#19 Furkan Aldemir

Hayırlı olsun.Muhammed, Göksenin, Sertaç, İlkan, Furkan, Doğukan, Melih bu takımın geleceğidir. çok güzel yıllar yaşayacağız bu gençlerle beraber inşallah..
 
Bizim siteyi yonetenlerin basketbolla hicbir ilgileri olmadigi belli.Enderi acilis sayfasi yapan ve gunlerce yayindan kaldirmayan site Furkani ic sayfada haber yapiyor.
 
Kendisi 3 yaşında iken bir arkadaşı üstünden smaç vurmuş. O yüzden savunması zayıf.

Bu adam bırakın Post up yapmayı kek bile yapamaz.

Kendisini tanıyanlar ayaklarının çok yavaş olduğunu, bir Huseyn Bold olmadığını söylüyorlar.

Ayrıca bırakın ikili oyunu, misket bile oynayamaz.

Zaten NBA 'e gidecek oyuncuyu ne diye alıyoruz ki takıma. Hayır NBA 'e gitmeyecekse zaten kalitesizdir o zaman hiç almayalım.

Haa bir de sakatlıktan sonra eski formunda değil, almasak daha iyiydi.
 
İroni yoluyla birilerine sallayarak elinize ne geçti acaba.

Ersan İlyasova seviyesine gelecek bir oyuncu aldık niye tadını çıkarmaya bakmıyoruz ?
 
Emin elime birşey geçeceğinden değil, olası yorumları toplamak istedim hepsi bu. Gerçekten bunlar yazılacak buraya.

Her zaman söylüyorum eleştiri güzel bişeydir, hoş bişeydir. Okuyan dinleyen güzel dersler çıkarır ama bunu küstahça değil, düzgün bir şekilde yaparsan bu dediklerim olur. Burdaki bazı yorumlar yukarıdaki gibi oluyor. Daha seviyeli ve gerçekçi eleştiri yapıldığı sürece herşey yolunda.
 
çok çok çok iyi bir transfer. hayırlısı olsun sakatlıksız bir sezon olursa gerçekten çok iyi bir takım izleyeceğiz.böyle bir ekibe çok iyi yabancılar gelirse adımızdan avrupada çok bahsettiririz.
 
Uzun süredir beklediğimiz transfer nihayet resmiyete kavuştu.

Furkan gerçekten çok özel bir oyuncu. 3 sene önce Karşıyakalı bir arkadaşım altyapıdan beri takip ettiğini ve inanılmaz bir oyuncu olacağını söyleyip duruyordu, Furkan'ı ilk araştırmam o şekilde olmuştu.

Furkan'ın özelliklerine gelecek olursak;

Hepimizin bildiği gibi müthiş ribaundcu öncelikle. Ribaund almanın 2-3 ana unsuru var. Önce ribaundu kovalayacaksın, o topu almayı gerçekten isteyeceksin. 2.si fiziki kapasiten yeterli olacak. 3.sü de yer tutmayı bileceksin ve önsezilerin kuvvetli olacak. Furkan daha bu yaşında bu 3 özelliği barındırdığı için çok önemli bir oyuncu. Ligimizin en iyi 2-3 ribaundcusundan biri zaten süre/ribaund oranına baktığımızda.

Savunmada atletizmi ve ayak çabukluğu ile tam Mahmuti'nin isteyeceği türden bir oyuncu. Tam sahada çok değil belki ama dar alanda yardım savunmasında ayakları inanılmaz hızlı ve her yere yetişiyor. Kısalara yaptığımız ikili sıkıştırmalarda Andric kadar etkili olacaktır.

Hücumu en zayıf noktası gibi duruyordu geçen sene. Bunu söylemek güç ve ironik aslında ama sakatlığı ona yaramış. Sakatlığından sonraki şut performansı gerçekten çok şaşırtıcı. Değil üçlük orta mesafeden zor şut atan bir oyuncu, geçen hafta düzenlenen Turgut Atakol turnuvasında boş kaldığı zaman büyük bir özgüvenle üçlük atıyordu, orta mesafeden el üstü şutlar sokuyordu. Bu yönünü biraz daha geliştirirse inanılmaz değerli bir uzun kazanacağız ki o zaman da draftlarda ilk 15'den başka bir Türk oyuncu daha seçilecek. Şut dışında pota altında vasat bir bitirici diyebiliriz, bu da onun geliştirmesi gereken özelliklerinden biri. Ama Tutku gibi bir guardla oynadığını düşünürsek önümüzdeki sene bol bol smaç vuracaktır, Tutku-Andric ikili oyunundan sonra Tutku-Furkan ikili oyunundan da sık sık bahsedebiliriz önümüzdeki sene.

Kısacası bu sene gelebilecek yabancıları dahil ettiğimizde bile en iyi transferimiz olacak gibi duruyor. Anlaşmanın 4 yıllık imzalanması ise diğer bir önemli nokta, muhtemelen bu konuda ikna edilme süreci yüzünden transfer bugüne kadar uzadı. 4 yıllık anlaşma en az 2 sene, büyük ihtimal 3 sene Galatasaray'da oynayacağı anlamına geliyor. Muhtemelen önümüzdeki sene sonunda drafta girer, iyi bir yerden seçilir, ondan sonra 1 ya da 2 sene sonra da 500 bin dolar karşılığında NBA'e yollarız Furkan'ı.

Draft demişken, drafta girecek oyuncular için "NBA Comparison" yapılır, takip edenler bilir. Furkan için "TBL Comparison" yapacak olursak söyleyebileceğimiz tek oyuncu Kerem Gönlüm. Ama onun son 1-2 senede kazandığı özelliklerine 10 yaş daha gençken sahip olması da onu ne kadar muhteşem bir geleceğin beklediğini bize anlatıyor aslında.

Takımımıza hoşgeldi tekrardan. Forumdaki amansız ve bazen aşırıya kaçan eleştirilere karşı da en büyük destekçilerinden biri ben olacağım, onu da buradan belirteyim :)
 
Bu davanda yanlız değilsin Gazenfer :) Bir önceki sayfada yazdığım tarzda yapılan eleştirilere gücüm yettiğince cevap vericem.
 
Başka büyük kuluplerin de ilgisi olmasına rağmen Furkan'ın bizi tercih etmesi gerçekten iyi bir yolda olduğumuzun en güzel göstergesi. Tam bizim karakterimize uygun bir sporcu, hoşgelsin aslan parçası.
 
Tutku-Ender-Shumpert-Furkan-Andric beşi ile rakiplere çok ters gelebiliriz :)
 
Bundan 2 yada 3 yıl önce Diyarbakırda izlemiştim Türkiye kupası grup maçlarında.. O zaman çelimsiz biriydi ama tüm Karşıyaka takımı benchi falan üstüne titriyordu top kaybı yapıyordu herkes destek veriyordu falan.. Maçın sonunda berabereyken smaç kaçırmıştı ama yinede herkes alkışladı onu.. Bilseydim böyle bir yetenek fotoğraf çektirirdim yahu :)

Hayırlı olsun böyle bir potansiyeli takımımıza kattık iyi yolda gidiyoruz..
 

Üst