Challenge 2.maç | Galatasaray 2-3 Ural Ufa

Takımımız yarın saat 15.00'da Challenge Cup Çeyrek Final ilk maçında deplasmanda Ural Ufa ile karşılaşacak.

Takımımız 2 gündür Rusya'ya hava muhalefeti sebebiyle gidemiyor. Dün gece yine havaalanından geri döndü takım. Bu gece inşallah gidebilecekler Rusya'ya.

Ural Ufa takımına baktığımızda Brezilya Milli Takımında oynayan Leandro Vissotto, Arjantin asıllı İspanyol Miguel Ángel Falasca ve Vissotto ile birlikte takımın skor yükünü çeken Rus Milli Takımının oyuncusu Alexey Spiridonov gibi tehlikeli oyunculara sahipler.

Zor maç olacak takım 2 gündür havaalanından eve geri dönüyor. Uçuş olursa bu gece olacak, gece Rusya'ya gidip öğlen maç oynamak takımı zorlayacaktır. Zaten son dönemde takımın form durumu pek iyi değil.

Umarım zorlu deplasmandan galibiyetle döner, İstanbul'daki rövanş maçında da tur atlarız.

Takımımıza başarılar.
 
İlk set başa baş giderken (21-20'idi sanırım) Vlado ve Ulaş'ı çıkarıp, Caner Pekşen ve Kemal'i almanın bir açıklaması var mı acaba?

Sonrasında Caner'in topu rakip smaçöre göndermesi ve sayı olması. Orada gitti set.

2.setin hiç bir açıklaması yok. Aldığımız 13 sayıya dua edelim. Aldığımız dedim ama aslında o rakibin bize verdiği 13 sayı desek yanlış olmaz sanırım.

3.seti de basit hatalar yüzünden kaybettik ama bu maçta kimse yorgunluk felan demesin. Spiridonov'un neredeyse her servisinde seri olması, Vissotto'un sayı alması için sadece topa dokunmasının bile yeterli olmasını kimse yorgunluğa bağlamasın lütfen.

Takımı uzun süredir bu kadar ruhsuz, mücadele etmekten bile aciz durumdayken görmedim açıkçası. Beni sadece tek memnun eden 3.sette biraz olsun Erhan ve Vlado'nun gösterdiği direnç oldu.

Son olarak; İstanbul'da eğer sene başındaki gibi oynarsak, oyuncular kendilerini toparlarsa bu takımı eleriz ve eleyeceğimizi düşünüyorum. Yeter ki takım potansiyelini göstersin.
 
Son zamanlarda zaten çok formsuzdu takım.İstanbulda çevirebilir miyiz diye düşünüyorum ama bu form durumuyla zor
 
istanbulda iş gene altın sete kalacaktır. umarım o zamanda salonda yeterli destek yanlarında olurda bir şansımız olur. maça gitmeyen taraftarın başarısızlıkta şikayet etmeye hakkı yok diye düşünüyorum. açık kanaldan yayınlanan maçları izlediğimde polonya takımı olsun rus takımı olsun nasıl taraftar desteği ile oynadıklarını görüyoruz....
 
Challenge Kupası isim itibariyle fazla heyecanlandırmasa da voleybolda bu tarz eleme maçlarına gittiğinizde pişman olmuyorsunuz.Bunun yanında takımın oynadığı voleybol form ne düzeyde olursa olsun bir şeyler sunuyor.
Kupaya yaklaşımım yukarıda yazdığım gibi olduğundan rakiplere dair fazla bilgi sahibi değilim ama rakip kupanın favorisi duyduğum kadarıyla.Geçen sezon CEV Cup'ta Yamamay'ı bulmamız gibi bir durum olur şayet böyleyse.Voleybolda kupa isminden ziyade o kupadaki takımların sezon özelinde yaptığı yatırım belirleyici oluyor.Mesela kadınlar CEV Cup'ta bu sezon Yamamay ayarında bir takım yok.
Başak Koç'un yazdığına göre Henry Bell bu maçta sahada olacak.Geçtiğimiz turların aksine altın sete kadar keyif çatamayacak gibiyiz,altın set baya bir emeğin mükafatı olacak. :)
 
Onurum zaten geçen seneki Yamamay bu sene Şampiyonlar liginde final foura kaldı bizim gibi geçen sene Cev cupta final oynayan iki takım bu sene ŞL de final oynayabilir.

Erkeklere gelirsek turnuvanın favorisine karşı oynuyoruz bu turu geçtiğimiz takdirde kupaya daha rahat ulaşacağımızı düşünüyorum.
 

Üst