2022-2023 Euroleague

Euroleague’de haftanın en kötü coaching performansı bu hafta İtoudis’in bence. Guduric-Booker ısrarı sonucu Bologna kazandı,fb 3-4 maçlık galibiyet serisi yapamaz ise Efes ile birlikte ilk 8 dışında kalır.
 
Senin o, *** olmuş surat ifadeni görmek o kadar keyifli ki İToudis... Her maç ağlayıp sızlayıp kendini yerden yere atıyorsun topun ağzına gelmemek için. Efes maçında paçaların tutuşup topa müdahaleye sportmenlik isteyen ilk komedi olarak tarihe geçtin. Ama bütün ağlamalarına rağmen mağlubiyet serinin önüne geçemiyorsun. Son 10 maçta 8.mağlubiyet falan oldu sanırım. Eurolig'de de aralık ayını neredeyse hiç maç kazanamadın kapattın. Devam loser.
 
Fenerbahçe sezona iyi giriş yaptı ki taraftarları umutlansınlar ve takım loserlığa dönüş yaptığında daha çok acı çeksinler.Umut ne kadar büyükse düş kırıklığıda o kadar büyük oluyor.Gerçekten ben bunların lanetlendiğine inanmaya başladım artık.

Fb'yi bir tarafa bırakırsak ben bu sezon farklı bir takımın şampiyon olmasını istiyorum artık,mesela Baskonia şampiyonluğu güzel olur.
 
Bellineli'ye maç verdiler, iyi oldu itoudis çirkefine.
Bologna baya leş bi takım izlerken göz kanadı resmen. Fb ise 2. Yarı kostas antetekoumpo'yu unuttu kenarda. Carsen Edwards gidici galiba, hiç süre almadı.
 
Son düzenleme:
Efes'te çarklar işlemiyor. Micic ve Larkin de olmayınca Clyburn tek başına ayakta kalan isim oluyor. Psikolojik eşikte geziniyorlar. Hem yıllardır aynı kadroyla oynamanın hem de doygunluk denen kavramın zahmetini çekiyorlar. Yine de playoff'a kafa attıktan sonra gerisi önemsiz. Ciddi maçlarda Efes her takıma karşı 1 adım önde görünüyor.
Fener'de sakatlar da döndü ve bahane kalmadı. Hala kaç maçtır ligde ve Eurolig'de kaybediyorlar. Resmen mağlubiyete abone oldular ve aralık ayını yanılmıyorsam tüm kulvarlarda 1 tek galibiyetler geçtiler. Itoudis'in her maç tokatlandığını izleyip yüz ifadesini görmek ayrı keyif. 9/9 ile başlamışlardı sanırım. Ya da 8/1 de olabilir yanlış hatırlıyorsam. Şu anda 10-6 oldular. Ve Partizan-Bologna da o kadar kolay yenilecekleri takımlar da değillerdi. Geçen hafta ilk 8 takımın değişmeden playoff yapacağını söylemiştim ama Fener bu modunu açık unutursa geçen senelerdeki gibi bir sürpriz bekliyorum ilk 8'ten şutlanarak. Önümüzdeki hafta Zalgiris deplasmanına gidecekler ki onlar da sezonun flaş takımlarından.
Baskonia da Deli Dumrul. Birkaç sene önceki gibi F4 yaparlarsa şaşırmam.
 
Efes kendine Larklinli kadrosu ile geldi mi onunde ne Valencia , ne Baskonia ne de baskasi kalabilir. 8.Siradan bile Playoff yapsa Efes kesin sampiyon olur bu sezon. Birazda 8.siradan girip sampiyon olma denemesi guzel olur.Avans verdik iste ama yine sampiyonuz misali.
 
Hakemler bunu nasıl göremiyor ? Mirotic'in uzatmaya götüren basketinde ayağı çok net çizgiye basıyor.Siz neyi takip ediyorsunuz arkadaş ?

Barça basket twitter hesabıda basketi öyle bir paylasmıs ki Mirotic'in ayakları keserek paylasmıslar.Rezillik.

FlSqPGMXwAE8uYc.jpg


Edit : Birde Kızılyıldız'ın kaçan atışında bu var.

FlQPyQUXEAIJQgB.jpg
 
Son düzenleme:
Zalgiris,Baskonia,Kizilyildiz..Bu takimlarin basketbol kulturunu ve gelenegini cok kiskaniyorum.Bizim ulkemizde bence Efes’te dahil bu yapida bir organizasyon yok.10m Dolari gecmeyen butceleriyle her sezon iz birakan takimlar olup Avrupa Basketbolu’na her sezon sayisiz oyuncu kazandirmak cok cok buyuk is..
Bahsettiğin basketbol kültürü Efes'te var. Ama diğer takımlarda lokomotif branş futbol olduğu için basketbol kültürü oluşturma konusunda geride kaldılar. Ve bence bu durum gayet normal.
 

Üst