklısın ama sir yakup sekizkök'ün öyle bir derdi yoktu zatenZaten genelde Euroleague seviyesindeysen bir alttaki seviyeden takımdan buy-outla adam çıkarmak kolay, eğer Trapani'nin ekstra bir durumu olmasa zaten bugün gündeme gelmezdi. Ford iyi oyuncu ama şu düzende GS'nin istediklerini karşılayacak adam değil. Eğer bugün benim istediklerimi karşılamıyorsa zaten 250k vermenin bir anlamı yok, yazın silbaştan kadro yaparken, o +250k'ya Ford'dan çok çok daha iyi oyuncular alabilirim.
Cummings ve McCollum'un yanına Ford eklediğinde bu üçlünün savunmada herhangi bir insanı karşılama ihtimalleri 0. Üstüne Palmer koyuyorsun 4 tane atıcı yapar, yine savunmada adamı karşılayabilecek bir kısan yok. Aslında bahsettiğim o biraz.