• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025/2026 Sezonu Kadro Yapılanması Ve Transferler

Acikcasi tam olarak takim muhendisligi yapilmiyor dedigim de bahsettigim buydu. Muhsin`in alinmasina kimse laf etmez ama Muhsin`i aliyorsan ona gore eklemeleri yaparsin. Muhsin+Izundu olsa kimse burada laf etmez yada 4 numarani ona gore secersin. Melli ile Muhsin oynamaz ornek olarak ama eminim biz Melli bosta olsa Eurolegaue oyuncusu diye aliriz, Gillespie`yi aldigimiz gibi.

Sonuc olarak takim sekillenirken birbirini tamamlayan adamlar degil birseyleri iyi yapan adamlar alindi. Takim olarak ve kimya olarak iyi degiliz.
Basketbol aklı ve kadro mühendisliği birbiriyle bağlantılı olduğu için en önemli durum şubenin başındaki isimler.şubenin başına camiayı iyi bilen, en önemlisi basketbolu iyi bilen isimler getirilirse öncelikle Yakup Özkök denen stajyerimiz gönderilir. ardından takımı ayağa kaldıracak yabancı oyuncular ve yerli oyuncular ile harmanlanmış bir takım oluşturulur. Bu konuda bahçeşehirin basketbol aklını tebrik edip örnek almak lazım..ciddi hedeflere yürüyen, şampiyonluklar hedefleyen Anadolu Efes ve suyun karşıki tarafına yeter artık bu ligde bende varım diyen bir Galatasaray'a kavuşur ve gözlerimizin pası silinir.her şey mümkün yeter ki şube işin ehli, liyakat sahibi,aidiyet duygusu hakim gerçek Galatasaray sevdalısı kişilere teslim edilsin.

Son düzenleme:
Hoca bazen kontak kapatıyor

Hoca bazen kontak kapatıyor
Bu stajyerden Galatasarayımıza bir hayır gelmez. çözüm bellidir. ivedilikle takımın başına kariyeri, karakteri, sağlam basketbolu, ve Galatasaray kültürünü özellikle ülkemizdeki basketbol kültürünü iyi bilen bir yerli hoca, yada bu özelliklere sahip ülkemizi iyi bilen bir yabancı hoca getirilmelidir.yerli olarak bu profile uygun olanlar Ergin Ataman, Oktay Mahmudi,ve Ufuk Sarıca akla gelebilir.ancak Ataman hocanın şu an gelmesinin imkansız olması oktay mahmudinin uzun süredir takım çalıştırmaması, ufuk sarıcanında başka bir takımın başında olduğu göz önüne alındığında akla en mantıklı olarak Aleksander djordevic,Sasa obradoviç,stanislav pesic,gibi hocalar akla gelebilir.hedefleri olan kariyeri tartışmaya kapalı winner bir hoca şarttır.aksi takdirde günü kurtarmak gibi niyeti olan ve yönetimin yapısına uygun pasif bir hoca bulunursa başarı yine hayal olur.

Bazen derken lafın gelişi bilader anla işte :)

Buğrahan garbage timeda oynayamayacak kadar rotasyon dışındaysa yollar ayrılmalı. Almak isteyen çok takım çıkar.

Biz de onun yerine Furkan'ı takıma dahil edip Robinson'ı da göndermeliyiz. Daha derli toplu bir rotasyon olur. Furkan için de ideal takımız. 50 tane top atsa kimse niye atıyorsun demez

Kişisel yetenekler uzerine kurulu takımımızla basta coachsuz mac aliriz, kupa-basari degil...

Bunlar Bishop'u atletik kısaların karşısında kalıyor diye almışlardı adam sahaya giremiyor daha

Bishop + Robinson'dan çıkılıp Furkan + tanınmamış 2.06 üstü genç pivot kovalama fikri bile su ikilinin takımda tutulmasından daha akılcı.

Sunu soyleyim tarzini hic begenmesem de Ege Demir`i transfer etselerdi Bishop yerine daha verimli olurdu. Gillespie ile de karsilastirmada Ege Demir`in savunmasi Gillespie`den iyidir, hucum tarafinda ikisi de cok bir sey vaadetmiyor.

Muhsin`i Turk olarak her zaman tutarim ama Ahmet Duverioglu gibi bir hamle yapmak cok mu zor ? Gecen seneki pivotlar bu seneki pivotlardan kat ve kat iyi kadro iyilesecegine muhendislikle kotuye gidiyor.

Dun törende konustum yetkililerle, hep soylenen salon ve uzerine bambaşka hale gelecek Basketbol Subesi; bu sene icin de hedefler buyuk dediler ama olamayacigini dilim döndükçe anlattım.
Sezon icerisinde en az 2 yabanci değişimi bekliyorum; Furkan konusunda bu arada teklif götürmusuz ama zor derler...

GS'nin basketbol yöneticileri hatta koçu bile BCL'de 8 yabancı oynatılamadığını bilmiyor diye 250lik olduk durduk yere :)) ceplerinden ödesinler. Diyordu ki Bishop Izundu'dudan potansiyel, bu adamın cezai ehliyeti var mı şüpheli biz milyon dolarlık basketbol takımına hocalık yaptırıyoruz. Gelmiş kaç yaşına 20 senedir içinde olduğu basketbol camiasına, çalıştığı işe dair zerre bilgisi yok. Ne işine ne kendisine saygısı var. Yazık gerçekten, kötü koç olabilirsin ama kötü insan olmak başka bi şey.

Şubeyi azılı bir Fenebahçe amigosuna teslim etseniz o bile bu kadar kötü bir stajyer koç bulup, üstüne bir dünya bonservis ödeyip, kulübe musallat etmeyi akıl edemezdi. Bunun yanında 2 senedir alınan 2. Lig seviyesindeki rezil oyuncuları da arasalar bulamazlardı.

GS'nin basketbol yöneticileri hatta koçu bile BCL'de 8 yabancı oynatılamadığını bilmiyor diye 250lik olduk durduk yere :)) ceplerinden ödesinler. Diyordu ki Bishop Izundu'dudan potansiyel, bu adamın cezai ehliyeti var mı şüpheli biz milyon dolarlık basketbol takımına hocalık yaptırıyoruz. Gelmiş kaç yaşına 20 senedir içinde olduğu basketbol camiasına, çalıştığı işe dair zerre bilgisi yok. Ne işine ne kendisine saygısı var. Yazık gerçekten, kötü koç olabilirsin ama kötü insan olmak başka bi şey.
Furkan seni severim bilirsin, kardeşim gibi görürüm ama adam devam etmeli diye benimle tartışıyordun 3-4 ay önce.
Yakup Sekizkök koç filan değil. Geçen seneki takım şansa 3-4 kritik maç kazandı diye BCL'de final oynandı. O tesadüfi başarının üstüne yatarak koçla devam ettiler. O dönem bu forumda bir sürü kişi de devam etmeli diyordu.

Yakup Sekizkök gibi yetersiz bilgisiz tiplerin burada başantrenörlük yapması skandaldır. Özhan Çıvgın filan bu adamdan daha koç. en azından koç yani. Bu arkadaş Ergin Ataman'ın yancısı olması sebebiyle burada koçluk yapıyor. Bu skandal bir durum.

Furkan seni severim bilirsin, kardeşim gibi görürüm ama adam devam etmeli diye benimle tartışıyordun 3-4 ay önce. Yakup Sekizkök koç filan değil. Geçen seneki takım şansa 3-4 kritik maç kazandı diye BCL'de final oynandı. O tesadüfi başarının üstüne yatarak koçla devam ettiler. O dönem bu forumda bir sürü kişi de devam etmeli diyordu. Yakup Sekizkök gibi yetersiz bilgisiz tiplerin burada başantrenörlük yapması skandaldır. Özhan Çıvgın filan bu adamdan daha koç. en azından koç yani. Bu arkadaş Ergin Ataman'ın yancısı olması sebebiyle burada koçluk yapıyor. Bu skandal bir durum.

Yani tartışmıştım haklı çıkmışsındır abi de kimse bana sormuyor neticede hoca kalsın mı gitsin mi diye :) ne yapayım ben de haklı çıktığım konuları tablo yapıp önüme mi asayım 15 senedir fikir belirtiyoruz illa yanıldığımız şeyler olur :)

Kaldı ki benim meselem koç olması değil, insan olmasıyla alakalı.

Valla Kızılyıldızdan ayrılan adamı getirirdim ya da trincheiri ama o vizyon nerede....
Yahu 1.70 boyundayım kendime bakınca böle müdür vb bana yakışmaz ben iyi ikinci adam olurum mesela istemem sınava bile gitmem...
Bunlarda ki ego ohoho

Bu sezon özelinde pek bir şikayetim yok aslında oyun olarak. Sadece alınan bazı oyunculara pek anlam veremedim.
Petkim'i de iyi bir oyunla yendik deplasmanda. Olağanüstü zor 3'lükler ile maçı kafa kafaya götürdüler + tuhaf hakem kararları da vardı. Geçen hafta da Tofaş'ı maç boyu çift hanede götürdük ancak son dakikalarda akıl tutulması ile maçı veriyorduk az kalsın.
Dananın kuyruğu pazar günü kopacak tabii derbide. Fakat ben yine de kötü oyun beklemiyorum haftaya.

Geri