AEVL | Galatasaray 0 - 2 Fenerbahçe Grundig | Elendik

Normal sezonu 3.bitiren Erkek Voleybol Takımımız; normal sezonu 6.sırada bitiren Fenerbahçe Grundig ile play-off çeyrek final serisinde eşleşti.

Maç programı:

7 Nisan Pazar Saat 16.00 (Burhan Felek S.S)

Fenerbahçe Grundig - Galatasaray

10 Nisan Çarşamba Saat 19.00 (Burhan Felek S.S)

Galatasaray - Fenerbahçe Grundig

11 Nisan Perşembe Saat 18.00 (Burhan Felek S.S) (GEREKİRSE)

Galatasaray - Fenerbahçe Grundig

Oynanacak maçlarda 2 galibiyet alacak takım, yarı finale adını yazdıracak. Bu serinin galibi; Halkbank - Ziraat Bankası galibiyle eşleşecek. Normal sezonda Fenerbahçe'nin ev sahipliği yaptığı ilk yarı maçında takımımız 3-1 galip gelirken, sezonun 2.yarısında bizim ev sahipliğimizde oynanan maçı 3-1 kaybetmiştik.

Yıllardır normal sezonda yatan, play-offlarda oynamaya başlayan bir Fenerbahçe var karşımızda. Marshall, Arslan ve İvan üçlüsünün muhteşem play-off performansları son 3 senedir Fenerbahçe'yi şampiyon yapan en önemli faktördü. Tabi bu seride o 3'lünün ve takımın kaptanlığını yapan Arslan bu seride olmayacak.

Takımımız ise çok potansiyelli bir takım olmasına ve çok tecrübeli oyunculardan kurulmasına rağmen, maç içlerinde çok keskin düşüşler yaşayan ve çok kırılgan bir takım. Gecen hafta oynanan Türkiye Kupasında ise sonuncu olmamız ve hiç maç kazanamamamız seri öncesi büyük soru işareti yarattı.

Yabancı tercihlerimizde büyük önem taşıyor bu seride. Son maçlardaki performanslara bakarsak; Vlado-Janic ve Bell 3'lüsü bizim için en doğru tercihler olacağı kanaatindeyim. Vlado her ne kadar Türkiye Kupasında adını yakışmayacak bir performans gösterse de hem pasör çaprazı oynaması, hem bu takımın sayı yükünü taşıyacak tek isim olması onu bu takımın vazgeçilmesi kılıyor. Umarım bu seride, sene başında gösterdiği performansı görürüz ondan. Janic ise; sene başından beri çok eleştirmemize rağmen, sezonun 2.yarısıyla birlikte güzel bir çıkış yakaladı. Şu an bence takımın en formda yabancısı görünümünde. Hücumu ne kadar kısıtlı olursa olsun, aldığı manşetler, yaptığı defanslar ve bloklar takımın savunma gücüne katkıda bulunuyor. Şu seride Tomi'nin son maçlardaki silik performansına bakarsak Henry Bell bizim için çok daha iyi bir tercih olacaktır. Manşette aksadığı zamanlar Tomi oyuna girip katkıda bulunabilir.

Ayrı bir parantez Ulaş'a açmak lazım. Son haftalardaki formsuzluğu, Türkiye Kupasında doruk noktasına ulaştı. Umarım kaptan bu seriye kendini kafa olarak çok iyi hazırlamıştır. Zira Ulaş iyi oynadığında rakip takımların pasörlerinin ve bloklarının takımımız karşısında ne kadar çaresiz kaldığını biliyoruz. Umarım kaptan bu seriyi söküp alır ve final sayılarında tercihi Janic yerine Vlado olur. :)

Takımımıza seri boyunca başarılar.
 
Statü ''üstte bitiren takım rakibinin canını almadan turu geçmesin'' mantığıyla kurgulanmış gibi.İlk maçı kazanan turu geçer muhtemelen.Henry Bell bunca zaman beklenmesinin bir anlamı olduğunu kanıtlar umarım.Geç geldiğinin,eksik olduğunun farkındayım ama burası büyük oyuncuların karar vereceği bölüm.
 
Bell ve Caner sakatlık sebebiyle yokmuş.Bell çıkıp kötü oynasa bu kadar koymazdı bana.Mecburen sene başındaki 6'yla çıkarız,başta Coşkoviç olmak üzere herkes büyük oynamalı.
 
İzleyemiyorum ama 23-20'den dönüp böyle kaybetmek hiç olmadı.Kritik toplarda Nikolov'a dönelim,takılırsa o takılsın.Kimsenin itirazı olmaz.Servislerle dönmüşüz sanırım.Aynı şekilde devam edilsin.
 
Miljkovic çok ekstra,kimsenin itirazı olmaz buna.Kaybedeceksek aptal saptal işleriyle kaybedelim,şu Turgay'ın servis turuyla değil.Kalan bölüm kritik,düşme lüksümüz yok.
 

Üst